Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyunu bizler ayakta tutuyoruz diyip illegale bulaşan evrimini tamamlamamış kişilere..


DiABoLiK

Öne çıkan mesajlar

SIK SIK SAĞDA SOLDA USKONUN TEK GEÇİM KAYNAĞI TÜRKLERDİR DİYEN EVRİMİNİ TAMAMLIYAMAMIŞ MAYMUN SÜRÜSÜNE ADANMIŞTIR....

NOT: AYNI YAZI BAŞKA SİTEDE TARAFIMDAN YAYINLANMIŞTIR....

BENİM OLAN BENİM TARAFIMDAN YAZILAN YAZIYA ALINTI DEMEYİN....



Biliyorumki yorumlar içaçıcı olmayacak çünkü iyi biliyorumki birilerine dokunacak. İki kelimeyi okuyan topiği farklı yerlere çekecek sen Türk değilmisine getirecek. Baştan söyleyim yazdıklarımı yapanlardan daha Türküm...

Bizler belkide azınlıktık. Kitapalara gömülen kahvelerde vakit geçirip okey bilimum şeylerle ilgilenip masada vatan kurtaran ahmakların yaptıklarını tercih etmedik. Vaktimizi okuyarak geçirmeyi yeğledik. Bu arada birşeyleri keşfettik. Ninelerimizin dedelerimizin bize anlattığı masalları sanal olarak yaşamak. Adına frp deniyordu. Kah beyaz atlı prens olduk prensesimizi aradık kah ordumularımızı yöneten ülke kuran kral olduk bazen wampirleri yokeden avcılar olduk.

Sonra hayatımıza bilgisayar girdi. Sonrada net. Tabi cafeler. İlk başlarda bilgisayarlar pahalıydı net ücretide kabarık fatura demekti. Önce chatle tanıştık. Herkesi kendimiz gibi sandık sağdaki soldaki tanıdıkları chatle tanıştırdık.

Nemi oldu?...

Tabiki olanlar oldu milleti bezdirdik önüne gelene sarktık binbir türlü alavere dalavereyle yapmadığımızı bırakmadık.

Sonuç bir çok serverda hala türk ipleri oto bannlıdır...

Sonra bilişim gelişti fiyatlar indi ve oyun denen şeyler çıkmaya başladı. Önce strateji kavramını duyduk ilk örnekler age of empiresler oldu. Güzel yanı 3 / 5 arkadaş oynaya biliyorduk. Yine bir hataya düştük sağa soal haber verdik. Nemi oldu oyunu görenin ilk baktığı şey hile bölümleri oldu.

Sonra csler geldi ve tabi serverlar. Serverların hali ortada gilichler vs. Wall hackler yine bir çok cs serverında türk ipleri blockludur..

Sonra ultima kavramı çıktı. Önceleri tepki topluyorduk. Cafelerde ağbi ultima varmı dediğimizde bize garip garip bakıyorlardı. Onlar için katanalar birşey ifade etmiyordu. Saatlerce makina başında oturmamız onlara batıyordu. Çünkü bir kısmı hala evrimini geçirmemişti. Onlara göre kahvelerde okey 51 / 52 oynamak daha zevkilydi. Birgün içimizden biri ağzından birşeyi kaçırdı. Oyunda bayanlarında oynadığını....

O anda olanlar oldu kahvedeki işsiz güçsüz aylak takımı ekmek düşürürüz düşüncesiyle ekmek derken bayan demek istiyorum cafelere dolmaya başladılar. Çünkü onların kafalarına göre oyun oynayan chat yapan bayan aranıyordu. Dünyada erkek kalmamış aradıklarını bulsunlar diye içimize sızıyorlardı. Tabi geldiklerinde zihniyetleriyle o güzel ortamları zehirlemeye başladılar. Önce speed hack gördük sonrada illegal makroları.

Birgün yıllarımızı harcadığımız oyuna giremiyorduk. Tarih yine kendini tekrarlamıştı % 99 u türk olan serverlara artık bıkkınlıktan türkler alınmıyordu.

