Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyuna yeni başlayanlara yardım


KaKsi

Öne çıkan mesajlar

Oyuna yeni başlayıp hiç bir şey bilmeyen insanlar konusunda biraz yardım özürlü gibiyiz. Çoğunluk adresler ingilizce ve bazılarının ingilizceleri zayıf gelebiliyor. Bunun için şöyle bir şey düşündüm. Jaednear EU serverında yardım edecek belli bir seviyeye kadar yol gösterecek biri varsa Alterac ismini friende ekleyip iletişim kurabilir mi_? yada kendi ismini yazıp bana destek olabilirmi? Bir hayli karışık geldi biri yardımcı olmazsa pek bir şey yapamayacak gibiyiz...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla az bişey ingilizce bilmeniz gerek, hiç bilmiyosanız zorlanacagınız bir gerçek. oyun başında oyunu ogretmeye calısan ipuçları var bunlar oyunu biraz tanımak acısından yardımcı oluyor. eger ilk defa mmo oynuyorsan işin çok daha zor ama zamanla herşeyi kavrarsın.

oyun hakkında gerekli bilgileri ingilizce olmak kaydıyla kendi sitesinden de edinebilirsin. türkçe bir kaynak arıyorsan wowturk.com, wow-turk.com buralara bakabilirsin.

söylediğin serverda oynamıyorum ama hangi konularda sıkıntı çekiyorsan biriktirip burada sorabilirsin, elimizden geldiğince yardımcı oluruz. ilk olarak hangi konuda yardım istersin mesela?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela warlock kullanıyorum. Staff kullanmam lazım elimde dagger var neden? Staff nasıl kullanırım? Tailorin gibi skillerde var anladığım kadarı ile mining blacksmit falan bunları nasıl açarım nasıl kullanırım. Yani anlayacağın oyunda tam anlamıyla bir newbie yim :) görevleri türkçe olarak bu sitelerde bulabilirsem işime de baya yarar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk olarak bulundugun serverın nüfusunun en kötü medium olmasına dikkat et. açık arttırmada piyasa önemli çünkü, aradığını bulamayabilirsin hele ki şu sıralar herkes outlande kaydıgı için gerçekten güzel silah ve zırh bulmakta zorlanıyoruz. bir de mutlaka bir türk guildine gir.

warlock dagger da kullanır staff da. diğer kullanabileceğin silah skillerini ögrenmek için büyük şehirlerden birine gidip weapon master'ı bulman gerek. bunu da en kolay şekilde bir guarda sorarak yapabilirsin. guard ile konustuktan sonra yerini sana haritanda işaretliyor. seçeceğin meslekler de aynı şekilde, tailor ın yerini sorarak ogrenebilirsin yerini. en fazla 2 ana meslek secebilirsin. bunun yanında secebileceğin 3 yan meslek var. first aid, cooking ve fishing. warlock oldugun için first aid lazım olacak sıkı tutmanı öneririm. zaten kasmakta fazla zorlanmazsın. cooking ve fishing ise zevkine yapılacak şeyler. ben ugrasmıyorum şahsen.

merchant nasıl yapılıyor derken sanırım ko daki gibi stand açma olayından bahsediyosun. öyle bişey yapılmıyor wowda. onun yerine auction house (ah) yani açık arttırma evi var. burada herkes satmak istediği şeyi satıyor. mesela bir silah koydun açık arttırmayı başlatacagın fiyatı ve hemen al fiyatını koyuyorsun, kac saat kalacagını belirliyorsun. eger alet satılırsa mail geliyor. minimap in yan tarafında zarf işareti göreceksin. mailini okuman için mailbox bulman lazım. mailboxlar genelde her şehrin ve kasabanın inn'lerinin önünde bulunur. inn dediğim de dinlenme mekanı. mekanın içinde "innkeeper" sıfatında birini görünce anlarsın inn'de oldugunu :) oyundan cıkmadan önce charını hep buraya park et. bir sonraki oyuna girişinde experience barına baktıgında renginin mavi oldugunu ve bir cubugun saga dogru kaydıgını goreceksin. işte o cubuga kadar olan bölümde öldürdüğün yaratıklardan x2 exp alacaksın demek.

