Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yabancı sayısı aynı kaldı


mokoko

Öne çıkan mesajlar

Yabancı Sayısı Değişmedi
07 Nisan 2006 Cuma


Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Turkcell Süper Ligi’nde takımların kadrolarında bulunduracağı yabancı oyuncu kontenjanını değiştirmeyerek, yeni sezonda da 6 yabancı oyuncu bulundurulabileceğini açıkladı.
Beylerbeyi Atatürk Planlama, Geliştirme ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantını ardından basın mensuplarına açıklama yapan başkan vekili Affan Keçeci, Turkcell Süper Ligi’nde yeni sezon için yabancı oyuncu kontenjanın değiştirilmeyeceğini belirterek, ’’2005-2006 sezonunda olduğu gibi 2006-2007 sezonunda da takımlar kadrolarında 6 yabancı oyuncu bulundurabilecekler. Mevcut uygulama devam ettirilecek’’ dedi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de şu açıdan bakmak lazım,İngiltere gibi gelişmiş mi ki futbolumuz?

düşünsenize GS,FB,BJK 8-10 yabancı futbolcu barındırsa takımda,Milli takımımızın san marinodan farkı olmaz.

Ama bu şekilde avrupa'da başarı gelmesi de imkansıza yakın,2000'de ki GS kadrosu işte anca 100 yılda bir oluşacak bir kadro.
O yüzden Türkiye ligi için sınırlı ama limitsiz yabancı oyuncu alımı olsa daha iyi olmaz mı? mesela sahada en fazla 6 yabancı olur lig maçlarında,geri kalanlar yedek oturtulur.Ama avrupaya gelince takır takır istersen 11 yabancı ile çık sahaya.

O zaman bile sorun çıkar aslında,kaç yabancı lig maçlarında yedek oturmayı kabul eder ki?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İngiltere çok uzun yıllardır yapıyor bu uygulamayı
Futbolcu yetişmiyor mu ? Yetişiyor.
Tabi kaybolan ülkelerde var. Mesela Almanya
ama önce sen bi kluplere kazanmayı sağla.
Klupler kazansın tesisleşsin.Futbolcu yetişsin.
Adam kadroya girmek için uğraşsın.

Kluplerde para olmadıktan sonra tarlada futbolcumu yetişir ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

merhaba,
tüm avrupa yabancı sınırlaması getirtmeye çalışarak yaptığı hatadan dönmeye çalışırken hayatı türk futbolculara hakaret olan bir teknik direktörün ve avrupada başarı nasıl gelir sorusu hakkında herhangi bi fikri olmayan aziz yıldırımın mantığına uyup şu yabancı sınırlamasını kaldırmayı savunmayın allah aşkına. 6 yabancı diyoruz sonuçta kalan 5 mevkiye topçu mu yok türkiyede? sol bek'i olmadığı halde yabancı kontenjanını 5inci forvetten kullanıyorsa bi takım, kimse ötmesin yabancı sınırlaması hakkında. yerli oyuncular nerede başarılıysa orada yerliler oynar, zayıf olan kısımda yabancılar takviye olur. 6 yabancı yetmez demek türk futbolcusuna hakarettir. fenerliler gitsin sorunu kontenjanda değil hocalarında ve yöneticilerinde arasın. türk futboluna nasıl köstek yerine katkı yapabileceklirini düşünsünler. her sene ümit veren onlarca genç futbolcu transer edip katledeceğine biraz türk futboluna katkı yapmaya çalışsa şu an kimse ötmezdi şurada.

saygılar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Theo Walcot vardi tas gibi Juve kadrosunda ingiliz.

Yok gercekten iyi karar ama, ligimiz su haliyle bile icler acisi. 2-3 takim disindaki takimlarin hicbir sansi yok bide yabanci sayisini kaldirip bu takimlari dahada guclendirirlerse zaten rezil ligimiz dahada coker. Ligimizde oynanan futbol kalitesi artarsa ancak milli takim guclenir, oyuncularin kalitesi artar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle,

Bilfiil oyuncu simsarlığı ile uğraşan arkadaşım sayesinde, henüz Tuncay Şanlı Sakarya'da daha adı duyulmadan Barcelona Kulübü adına çalışan ispanyol gözlemcilerin gelip seyrettiğini biliyorum.

