Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

rock dinleyen tikyler.


malik

Öne çıkan mesajlar

Beyler bence istiyen istediğini dinler isterse giyer istersede gider...n.taşı ,cadde ,bebek etiler gibi mekanalrda tkılıorum allaha şukur gucumuz yettınce ıyı gıyınıorum bunun nesi kötü?
Arkadaşlar her gördüğünüz iyi giyimli iyi mekanalrda takılan hafif durumu iyi insana tiky demeyin saçmalamış olursunuz.
Onemlı olan ınsanın o kıyafetlerı yaşamı nasıl taşıdıgıdır.
Yarın oburgun aa tıpelre bak salaş malaş yok saçlara bak derler sizede aynı şeyı sızde hıssedersınız.
Yani insanları görünüşlerine,dinlediği müziklere göre ne sahıplenın nede konumlandırın tabiki bu nacizane kendi fikrim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herkesin çevresinde insanlık vasfını kaybetmiş insanlar var tabiki.Ama ben tikyim die ortada bagıran bır ınsan daha gormedım tickymiş rockçymış yok akdıkoyde tkaılıomuş n.taşında takılıomuş bunlar boş şeyler dediğim gibi isan nasıl iyi hissediyorsa oyle olmalı ve insanlık vasfını kaybetmemeli.
Lutfen tiky(İnsanlık vasfını kaybetmeye yüz tutmuş,aılesınden toplumdan veya neyaptıgının farkında olmıyan sırf ınsanlara hava atmak için iyi giyinen para harcayan ve piyasa ugruna para harcayan vasıfsız varlık)
dıe tabır edılen ınsanlarla iyi giyimli veya durumu iyi olan ısnaları karıstırmayalım karıştıranları uyaralım....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hele siz gidin izmir ooze bara rock bardaki ticklerin sistem of down çalarken nasıl 300 - 500 yaptıklarını onları seyretmekten müzük dinliyemiyorum valla ama eğlendiriyorlarlem valla sahnedi adam boşuna girtlak patlatıyor onlar çıksın iki kıçlarını sallasınlar daha eğlenceli
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kulağa güzel gelen her tür müziği dinlerim ama ağırlıklı dinlediğim türlerde vardır

metalci adam pop dinlemiş hiçte mickeyimde diil banane yahu ne dinlerlerse dinlesinler :D çokta fifi takmayın kafanıza böyle şeyleri çok :)

[ Mesaj 25 Mart 2006, Cumartesi - 01:59 tarihinde, Enyalios tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu bırakın artık böyle şeyleri , bunlar insanları gruplandırmaktan , ayrımcılıktan öteye gitmez. görünmez duvarlar oluşturmayın. müzik dedigin zevk işidir rock techno vs şeklinde şarkıları türlere ayırıyolar diye insanlarıda mı ayırıcaksınız? sosyal fobi kurbanı olup çıkarsınız bu kafayla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Elli Cent dinleyenler Megadeth dinlememeli , müziğimizi kirletiyolar!!!

Hep bu tarz konularda belirtme zorunluluğu hissediyorum "Ayy Time Stands Still çıktı süpeearr bi şarkıaaa" dese bile bi insan, sana ne kardeşim? Bak Blind Guardian öyle bir şarkı yapmış ki, o insana bile -belki sana olduğu gibi değil ama- ulaşabilmiş...

