Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Baba bire birde kim alır bea" zırvalığı


AnuriaAlptekin

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar, hepinizin malumu, bu oyun düello mantığı üzerine kurulmuş bir oyun değildir. Her karakterin kendince artısı ve eksisi vardır. Bu eksileri kapatabilmek için de oyunda parti kurma mantığı gelişmiştir. Bir oyuncuyu "iyi" yapan, lvl yada item yada np değil, o karakteri oynayan oyuncunun becerisi, stratejisi, dikkatidir. "En iyi mage kimdir" sorusunun tek bir yanıtı vardır, doğu zamanda tp yapabilen mage en iyi magedir arkadaşlar. Cz'de yada savaşta sizi yatmaktan kurtaracak kişi sadece ve sadece iyi bir magedir. Basit bir örnekle, bir lighting mage sizi olduğunuz yere çivileyip etrafınızda 15 tur atarak sizi kesebilir. Bu esnada partideki diğer mageler bunu göremiyor da sizi çekmiyorsa, o partide iyi mage yoktur.
Yanınızdan sizin 3 katınız bir hızla geçen parti arkadaşınız rogue, eğer size swift vermeyi akıl edemeyecek kadar salaksa, lvl ne olursa olsun bu rogue iyi bir rogue değildir.
Siz townda (cz yada savaş) kapıya nova yağdırarak defans yapıyorken, o esnada üstünüze novalar yağıyorken, hemen arkanızda oturup kıç büyüten priest iyi bir priest değildir. Parti yazışmalarını takip etmediğinden buff vermeyen ve yatmanıza neden olan priest iyi priest değildir.
Bu oyunda bir tek wariorlara bir şey söyleyemiyorum. Onların herhangi bir müdahele şansı yoktur. Kritik noktalarda etkili değillerdir.
Dolayısıyla "o mu iyi bu mu" , "falanca bi kafa koyuşta indirir, feşmekan mı 7 ceddini şaşırtır" gibi sorular son derece gereksiz ve saçmadır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mal olmak ayrı bir meziyet hocam. Ben artık ne cz'de ne de savaşta partiye girmiyorum. Buff ve swift scrollarımı basıyorum, paşa paşa oynuyorum. Ve inanın, savaş başına 2k np ortalamam var.
Adama tp diyorsunuz, getiriyor sizi karşı ırkın tam ortasına çekiyor. Swifti biten adam, sormadan etmeden kafasına göre rogue çekiyor. Hadi bu mage özürlü anladık. Çekilen rogue da burnunun dikine bodoslama gidiyor. Özellikle orcsanız, bir çok anlamda yenilgiyi baştan kabul etmişsiniz demektir. Bugünkü savaşta da görüldüğü üzere, biz sadece np kasmaya çalışıyoruz bireysel anlamda. Oysa humanlar direkt savaş kazanmak için geliyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne bu halk bildirisimi ?
yoksa aylık ulusa sesleniş felanmı ?
ya bu oyunu yada oyunu daha zevkli kılan oyuncuları gözünüzde ne kadar büyütüyorsunuz farkında değilmisiniz..

bırakın millet istediğini sorsun istediğine cevap yazsın istediği şekilde argo kullansın iş ana baba yada ebeveynlere ulaşmadığı takdirde bir sorun yoktur..

AnuriaAlptekin , herkez sizin kalitenizde oyuncular olmayabilir , yada herkez sizin kadar oyunda başarılı olmayabilir , oyunda iyi bir itemi belki swift buff scrollu alamayacak kadarda kötü durumda olabilir yanı sıra oyuna KC alacak parayıda bağlamamak istiyorda olabilir,,

Altı üstü eğlenmek amaçlı bir oyun olan KO yu , magazin sayfalarına " way efendim Ceek in çüküsü büyükmüş , yok efendim o bunu yapıyormuş , böyle konuşulurmu seni kınıyorum , hep birlikte kınıyoruz" gibi laflarla sadece kasıntı yapıyorsunuz..

Bireysel olmayan oyunda , zart diye çekmesine bende karşıyım ama sorulduğunda dahi cevap vermiyorsanız adam sizi çektiğinde ana avrat küfür edenlerinizde oluyor..

2k hp si ile neden tanklamadın diyen öküz roguelerde oluyor , buff ını azcık geciktirdiğinde lan senin buffını zartını zurtunu dediğinizde oluyor..

Ulusa seslenişinizde problemlerin bir çoğundan bahsetmişsiniz AnuriaAlptekin beyefendi

peki bu problemlerin çözümlerine o kitap okuyarak ulaşılamayacak entellektüelliğinizi kullanarak birer çözüm yada çözüm öneriside üretebilirmisiniz..


