Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 3


Lancelion

Öne çıkan mesajlar

Penthesilea said:
3 arkadas basladik multiplayer'a, ben Osmanli'yim, diger ikisi de Timur ve Memluk.

Direk peace yapinca doguda cok guclendik ben batiyi tukettim, Transilvanya, Hungary ve Wallachia tek province kaldi, candar, dulkadir de tek province ve hungary haric vassalim hepsi. Yunanistan'dan venedigi attim, Hirvatistan'dan tek province haric her yeri aldim, sirbistan bosna falan tamamen annex, kuzeyde crimera mdir nedir o da vassal'im, polonyadan bikac yer alip kuzey karadenizi kirima kadar kapattim, rodos'u aldim falan filan. Aquilera'dan su an gold cikaran gorz ve krain i aliyorum, ulke de super gidiyo. Timur ve Memluk'un lider sonrasi cikan isyanlariyla ugrastik sik sik ben Ottoman Tolerance'i gecirdim kafam rahat, Timur yeni ulkeyi kurdu baskenti Hindistan'a tasidi falan o da duruldu, memluk olan arkadas centralization kasip monarchy e gecmeye calisiyo su an.

Sorum su, greek culture accept etmenin getirileri neler, goturuleri neler.
Westernize olmak icin ne zamani beklemek lazim, zira su an yil 1460 civari bisey ve Turkler gayet guclu de cok surmeyecek bu. 5 stabilite haricinde uzun vadeli goturuleri neler bi de westernize in.


Getirisi = artık mal gibi %20 daha fazla tech'e vermiyorsun. Bi de sanırım batılıların yapabildiği şeyleri sen de yapabiliyorsun ( yeni eventler/missionlar açılıyor olabilir ). Askerlerin değişmiyor ama ( çok kötü bir dezavantaj zira batıların ilerde gelen piyade/topçuları eziyor ).

Yunan kültürüne geçme, ben ciddi bir avantajını göremedim. Zaten şey, anadolu'dan yeteri kadar toprak alırsan türk kültürü dominant hale geliyor ve o mission kalkıyor ortadan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
Europa Universalis 3: Heir to the Throne

Features
• Intriguing Casus Belli system, where wars have specific goals from start to finish.
• Monarchs now belong to dynasties, with far reaching effects on the diplomatic model.
• More involving and powerful Holy Roman Empire and Papacy options.
• Special diplomatic options for Republics.
• Set your National Focus in a province to enhance growth and strengthen your hold in the region.
• Permanent Terra Incognita removed and replaced with impassable regions.
• Cultural Tradition allows better advisors in the same way that Military Tradition allows better generals and admirals.
• Spheres of Influence simulate the Great Game of the major powers.
• More dynamic pirates. Issue letters of marque to plague the sea zones of rival nations.
• Monarchs need to uphold their legitimacy in the eyes of their subjects
• Many other additions and improvements.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
yeni pakedi napoleon's ambition'un üstüne kurabiliyor muyuz?
bir de 3'ün savaş sistemini beğenmedim ya, bariz teknolojik üstünlük yoksa sayısı fazla olan kazanıyor. agincourtlar malazgirtler olamıyor bu oyunda. hele kuşatmalar yok mu, içerde 1000 kişi var ben 500 adamla kuşatıp yeterince beklersem kale düşüyor.
yok mu bunların çaresina bakan bir mod?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Yakında HTTT için bir patch daha gelecek sanırım. Resmi forumlarından duymuştum. In nomine'den sonra HTTT daha başarılı olmuş bence.

Infamy olayı başarılı olmuş. Ama hala can sıkıcı şeyler gerçekleşiyor.

* İnfamy limiti aşılmışsa, ittifak yaptıktan hemen sonra karşı taraf ittifakı bozuyor.
* Maybe 50%-50% değil. 30%-40%mış resmi forumda öyle diyorlar.
* Hala saçma zarlar atılıyor. Örneğin; spy yollarken 97% discover change olmasına rağmen 3 kez üst üste discover olmadan spy bastım :)

Zannediyorum oyun infamy limit aşıldığında saçmalama serisi başlatıyor. Mesela; Avusturya ile oynuyorum. En büyük rakibim Burgundy idi(kelebek etkisi herhalde. normalde bu kadar büyümemesi lazımdı). En azından benim kadar büyüdüler. Sonra büyük 3 savaş yaptık. İlk ve ikincisinde infamyimi daha yükseltmek istemediğim için toprak almadım, sadece para falan işte. Ama land tech olarak benden 3 level geride olmasına rağmen ve onu yeneceğim artık bariz olmasına rağmen (ikinci savaşı aynı anda sırbistan, naples, burgundy, polonya, alsas, bavaria, brendenburg yaptım ve sırbıstan hariç hepsinden demand) Sonra 3. kere savaş açtı. bende öperler infamyi diyip aldım ülkenin yarısını. Şu anda infamy, limitimin 3 katında. Eminim yine savaş açacak bu sefer vassal'a bağlamayı düşünüyorum.

Bu gelecek patchten sonra zannediyorum ki infamy saçmalıkları düzelecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beni deli bir saçmalık daha:

100K ordu ve hazırda 100K manpowerım olmasına rağmen -ki bu ordunun amacı first reich'ı avusturya bayrağı altında toplamak, çok az kaldı- bana savaş açıldığında en dandik en küçük 1 askeri 1 toprağı olan devletler bile warning çekiyor. Üstelik güçlü ittifakı olmayanlar bile.

Her o "warned" yazısını gördüğümde kan beynime sıçrıyor. Nasıl olurda 1 topraklık devlet korkmadan, utanmadan, sıkılmadan warning yolluyorlar anlayabilmiş değilim. Hali hazırda savaşı açan ben değilim. Bana savaş açılmış. Akıl alır gibi değil.

Ha birde kesinlikle ve kesinlikle akıllanmıyorlar. Defalarca rahat rahat 100% işgal ettiğim büyük devletler infamy yüksek olduğu için fırsat buldukça savaş açıp itina ile şamar yemeye devam ediyorlar.

AI düşünüyor hissi yaratmıyor :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...