Niye bu tarz şeyler bu kadar kafaya takılıyo anlamıyorum...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biz buna halk arasında "Post-modernizm" diyoruz. Aşıladığı şey çok nettir. Objeleri bağlamından koparıp piyasada satılır hale gelmesini sağlamak. Neo-liberal yaklaşımın kültürel destekçisidir. Tüketim toplumunda, çabuk üretilip çok satılan ürünlerin yanında, objeleri bağlamından koparmak suretiyle onları da satarak karını arttırmak.
Bu nedenle rock müziğiyle bağlamı kapsamında uğraşan insanların tepki vermesi doğaldır. Bunun sebebi benim beğenmediğim insanlar rock dinlemesin değildir. Bu tüketim çılgınlığı içindeki bu tiky ya da coni ne derseniz(popüler kültürün takipçisi, çok reyting alan programların yılmaz bekçisi, ortam fedaisi, nerde çok hatun var oraya koşan yorulmaz kişi) bu grupların biz müzik koluna el atması demek, o müzik tarzının da tüketim çılgınlığı içinde çok kar eden satan ve kitle malzemesi haline gelmiş bir noktaya gelmesine sebep olur. Ve müziği yapanlar, kaygılarını müziğin bağlam ve amacından koparıp, hızlı ve kolay tüketilebilir olmasına çevirirler. Örnek vermemi isterseniz: Mor Ve Ötesi limon barda çalışırken dinlemeye giderdim arkadaşlarımla. Sürekli çıkar, alternatif gençliğin isyanından falan söz ederlerdi, savaşa karşı, emperyalizme karşı vs bağırır çağırır şarkılar söylerlerdi falan. Ne zaman ki popüler olup bir tüketim malzemesi oldular, bağlamlarından sıyrıldılar bir anda. Artık onlar için söyledikleri şarkıların anlamı ve bağlamı yoktur, bir an önce yeni bir albüm çıkarıp daha da zengin olmalıdırlar. Onları ünlü yapan limon bardaki gençler artık umurlarında değildir.
Yani rock müziği ister tikiler dinlesin ister tüpçüler dinlesin dert değil. Ama, şurası açık ki rock müzik tikiler tarafından tüketim malzemesi haline geldikçe poplaşacaktır. Asıl kaygım buradadır, çünkü normalde bilinçli bir toplumda bir müzik popüler olmaya başladığı zaman sürü o müziğin yanına gider ve çıta yükselir. Ancak genel tavrın özenmek olduğu bir toplumda(Türkiye'de) bir müzik popüler olduğu sürü yerinde durmakta müzik sürünün yanına gitmektedir. Bunun sebep olacağı şey de açıkça görülüyor: Rock müzik poplaşacak, içindeki sanat ve o ezgiler yerini 10dkda bilgisayarda yapılabilen kolay akorlara ve ritmlere bırakacaktır. Rock müzik grupları üstlerinde cart renkli gömleklerle fotoğraflar çektirip Hey Görl, Vatsup Boy tarzı dergilere kapak olacaktır.
Bu da kısacası Rock müziği seven alternatif kitleye kapak olacaktır.
Hemen bir anektodla bitireyim. Ailece bir misafirliğe gittik, bir oğulları var böyle feci bir adam ocak reisimiymiş ne, girince odasına her yerde dini şeyler var falan. Sonra bilgisayarı açtı winampdan Six Feet Underdan bir şarkı açıp sözlerine eşlik etmeye başladı. Bildiğim için şarkıyı şok geçirdim, nitekim elemanın boynunda da cevşen vardı. Şarkının sözleri şöyle: "I hate your fucking gods. Your war makes me sick. Fuck your fucking god." vs vs... O gece o evden ayrılırken baya bir endişeliydim. Ağzımızdan çıkan kelimeler şarkı sözü de olsa bir anlamı vardır. Ne söylediğimizi bilip sorgulayıp tutarlı davranmak gerekir diye düşünüyorum. Ne dinlediğimiz de hayat tarzımızla doğru orantıda gelişir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rock-metal, siyah giyinen sürekli içki içen, converseden başka şeyl giymem diyen, melankoli insanlara ait bir şey değilki.

davranışlar, zevkler, güldüğümüz şeyler kişilikle alakalıdır. bir insanın marka giyiyor olması çevresinde bunlara alışmış olması yada o tarz giysilerden hoşlanıyor olması belkide sadece modelini sevdiği içindir. konuşması farklıysa gene çevre etkisindendir.

ama müziği kalıplaştırmak. marka giyen garip konuşan gece kulüplerinde hoplayıp zıplayanlar dinleyemez demekte en büyük saçmalıklardan biri. müzik sonuçta bi eğlence, kafa dinlendirme yada dağıtma içindir. dans etmeyi sevip, rockcı oldugu için illa rockbarda kafa sallaması mı lazım? yoksa hayatını istediği gibi yaşayıp lailada reinada kop kop müzikelerle istediği gibi dans etmesi mi?

bende rock-metal dinliyorum hatta elimden geldiğince çalıyorumda. ama ne oturup melankoliye bağlanırım, ne simsiyah giyinirim, ne uzun saçı severim nede kendime bundan başka müzik dinlemem diye sınır koyarım. yaz gelsin bende gidip barda dansımı edicem. üzerinde slayer-sepultura yerine başka şeyler yazan t-shirtler alacağım. ama bi ortam oldugu zaman gene rock müziğimi açacağım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rock çok geniş bi klasman değilmi?

placebo,queens,of the stone age,the doors,rage against the machine,kurban,a perfect circle,tool.
bunların hepsi rock grubu değilmi?
ama aralarında baya fark var

alt dalları hede höde.

ne bilim,günüümüzde rock eskisi gibi "başkaldırı müziği" olamktan cıktı,dallandı budaklandı.

çoktan beri öyle değil bu işler.


Ama bence bir şarkı sadece bir melodiden ibaret değildir,
bir tadı dokusu vardır bunu bilmek lazım.
rage aganst the machine dinleyip sora üstüne prada ayakkabıya 400 milyon veriyorsa bi adam bence,şarkıyı anlamamıştır,tam oalrak dinlememiştir.


benim düşüncem böle bişi işte

[ Mesaj 25 Mart 2006, Cumartesi - 16:19 tarihinde, DoGMeaT tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...