Gelelim TFF'nun vermiş olduğu karara. Kesinlikle çok doğru bir karar olarak nitelendiriyorum. Ama eğer kulüplerimiz bundan ders alırlarsa.

Maalesef, ülkemizde kolay kazanmanın ilke haline geldiği, çok daha verimli ve etkin çalışmak yerine, kuralları esneterek başarılar yakalamaya çalışmanın daha popüler olmasının bir tezahürü olarak görüyorum yabancı konusundaki sınırsızlık yaklaşımlarını.

Size futbol'un çok dışından bir örnek vereceğim. Bildiğiniz gibi tekstil sektörünün son dönemlerde sürekli medya'da ve hemen hemen her ortamda yakınmalarına şahit oluyoruz. Ne diyor bu sanayicilerimiz, maliyetlerimiz yüksek, döviz kuru düşük, vs.

Baktığınız da ekonomi dünyasında genellikle değişimlerin, öyle aniden çıkışlarının nadir olduğunu görürsünüz. Çoğunlukla her şey gerek parasal veriler, gerekse diğer veriler ile göstere göstere gelir bakmasını bilene. Bizim sanayicimiz her şeyi kulak arkası edip, bıçak kemiğe dayandığında çözümü yine kendisinde aramadan, işin kolayına kaçarak sorunu, sorunun başarısızlığını başka mecralara yıkarak çıkış yolu aramaktadır. Kendi verimliliğini artırmak için yorulacağına, karar hükmündeki kararnameleri değiştirmeyi daha uygun bulur. Neden çünkü daha kolaydır ve yorulmayacaktır.

Diyeceğim o dur ki,

Türk futbol dünyasında yaşadıklarımız da bundan farklı değildir. Lütfen birkaç internet araştırması yapıp 2005 yılında dünya gençler şampiyonasında final oynamış ve oynadıkları oyun ile gönüllerimizde dünya şampiyonu olmuş gençlerimizin, kendi kulüp takımlarında ne kadar süreler bulduklarına bir bakın. Bu gençler çok mu kötüler, çok mu yetersizler de süre alamadılar sizce?

Gözünü sadece o hafta sonu oynanacak maçın başarışına odaklamış, hedefini sadece dar bir çapta tutmuş yöneticilerin, Türk futbolcusu tembeldir tezini çürütmek yerine onlar tembelse bende dışarıdan yabancısını getiririm gibi işin kolayına kaçan, anlık çözüm dışında bir etkisi olmayan alana yönelmesinin ne farkı var bir tekstilcinin feryadından.

Başarıların kolay elde edildiği hiçbir yerde görülmemiştir. Bu nedenle ki, gerçek başarılar incelendiğinde çok çalışma ve süreklilik gibi temellere rastlarsınız.

Futbol kulüplerimizin kolaya kaçmadan çalışması gerekmektedir. Oynamayan futbolcuyu oynar hale getirmek onların sorumluluğudur. Bu sorumluluğu 3ncü şahıslara ve kanunlara yıkarak olmuyor demekle maalesef olmaz.

Yüzyıllık spor tarihimizde geldiğimiz nokta ortadadır. Bırakın sadece futbolu, hemen hemen her spor dalında, o sporu öğrenmeden çirkefliğini, aldatmasını, numaracılığını öğreniyoruz. Ondan sonrada uluslar arası turnuvalarda neden gerilerde kaldığımıza kendimiz hayıflanıyoruz.

Lütfen, gözünüzdeki tuttuğunuz takımların gözlüklerini bir kenara koyun ve düşünün. Çünkü tuttuğumuz takımların yöneticileri maalesef bunu yapabilmekten çok uzaktalar.

