Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Call of Duty 2 Genel


Eraxx

Öne çıkan mesajlar

Merhaba bu yazımda sizlere Call of Duty 2 oyun modlarını, modların nasıl oynandığını, grupları, takımları ve takımlara göre silah dağıtımlarını anlatacağım. (Elimden geldiği ve yarım yamalak İngilizcemizin yettiği yere kadar) Genel olarak Call of Duty 2'i açıklayacak olursak; Call of Duty 2 yapımı Infinity Ward, dağıtımı Activision tarafından gerçekleştirilen FPS tarzında bir bilgisayar oyunudur. Birinci seride elde edemediği online oynanabilirlik noktasını ikinci seri ile düzeltebilmiş ve günümüzün polüler online oyunları arasına girebilmiştir. Şuan için ülkemizde kayda geçecek şekilde takım oluşumlarına tanıklık etmekte ve yine ülkemiz içerisinde iki kez ciddi anlamda turnuvaları düzenlenmiştir. (Kısa giriş yazımızı kısa kesiyorum ve asıl noktaya geçiyorum)

OYUN TÜRLERİ

Genel olarak herkes beş çeşit oyun türünü bildiği için bende burada sizlere bilinen beş çeşit modu ve oynanış şeklini yazacağım. Öncelikle herkesin bitip eridiği mod'tan yani S&D'den başlayalım.

Search & Destroy

Türkçe: Bul ve Yoket
Kısaltması: S&D
Oynanış Şekli: Oyuna girip takımınızı ve silahınızı seçtikten sonra hemen pusulanızda A & B olmak üzere iki ayrı hedef ile karşılaşırsınız. Şayet Allies (American,British,Russian) iseniz göreviniz, pusulada belirtilen yıldızlara gitmek ve belirtilen noktalara bomba kurmaktır. Şayet Axis (German) iseniz sizin görevinizde Allies'lara bu belirtilen noktalara bomba kurdurmamak, kurulmuşsada bu bombaları süre dolmadan defuse etmektir.

Capture The Flag

Türkçe: Bayrak Kapmaca
Kısaltması: Ctf
Oynanış Şekli: Oyuna girip takımınızı ve silahınızı seçtikten sonra hemen pusulanızda iki ayrı bayrak olduğunu göreceksiniz. Şayet Axis (German) iseniz Alliesların (American,British,Russian) Allies iseniz de Axisların bayrağını alarak kendi bayrağınızın üstünden geçirmek zorundasınız. Görevi başardığınızda takım sayınız 1 artarken frag sayınızda +10 olarak yükselecektir.

Team Deatmatch

Türkçe: Takımlı Ölümmaçı
Kısaltması: Tdm
Oynanış Şekli: Oyuna girip takımınızı ve silahınızı seçtikten sonra rakip takımın oyuncularını vurmaya çalışıyorsunuz. Öldürdüğünüz her 1 rakip oyuncu takımınızın Scor Board'ına 1 puan katmaktadır.

Deatmatch:

Türkçe:Ölümmaçı
Kısaltması:Dm
Oynanış Şekli: Bu oyun tarzı Team Deathmatch'ın tam tersidir. Oyuna girip takım ve silahınızı seçtikten sonra önünüze gelen herkesi vurmak zorundasınız. Öldürdüğünüz her 1 oyuncu frag sayınıza işleyecektir. Bir takım oyunu olmadığından işlevsel bir takım skoru olmayacaktır. Oyun bittiğinde en çok frag yapan kişi 1. olacaktır.

Headquartes

Türkçe: Kumanda Merkezi
Kısaltması: Hq
Oynanış Şekli: Oyuna girip takımınızı ve silahınızı seçtikten sonra, map üstünde herhangi bir yere kumanda merkezi kuralacaktır. Sizlerin görevide bu kumanda merkezlerini ele geçirerek en uzun süre elinizde bulundurmak... Kumanda merkezini elinizde bulundurduğunuz her saniye takım skorunuza +1 puan eklenecektir. PS. Frag sayınıza etki etmeyecektir.

GRUPLAR VE SİLAHLAR

Call of Duty 2, iki ana grup ve bu grupların içerisinde yer alan 4 ayrı ülke ile karşımıza çıkmaktadır. Her gurup kendine has silahların yanı sıra genel olan silahlarıda içerisinde barındırmaktadır.

Allies Grupları

American
British
Russia

Axis Grupları

German

American Weapons (Amerikan Silahları)

1.Grease Gun
2.M1A1 Carbine
3.M1 Garand (American & British ortak silahı)
4.Springfield
5.M1897 Trench Gun (Genel Silah)
6.Thompson
7.Bar

Pistol: Colt.45

British Weapons (İngiliz Silahları)

1.Sten
2.Lee-Enfield
3-M1 Garand (American & British ortak silahı)
4.Scoped Lee-Enfield
5.M1897 Trench Gun (Genel Silah)
6.Thompson
7.Bren LMG

Pistol: Webley

Russian Weapons (Rus Silahları)

1.PPS42
2.Mosin-Nagant
3.Tokarev SVT-40
4.Scoped Mosin-Nagant
5.M1897 Trench Gun (Genel Silah)
6.PPSH

Pistol: TT30

German Weapons (Alman Silahları)

1.MP40
2.Kar98k
3.Gewehr 43
4.Scoped Kar98k
5.M1897 Trench Gun (Genel Silah)
6.Mp44

Pistol: Luger

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 04:39 tarihinde, Eraxx tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 yıl sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...