Günlerden birgün adsl ile tanıştık 10 katı 20 katı hız demekti. Türkiye için bu aya çıkmakla eş değerdi. Millet bunu 50 yıl önce yapmışken.

Birgün Knight kelimesini duyduk. Yaratıcıları malezya idi Noah sistem diye bir yer patent sahibi idi mayko adıyla bir server kuruluyordu. Ultima gibiydi ama daha güzel olduğu söyleniyordu. Clientleri yükledik. İlk başlarda oyun betaydı adonis denen bir serverda başladık. Tepkiler genelde güzeldi. Malezya insanı türkleri seviyordu. Nede olsa zamanında dedelerimiz onlara çok iyi davranmıştı. Ama bir şey unutulmuştu. Ne türkler eskisi gibiydi nede o imparatorluk kalmıştı. Tamamen dejenere olmuştuk. Oyun ilk zamanlar tanıtım için girişi bedavaydı. Sonraları paralı yaptılar. Bir gecede game over oldu. Nedeni gayet basitti. Evrimini tamamlamıyan kahve köşelerindeki salaklar. İşsiz güçsüz tüketen aptallar. Knightı duymuştu. İtemler parayla satılıyor haberi uçurulmuştu. Kahvelerden yine cafelere akmaya başladılar. Küfür taciz dolandırma yalan ne aranırsa vardı. Bir kere tadı alınmıştı. Suçumuz neydi kahvehanelerde oturmamakmı? Tek eğlencemizdi. İçine edildi önce pazar sistemi fırladı. Alt tarafı bir oyundu. Kendimizi imajımızı bizler bitirdik. Sahte credi kartlarıyla giriş yapan evrimini tamamlamamış aptal maymun sürüsü yüzünden emeklerimiz uçmuştu. Bir gecede adonis kapatılmıştı.

Sonra Usko yetişti. Tekrar kasarız diye düşündük nede olsa adoniste tecrübelerimiz vardı ama yine birşeyi unuttuk. Balın tadını alan ayı kovanı talan eder misali. O evrimini tamamlamamış maymunların buraya geleceklerini. Maykoda illegaliteyi hemen empoze ettik. Önce illegal program editle charlar çıkardılar sonrada dupelerle item kopyaladılar. Her illegaliteyle bizler kaybettik. Oyunda yabancılar varken birer birer kaçırdık. Adamlar türk görmekten bıkmış başka şeylere yönelmişti. Sonuçta % 100 türk olduk.


Bakıyorumda son günlerdeki şeylerde herkes şikayet ediyor. Ama nedense hep hatayı K2 ye atıp suçu kendimizde aramıyoruz.

Hiç düşündünüzmü acaba hata bizde olamazmı?....

Bu soruyu sormak bile bence yanlış çünkü eminimki burda bile evrim tamamlamayan maymun sürüsü çoğunlukta. Biz knightı oyun için tercih ettik. İtemlerle köşe olmak için değil. Her konuda aptal k2 dedik kıçımızdan birşeyler uydurduk.

Saçma sapan kurallar koyduk. Başlarda ks bann sebebiyken czde bile monster kesene dalınmazken kısaca pvp ler vs ler erkek erkeğe yapılırken ona ks olmaz bunda ks olmaz dedik. Sanki oyunun sahibi bizdik.

Hiç araştırılmadan k2 ye küfürleri okuduk. Oyunun hikayesini okumadan mantığını anlamdan. Oyunu oturup kasılmak millete küfür etmek sandık.

K2 sadece bu hizmeti veren bir firmaydı. Sahibi yani oyunun her hakkı K2 nin değil noah sistemindi. Her illegaliteye mecburen patch getirildi. Her patch içinde k2 noah sisteme paralar ödedi. Anlaşma gayet basitti.

