Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoWda fps lag ve upgrade


Wispy

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle bilgisayardan bahsedeyim:
Toshiba notebook
Centrino 1.6
512 ram, gforce 5200 ekran kartı.

Instancelarda (Bwl aq vs) bir problem yaşamıyorum genelde, çok çok ender olarak 1 sn lik fps lag olabiliyor bazen, fakat açık alanlarda ab de bg de veya şehirlerde bazen durum çekilmez olabiliyor. AB ye girdim diyelim ki, blacksmith deki ilk aksiyon da 10-12 saniyelik fps laga giriyorum 1-2 fps ye düşüyor bir anda ama sonra düzeliyor. Aynı şey ironforge bankaya giderken de meydana geliyor. Yükleme süreleri, yine bg ye girerken veya bg den çıkarken işkence oluyor
Oyunu minimum detail de oynuyorum, bir tek 16 bit yerine 24 bit renk seçili. Bu durumda bir 512 ram daha taktırmam sorunu çözer mi, ya da başka çözüm önerileriniz var mı? (Bilgisayarı komple değiştirmem şimdilik mümkün değil malesef) Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, iyi oyunlar herkese
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum ram yetersiz gerçekten. Ekran kartı ise gerçekten çok çok yetersiz. 512 ile 1 gb arasındaki performans farkı gerçekten çok bariz. Özellikle şehirlere girerken, kuşla uçarken vs. 1gb çok şey fark ettiriyor. Ani fps düşüşlerin ramle alakalı, normal düşük fps ise ekran kartınla alakalı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wow'a başladığımda,aynı konfigrasyona sahiptim bende..Daha sonra oyuncu artışı ile beraber toplu yerlerde basit fps düşüşleri oldu ama umursamadım.Daha sonra BGler ile beraber iş koptu ve AV ile friendly bile olamadım,çünkü mümkün değildi hareket etmem 40vs40'ta.Ekran kartını değiştirmedim,gerçi o da önemli ama,256 DDR ram taktıktan bu fps kitlenmeleri çok azaldı,512 ile beraber yok oldu.RAM en iyi çözüm bencede,en kısa sürede değiştirmeye bak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

FPS'yi arttıranın bir diğer yoluda Onevent kullanan addonları kapamak. Örnek olarak SCT, CtRaid filan. Bu tarz onevent kullanan addonlar fpdde düşüşe sebep oluyor o nedenle Addonorganizer yüklersen bilgisayarına relog yapmadan addonları açıp kapatabilirsin. Şehirlere girerken bunları kapatıp instance'a girerken açabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 gb ram,ati X700 pro ekran kartı,amd 64 bit var,şu ironforgeden nedir çektiğim,ya kuşun orda yada ah da dc gına geldi.Takır takır oynamam lazım acaba diyorum addonlardamı sorun,titan panel,watch dog var.
Şu addon organizer yükleyip aaddonları kapatıpta deneyim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Exceed o makine ile çok rahat oynaman lazım.
Bendede Barton 2500 / 1gb @ 333 mhz / 6600GT var
1280*1024 full detay windowstanda 2XQ AA ile oynuyorum.
Sendeki disconnect sorunu ağ ayarlarınla alakası var sanırım bide Ağ Ayarları / Baglantı Özellikleri / Yapılandır / Gelişmiş menusunden "Optimize For" sekmesini "Throughput" a getirip birde dene bence.
Bi kaç ayar daha vardı ama şuan aklımda degil senin gibi kalabalık yerlerde DC sorunu yaşan arkadaş daha vardı aü ayarlarını yaptıktan sonra düzeldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Toshiba M30 852
1.5 Pentium M Dothan
1 GB ram
GeForce Fx Go 5200 64 MB
5400 rpm 40 GB HDD
hiç kasma kasılma olmadan oynuorum.. 512 ram wardı zamanında orgrimmar da veya bg loading ekranlarında o kadar delirmiştim ki gidip 512 MB @333 Mhz ram aldım sonra kaymak gibi.. Ram almanı tavsiye ederim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşin gerçeği uki wow oynarken bütün ram i wow emiyor sanki , bunu test ederekte gorebilirsiniz.. Butun problem ram üzerinden oluşuyor 512 ram lı bir makinada sadece işkence çekiyoruz bide wow hatası çıkıyor karşınıza , fakat 1gb yada daha ustu ramlarda herhangi bir problem yaşamazsınız mesela şu anda bendeki gibi 1258 ram olunca ne yaparsanız yapın sorun olmuyor. bide bios upgradesine dikat etmenizide oneririm. Ekran kartınızın 64 değilde 128 olması daha iyi olacaktır. leadtek fx6600gt denemenizi tafsiye ederim.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...