Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avatar @ CNBC-E


sinek

Öne çıkan mesajlar

Evet biraz geç görmüşüm kusura bakmayın. Bildiğim kadarı ile Anime fransızca bir söz ve Japonlar tarafından kendi ürettikleri çizgifilmler için kullanılıyor. Bana göre bir JApon şirketi tarafından veya bir Japon yönetmen tarafından yapılan her tür animasyon eserine anime diyesim var :D Geri kalanlara ise işte animasyon, çizgifilm hatta utanmazsam cartoon ve comics bile diyorum :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu onu nerede seyrettim hatırlamıyorum (çünkü bizim evde uydu yayını yada kablolu yayın yok) ama arka arkaya sürekli seyrettim bikaç bölüm hatırlıyorum. konu biraz geyik geyik olması şöyleki. savaşılan karşı grup yada kişiler aynı. pek bi eğlencesi yok. sürekli ateş klanı (tam hatırlamıyorum klanmıydı toplulukmuydu düzetirsiniz artık yanlış yazdıysam) ile savaşılıyor ve her seferinde ateş klanı bozgun uğratılıyor.

konudaki tek eğlenceli yan yada çekici olan yan avatarın saf, iyilik sever ve zeki bir eleman olması. bu tarz şeyler hep hoşuma gitmiştir (bkz. Dragon Ball "Songoku AKA Kakarot", One Piece "Monkey D. Luffy", Shaman King "Asakura Yoh" ve benzerleri) eğlenceli bir seri :D tavsiye edilir kısaca

Not: haha hem yerden yere vurup hemde övme olayı bu kadar yapılabilir herhalde
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 10 ay sonra ...
şahane bir çizgi dizi.
birkaç ay önce cnbc-e'deki bölümlerden iyice gaza gelip limewire'dan ne var ne yok indirdik ve sırasıyla seyrettik eniştenizle beraber. şunu söyleyebilirim: has-ta-sı-yım!!!

cnbc-e bu ara hangi sezonu veriyor bilmiyorum ama bilhassa 2. sezonun ortalarına doğru özellikle dövüş sahnelerinde acayip acayip şeyler oluyor. dövüş için kullanılan malzemenin (elementler: ateş, toprak, hava, su) çeşitliliği ve bunun daha önce boku çıkarılmamış bir konu olması nedeniyle çok yaratıcı bending hareketleri, buna mukabil süper action sahneleri görmek mümkün.

ayrıca konu akışı öyle bir kabarmış durumda ki, aralıksız seyrettik 40 bölümü diyebilirim. 2. sezonun sonlarına doğru işler fena karışıyor, spoiler vermeksizin bu kadarını söyleyebilirim.

velhasıl, 3. (ve son) sezon nisan'da amerika'da başlayacak diyorlar, biz aradaki süreyi eldeki 40 bölümü (2x20) çevirip çevirip birer kez daha izlemekle değerlendirir durumdayız. ayrıca benim aang ve sokka oyuncaklarım bile var, o derece :)

izleyin, izlettirin.
izlemeyenin kafasına gözüne sertçe vurun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tek bir bölümünü izleyebilmiştim bu çizgi filmin. Dövmeli kafalı gencimizi görünce "Ehehe bu ne lan, şebelek bi çizgi film daha" demiştim lâkin -Ateş ustasıydı sanırım, kötü elemanın eski ustası- kullanılan elementlerle ilgili öyle bir açıklama yaptı ki, hayatımın ayarını aldım televizyondan, saygı duydum.