Birşeyi değiştirmek istiyorsan iki yol vardı. Ya komple türklere bann bunu japko yaptı japkoda türkler giremiyor. Veya idare edilebildiği kadar edilmekti. Bann sistemini denemediler çünkü sayemizde oyunda sadece türk kalmıştı. Yabancılar kaçmıştı. Kalanlarda kel baştaki iki üç tel gibiydi. Büyük ihtimalle şunu düşündüler gidebildiği kadar gitmesi. Birkaç yabancı var tanıdığım japkoda oynayan. Lag olmadığını patch atılmadığını söylüyorlar ve biliyormusunuz save sistemi onlarda hala aktif. İllegal yok denecek kadar az. Çünkü oynayanlar oyunu oyun gibi görüyorlar. İtemleri real paralarla satmıyorlar...

Şimdi şu günlere geldik. Saat sabahın 6 sı ve malesef giremiyorum. Ben bunu düşünmemiştim. İstediğim ninemizden dedemizden duyduğumuz masalları ordaki kahramanları burda yaşamaktı. Amacım ve amacımız sadece buydu.

Evrim geçirmemiş maymunla neler yaptı iki kuruşluk zevkimize ettiler. Dupeyle illegalle herşeyle girişe bile program yazdılar. 10 kilometre öteden wariorlar bile ok atmaya başladı. Adam kendi townundan diğer towna seri spike seri sword danging atmaya başladı.

Her şeyde bir patch geldi. Her patchte de K2 noah sisteme para ödedi. Tepkilerimizi k2 ye yazdık. Ama okadar aptal vardıki. Her patchte zengin olan k2 değil noah sistemdi.

Çünkü her patchte k2 noah sisteme para ödüyordu. Önceleri illegalite çıktığı günde düzeltilirdi. Ya şimdi şifre bile değişmiyor.

Uzun oldu toparlıyorum...

ÖNCELİKLE TEŞEKÜR EDİYORUM....

BURDAN İKİ KURUŞLUK OYUNUMUZUN İÇİNE EDEN...

OYUNU PARA KAYNAĞI GİBİ GÖREN...

OYUNU OYNANMAZ HALE GETİREN...

OYUNUN İÇİNE ETMEK İÇİN HER İLLEGALE BULAŞAN ve HALA KULLANMAKTA ISRAR EDEN...