Herkese iyi akşamlar
Saygılarımla

[ Mesaj 08 Nisan 2006, Cumartesi - 17:55 tarihinde, Kumadam tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tekstil piyasası hakkında tekstil mühendisşliği öğrencisi hakkında size görüşü direk sölim mi=?


patronların gözünde dolarlar gözüküo.işi profesyenel olarak yaptıracağına,usta başlarına ona buna yaptıırıo.
hala batıdan doğuya gitmek te olan ipliğe yatırım yapmaya çalışıolar ki saçmalık..

eğer türkiye tekstil gibi her konuda işi profosyenelliğe dökse,işi bilen eğitimini alan adamlarla işlkerini yapsa..

yani alt yapıda gerçekten profosyenelleşsek,yabancı futbolcu konusunda aynı şekilde başarııy yakalaycaz elbette.

ama bu profosyenellik sağlanmadan hödöö die yabancıyı dalınmasını uygun bulmadığımdan bu kararı doğru ve mantıklı buluorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@kumadam

turklerin kolaya alıstıgını soluyosunda bu mu kolaylık?sen gideceksin her yıl butceni arttıracaksın yatırımlarını yapacaksın bazı klupler bunları yapmadıkları gibi zarar edecekler fakir fukara edebiyatı yapacaklar sonra bunun cezasını zengin klupler cekecek?

---

eski kafalı olmayın avrupada hede sole bole diyosunuzda bunların bole olmayacagı bu isin bole devam edemiyecegi yıllar oncesinden belli oldu zaten..

paran varsa alacaksın oynatacaksın takımın basarılı olacak arsenal taraftarlarının benim takımımda ingiliz yok ben bu takımı tutmam bundan sora dedigini gormedim..

oynatıyoruz iste turkleri ne oluyo ne basarımız olmus tesaduf eseri dunya 3. olmak dısında?(avrupa takımlarıyla oynadıgımızda ne oldugunu gorduk..)

biraz rekabet olacak ki turklerde kendilerini gelistirsin adam futbolcu klubu gitse iyi biri alsa buraya kadarmıs b@b ben futbolu bırakıyorum :( mu diyecek?yoksa daha cok mu calısacak?