Ema abla, limewire'da bulunur mu bütün bölümleri bunun? Kaç tane yayınlanmış bölüm var ayrıyeten?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu anda iki sezon tamamlandı bitti, bölümlerin isimlerini aşağıya kodum, kısa da bi plot yazdım. her şey avatar'ın daha geniş kitleler tarafından benimsenmesi için :)))

efenim olaylar kayıp bir çağda geçmekte. dünyadaki 4 ulus (ateş, toprak, su ve hava ulusları) barış içinde yaşarken, ateş ulusu birden bire galeyana gelip diğer uluslara saldırır. bu ulusların seçilmiş bazı kişileri bahsekonu elementleri bükme, yani onlara hükmetme yetisine sahiptir, medeniyetlerinin de savaş güçlerinin de temeli budur. ateşçiler daha saldırgan yaradılışlı ve yıkıcı bir ulus olarak dünya barışını tehlikeye sokarlar.

normalde dünyanın dengesini koruma görevi avatar'dadır. avatar'ın 4 elemente birden hükmetme kabiliyeti ve inanılmaz bir gücü vardır, avatarlar öldükçe, bir diğer ulustan yeni bir avatar doğar. yani avatar bir ateş, bir su, bir toprak bir de hava grubundan gelir, dünya barışını ve dengesini korur.

ve fakat ateş ulusu saldırdıktan kısa bir süre sonra, o anki avatar (avatar roku) kaybolur. ateş ulusu hava ulusunu savaşlarla yok eder. böyle böyle savaş 100 yıldır devam etmektedir kiiiiii....

avatar ortaya çıkar! bu avatar daha eğitimini tamamlamamış, 12 yaşında bir hava bükücüdür (aang). ayrıca da hava bükücülerin sonuncusudur, kendisi bir iceberg içinde yüz sene beklerken bütün akrabaları yok olmuştur (hence, the last airbender). aang'i su ulusundan iki kardeş (sokka ve katara) bulur, kurtarıp maceralara atılır, ateş ulusunu yenmenin yollarını aramaya başlarlar.

olaylar gelişir.
hem de öyle bir gelişir ki kazık kadar ema çizgi film hastası olur.


yayınlanmış tüm bölümler:

1. sezon: WATER
1 the boy in the iceberg
2 the avatar returns
3 the southern air temple
4 the warriors of kyoshi
5 the king of omashu
6 imprisoned
7 the spirit world (winter solstice, part 1)
8 avatar roku (winter solstice, part 2)
9 the waterbending scroll
10 jet
11 the great divide
12 the storm
13 the blue spirit
14 the fortuneteller
15 bato of the water tribe
16 the deserter
17 the northern air temple
18 the waterbending master
19 the siege of the north (part 1)
20 the siege of the north (part 2)

2. sezon: EARTH
21 the avatar state
22 the cave of two lovers
23 return to omashu
24 the swamp
25 avatar day
26 the blind bandit
27 zuko alone
28 the chase
29 bitter work
30 the library
31 the desert
32 the serpent's pass
33 the drill
34 city of walls and secrets
35 the tales of ba sing se
36 appa's lost days
37 lake laogai
38 the earth king
39 the guru
40 the crossroads of destiny

3. sezon da FIRE olacak, aang ateş bükmeyi öğrenecek. heyecanla bekliyoruz.

bölümlerin her biri yaklaşık 20-22 dakika, hepsi de limewire'da var.

kolay gelsin :)

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 19:23 tarihinde, Emaleth tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de öyle olduğunu duymuştum, zaten inanılmaz estetik her şey.
ilk bölümlerde "aman ne cici çizgi film agubugu" diye seyretmeye başladım, sonra insan basbaya hastası oluyo. agucubucu kalıyor, yanına bissürü şey ekleniyo.
sürükleyicilikse sürükleyicilik, estetikse estetik, karakterlerse karakterler kardeşim. bir nefis gibi...

dün gece dışardaydım, zilyon çeşit içki karıştırıp içtim, eve geldim geceyarısı, iki bölüm seyrettim yine, o derece :)

valla seyredin, billa seyredin. iyi çıkmazsa para yok :)

yannız zamana yayın, ben her iki sezonun bölümlerini de en az 3er kere seyrettim, kriz geçiriyorum 3. sezon diye şu anda. yavaş giderseniz benim gibi koskoca 14 yaşınızda avatar oyuncaklarıyla oynayarak kendinizi oyalamaya çalışmazsınız :P

p.s. sokka yönetir!
p.s.2. bi tane appa istiyom!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...