Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugününe ve Geleceğine Sahip Çık


tasci

Öne çıkan mesajlar

Bilmiyorum ne kadar haber bültenlerini takip ediyorsunuz ama bu günlerde gerçekten özellikle biz gençleri indiren bir yasa tasarısı gündemde..

Eğer bu yasa tasarısı kabul edilirse..
Nelermi olacak , tıkla

[spo]Emeklilik yaşı 68e çıkacak , prim ödeme gün sayısı ise 9000 e
Emeklilik maaşları %23-33 oranında azaltılacak
Aylık geliri 127Ytl olan herkesten 67 YTL sağlık sigortası primi alınacak
Memur aylıkları %5 oranında düşecek
Hastahaneler birer işletmeye
Hasta olan bizlerde birer müşteriye dönüşeceğiz..[/spo]

Niçin Referandum, tıkla

[spo]Emeklilik ve sağlık sigortası yasa taslağı tüm toplum kesimlerinin bugününü ve yarınını doğrudan ilgilendirmektedir. Gelecek kuşakları da etkiyecek olan bu yasa taslağını hiçbir hükümetin toplum adına, tek başına, onaylayarak yasalaştırması doğru değildir. Bu önemli konuda son söz hakkı toplumun bizzat kendisine aittir. Büyük sorumluluk getiren bu düzenlemede, milletvekilleri kendisine verilen sorumluluğu ve yükümlülüğü halkla paylaşmalıdır. Bu demokrasinin gereğidir. Emeklilik ve sağlık sigortası yasa tasarısı halkın onayına sunulmak üzere referanduma götürülmelidir.

Toplumun %25’inin oyu ile milletvekillerinin 2/3 elde etmiş olan AKP’nin TBMM’deki çoğunluğuna dayanarak, mecliste bulunan siyasi partilerle bile uzlaşıya gitmeden bu yasa taslağını yasalaştırmasını doğru bulmuyoruz. Ayrıca %10 barajı nedeniyle de seçimde kullanılan oyların ancak %53,66 oluşan bir parlamentoya bu sorumluluğun yüklenmesi parlamenter rejimi de yıpratacaktır.

Bilindiği gibi, bu yasa tasarısını ana muhalefet partisi CHP ve TBMM’de grubu bulunan ANAP da onaylamamaktadır. Ayrıca Emek Platformu’nda yer alan sendikalar, meslek ve sivil toplum örgütleri de emeklilik ve sağlık sigortası yasa tasarısına karşı çıkmaktadır. Kısacası toplumsal bir mutabakatın oluşturulamadığı açık olarak görülmektedir.

AKP Hükümetinin Sosyal Sigortalar ve Genel sağlık Sigortası Yasa Tasarı’sını TBMM Genel Kurulu’nda temel yasa halinde getirilerek, 40 maddenin tek madde şeklinde ele alınarak, TBMM’de dahi tartışmalardan kaçırılarak ‘görüşülmesi’ ve oylanması anlayışı anti demokratik olup, hiçbir şekilde kabul edilemez.

Var olan bu tablo içinde, demokratik tutumun, yasa tasarısının halkın onayına sunulmak için referanduma götürülmesi olduğunu düşünüyoruz.

Bu nedenle AKP Hükümeti’nin, bu hafta içinde, Sosyal Sigortalar ve Genel sağlık Sigortası Yasa Tasarı’sını referandumu götüreceğini ilan etmesini istiyoruz. HÜKÜMETİN BİZİM REFERANDUM ÇAĞRIMIZI REDDETMESİ DURUMUNDA, DİSK, KESK ve TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ OLARAK HALKA BİZ SORACAĞIZ. Ve bu nedenle herkesi ve tüm toplumsal kesimleri bugününe ve geleceğine sahip çıkmaya çağırıyor ve referanduma katılarak oy vermeye çağırıyoruz.

DİSK, KESK ve Türk Tabipleri Birliği sadece referandumun çağrıcısıdırlar. REFERANDUMUN SAHİBİ GÖNÜLLÜ HERKES VE GÖNÜLLÜ TÜM KURULUŞLAR İLE GÖNÜLLÜ SİYASİ PARTİLERDİR.[/spo]

Nasıl bir referandum , Tıklaa

[spo]Referandum Sandığı ; Oy pusulaları dışarıdan görülmeyecek bir şekilde ve kapalı olacaktır. Geniş iki yüzü beyaz olacak ve bir yüzünde ‘Emeklilik ve Sağlık Hakkı İçin Referandum 2006’ diğer yüzünde ise ‘Sandık Numarası’ olacaktır.

Referandum Sandığının Yeri ; İlan edilmiş ve edilmemiş her yerde bulunacaktır.

Sendika, meslek kuruluşu, sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, sağlık kuruluşları, okullar, belediyeler, üniversiteler, yurtlar, muhtarlıklar vb. kapalı mekanlar.

Mahalleler, meydanlar, ana caddeler, parklar, üniversite kampüsleri, okul bahçeleri, alışveriş merkezleri vb.

