Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsanlar neden farklı - tiki , kro , müzisyen ...


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Şurada yazmıştım ama horace başka konuda tartışırız diyince kendi konusu olsun dedim.


Kimlerin arasında belki doğru olabilir ama bilmiyorum. Bende varoşlarda (Ankara - Keçiören , Sanatoryum(hastane)'um arkasında) büyüdüm ama iyi bir liseyi kazanana kadar herhangi bir arkadaş edindiğimi hatırlamıyorum. Yine de etrafım ilginç tiplemelerle doluydu.

Yine de kendimden örnek vererek söyleyebilirim ki insanların nerede doğduğu ya da kimlerle büyüdüğünden çok büyürken boş zamanlarında neler yaptıkları , neler düşündükleri (ya da düşünüp - düşünmedikleri) önemlidir. Çok varoluşsal olacak belki ama insan kendi kendini yaratır , çevre sadece bir opsiyondur.

Neden şu anda oldukları hale geldiklerini anlayabiliyorum ama ; benim İstanbul'dan , evlilik nedeniyle aristokratımsı bir aileden reddedilerek Keçiören'e gelen bir annem vardı ; çoçukken tanıdığım insanların ise hiç birşeyi yoktu. (Biliyorum , kendi kendimle çelişiyorum , beş yaşımdan beri - on beş yıldır süren bir durum). Zaten hep yabandık aralarında. Yine de farklı olabilirlerdi , olmalılardı , anlamıyorum , belki anlayamayacak kadar gencim , belki de farklı değillerdi benden o kadar da , belki de tüm sorun hep bendeydi.

Bilmiyorum.

Gerçekten,,,

Ama bu yaptıgınız hiç komik değil - yukarıdakileri yazınca melankoli ve size karşı öfke duldum. Ben alay edilecek hiç birşey görmüyorum...ortada sadece acı var ; üzüntü ve hüsran - biraz birşey yapamadığım içimn kendime , biraz birşey yapmadıkları için onlara. Şimdi birşey yapmadıklarını düşündüğümde ise hatırlıyorum ve öfkemin nesnesi kayıyor. Komşunun çocuğuna Beethoven dinletmeye çalışığımda alay edinilmiş , kadınların birer nesne değil insan olduğunu söylediğimde ise - ve onlar için günlük işler olan küfretme , asılma , taciz , kavga zavallılıklarına katılmadığımda - tamamen dışlanmıştım.

Hala kendime sorduğum sorular aynı : Niye , insanlar niye düşün müyor , şuç kimde???

Ben de mi? Bilmiyorum...

Yedi yaşımdayken etrafımdaki hiçkimsenin(annem hariç) düşünmeyi bilmediğine karar vermiştim(Hala terapiden kurtulamadım). Bir tür robottu sanki onlar. Ben düşünüyordum , öyleyse vardım(Okumayı erkenden öğrenip evde bulduğun felsefe kitaplarına dadanmanın acı sonu) , ama onlarda düşünmenin dış belirtileri yoktu. Düşünmeyi öğretebileceğimi düşündüm o an ama sonra anladım ki (2-3 yıl sonra) onlarda düşünüyordu aslında , sadece frekanslarımız farklıydı.

Dünya'da yolumu bulamamamıştım ; Tanrı'ya tapmayı reddettim (var olup - olmadığı umrumda değildi ve herhalde tatile falan çıkmıştı ; aksi halde insanlığın çok daha iyi bir durumda olması lazımdı.) , müziği keşfettim(dinleyici olarak değil , üretici olarak). Sanırım akıl sağlımı ayakta tutan şey sanat oldu.

Ben sanatı anlayabiliyordum , ama niye onlar anlayamıyordu. İnsanların bu kadar farklı olabileceğini kabul edemiyordum - hala da edemiyorum ; ama sanırım (her ne kadar bunu söylemek bile içimi öfke doldursa ve beni garip - kendi ördüğüm - bir kafese hapsetsede) farklılardı.

Çıldırmak üzerim artık. Uyanıkken hayaller görüyorum. Nevrozlarla boğuşamıyorum. Belki de hastaneye yatmam gerekecek. Ve bazen onları sadece kıskanıyorum. Ne kadar rahatlar ; benim gibi değiller , benim ki gibi sinsi bir akılları yok. Belki de acınası durumda olan benim. Şu anda vodkaya iktiyacım var.

---

Sanırım epey saçmaladım. Anlık bir boşalma , eğer rahatsız ettiysem özür dilerim.

[ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 19:53 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana da sınıfımdakiler filan farklısın diyolar da, çok matah birşey değil farklı olmak. ha farklı "olmamak" ister miydim, onu da bilmiyorum.

sana pek tavsiye verebilecek kimse olduğunu sanmıyorum burada ya da gerçek hayatta, anca kendi gözlemlerinle kendi çözümlerini (geçici, günlük çözümler de olsa) yaratabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok iyi anlayabiliyorum seni. ama birde şöyle düşün, o komşu çocuğuna dinletemediğin beethoven eğer "farklı" olmasaydı o senfonileri besteleyebilirmiydi? bestedikleri diğerlerine benzemezmiydi? insanlar farklı olmak zorunda, eğer hepsi aynı olsa yaratıcılık, yenilik değişiklik gibi kavramlar olmazdı. birey olarak birbirimizden farklı olmasak bize diğerlerinden değişik şeyler yaptıran güdülerimiz olmazdı. bugün senin akıl sağlığını koruduğunu düşündüğün "sanat" olgusunu aslında o nefret ettiğin farklılığa borçlusun. ne acayip değilmi?farklılık insanlığın sahip olduğu en iyi şey, aynı zamanda sahip olduğu en kötü şey. iyilik içinde kötülük, mucize içinde lanet. hangisini daha ağır bastığı senin bakış açına kalmış.

[ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 20:17 tarihinde, Leopar tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Farklı olmak bir suç ya da eksiklik değil ki. Hele konu düşünce konusuna gelince bence tam tersi.

Nedense insanlar bunu hep hakaret olarak kullanır; Anormalmisin olm eheheheh filan diye. Ancak şunu anlamıyolar ki anormal olmak -bence- normal olmaktan daha iyidir. Yani normal olmak şu demek: herkes birbirinin aynısı, basit,ortalama, daha uygun bir tanımla "sıradan". Evet, normal ve sıradan demek aynı şey.
Topluluklar tuhaf birşey. İnsanlar bir yandan sivrilmeye, toplumdan sıyrılıp farklı bireyler haline gelmeye çalışırken bir yandan da farklı düşünenlere uzaylı gözüyle bakıyolar. Ve bu da anlayamadığım ve anlayamayacağım birşey sanırım.

-Şahsen birisi bana anormal olduğumu söylediğinde sadece sırıtırım ve içimden o şahsa iltifatı için teşekkür ederim. Birkaç defa sesli olarak belirttim ama daha bi tuhaf bakmaya başlıyolar o açıdan tavsiye etmem=)


Not: Buradaki düşüncedeki farklılıktan kastım kültürel,felsefi, kısaca insanın kendisini geliştirmeye yönelik düşüncelerdeki farklılıktır.
Yani ne biliyim siyaset tarzı değil mesela ya da herkes x ten yana ben q dan yana olurum tarzda karşıt düşünceleri kastetmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Farklı olunca diğer insanlarla tanışamıyorsun ama. Sen onları tanısan dahi onlar seni tanıyamıyor , çok yalnız kalıyorsun. Birkaç arkadaşın oluyor eğer sanslıysan. Bazı mutlu anların oluyor yaşamının geri kalanını dayadığın , ama sonra o kadar korkmaya başlyorsun ki o küçük mutluluklardan , hayat yavaşça yokluğa karışmaya başlıyor. Korkuyorsun çünkü hayatın parıltıları - ne kadar aydınlık olurlarsa olsunlar - geçip gittiklerinde kalan anılarıyla sadece iblisler. Sadece acı var geride... Acını müziğine yansıtıyorsun , sonra biri çıkıp çok anlasılmaz olmuş bu diyor. Halka ulaşamazsın , diyor(Şu an imzanda duran şarkı). O an her şey duruyor işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yeni nesil..

[spo]16 yaşında, ultimadan çocuğun teki said:
bu avatar ne abi yhaa :S

16 yaşında, ultimadan çocuğun teki said:
kim bu mokor eleman :S:S

chiptech said:
beethoven

16 yaşında, ultimadan çocuğun teki said:
:D:D

16 yaşında, ultimadan çocuğun teki said:
sokaym onn içine :D

16 yaşında, ultimadan çocuğun teki said:
hani müzüik senfoni fln yapan elemanmı

chiptech said:
evet

16 yaşında, ultimadan çocuğun teki said:
:D

16 yaşında, ultimadan çocuğun teki said:
bırak allah askınaa :D

16 yaşında, ultimadan çocuğun teki said:
tipinde hyr yok aq :S

16 yaşında, ultimadan çocuğun teki said:
cem abi nabüün XD[/spo]

[ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 20:37 tarihinde, Chiptech tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şahsen; bazı insanların düşünce tarzlarını değiştirmenin iyi birşey olacağına inanıyordum bir sene öncesine kadar. Sonra anladım ki yakın arkadaşlarım dışında diğerlerinin fikir sistemleri zaman kaybı. (Yakın arkadaşlarında yakın arkadaş olma nedeni bir yerde fikirlerin uyuşması veya karşılıklı fikir etkileşiminin diğer insanlardan fazla olmasıdır bir yerde) Herhangi bir zihniyet için "neden böyle, daha iyi biri olabilirdi" şekillerinde düşünüp üzülmenin manası olmadığı sonucuna vardım. 1 senedir bu şekilde daha rahat yaşadığıma inanıyorum. Senin fikirlerine gülüp geçen insanların kahrını çekmemen gerek bence.
güncelleme: Yalnız kalma konusunda; her yerde vardır orjinal birkaç insan. Bazıları hiperaktiftir zıplar durur. Aşırı sosyaldir ama değişiktir. Bazıları sessiz içine kapanık yan sınıfının bir sırasında oturmuş kitap okur. Bu insanların hepsi orjinaldir aslında ama arayıp bulman gerekir. Bu da insanları tanıyarak olur ancak. Köşemizde sessiz sakince oturursak hayat geçer. Bir ucundan kaptırıp gitmek lazım. Hangi dönemeçte kiminle karşılaşıcağımızı bilemeyiz ama bu o köşeyi hiç dönmemizin miskinlik olacağı gerçeğini değiştirmez :D

[ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 20:42 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

robert heinlein ın bi sözü var:
insanların yüzde 5 i düşünemez. yüzde 5 i de düşünür. geri kalan yüzde 90 düşünebilecek yeteneğe sahiptir ama düşünmez


aslında geçmişe gidersen toplumlar "farklı" olan insanların sayesinde ilerliyor ve geçmişte bilinmezlik ve bundan dolayı gelen korkuyla insanlar eski ve bilinen yöntemlere mutluydular. bu farklı insanlar onlara değişik bir ışık gösterdi ama çoğu bu yüzde 90 lık kesim tarafından aşağılandı çünkü bilinmeyenden dolayı bir korku vardı ve bunu da düşünemiyorlardı.

ve hala günümüzde geri kafalı insanlar değişik oldukları için başkalarına cadı gözüyle bakıyor.
(böyle toplumlarda en iyi çaktırmamakmış bu arada değişik olduğunu = P)

yaşantına nelerden mutlu oluyasan onlarla devam et, zaten daha ilerledikçe yaşamda, yeni görüşler, yeni bakış açılarıda yakalarsın. her mutluluk gelip geçici değildir, bu da senin elinde bence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok bencilsiniz. manevi bir bencillik. ama bu normal.

her insan farklıdır ve bir o kadar da birbirine benzer. kendinizi o kadar soyutlamaya gerek yok toplumdan. çünkü o kadar da farklı değilsiniz. o sadece bir sanrı.

ve o kadar bencilsiniz ki başkalarının farklı düşünmesine tahammülünüz yok ama yeri gelince kendiniz farklısınız ve bu size acı verebiliyor... hayatta doğru diye bir şey yoktur. herşeye eşit bakan, objektif bir referans noktamız da yok. zaman dediğimiz ve ne olduğunu bilmediğimiz, anlamlandıramadığımız bir "şey" içinde yaşıyoruz ve gidiyoruz. genel geçer bir doğru, yanlış, amaç, sonuç, vs.. yok. dolayısıyla bırakın çevreniz akıp gitsin. sosyal olmak adına siz de onlara ayak uydurmaya çalışın. aynı biçimde onları size benzetmeye çalışın... ama bunu takıntı yapmayın. olduğu kadar.

çevremizde bir yaşam var, bizim kontrolümüzde olmayan. "biz" derken, o "biz"in içinde hepinizin birey olarak bulunduğunu düşünün. o zaman anlarsınız ki tek ve farklı değilsiniz sandığınız kadar...

değer yargıları çok kırılgandır. bugün hayata değer biçip kararlar alıyorsunuz... düşündünüz mü bir savaş çıksa ve çevrenizde bombalar patlamaya başlasa, bir deprem olsa ve sıcak bir eve muhtaç kalsanız... çevrenize ve insana bakış açınız aynı mı kalırdı acaba?

kroyla şuyla buyla alay etmeye gelince... biraz çocukça böyle bir şey... tamam komikler. üzerine bin bir türlü muhabbet çevrilebilir ama... bir yerde şöyle bir şey demiştim, uzatmadan onu ekleyeceğim;

said:
tamam, videodaki insanlar genel olarak kro tabirine uyuyor... daha bir çok şey de söylenebilir.

iyi güzel de bunu böyle afişe etmek, "ahanda ha işte bak kırooo" diye dillendirmek, alay edecek yer aramak da pek olgun, ahlaki ve hatta normal bir şey değil.

birilerinin kişiliğini genellemelerle görünüşüne göre yargılar, silip atarken biraz da kendi yaptıklarınıza bakın. arkadaşlar arasında böyle muhabbetler döner ama burası arkadaşlarınızın arası değil. çıkıp böyle alanlara birileri hakkında atıp tutmak da hoş değil.