TÜM EVRİMİNİ TAMAMLAMAMIŞ MAYMUN ORDUSUNA BURADAN ADIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM.....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet dogru gozlemler, dogru dusunceler var yazinda... Benim de biraz sorgulamama neden oldu birakmis da olsam Knight Online'i.
USKO serverlarinin ilki Ares'de serverlarin acilmasindan yaklasik 10 gun sonra ayni sinifta okudugumuz bir arkadasimla pek nadir takildigim bir internet kafede denk gelmemiz sonucu oyunu bana tanitmasiyla ve account acmasiyla basladim. Baslarda gercekten guzeldi. Inglizcem ''hi, how r u'' dan fazla degildi belki de, ama amerikan serveriydi ogrenmem gerekiyordu Inglizceyi, azmettim, ugrastim nasil bana katlandiklarini hala bilemedigim yabanci arkadaslariminda sayesinde Inglizce'm eskisinden daha iyiydi argo olsa da...
Bir sure gercekten cok eglendim, cok iyi zamanlar gecirdim, cok iyi insanlar tanidim. Ama bir sure sonra Turkler serverda cogalmaya basladi, belki de gercek hayatta yuzune bakmayacagim barzolari dogru duzgun bir sekilde partylerine katilmak istedigimde siktir cektiler. Ben de yolu gunduzleri Turklere birakip zaten cogu yabanci olan arkadaslarimla gece kufursuz, deneyim puanlarimiz densizler tarafindan somurulmeden geceleri takilmakta buldum careyi, bir sure ise yaradi, gayet guzel bir oyundu aslinda knight online turkler olmadan, surekli aklima pek cok kez ''iyiki geceleri yoklar'' yada ''gunduz olsa simdiye ... '' diye gecirdim o sure icerisinde, ama olmadi sonunda evlerine bilgisayar aldilar, adsl baglattilar ve 2 kurusluk zevkim yavas yavas kabusa donusmeye basladi. Ben hep ne anlar bunlar mmorpgden bikar birakirlar diye umut ederken git gide cogaldilar.
Eskiden Turkler hakkinda iyi dusunen arkadaslarim ''boyle insanlar arasinda nasil yasiyorsun'' gibi tepkiler almaya basladim. Daha sonrasinda ise gercekten igrenclesmeye basladi serverlarin durumu, Turkler cogaldikca cogaldi, yabancilar agir genellemeler yapmaya basladilar. Turk oldugumu ogrenen yabancilar anlayisliysa ''' Turklerin inglizce konusabildigini bilmezdim'' anlayissiz tez canli tiplerse '' FUKING TURK'' diye bodozlama giristiler. Ama olsun dedim kendi kendime serverda taniniyorsun, seni bilen biliyor onlarla oynayabildigim kadar oynamaya devam ederim dedim. Ama keske orda biraksaydim diyorum simdi, onun sonrasinda, Ermeni sempatizani, vatan haini, Turk dusmani gibi bir cok isim takildi kendi insanim tarafindan bana, nedeni ise gercekten komik... yabanci arkadaslarim olmasi ve Turklerle degil yabancilarla daha fazla vakit gecirmem.
Bir ara irkimdan nefret eder bir hale gelmistim, nasil senelerce boyle insanlarla birlikte bulundugumu kendime sorup durmustum. Bir sure sonra dayanamayip biraktim, bana laf yapanlarin cogunlugunun velet yada ozurlu oldugunun farkina vardim. Ilk ve son mmorpg oyunum oldu knight online tabii bir kac haftalik ultima online macerami saymazsak, onu birakma sebebim de zaten bikmaya basladigim gotu kalkik tiplerin yani sira yardim istedigim bir suru gereksizlerden ''ahuah lamer bak lan ne dedi'' gibi cevaplar almamdi, bilmiyordum ki ne yapabilirdim, sormadan ogrenmem imkansizdi...
Olmucagini anlayip arkadasimin ''madem birakiyorsun GM e kufredelim heuheu'' diyerek, gm e kufredip charimi banlattirdiktan sonra oyunla hic bir alakam kalmadi.
Ayda yilda bir de olsa girip baktigim Knight Online in Official Turkiye forumu olmus o gereksiz ortamda gozlemledigim kadariyla su oyunu oynayan dogru duzgun adam zaten kalmamis, tum godoslarin, krolarin, gereksizlerin serverlarda iyi yerlerde oldugudur. Ama onlari da anlamak pek zor degil, gercek hayatta bir hicler, orda sahtekarlikla bir yerlere gelmisler ve oyundaki karakterleri gercek kimliklerinin onune gecmis tipler.
O oyun basinda omurlerini curutmeleri zerre bir yerimde degil, ama bu insanlar, oyunu zevk icin oynayan insanlara zarar veriyorlar. Daha dun yapicak daha iyi birseyi olmadigi icin oyuna devam eden kuzenim knight online bokuna bir cocugun bicaklanip oldugunu soyledi bir arkadasim knight online yuzunden vuruldu, allahtan sapa saglam birseyi yok. Bunlarin disinda bizi diger ulkelerin insanlarina tanitma sekilleri var, cogu Turk dediginde fucking... diyerek lafa baslar.
Kisacasi simdi oynadigim zamana gore daha olgun olduguma inaniyorum, beni Turklukten dislayan Turk sandigim insanlarin aslinda kocaman bir ozurlu ordusu oldugunu anladim. Bu oyunu oynamaya calisan duzgun insanlar disinda birakalim kendi pislikleri icinde bogulsunlar diyebiliyorum.

