Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alkmaar $ampiyon gibi


Pyro

Öne çıkan mesajlar

Bir takım düşünün ki, ligin bitimine 7 hafta varken 7 ve 8 puan önünde olduğu iki takımla, ligin bitimine 1 hafta kala puanlarını eşitlesin, üstelik de averajla 3. sıraya gerilesin !..

Tarihte eşine çok az rastlanacak bu büyük başarıya (!) imza atan PSV şampiyonluğu kendi elleriyle hediye etmek üzere !.. Yaşadığı inanılmaz düşüşle birlikte rahat oturduğu liderlik koltuğu sallanmaya başlayan PSV, Hollanda'da ligin bitimine 1 hafta kala sonunda tahtından indi !.. Oynadığı son 6 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan PSV, son hafta öncesinde Hollanda Ligi'nde 3. sıraya indi !..


YENİ LİDER AZ ALKMAAR: 72 PUAN +53 AVERAJ

7 hafta öncesine kadar PSV'nin 8 puan gerisinde olan ve şampiyonluk ümitleri yok denecek kadar az olan AZ Alkmaar son haftaya lider girdi !.. Herenveen'i sahasında Cziommer'in (2) ve Dembele'nin golleriyle 3-1 yenen Alkmaar, averajla liderliğe oturdu.

AJAX 2. SIRADA: 72 PUAN +47 AVERAJ

7 hafta önce PSV'nin 7 puan gerisinde olan ve tıpkı Alkmaar gibi pek de ümidi olmayan Ajax da, eski liderin inanılmaz puan kayıplarıyla potaya girmişti. Ajax da haftayı 3 puanla kapadı ve Sparta Rotterdam'ı 5-2 yenerek iddiasını ortaya koydu. Ajax'in golleri Sneijder (2), Huntelaar, Perez (pen) ve Mitea'dan geldi.

PSV 3. SIRADA: 72 PUAN +46 AVERAJ

Haftaya lider giren PSV ise Utrecht deplasmanında 3 puanı hanesine yazdırıp son haftaya rakiplerinin 2 puan önünde girmek üzereyken 88. dakikada Schut'un golayle yıkıldı. 1-1 sona eren maç, PSV'yi liderlikten 3. sıraya çekti.

ALKMAAR ŞAMP....

Bu sonuçların ardından +53 ile rakiplerine karşı önemli bir averaj avantajı alan Az Alkmaar şampiyonluğa oldukça yakın. Alkmaar haftaya Excelsior Rotterdam ile deplasmanda karşılaşacak. Düşme maçı oynaması garantileşen Excelsior Rotterdam'ın bu maça fazla asılması beklenmiyor.

Alkmaar'dan 6 gollük averaj eksiği olan Ajax ise Willem II deplasmanına gidecek. Willem II de ligin alt sıralarında yer alıyor ve Ajax karşısında fazla şansı yok gibi görünüyor. Ancak Ajax bu maçı oldukça farklı kazanmaya çalışacak çünkü Alkmaar da galip gelirse Ajax'ın 6 averajlık farkı kapatması lazım. PSV ise 7 gol averajı gerisinde yer aldığı Alkmaar'ı ve 1 gol averajı gerisinde olduğu Ajax'ı geçmesi oldukça zor. PSV son maçını sahasında Vitesse ile oynayacak. Vitesse ligde 12. sırada.

----

öeh diyorum sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu kurallar her lige göre değişio,
türkiye liginde ilk önce 2li averaj , sonra genel averaj , sonra atılan gol sayısı , son galibiyet sayısı(bundan emin değilim bakamıcam şimdi tff e :D) hepsi eşit işe geçen senenin şampionu şampion oluor( ya da geçen sezon kim daha üst sıradaysa)
italya liginde 2li averaja bakılmadığını biliorum, her ligte farklı olabilir, fifa seçenek sunar, bunlar uygundur die, sen hangisini istersen onu yaparsın. kimin uefaya kimin CL e gidiceğine nası tff karar veriosa bu da öle bişi.
black hadi toggie anlıorum her yazısı boş ama bari sen yapma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

normalde cvp vermem de başkası yanlış bilgilenmesin.
mesela : uefa dio ki türkiyeye , türkiye puanına göre 2007 yılında 3 takım CL e 2 si ön elemeyle , 4 takım uefaya gidicek biri ön elemesiz 1. turdan. kimin gidiceğine tff karar verio. mesela ; şampion direk CL e katılır , 2. - 3. ön eleme oynayarak CL e katılır, 4. uefaya ön elemesiz 1. turdan katılır 5. 6. ön elemeyle uefaya katılır , türkiye kupası kazanan uefaya katılır, kupayı kazanan ya da finale kalan zaten sıralamadan herhangi birine katılıosa 7. sıradaki uefaya ön elemeyle katılır gibi. çoğu ligte FA kupalarını alan uefaya katılma hakkını elde etmior. yani bunuda her ülke federasyonu kendi belirlio.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ah canım vermeseydin cevap merak eden ögrenirdi nasıl olsa. ortada sataşma yok bişey yok ve de hiç tanımadığım birinden boş konuştuğum hakkında yorum alıyorum ilginç.

anlattıgına gore yine kimin gideceğine uefa karar veriyor. yani bir ligde 1. olan takımın uefa kupasına, 2. olan takımın cl ye gitme şansı yoktur. hiçbir ülkenin federasyonu da istediği taktirde bunu yapamaz. bütün olay türkiye'nin elde ettiği puana göre ön elemeli veya ön elemesiz ilk birkaç sıradaki takımın avrupaya gidebilmesi. tff'nin yaptıgı tek şey türkiye kupasını kaldırana uefa kıyagını geçmesi. yani gidecek veya gidemeyecekleri tff değil puan durumu ve türkiye'nin elde ettiği avrupa puanıdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

boş işte yine boş.
söledik uefa sana seçenekler sunuo, bunu şunu yapabilirsin die. sende sana uygun gördüğünü uyguluosun federasyon olarak. şampionun kim, uefaya cl e kimin gidiceği konusu birbirine benzer die örnek verdik.
bi de şimdi aklıma geldi italya da puanlar felan eşit olunca şampionluk maçı yapıo sanırım 1. ile 2. böle bişi hatırlıom.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Averaj Hesabı:
1.Gol farkı
2.En fazla gol atan
3.İki takım arasında play-off maçı.

* Sezon sonunda lig 2. ile 5.; 3. ile 4. ve bu maçların galipleri Şampiyonlar ligi önlemesine katılabilmek için play-off maçları (iki maç üzerinden) yaparlar.Diğer 3 takım UEFA'ya gider.

Maçkolik'ten...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...