empati kuranların sayısı azalıyor gittikçe...

kendini bir halt sanmak fazlaca insanı bir şey ama buna çok kaptırmamak lazım ;) gerçekten ne biliyoruz ki? neyiz ki?..

yazımda "siz" derken, lafın gelişi... üzerinize alabildiğiniz kadarını alın, kafi. yoksa tüm bunları bir gruba yakıştırmak ağır bir genelleme olurdu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anladıgım kadarıyla 20 yaşındasın ve bu bu problemlerim var diyosun. Farklıyım kımse beni anlamıyo diosun. Bana sanki biraz hayatı çozdum ve hosuma gıtmedı havasındaymışsın gıbı geldı (yanlış anlama tabiki olabılır)
ama ben de kendi fikrimi soylıım 20 yaşında hayatı cozmuş olamazsın , depresyonda olabilirsn veya ergenlik nedeniyle olabilir. Ama bence kendine biraz zaman ver , umarım atlatırsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Aslında başta ki linkin gittiği konuda yazıyordum , birden bir bilinç akışı oluverdi. Aslında kendi hakkımda birşeyler söylemek istemiyordum , ve dünyayı elbette çözmedim. Sorulardan başka birşey yok elimde. Ama kimse beni anlamıyor diyorum. Aslında başkalarının bazı düşüncelerine tahammülüm olmadığı da doğru. Faşizm gibi ya da anti-feminizm gibi (ben erkeğim). Bazı düşüncelerin insanları insanlıktan çıkırdığını düşünüyorum , asıl acı veren de bu zaten.Yani , nasıl öyle düşünebiliyorlar ki?

Sormak istediğim insanların farklılıklarının çerveleriyle olan ilişkisiydi aslında en başta.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kimse aynı olmak aynı düşünmek zorunda değil.genelde çevren nasılsa nerde nasıl büyürsen o çevreye uygun bir insan oluosun

anlattıgına göre sıkıntılı dönem geçirmişsin.oyuzden böyle sorguluyosun herşeyi.biraz sosyalleşirsen degişik çevrelere girersen rahatlarsın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yonjada vakit geçirmek kötü birşey degil.3-5 tane adam.aralarında konusuolar yonja die bi site varmış hatun buluomuşn msg atıp sora evine geliomuş falan die muabbet edip üye oluolar.

bazısı makara yapmaya girio sırf ona buna saçma msglar atıo.yani ilk açıldıgında girmiştim yonjaya.sileli cok oldu.herşeyin heryerin cıvıgı cıkıo yani.patciktede olmuomuydu degişk degişik adamlar geliodu.

sonuçta internet ortamı.herkes girebilir senin kendi çevrende öyle adam yoktur ama o tür sitelerde degişik degişik adamlar görürsün şahit olursun.

[ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 22:23 tarihinde, Diablo tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizde gectik o evrelerden

etrafindaki herkesin patates gibi gorundugu, acinasi icine kapali ezuk hayatalr surdukleri, ya polat olacam ya muzisyen yada conconum leen ayaklarini, iki kelimenin sonuna bi kufur koyup sevimli olmaya calismalari ve her okula girdigimde coplukte yuruyormus hissini

zeka ile filan alakasi yok, 80 lerden sonra yetisen gencligin odunluguyla alakali tamamen
arada bi ikitane normal insan cikinca ucube kaliyor digerlerinin yaninda ve her allahin gunu yalvariyosunyukardakine ey beni yanlis gezegene yolladin, duzelt bizim lokasyonu die

e ne oldu peki
lise oncesinden gorsutugum sadece bir arkadasim var
mahalle kulturum filan olmadigi icin sokakta tanidik kimsek yok
lisedende gorustugum 1 kisi kaldi
onun disinda yanliz kaldim ve kirolarin bile etrafta hebele hubele gezmesini ozler oldum
internet disinda sosyal bi iletisime girmiyorum insanlarla

ha pismanim belkide ama bugun gene yaklasabilsem gene kacicam cunki futbol/kari kiz/araba/muzik muhabbetinden baska bisey konusamiyan adamlari istemiyorum arkadas olarak
kafama uyanalrsa benim gibi ukala olduklari icin iletisim kurmak zor

o yuzden insanlari hor gormek yerine biraz adapte olmaya calis bence cunki 80ler gencligi bu iste
dusunmiyen, yasamiyan yasatilan, apolitik ve bencil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

peki beethoven dinlettigin arkadasinin dinledigi muzigi sen anlamaya calistin mi? icinde bulundugun ortamdan memnun degilsin, ortam degistirmeyi dene, o da olmazsa birak kalsin, oldugu gibi oldugun gibi yasa, cokta dusunme oyle farkliyim boyle sinsiyim, neden boyleyim diye. gelisine cak olaylara, iyi orta gol getirir ( aha futbol muhabbetide yaptim).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...