seçtiğin ırka göre farklı şehirler var. horde seçtiysen orgrimmar, ki bence oyundaki en güzel şehir. orc seçtiysen buraya yakın bir yerlerde başlıyorsun oyuna. undead seçtiysen sana en yakın şehir undercity. tauren seçtiysen thunder bluff. trollerin başladığı yeri bilmiyorum ama kendilerine ait şehirleri yok.
ally seçtiysen eğer dwarflar için ironforge, humanlar için stormwind var.

questler için türkçeleştirme çalışmaları verdiğim sitelerde var ama çok büyük bir kısmı yine ingilizcedir. o yüzden sana tavsiyem, wowhead.com ya da thottbot.com dan questlerine bakman. wowhead.com daha iyidir. questler genel olarak "10 tane şundan öldür, 20 tane bu itemdan bul, git şu adamla konuş, şurdan bunları topla" gibisinden oldugu için ingilizce pek gerekmez. wowhead.com a girip questin adını yazıp bakıyorsun. örnek olarak şu queste bakalım:
http://www.wowhead.com/?quest=2258

burada istediklerinden biri 5 adet buzzard gizzard. quest adını yazınca karsımıza ne istedigi falan da geliyor zaten. buzzard gizzarda tıklıyoruz. aşağıda sekmeler var. dropped by, hangi yaratıktan düştüğünü gösterir, contined in de birşeyin içinde bulunduğunu ve yerlerini gösterir.

bu şekilde questlerin cogunu halledebilirsin ama hemen şunu da söyleyeyim questlerin tamamı bu şekilde değil. bazıları var ki okuyarak yapmak oyundan aldıgın zevki ikiye katlar. ama ingilizce bilmiyorum diyorsan fazla secenegin mecburen bu şekilde gideceksin.

seçtiğin class a özel gorevler cıkacak onları mutlaka hallediyosun. bazı gorevlerin yanında dungeon ve group yazar bunları tek başına halledemezsin. dungeon görevleri, yani instancelar çok zevklidir, levelına göre bazı instance lara girebilirsin. level 60 olana kadar gireceğin tüm instance lar çoğunlukla 5 kişi sınırlı olacak. biraz geliştikçe bunları ogrenirsin zaten simdi ayrıntıya girmiyorum daha sonra onları da anlatırım.

son olarak alliance sectiysen hemen bırakmanı tavsiye ederim. horde ol, the venture co realmine gel. ben sana elimden geldiğince yardımcı olurum. kendi paranı kendin kazanmaya başlayıncaya kadar yeticek para da gönderirim :)

[ Mesaj 21 March 2007, Wednesday - 21:58 tarihinde, toggie tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi o para.
para kascam item alcam diye uğraşma. yaptığın questler ve kestiğin moblardan iyi itemler gelicek sana. alsan da itemi değiştiriceksin 2-3 level sonra.
şuan yapman gereken tek şey level kasmak. talentlerini, spellerini verimli şekilde kullanmaya kafa patlatıp level al, daha da önemlisi aha birader oynuyorum ben bu charı diyebil.
ha bi de bırakın tırto serverları paticik'in adamlarının toplandığı belli başlı serverlar var oralara gelin yardım da yaparız, kariyer de.

[ Mesaj 22 March 2007, Thursday - 13:24 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ah den silah ve zırh alma harcayacak kadar paran oluncaya kadar. zaten yaptıgın gorevler sırasında eline kullanıslı itemlar geçicek.

istediğin bir item gorursen ahde guildden birinden yardım iste nerden dusuyosa gidin düşürün. belirli bir yerden düşmüyorsa satın alabilirsin ama süperior ve epic itemlara düşük levellarda para sakın verme. ileride işine yaramayacak cünkü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu trialleri parasını ödeyip devam ettirebiliyoruz değil mi? toggie bilgi için çok teşekkür ederim. yavaş yavaş bir şeyler ilerliyor. İyiden iyiye öğreniyoruz. Mantığını kavradıkmı gerisi gelir sanırım. Kalitesi düşük oyunlar gibi sanmışta olabilir. Eh artık o tarz oyunlara paydos demeli. Kaliteli oyunlar çok iyi oluyor bu kesin. Bu oyunun kalitesini de hiç bir yerde bulmak kolay değil gibi. Her ne kadar sorunlu serverlar olduğu söylensede şimdilik jaedneardayız, trial ile bir kişi daha aldım. Bu yüzeden trial olanları parasını ödeyip uzatabiliyormuyuz diye sordum. Bu şekilde yavaş yavaş ilerleyeceğiz.

