Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'nin ordu ve askeri gücü


Bone

Öne çıkan mesajlar

ordu dışındakilerin hasasiyetinin önemi şu : kimse milli sistemlerin önemini anlamaz veya önemsemezse yada aman bana ne canım nerden alıyolarsa alsınlar derse bu ülkede nasıl mühendis yada programcı yetişsin yetişsse bile bu tip konulara duyarsızsa niye orduya hizmet etsin çok daha yüksek maaşlara yurtdışında çalışabilir veya yurtiçinde özel sektörde çok daha yüksek maaşa iş bulabilir böyle oluncada dışa bağımlılık kendiliğinden ortaya çıkar.
Yani bu konulara hassasiyet önemlidir çünkü artık savaşlar eskisi gibi insan sayısının fazlalığına bağlı değil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tahminimce olayı yalnış anlıyosunuz çünkü bunda can sıkıcak bi durum yok gençlerin milli duygularının artmasını beklemeninde yalnış bi tarafı yok.
Anlattığım olaylar zorunlu askerlikle alakalı değil askerliğini yapmış ol yada olma sivil iş hayatında çalışırken orduya iş yapmaktan bahsediyorum yani şu an ankarada odtu teknokente giderseniz ordaki firmaların çoğu sivil firmalardır ama bu firmaların %50 sinden fazlası orduya iş yapar böylece ordunun dışa bağlılığı bi nebze olsun azalır ki yapılan işlerde küçümsenecek işler değildir geçen ay haberlerde atılgan ve zıpkın isimli iki tane radar ve füze sistemi haberi çıkmıştı bilmem izledinizmi bunların tamamı türk mühendisleri tarafından yapılmıştır ve bence bu türkiye için gurur verici bi olaydır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrica teknoloji konusunda hic gelistigimizi dusunmuyorum, yapilan adimlar tabii olacak, olmuyosa ol zaten. Ama teknolojide inanilmaz geriyiz. Internet penetrasyonu gelismemis ulkeler oraninda neredeyse, halbki gelismekte olan ulkeler oraninda olmamiz gerekiyorken.
Hindistan zamaninda cok buyuk atilim yapti, ondandir ki bayagi ekmegini yediler, Dunya'nin neresine gitsen hindistanli IT'ci gorursun. Hatta hic bi fikrim olmamasina ragmen, cok buyuk ihtimalle google'da bile en buyuk yabanci orani It'cilerde hindistanlilarda vardir..
Simdi bunu goren ulkeler yatirim yapti , fark azalio, o ulkelerde gelsiiyo, daha da gelisecek. Brezilya polonya cok iyi gidiyor, boyle bir kac ulke daha var. biz halen yerimizde sayiyoruz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hindistan olayı aslında biraz farklı.Doğrudur şu an dünyada teknoloji açısından en çok rağbet gören ülkelerden biridir hindistan ve IT konusundada oldukça büyük atılımları var ama bunların çoğunun devletin stratejisiyle bi alakası yok tamamen yurtdışı destekli ve destek veren ülkelerin ekonomik ve politik stratejilerine bağlı bi durum.Yeryüzünde çinin nüfus gücünden korkmiycak bi ülke ben bilmiyorum açıkçası bu sırf pazardaki pay açısındanda değil saf insan gücü olarakta korkutucu bi güce sahip amerikada bu korkuyu yaşayan ülkelerin başında geliyor bu yüzden nüfüsu kalabalık(çin kadar olmasa bile) olup gelişmekte olan başka bi ülkeyi destekleyip kendi taraflarında bir çin yaratma peşindelerdi ve bu çok uzun zaman önce yapilmis uzun vadeli bi plandı ve meyvelerini şimdi vermeye başladı.Microsoft(Bildiğiniz gibi amerikan sermayesinin en büyük kazanc kapisidir diyebiliriz) 5-6 yil öncesinden beri hindistana son derece yüksek meblalarda yatırım yapıyor oraya kurdukları üretim ve sistem yönetimi bölümleri dışında ayrıca hindistanlı birçok başarılı insanı redmond da yüksek yerlere getirdiler.
Yani bu ülkeler oyunu sadece siyasi ve askeri sahalarda bırakmadılar teknoloji dahil her meslek alanında kendi çizgilerini koruma çabasındalar
Diğer ülkelerden bahsetmişken bi kac mesaj yukarıda bi arkadaşımız İsrailin bile elinde son derece ileri teknoloji silahları hatta atom bombası varmış demişti oysaki bu bence şaşırılacak bi durum değil İsrail şu an abartısız söyleyebilirimki dünyanın süper gücü konumundadır sınırsız para kaynakları ve dünya yönetiminde büyük söz sahibi olmaları bir yana yıllardır planladıkları teknolojik gelişimleri artık durdurulamaz bi noktaya gelmiştir.80 li yılların sonunda israil mordechai vanunu isimli nükleer araştırmalardan sorumlu mühendisini devlet sırlarını açıkladığı için tutuklamıştı ve mordechai vanunun açıklamalarına bakarsanız bundan nerdeyse 20 sene önce israilin şu an bile hayal edemiyeceğimiz nükleer silahlara sahip olduğunu görebilirsiniz.

