Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kör olası çöpçüler


Vodan

Öne çıkan mesajlar

Yaa arkadaşlar arabama vurdu çöp kamyonu. Çamurluk pert, lastik yarık, jant hasarlı, tamponda boyanacak gibi görünüyor ama tırnakları kırılmış olabilir bilmiyorum..

Şimdi benim araba evimin önünde park halindeydi bu dayıda gelmiş lastiğin bijonu sokmuş lastik çamurluk arasına bide kanırtmış güzelce kurtarmaya çalışırken neyse tutanak tutuldu işlemler yapıldı yeni girdim eve de
durduk yerde benim arabanın 2. el değeri düştü yattığım yerde ne hata yaptımda satarken hem zorlanıcam hemde daha az paraya satıcam?

Bunun bi telafisi falan var mıdır? Daha önce duymuştum mahkemeye verilebiliyormuş ama prosedürü ve mahkemenin nekadar süreceğini, yapacağım masrafı, kazanıp kazanamayacağımı, değip değmeyeceğini bilemiyorum. Siz ne dersiniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abicim simdi
olay soyle

araban bmw falansa range rover bole 100 bin euronun ustunde mephistonun sansini saymazsan cidden deger kaybediyor. Insanlar 2005 model vurulmus araba almak istemiyor. ama araban ne biliyim clio astra falansa cok problem olmuyor insanlar onu kabullu geliyorlar.

arabani bilmiyorum bu arada
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sağolun arkadaşlar rahatlattınız beni. Yahu ilk araba acemi halimle şuna bi çizik atmadım başkalarının yüzünden arabaya zarar gelmesi çok canını sıkıyo insanın. Denyolara ayrı yol ayrı bi matris uzayı yapsınlar onlar orada takılsın..

Bunlarda fotoğraflar sabah çektim. Jant ve lastik bagajda öylece yatıyo lastik yarık jantta baya zedeli.


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Servise götür, "kazalı" sınıfına girip girmeyeceğini sor. Ama üzülme.

Ben E-5'te giderken 90km/h ile, yağmurlu havada ıslak yolda makas atmaya çalışan bir denyo kayıp bana girmişti, sonra da kaçmıştı. Benim arabanın öndeki hasarı bunun en az 2 misliydi, bende ön tamponun solu olduğu gibi kırılmıştı tampon sarkıyordu, çamurluk içe göçmüş lastiğe sürtüyordu, yan çıta sökülmüştü, sol ön kapının ön tarafında da çökme vardı, sol dikiz aynamın yerine yeller esiyordu.

Yetkili servis 1 haftada arabayı topladı, mis gibi yaptı, piyasa değerinden de pek bir şey yitirmedi. Sadece boyalı olduğu belli oluyordu, piyasa değerini yitirmesine bu sebep olur. Ki bu sınıfta arabada 15se en yüksek rayici, sen boyalı diye 14.500'e satarsın, yeter ki arabanın kalan her şeyi pırıl pırıl olsun. İçine sinmediyse benim 306'nın resimlerine aç bak, oda da girdiler önden seninki gibi, Migros'un kamyonu sol önü tarafı olduğu gibi içeri göçertip tamponu sökmüş ve boydan boya çizmişti. Bakarsan resimlerde kız gibi, kaportada da göçük falan yok.

Kaza başa gelince kaçış yok, benim Volvo'ya da hıyarın teki sürtmüş çalıştığım yerin orada, kafam acayip bozuk o yüzden, pasta cilayla da geçmedi. Öküz gelip seni bulunca yapacak bir şey kalmıyor maalesef.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çöp kamyonunun tekerler 1mt ya. Bijonlarıda o çamurluk civarına geliyor. Sokak dar, aslında dar değil fakat normalde 2 sıra park yapılıyosa sağa ve sola bizde 1 sıra daha ekstradan yapıyolar. Kartalın biri diğer tarafa park etmiş çöpçüde geçmeye zorlarken takmış tekerleğin bijonunu benim çamurluğa. Önce lastiği yarmış geri geri kurtarmaya çalışırkende çamurluğu bu hale getirmiş.

Adam çipli gibi bişeydi zaten vukuatı çok daha cumartesinden salı ya 2 arabaya zarar verdi aynı sokakta..

Bugün servise bıraktım arabayı ama bişey demediler exper görsün dediler 2 milyarda tahmini hasar çıkarttılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

En büyük sorun çamurluğun üstündeki yırtık. Bugün yolda Astralara baktım, o parçalar ek gibi duruyor, eğer öyleyse nispeten kolay toplarlar, söküp yenisi takılır. Yok değilse biraz daha sorunlu, çelik macunuyla destekleyip daha ciddi bir onarımdan geçirmeleri lazım ve bitişte sorun olabilir, gerçi yetkili servis 100 takla atar onu düzeltir, sadece fatura kabarır. Hasarı kim ödüyor?