Realm konusunda üzgünüm, insani sıfatlara önem veriyorum. Bu yüzden horde olmak istemedim. Zaten ailemle birlikte oynuyor olacağım. Onlarada ben öğretmeye çalışıyorum. Tabi oyunda olmadığım zamanlarda bir hayli zorlanıyorlar o da doğal. Zamanla öğreneceğim çok şey olacak sizden ama bu topic i özel olarak açtım. Çünkü yeni başlayanlara bu şekilde yardım yapabilecek bir topic yoktu. Yeni başlayanlara yardımı dokunması açısından bir kaç soru daha, cevaplar açıklayıcı olursa sevinirim.

1- Oyuna yeni başlıyoruz, hangi server'ı seçmeliyiz? Neden?
2- Karakter seçeceğim? Karakterlerin özellikleri? Neler kullanırlar neler yaparlar?
3- Adons nedir? Nasıl kullanılır? Oyuna yeni başlayan birinin gerek quest açısından olsun gerekse diğer konularda olsun kullanabileceği en iyi adon hangisidir?

Bu başlık güzel gidiyor umarım istediğim amaca ulaşır ve güzel bir kütüphane oluşur. Şimdiden teşekkürler...

[ Mesaj 22 March 2007, Thursday - 22:32 tarihinde, KaKsi tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Seçiceğin serverın nüfusu önemli olan. Nüfus önemli, açık arttırmada aradığını bulabilmek ve satmak istediğini satabilmek adına. Şöyle düşün, bir şehir ne kadar kalabalıksa, o kadar rahat ticaret yapılır. Bu yüzden piyasanın iyiliği için low pop. realm önermiyorum.

Karakterleri burada anlatmam sabahı bulur. Her ırkın seçebileceği belirli classlar vardır. Mesela druid olmak için night elf'ten başka seçeneğin yok. Ama warrior olacaksan da night elf seçemezsin.
Tüm classlar birbirinden nerdeyse tamamen farklıdır. Mage, priest, warlock uzak dövüş, warrior, paladin, druid yakın dövüş classları diyebiliriz.
karakterler hakkında ayrıntılı bilgileri wow'un kendi sitesinden okumalısın. nasıl bir görev almak istiyorsun dungeonlarda ve pvplerde ona göre karar vermelisin. mesela warrior olursan hep önden giden olursun, tanklık edersin. priest olursan da en arkadan grubuna heal çalışırsın :)

sınıflar hakkında şurda türkçe kaynak var:
http://www.wowturk.com/wownew/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=0&Itemid=42

addonlar oyunu kolaylaştırmaya yarayan eklentilerdir. sayısız addon vardır ama hepsi kullanışlı değildir tabiki.

sana tavsiyem burdan ui central ı indir:
http://ui.worldofwar.net/ui.php?id=2106

programın kullanımı cok basit, kategorilere gore addonları arayıp buluyorsun, hangisinin populer oldugu anlamak için download sayısı yeterli olur sanırım.

olmazsa olmaz addonları da yazarım bir ara şimdi uykum var uyuyacam. biraz da benden daha tecrübeli arkadaslar yardım etsin ben de daha cok kısa bir süre önce başladım sayılır :p

[ Mesaj 23 March 2007, Friday - 01:51 tarihinde, toggie tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten ilk basladiginda addon kullanma sonra neyi eksik görüyosun neyi gerekli buluyosun ona göre prca parca eklersin bisileri.


keza ben bu younda pvpde yaptim oyundaki encounterlarin büyük bi kisminada girdim ciktim, ama ctraid dmg meter threat meter disinde addon kullanmadim, acikcasi blizzardin ui sini oldukca verimli buluyorum.


neyse eger aklina takilan bi class varsa nerdeyse her class için topic acilip anlatilmistir ama buraayda yazip sorarsan yinede cevaplariz, yinede sen gez o topicleri arayip aramadan, daha zengin bi bilgi birikimi vardir orada
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

quickloot
lootlamak için cesete sag tus ile tıkladıgında mouse imlecin neredeyse lootlayacagın item da tam altına denk geliyor.

cminimapcoordinates
minimap ve normal mapte kordinatları gösterir.

ui central'dan aratıp yükleyebileceğin

atlas
atlas loot
atlas quest
auctioneer
mobinfo

şimdilik bu kadarı yeter sana herelde. zaten keşfedersin yakında güzel modları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...