[ Mesaj 04 Nisan 2007, Çarşamba - 10:51 tarihinde, vampirhuma tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben inanmıyorum feci güçlü bir ordumuz olduğuna.

bir kara çıkarmasında etkili olmak ayrı bir şey,gerçi savaşlar kara harekatlarından sonra biter ama,çok büyük etken de özel silahladır,nükleer ve kimyasal silahlarladır.

Türkiye bu yönden ne kadar yarışabilir diğerleriyle,yarışamaz.

Kuzey Korede nükleer takır takır işliyor,keza İran'da da deli gibi hareketlenmeler var.tamam müthiş bir düzeyde değil ama zamanla daha iyilerini yapacakları muhakkak.

hadi tanklarımızı ,uçaklarımızı alıyoruz yurt dışından,nükleer silah olarak ne kadar bütçe ayırıyoruz ?
bunları da geçtim,türkiye'nin bunu yapabilecek alt yapısı sizce yok mu ?

anca fizik mühendislerimizi amerikaya gönderelim biz,değerlendirsin onlar da,kullanılım.

Anca her şeye muhalefet olalım,her şeye karşı çıkalım,aman böyle olmasın,aman şöyle olmasın.

[ Mesaj 04 Nisan 2007, Çarşamba - 14:30 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dünya üzerinde askeri teknolojide ileri olan sayılı ülke var. Haliyle çoğu ülke teknolojiyi veya kullanma hakkını veyahut ürünün kendisini satın alıyor. Bu doğal birşey sonuçta çok uzun sürede çok büyük miktarda para harcayarak geliştirilen birşey.Türkiye bu konuda elinden geleni yapıyor gerek gazetelerden gerekse internetten takip edebilirsiniz (ör: JSF). Başka kimsenin henüz geliştiremediği bir askeri teknolojinin Türkiye'de olmasını beklemek hayal perestlik olur, ekonomik durum itibariyle dünya birincisi olacak bir arge potansiyeli yakalamak imkansız. Artık bir yerinden tutucağız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim demeye çalıştığım da ar-ge çalışmaları hakkında, ya da bir santral olabilir.

bilim adamları geliyor rusya desteğiyle türkiyeye,ağır sanayi atılımı vs zamanında,biz de gitmişiz adamları koskoca ordinaryusları bilinmeyen karanlık bi ton olay yüzünden,yok efendim santral karşıtları yüzünden,yok bürokrasilerimiz ve tabularımız yüzünden,adamaları ilkokul öğretmenleri yapmışız .

bi tanesi bizim okulda ,gaziantep üniversitesinde prof. olmuş.tek bir sözü sallanmıyor,didiniyor,bir şeyler peşinde hep,bir şeyler yapmaya çalışıyor.ama hep bir şeyler mani.

en azından bir İran kadar her türlü silah sanayi hakkında potansiyelimiz olduğunu düşünüyorum ben,bir şeyler bulma değil ama temel olan,esas olan bazı şeylerden bir şeyler üretebilme ve yapabilmeden bahsediyorum.ar-ge tesislerininde amacı bu zaten.