Edit: Umarim olmustur =

[ Mesaj 16 Nisan 2007, Pazartesi - 04:53 tarihinde, Marl0_on tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DiABoLiK bu oyunu 2 sene oynadım ve o yazdıkların bu pislikleri tarif etmek için az bile. yazmadığın o kadar çok şey var ki. hatta buradaki bazı salaklar pişkin pişkin konular açıp yaptıkları embesillikleri ballandıra ballandıra anlattılar.

ve yolun sonuna gelindi. oyun devam etsede eminimki çoğu kişide heves kalmadı. charımı sattım ve hiç pişman değilim. bu oyunu bu hale getirenler utansınlar diycem ama nerde onlarda o haysiyet.

sitelerindeki güncel haberleri okudumda adam "lütfen bana inanın" demiş sürekli. önce sen bu pislikleri temizle sonra sana inanalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

axicocuk
üye § 16 Nisan 2007, Pazartesi - 18:27 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

dostum güzel bir yazı. gen.tr ye de koymanı isterim, ya da müsade edersen ben koyabilirim.


isteidğin yere koyabiirsin.. Umarım katkısı olur..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Diabolik ve Marl0_on ellerinize sağlık diyorum. Dilimin ucuna gelen ama yazmaya başladığımda toparlayamayacağım bir sürü isyana tercüman olmuşsunuz. Yıllardır bu forumda okudum yazdım güldüm eğlendim. Bu işin bu noktaya geleceğini bilseydim hiç girmezdim herhalde. Keşkelerle belkilerle inşallahlarla maşallahlarla olmayacak artık. Gömün gitsin diyeceğiz. İyiki buradayız iyi k varsınız. Her şey gönlümüzce ola...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

japko konusunda eksik bilgin var onun dışında yorumlarına katılsamda oyunu bu hale getiren türkler değil diye düşünüyorum

başta oyunun yapımcıları daha sonra yöneticileri bu durumdan sorumludur oyun kontrol edilmiyor içerdeki herkes dupe olduğunu kosp kullanıldığını biliyor ama gm girip banlamaya tenezzül etmiyor serverlar alınan onca paraya rağmen yeterli düzeyde geliştirilmiyor ücretsiz olarak başladığımız knigt şimdi

tüm serverları paralı üyelerde doldurduğuna göre büyük miktarda kazanç sağlıyordur wow la aynı parayı oyuna veriyoruz karşılığındaysa aldığımız sadece laf salatası
hileyi çıkaranlar türkler değildi yabanacılar yaptı amerikalı ve çinli programcılar geliştirdi bunlarda gmlerin katkısıda büyük oldu gmlerde para karşılığı item sattı char banladı

beceriksiz plansız ametörce yapılan çalışmalar oyunu bu duruma getirdi oyuncular değil oyunda bug varsa düzelteceksin hile yapan varsa banlayacaksın düzgün oynayan ezilip hile yapan kral olursa herkes hileye başlar işsiz güçsün insan çok hele türkiyede o tarif ettiğin maymun bozmalarından sürüce var

örnek gösterdiğin japkoda herkes gmden şikayetçiydi ayrıca ordada kosp,dupe illegal şeyler mevcut hatta gm bu illegalliklerin bir kısmını yürütüp benim gibi göze batan kişileri banlıyabiliyor orasıda aynı mykoda aynı

sonuca gelince .. bunları yazdıkta ne oldu bişi değişmiyecek oyunun yöneticileri daha iyi çalışmadıkça ben para verip oyuna girememeye yandaysa eleman kospla girip zengin olmaya devam edecek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun oynamayı bilmiyoruz oyunun amacını bilmiyoruz dupe yi kospu yabancılar buldu ama biz iyice abarttık 10-15 tane üyelik açıp içini itemlerle doldurduk oyunun amacının hava atmak değilde oyun oynamak olduğunu anlamadık kosp la lvl 70 hatta artık 80 e kastık her elimize geçtikce küfür ettik ks yaptık ama bunun en önemli nedeni gmler ilk başta ks yapanı uyarmadı ks ciler cığ gibi coğaldı dupe yapanı banlamadı dupe itemler real paraya satılmaya başladı kosp cıktı sırf abyss de goblinlerde para *kasmak icin kullanılan programa önlem alınmadı kullanan banlanmadı şimdiki haline kadar geldi oyunun suanki haline gelmesinin en büyük sorumluları kesinlikle gm ler.biz türklerde herşeyin kolayına kaçmayı sevdiğimizden dolayı bunları abarttık hemde baya bi abarttık