neyse bu gidisle bu senede gorecez(herhangi bi takım icin) bab yenildiniz iste :)))) .. la bu kadar olur..aglanacak halimize guleriz iste..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yıllardır yabancı sınırlaması var milli takımın ileri mi gidiyor?.Türkiyede futbolcu mu yok sorusuna ise bence gerçekten yok.Madem türkiyede futbolcu var galatasaray yada beşiktaş'ın kalelerini niye yıllardır yabancı kaleciler koruyor.Yabancı sınırlamasını kaldırılmasını isteyenlerin başında bulunun fenerbahçenin türkiyenin son yıllarda ki en iyi 2 kaleci Rüştü ve Volkan çıkarırken diğer kulüpler ne yaptı.Servet , Ümit Özat gibi oyuncular avrupa standartında mı değilse kimi önerirsiniz yerlerine.Fenerbahçe için konuşuyorum belkide seneye de Shevcenkoyu , Henry'i Servet'le tutmaya çalışcaz , onun yeteneksizligi değil belki ama buna hazır olmadıgı ortada belki de bu yüzden bu futbolcu özgüvenini kaybetcek , kariyeri sarsılcak ; bu mudur türk futbolunu geliştircek olan.Eğer Hagi'yle oynama fırsatına erişemeseydi Emre bu gün bu kadar iyi olur muydu?
Hatta anadolu kulüpleri türk futbolcuların fahiş fiyatlarıyla uraşmaktan kurtulup yabancılardan daha çok faydalanarak lige kalite getirebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rekabetin olmadigi yerde gelişmede olmaz kesinlikle turk futbolcular nasilsa oynarim diip şölesine oynamaya devam ettikce gelişemezler ama eğer yabanci bi futbolcuya rekabete girerse elbet kendini geliştirir kendinin daha iyi oldugu kanitlamak icin elinden geleni yapar. ha bi de evet bunca yıldır yabancı sınırlamasi varda turk futbolu cok mu ileri gitti alın işte ne avupa kupasına gidebildik be dünya kupasına 4 yıldır milli takım bi .ok beceremiyo işte bu gruptanda kesinlikle cikamicaz avrupa kupasına yine gicemicez kesinlikle zaten 6 maç seyircisizmi tarafsiz sahadami ne elma armut toplicaz yine..ama işin ilginc bi yanıda bu kadar genc bir nufusta tabiki kaliteli genc oyuncu cıkıyo ama anadolu klupleri haricindeki hiçbir takım dogru duzgun oynatmiyo gençleri cunku üzerlerinde baskı var şampiyonluk veya kupa gibi hedefleri var tecrubesiz bir yeteneği oynatmaktansa kazma ama tecrubeli futbolculari oynatmayi daha mantikli gören teknik direktorler ve bu kararlari destekleyen geri akıllı yöneticilerle dolu lig aha budur işte 2. ile 3. arasındaki puan farkı 16 ilk iki takım başa baş mücadele ediyo ama ikiside avrupaya gitse ikiside 0 çeker gelir tr ye gerisin geri..ne fb ne gs ne bjk ne ts hiçbişi yapamaz avrupada alın işte gördük en güzel örneklerini fb zar zor 4 puan aldi gs köy takımına elendi elendigi takım gecen aylarda ilfas etti kapatildi, bjk kıytırık bi grupta ilk 3e bile giremedi ts kıbrısta adı sanı duyulmamiş bi takıma elendi şl ye gidemedi arkasindan uefadan yine elendi ilk veya ikinci turdan tam hatirlamiyorum kusura bakmayin..yıllarca 2000li yıllarin mirasını yedi yedi bitirdi turk futbolu şimdi elde avucta hiçbişi kalmadi sonra ağlanıyo turk takımlari neden maç kazanamiyo göze hoş futbol oynamiyo niye bizim ligimiz kalitesiz zart zurt..yahu inter toto kupasına girip 2 tur atlayip eufaya giden klubumuz yok sanırsam takımlar girmeye bile tenezzul etmiyo..trde butun federasyon ve 4 büyüklerin bütün yönetici ve teknik karolarinin degismesi lazim artık dogru duzgun başarinin gelmesi ligde kalitenin artmasi için..böle giderse anca uefada tur atlanir işte belki yine bi final oynanir belki kupa alınır ama onun disinda imkanı yok şlde tur atlamanin veya yine avrupa veya dünya kupasında yari final fln oynamanin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar turkler arasinda rekabet olmuyor diyorsunuzda futbol takimlari 11 kisiden olusmuyor. Yani 6 yabancini varsa oynatacak geriye sadece 5 turk icin yer kaliyor kadroda. Yani ortalama 24 kisilik bir kadroda 18 turk icinden sadece 5'i oynayabilir suanki sistemde bile, egerki butun yabancilari ilk 11'de oynaticaksaniz.

Rekabet olusmuyor kadar anlamsiz bir iddiayla savunamazsiniz bu karari. Ayrica fakir fukara edebiyati diyerek post atan arkadas lutfen biraz orjinal ol, kendi terbiyesiz yoneticilerinin talihsiz aciklamalariyla burada gerginlik yaratmaya calisma.

Bir diger sorunda niye yabancilar turklerden daha iyi oynasinki, dogustan gelen yetenegin nekadar etkisi var ileride ne olacaginin insanin. Futbolcu egitimle yetistirilir, Eger zaten Galatasaray gecmis yillarda aldigi 30'un ustundeki yabanciya harcadigi paradigi altyapisi icin harcasaydi, Turk futboluna daha cok sey katmis olurdu. Ayni sey butun buyuk takimlar icin gecerli. Bir ortega'ya harcanan parayla 10 yil icinde belki 5 ortega kazandirilirdi Turkiye'ye.

Cok basarili bir karar bence, hatta 6'ya kadar bile cikarilmasi cok yanlis karardi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...