dediğim gibi Rusya gibi ülkelerden destek de almışız bu yüzden ama,olay çıkaran,velvele isteyen,ortalığı bulandıran,amerikan emperyalizmine hayır deyip de içten içe bunların maşaları olan,böylece halkı tekrar eski karmaşa ortamına sokmak için bi taraflarını yırtan çevre engellemiş yine.

ama deliriyorlar bugünlerde,çünkü sıkıldı insanımız çoğu şeyden,bu potansiyelin(her gelişmeyle alakalı konuda)heba olması,bir yerlere varamamak onları en yıpratan şeyler.

ama gelmiyorlar artık oyuna,pek söze girmeyip icraat yapmaya çalışıyorlar.ve hissediyorum bu düzelmeyi ben.
daha hızlı gelişir her şey umarım.

gülhane parkı değil artık bu ülke çok şükür.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ulan amma çok şey yazmışsınız be =) Hepsini okuyamadım kusura bakmayın.

Arada yakalayabildiklerime ve gözüme özellikle çarpanlara cevap vermeye çalışacağım.

Milgem yani Milli Gemi yani kendi gemilerimizi üretmemiz projesi daha başlanacak olan bir şey değil. Çoktandır yapılan bir şey. Daha geçtiğimiz haftasonu gördüm yapılanlardan bir tanesini.

Türkiye'de Nükleer denizaltı yok. Fakat Nükleer denizaltıların sadece avantajlarını göz önünde bulundurmayın lütfen. Soğutucu sistemleri yüzünden çok yüksek miktarda ses çıkarıyorlar. Bu da rahatlıkla yakalanmalarına neden oluyor. Ha yakalandıkları zaman atılan torpidoların onlara yetişememe sorunu var şu anda bizde. Fakat kısa zaman içerisinde daha hızlı ve daha güçlü torpidolara sahip olacağız.

Milli Gemi'nin yanında birde Milli Tank Projemiz var ki bu daha da güzelleştiriyor durumu.

Daha çok doğru şey anlatmak isterdim fakat maalesef ;)

Ha bu arada askerlik dediğiniz İstihbarat gerektirir. Sağda solda, bizim şuyumuz var, bizim buyumuz var. Çok kralız, yalarız gibisinden laflarla olmaz =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kan uykusunu seyrettikten sonra düşündüm bazı şeyleri..3 Sene önce emekliye ayrılan albay hocamızla konuştuk ardından..

Pkk'nın daha destekli olduğu zamanlarda silahlarımız onlarınkine karşı bile gelemiyordu..Hava desteği kısıtlıydı..Tutupta Türk silahlı kuvvetleri Iraktan silah aldı..
Keşke herşey cesaretle güçle olsaymış eskiden olduğu gibi..ama günümüzde artık teknoloji ve strateji galip durumda..

Havacılık çağınının neredeyse bittiği dönemdeyiz..Artık Havacılık ve Uzay ismini alıyo günümüzün hava kuvvetleri..88 yılında üretilmiş olan F-16 larımızla mı buna karşı çıkıcaz..Pilotlarımızın ve askerlerimizin eğitimi çok iyi olsa da, çağı yakalayan yeni buluşlarla başa çıkılamicağını herkes iyi biliyo..

Orduda 5 sene önce hala o eski atmacaların kullanıldığını biliyo muydunuz? yada özel yabancı şirketlerin Tsk'yı geliştirdiğini...Tsk ya ait bi degiye baktığınızda görürsünüz yabancı şirket reklamlarını..Devletimiz bunu tek elden yapamıyo malesef..

Güçlü bi ordumuz var..bu inkar edilemez bana göre..ama bi süper güç karşısında fazla direnebileceğimizi sanmıyorum...

Ayrılan bütçede Hindistan savunma sanayinin 20/1 i kadar..

ps:askeri harcamalar yazılmış biyerde...Yanlış kaynak olmuş malesef..Çünkü türkiye askeri harcamalarda şuan dünyada 8. sırada..

[ Mesaj 05 Nisan 2007, Perşembe - 03:19 tarihinde, trapt tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 sayfa okuyacak sabrım yoktu o nedenle ilk 1-2 sayfa üzerinden yorum yapmak istiyorum....

