Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Organik maddeden elektrik üretimi


DoruK

Öne çıkan mesajlar

Okula bu hafta vermek zorunda olduğum bir proje var. Ama gerekli ilerlemeyi kat edemedim. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Şimdi bildiğim kadarıyla asitli bileşikler (limon-portakal mesela) sayesinde ufak çaplı elektrik akımı üretilebiliyor. Ama bunun düzeneği nasıl yapılır en iyi sonucu neyle alırım bu gibi bilgilere ihtiyacım var. Yani bu konuda bilgi alabileceğim bir site-döküman-pati üyesi var mıdır acaba? bugun-yarın bir ilerleme raporu vermem lazım en azından mantığını ve devrenin bağlantılarını göstermeliyim raporda. Yardımsever bilimsel patiler bi el uzatıverin lütfen, tşkler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kimyasal enerjiden elektrik enerjisi üretimi şeklinde bir ödevse

bir tane çözeltiye 2 tane iletken daldıracaksın, bunların biri anod biri katod olacak, bunlarıda bir tel ile birbirine bağlayacaksın
herşey yolunda gider ise iki iletkeni bağladığın telden akım geçer.

senin ödevindeki çözelti görevini limon görecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hatırladığım kadarıyla limon'a iki adet uç saplıyorsun. deneyde biri çinko, diğeri bakırdı (anot-katot), sonra bu uçlar arasına ufak bir gerilim alabiliyorsun.

hatta izlemişliğiniz varsa hatırlarsınız. geleceğe dönüş çizgi filmi sonunda ufak deneyler yapılırdı. orada 3 limon ile ufak bir dijital saat çalıştırılmıştı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Organik bileşik derken? Eer bildiimiz organiklerse, şekerden de yapılabilir.
Önce şekeri yakıp açığa CO2 ve H20 çıkmasını sağlarsın. CO2 de yanlış bilmiyosam, asidik özelliğe sahip (çok az da olsa).
Sonra CO2'nin sulu çözeltisiyle bi şeyler yapılabilir (elektrolitse tabi). Ama çok kasış oldu; bi de olur mu acaba hakkaten?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Karbondioksit normalde asidik değildir ama sudaki çözeltisi Hidrojen iyonunu arttırdığı için suda asidik özellik gösterir doğru yani...

İletkenlik için iyonlaşma gerekir, dolayısıyla bu işe yarıyabilir doğru

Tek sorun, Karbondioksidin(CO2) bir organik bileşik olmamasıdır=)


Burdaki olay, limondan elektrik üretilmesi sanırım=)
Yani karbondioksitli suyun iletkenliği değil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim okulumuzun bilim fuarındaki projesi zaten.Bildiğiniz Güneş Pilleri yok mu işte onnar silikondanj ypıldığı için pahalı ve sadece yüzde 50 verimle alınıyor.İşte bizim arkadaşlar gitti klorofile çok yakın bir madde sentezledi ve gayet iyi verim alıyorlar.Eğer medyaya yansırsa bu konu memleket kurtulur vallahi =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 10 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...