Kısacası tüm yurt sathıdır. Referandum sandıkları sabit oluğu gibi gezici sandık şeklinde de olabilecektir.

Sandık Görevlisi : Her referandum sandığının bir görevlisi olacaktır. Görevlilik gönüllüdür. Görevli referandumda oy kullanılması ve sayımı süresince 27 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında –6 gün boyunca- referandum sandığından sorumlu olacaktır. Görevli ismini ve telefonunu Referandum İrtibat Noktası’na iletecektir.[/spo]

Oy kullanma işlemleri, tıklaa

[spo]Oy Pusulası : Oy pusulası iki çeşittir. Kırmızı renkte olanı HAYIR, beyaz renkte olanı ise EVET oy pusulası şeklinde hazırlanmıştır.

Oy pusulaları Referandum İrtibat Noktası’ndan elde edilebileceği gibi il ve ilçelerde ilan edilecek yerlerden de temin edilebilecektir. Ayrıca kişi ve kuruluşlar Referandum İrtibat Noktası’nca hazırlanan örneklere uygun olmak koşuluyla kendileri de hazırlayabilirler yada bastırtabilirler.

Oy Kullanma Süresi: Referandum oyları 27 – 31 Mart tarihleri arasında 5 gün boyunca, günün her saatinde kullanılabilecektir.

Kimler OY Kullanacaktır? TC vatandaşı olan herkes oy kullanabilecektir. İsim ve soyad yazılarak herkesin bir oy kullanma hakkı vardır. Oy kullanmada yaş sınırı aranmayacaktır. Geleceğine sahip çıkma hakkına sahip olarak herkes oy kullanabileceklerdir.

Oy Kullanma İşlemi; Önceden hazırlanmış Evet veya Hayır oylarından birisinin oy sandığına atılması şeklindedir. Ayrıca elektronik ortamda (yöntemi bu hafta içinde ilan edilecek) oy kullanımı da mümkündür.

Oy Sayım İşlemi: Oy kullanma süresi bitimi olan 31 Mart’ın ertesi günü 1 Nisan Cumartesi saat 11.00 de açık sayım usulüyle yapılacaktır. Oy sandıkları il ve ilçeler ile köylerde kararlaştırılan tek bir merkez yada merkezlerde kamuya açık olarak yerel ve ulusal basın önünde gerçekleştirilecektir.

Sayılan oylar Hayır ve Evet oyları şeklinde ayrı ayrı poşetlere konacak ve ağızları kapatılacaktı. Oy tespit tutanakları Hayır ve Evet oyları ile toplam kullanılan oy sayısı olacak şeklinde düzenlenerek, 2 Nisan Pazar günü saat 17.00 e kadar, Referandum İrtibat Noktası’na bildirilecektir.

Referandum’un Türkiye geneli sonuçları 4 Nisan Salı günü saat 11.00 de yapılacak basın açıklaması ile kamu oyuna duyurulacaktır.[/spo]

REFERANDUM ÇALIŞMASI, tıklaa

[spo]Barış ve neşe içinde sınırsız bir özgürlükle yürütülecektir. Referandum (oy kullanma öncesi ve oy kullanılması ) süresince ‘Niçin Referandum Bildirgesi’ yaygın olarak dağıtılacaktır. Daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyenlere Emek Platformu’nun ‘Haberin var mı?’ el ilanı ve ‘Herkese sağlık Güvenlikli Bir gelecek Hakkı’ broşürü verilecektir. Referandum çağrısı afişleri uygun ve görünür yerlere asılacaktır.

Bu aynı zamanda bir kampanyadır ve her türlü zenginleştirici etkinlik ve yaratıcılıkla yürütülecektir. Katılımcılar tarafından geliştirilecek her türlü referandum materyalinin kullanılması serbesttir. Bu ürünler Referandum İrtibat Noktası’na iletildiği taktirde diğer katılımcılarla da paylaşılacaktır.[/spo]

Nasıl katılırım referanduma , tıklaa

[spo]Referandum İrtibat Noktası Türk Tabipleri Birliği GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak No 2 Kat 4 Maltepe/ Ankara adresindedir.

İrtibat için gerekli iletişim adresleri hafta içinde açıklanacaktır.

Referandum İrtibat Noktası web sayfasından referanduma ait bilgi ve gelişmeleri izlenebilecektir.

Referandum için oluşturulan yazılı ve görsel dokümanlara web ortamından ulaşılabilecektir.[/spo]

Sizler için oyundan önemli mi bilmiyorum ama biraz zaman ayırmanız hepimizin yararına olacağına inanıyorum..

Buraya açmamın sebebi genelinin genç okur olmasıdır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

helal tasçı kardeş.bu ko dan beynini yemiş gençlere arada sırada da olsa hayatın gerçeklerini öğretmek lazım. tabiki bu tamamem kişinin bakış açısına kalmış. arkadaşların eminimki en çok takip ettiği bölüm burası olduğu için bence gayet güzel bir yere topic açmışsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...