Arkadaşlar kurtuluş savaşını hatırlayalım.. çok da eski bir zamandan bahsetmiyoruz burda.
Zamanın en teknolojik en güçli orduları bu topraklardan elleri boş döndü..

Dünyanın en güçlü 2. ordusu olma sıfatı savaş becerilerinin sürekli olarak savaş alanında sınanması ve asker sayısı ile belirlenen bir husus.

said:
Türk ordusu sürekli savaşıyor da, nerde savaşıyor?


Belki farketmedin ama PKK ile fiili bir mücadele içerisindeyiz. Tüm dünya ordularının şu anda karşısında hiçbirşey yapamadığı gerilla taktiği ile sürüyor bu savaş. Cobra helikopterleri F-16 lar efektif olarak kullanılıyor bu savaşta.

F-16 lar modası geçmiş deniyor. Arkadaşlar modası geçen uçak değildir üzerindeki silah sistemleri, savaş muharebe sistemleridir. Yani Avionic'ler. bunlar değiştirilebilir. Yazılımları tekrar yazılabilir.

1 Örnek. Bilmeyenleriniz vardır. Ankara ODTU Teknokent içerisinde yer alan Milsoft adlı şirketimiz Amerikan Skorsky Helikopterlerinin savaş sistemlerinin yazılımını geliştirmektedir. Yani Amerikanın kullandığı helikopterlerin savaş muhabere sistemleri Türkiyede yazılmaktadır.

Aselsan tarafından geliştirilen Telsiz sistemleri Amerika'da Newyork Polis itfaiye teşkilatında kullanılmaktadır.

Uçak gemimiz yok denmiş.. ne yapacaksınız Marmarada küvette yüzen ördek gibi gezdirecekmisiniz ??

Siz bilmiyorsunuz diye bir takım teknolojilerin elimizde olmadığınımı zannediyorsunuz ? Amerikanın eskilerini kullanarak mı yaşadığımızı zannediyorsunuz ? Siz TSK'nın başındaki Generallerin bir Ülkenin tüm savunmasını bu derecede basitçe çöpe atabileceğinimi zannediyorsunuz ?

Yok efendim amerika düğmeye basarsa bizim F-16 düşermiş yazılımı öyleymiş ?? Pardon nerede yaşıyorsunuz Kongo fln mı ?

Savaşı Piyade Kazanır

Amerika aylarca bombaladı, ama şu anda can veren piyadesi ? ne işe yaradı sözünü ettiğiniz teknolojiler ? ne işe yaradı amerkan ordusunun cafcaflı kıyafetleri ? oakley gözlük takan askerleri ?

Sakın ama sakın Türk Ordusunun savaş gücünü küçümsemek gibi bir gaflet içerisinde bulunmayın. Türkiyede yılın herhangi bir zamanında 1.2 miliyon Türk Genci Silah altındadır. Bunların ciddi bir kısmı aktif olarak çatışmalara katılmakta ve savaşmaktadır.

Her ülke, askeri ihtiyaçlarına göre silahlarını yatırım yapacağı teknolojileri seçer. TSK'da bu doğrultuda gerek görülen teknolojilere yatırım yapar ve emin olun bunun %80'inden kimsenin haberi dahi olmaz.

Ege sahillerimizde akdenizde bulunan tüm denizaltı hareketlerini gözlemleyen, karadenizde tüm denizaltı hareketlerini gözlemleyen radar üstlerimiz ve yeraltı denizaltı silolarımızı kaçınız bilir ?

Doğuda, İçanadoluda yerin altına inşa edilmiş olan askeri üstleri kaçınız bilir ? Hava üstlerimizin altında neler olduğunu kaçınız bilir ?

Lütfen savaşı piyadenin kazanacağı gerçeğini, vede gerektiği zaman bu piyadelerin sizler bizler olacağınız gerçeğini hiçbir zaman aklınızdan çıkartmayın. Silahlı Kuvvetlerimiz bir süs eşyası veya küçümsenecek, başka ordularla kıyas tutacak birşey deildir. Ona göre sahip çıkın ve söylentilere de kulak asmayın.