[ Mesaj 16 Nisan 2007, Pazartesi - 21:43 tarihinde, cado tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar çırpınmayın ugraşmayın yıllardır yazdık da ne oldu :)) sttr edin keyfinize bakın kazandığınız arkadaşlıklar yeterli tabi kaybettiğiniz zamanı göz önünde tuttmassak.

türkler oyun oynamayı bimio dienlere bişi sölücem bu oyunda ilk dupe vs ilk açık kullanımları adını tam hatılramıorum ama başta f9 ve priestss pam ve geriye kalan tüm geri zekalı clanı ile başlamıştır. for example bakınız Abyys Bug , Tyon meat quest vs..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilen bilir usko yokken malezya vardı orada başladık kimse bilmiyordu sayılıydık türk olarak halen o zevki alamadık oyundan
usko açıldı dizeden sonrası bir facia oldu çıktı nerde lamer nerde çocuk varsa oyuna daldı abi 50k plz diye bir kavram çıkardık ne oldu sonunda oyunu bıraktım yaklaşık 7-8 aydır elimi vurmadım gayet memnunum
bu oyunun bu halde olmasının tek nedeni türklerdir diye düşünüyorum ona buna yalakalık yada dilenme sonraları ise küfürler hackler editler paralar oyunda dönen pisliğin haddi hesabı olmadı

en kısa zamanda bırakın bu oyunu (girdiğimiz yeri pisletiyoruz)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 senelik wow oyuncusu olarak sunu soleyebilirim gordugum kadariyla ( arada gittigim cafede ko oynaniodu ) aynen anlattigin olaylar oluo ve oyunu oynayan arkadaslarda bundan yakiniyordu. Diger oyunlari bilmiyorum ama aylik ucreti olmayan ya da beles diye tabir ettigimiz oyunlarda seviye hep dusuk oluyor. Bunun icin yapilabilecek hicbirsey yok. insanin kisiligini degistiremezsin.

Wow da bunlar olmuo mu?

Turklerin kalabalik oldugu serverlarda oluyor.Bunun benzerini sadece turkler degil ruslar ve polonyalilarda yapiyor. tabi dupe ya da hack olarak degil general chatten anadilde muhabbet. Ama kufur ya da hakaret iceren msg cok az geliyor. Geldigi taktirde de diger oyuncular mudahale ediyor. Lafi soyleyen adam ignore yiyor. Serverda itibari 5 para oluyor.

Kisacasi devasa online oyundan zevk alabilmek icin mecburen bir ucret odemek sart. Yoksa ko da oldugu gibi bu isin suyu cikiyor. Biliyorsunki bahsettigin insanlar aylik ucret dedin mi ben aptalmiyim para verecem muhabbetine giriyorlar. Aptal olan biz olalim ole olsun. Genellik wow oyuncularinin ko oyuncularini 2. sinif gormesini de guzel aciklamissin. Lafim yanlis anlasilmasin tabiki soledigim isin amacini anlayanlara seviyeli oyuncularadegil bunu anlamak istemeyen seviyesizlere
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
alakası yok türk coktu yabancı azdı felan filan...

oyunun clientini adam gibi yapamış adamlar bizim uyanık serefsizlerde fırsatı bulunca dupe,edit ne varsa dayaması servera.

biraz iyi baksalardı oyuna bunlar olmazdı.

WOW'da her oyuncu para ödüyor diye olmuyor diye düşünüyorsanız birdaha düşünün.wow'da olmuyor çünkü wow'u yapan Blizzard.İsini iyi yapan ve oyun güveliğini max. tutup dupe hack benzerine göz açtırmayan insanlar.k2 de ise program eksikliği var yani suç yapanda olduğu kadar yaptıranda. wowda fırsat bulsalar orda da yaparlardı ama fırsat bulamadılar.k2 ise malumunuz...

yani suç aslında bunların olmasına izin veren k2 de
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...