Sırf bu yüzden arabamı hiçbir yere bırakamaz oldum, yine de bela gelip buldu, artık sinirlenmiyorum napayım diye, bazı sürücüler kendi babalarının yolunda tamamen kıymetsiz bir arabayla gittiklerini farzediyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çamurluk tek parça o muhtemelen değişecektir.

Hasarı benim kaskoya yaptırıyoruz biz, kasko da karşı tarafın trafik sigortasından tahsil edecek.
Eğer suç %2'nin altındaysa bu şekilde hasarsızlık primini bozmuyorlar. Yani nede olsa karşıdan alınacağı için ve servisler faturayı şişirebilmek için öncelikle değiştirme yoluna gidiyorlar.
Daha önceki vukuatta da aslında boya ile düzelebilecek tamponu değiştirmişlerdi. Bende muhtemelen tırnakları kırılmış olan tampon ileride atabilir diye değişmesini istemiştim.

Sanırım yine öyle olacak.

Dediğin gibi tipler kendi arabalarına acımadan kullanıyor ama zarar gören başkaları oluyor. Bizim durumda da yolu daraltan kartal'a yanaşacağına kamyoncu bana yanaşmış madem zorluyosun bari hatalı olana yanaşarak geçmeyi dene yahu..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya kendi amirleri dahil herkes öyle dedi. Şöför kendi hatasını örtbas etmek için amirim kartal vardı bitane bak plakası bu şeklinde çeşitli ağlama yollarına gidince insanlarda madem ona yanaşsaydın bunun suçu neydi dedi. Bence haklılarda ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KArtala vursa 500-600e çıkar mıydı? 600 milyona Kartal'ın yarısını sıfırdan toplar :D Ha gerçi bu darbelerle Kartal'a çok daha ciddi hasar verir ayrıı...

Arkadaşla taksiye bindirmiştik ve tamponunu kırmıştık (bizim BMWde tık yoktu), arkadaş yusuf yusuf indi, herif baktı "parasını ver" muhabbeti döndü, polis molis gelecek diye arkadaş ter döküyor... Neyse "ne kadar" dedi korka korka, taksici 50 istedi arkadaş verdi gitti herif. Ben ondan sonra sorup öğrenmiştim, yenisi sanayide 30YTL, çıkması ise 10 YTLye kadar düşüyormuş...

Karşı tarafın kaskosundan iş yaptırmayı o yüzden çok seviyorum. Benim arabada da "Abi nasıl topluyoruz" diye usta servis müdürüne sormuştu, adam da "karşı taraf, acımayın" deyip sırıtmıştı. Gerçi belediye aracı olduğu için iş sakata binebilir, ayrıı...

Vodan değişirse bir şeyciği kalmaz, geçmiş olsun, Allah daha ciddisinden korusun. Benim otoparka dönüp arabasının burnunu yerinde bulamayan arkadaşım bile var (yan tarafta ağaç keserken arabanın üstüne devirmişler, ön camdan sonrası yerle bütünleşmiş).

Tüh bak, senin arabayı da benimkiyle parçalayamadan kaçırdım, şimdiki hedefim Paramecium askere gitmeden Audi'sine kafadan girmek :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lütfen Vodan o arabanın kasko değerine göre verirler. 2 milyar hurda değerin altında kaldı, yine bir 6 milyar falan eder pert olmuşu.

Neyse abi boşver, karşı taraf ödüyorsa bırak toparlarsınlar. Bu sana ders olsun sıkışık yerlerden uzak dur, güvenmediğin yerlerden de uzak dur, gerekirse 3-5 liraya kıy otoparka ver. 5 lira vermeyeceğim derken arabana yapacakları en ufak şeyde 200-300 lira gömülmesi ve o üzüntüye değmiyor gerçekten.

Benim Volvo'ya 2 kamyon artı bir arabanın sıkışabildiği koskoca sokakta sokağın tek yanına parketmişken ve karşı taraf boşken sürtüp geçebilmişler ya, asıl ben ağlayayım, üstelik kimin yaptığını da bilmiyorum. (bulup içine kaya tuzu doldurulmuş çifteyle vurmak güzel bir fantazi olurdu mesela)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KArtala vursa 500-600e çıkar mıydı? 600 milyona Kartal'ın yarısını sıfırdan toplar :D


Muhahuahua haklısın abi yani sınırdan toplarlar. ama oldum olası sewmem bu adamları. Bizim arabamızada az vurmamışlardı. bide kaçıolar sonra belediyeden hangi saate hangi kamyon orda onu buldurup öttürüodu babam :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...