Yukarıda yazdıklarımı silahlı kuvvetler içerisinde birden fazla projede yeralmış birisi olarak yazıyorum..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türk ordusunun piyade düzeyindeki en büyük avantajlarından biri de cok sayıda "gerilla taktiği" konusunda tecrübeli askerlere sahip olması sanmayın ki doğuda sırf amerikan askeri modunda gezinen tozunan askerlerimiz avlıyor pkkyı bizim de aynı ekilde gerilla taktiği uygulayan kucuk birliklerimiz mevcut aksi halde zaten bu kadar başarı yakalaması zordu (bkz. amerikanın rakta yaşadıkları)

zannımca herhangi bi saldırıda düsmanın bi yerlerından kan alırız =)
ha bi yere gidip saldırsak sıcma ihtimalimizde yüksektir (bkz. kıbrıs cıkartmasında kendi gemisini vurduran ordu)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

scorch dediklerine aynen katılıyorum defansif bakımdan iyi durumdayız.

ama ufak ülkeler hariç , diğer ülkülere karşı olan gücümüz,teknolojimiz baya az ve eski..

ek olarak ekonomik olarak altından kalkıcak durumda değiliz...

hayalcilik yapmayalım arkadaşlar realist olmamız lazım herşey ortada..

[ Mesaj 06 Nisan 2007, Cuma - 16:53 tarihinde, n3mrut tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

herkes bişiler salladığı için ben yorum yapmak istemiyorum.

ayrıca bu sene 50 milyar dolar kadar bi harcama yaptık sadece hava kuvvetlerimiz için, helalı hoş olsun.

bize geri kalmış diyen arkadaşlarımız
aselsan isimli şirketi hiç duymamışlar sanırım.

Bu şirket ordunundur.
Dünya üzerinde bir orduya ait olan tek banka
Oyak Bank'dır (oyak = ordu yardımlaşma kurumu)
Renault ve Elf (petrol şirketi)'nin hisselerinin bir bölümü oyak bank bünyesindedir.

yunanistanda da bok gibi para yok...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Deniz gücü olarak bişiyler ekleyebilirim bende.
Yazlık komşumuz emekli bir deniz subayı, kendileri "derya" isimli koca gemiyi amerikadan buraya getiren tayfanın içinde yer almış birisi.
Onla ettiğimiz muabbetlerden birkaç ey söyleyeceğim.

Şimdi En büyük gemilerimizi bile ortaboy neden?
Çünkü donanmamız tamamen vur kaç üzerine kurulu.Donanma açısından en büyük tehdit Yunanistan zaten aradaki mesafe kısa,
Bir savaş durumu olduğunda adamların limanlarını vurup sonra geri gelecek ekilde tasarlanmış donanmamız.
Öyle ağır bombardıman falan yok.
Uçak gemisine gelince,
neden olsun ki? Uçak gemisi olan ülkelerin uçak gemisi olmasının nedeni ortadoğuya uzak olmaları çoğunlukla. Birde buna ilaveten agresif politikaları.
Türkiye zaten Yurtta sulh Cihanda Sulh ilkesini benimsemiş bir ülke.
Ki sanmıyorum uçak gemilerlini doldurabilecek kadar uçağımız olduğunu.


Öte yandan ilk sayfadaki yazına birşey eklemek istiyorum bone;

Nerden biliyoruz bizim hayalet uçaklarımızın olmadığını?
Amerika discovery channel etc. sayesinde gayet guzel psikolojik olarak sindiriyor düşmanlarını.Bir açıyosun kanalı abooow en tehlikeli alet deniyor apache için,pilotunun kafasını çevirmesi yeterli hedef alması için okadar teknolojik.
Ama ben hiçbir belgeselde apache 4 keleş mermisiyle düşebilir diye birşey duymadım ama oldu =).
Olay biraz da propagandayla ilgili sanırım.
Ayrıca harcanan paranın cogu tatbikatlara gıdıyor sanırım,tatbikatlarda savaş onleyıcı seyler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hakikaten ya o Araçları yok şöyle güçlü yok böyle kuvvetli diye tanıtıyorlar;sonra Irak'da amcanın teki geliyo 2 keleş sıkıyo helikopter düşüyo,başka bitanesi geliyo tankın altına elini kolunu sallaya sallaya,kimsenin ruhu duymadan bomba çuvalları koyup patlatıyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...