Saygılar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AnuriaAlptekin amacım muhalefet olmak değil görüşlerine aykırı olan görüşlerimi ilettim ve cevabını bekliyorum ama şu aralar yazarsan 2 saat sonra cevap verebilirim..

Umarım diğer yazılanlar arasında hede hödö olmazda üzerinde tartışabiliriz..

[ dn : tasci cevap vermiyor adamı iyi bozdu gibi laflara ortam olmaması için bu açıklamayı yazıyorum ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Görüşlerine katılıyorum AnuriaAlptekin... Bu oyun kesinlikle 1vs1 oyunu değil ya da şöyle diyelim değildi...Scroller geldi adalet bozuldu. Eskiden bir warriorun partisiz pk yapma şansı varmıydı? Buffer wolfer swifter vsvs hepsine ihtiyacı vardı. Şimdi buff scroll ac.cscroll swift scroll atack scrol basarak gayet rahatlıkla solo çıkabiliyor warriorlar. En kötüsü yanlarına 1 priest alıp cure işini de halletiriyorlar. Bu oyunun mantığında tek ama tek solo çıkabilecek char vardı scroller öncesi... Kim mi? Battle bufferler! Scroller çıktıktan sonra oyun çok çok fazla hızlandı. Eğer cureniz 1 sn içinde gelmesse yeri öpüyorsunuz. Yada tp 1 sn gecikirse press ok tuşu karşınızda. Kenarda köşede 1vs1 kapışanlar vsvs. Bunlar imkansız şeylerdi eskiden. Ama oyun yapımcıları milletin düellodan zevk aldığını bildiği için scrollerle bu hale getirdi oyunu. Ha güzelde para kırıyorlar tabi bu sayede. Bu oyunun esas mantığı takım oyunudur. O günleri özledim esasında. Buffersiz parti kaçınılmazdı. Rogue olmadan çıkmak imkansız gibiydi. Artık tp için mageye bile gerek yok. Düşünün oyunun en çok para kazanan ve her partide bulunan sınıfı bufferler artık hiç bir anlam ifade etmiyor lvl kasmak dışında. Ben bile klanıma priest alırken buffer olanları tercih etmiyorum. Çünkü buffer gerçekten hiç bir işe yaramıyor pkda. Parazit ya da torment yediğinde o priest sana cure atıp tekrar buff verene kadar sen çoktan ölmüş olursun. Halbuki scroller tek cure ile işi çözüyor. Ama bu güzel mi? Bence değil. Yani oyundaki çatışma nedir? Buffer hp verir debuffer siler. 1 cure ile bu açılırsa tekrar bu adaletlimidir? Ya da siwft için geçerli.

Scroller çıktı oyunun adaleti bozuldu. İşin özü budur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne demek istedin anlamdım açıkcası? Videodaki küfür meselesini diyorsan video bana ait değil. Ben sadece filmi çok beğendim ve linki koydum. Filmi winampda izlediğim için dosya isminden haberin bile yoktu siz söyleyince gördüm. Ayrıca bu yazıyla bu lafının ilişkisi nedir çözemedim açıkcası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilinc burda sana bisey demek istemedim benim yukarda bi yorum yaptım. orda bana cvp verenler icin soledim. o video senin yapmadıgın belli zaten . Ben sw isteyipte vermeyen roguelere biseyler demiştimde o kadar olmaz falan dediler de hak edenler olyo o sozleri. ayrıca kendi charını duzelt demissiniz ama ben charım la kimseye kotu bisey yapmadım bugune kadar....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anuria iyi söylemiş yalnız atladığı bi nokta var. Warriorlar partynin ayakta kalmasını sağlayan karakterlerdir.

Partydeki mage, priest 6-7 kişinin arasında kalmışsa, warrior da adamı öldürücem diye arkasına bakmadan tek bi kişiyi kovalıyosa o warrior da iyi diildir. Buna göre oynayan warriorlara örnek vermek gerekirse;

F9devil ve Arcangel derim. Partysindeki prieste saldırırken iki defa düşünüyorum. Çok çabuk şekilde dönüyorlar priesti kurtarmak için. PRiestin kurtulması = partynin kurtulması.

Başka bi kilit karakter de yine attacker gözüken assassinlerdir. ( archer' a göre daha hızlı hareket ettikleri için sin diyorum zira archerlar iki skill bir arada kullanamıyorlar).

Assassin'in kalabalık partylerle karşı karşıya kaldıklarında geride durarak priest/mage gibi durarak oynayan karakterleri koruması, kendi partyilerinin yine ayakta kalmasını sağlar. Rogueların cure curse skill' inin cooldown u priestlerinkinden daha kısadır. Minor healden bahsetmiyorum bile.

Kısaca ne yapması gerektiğini bilip oynayan bi full party kola kolay ölmez. PKda çooook çooook fazla NP kazanabilir.

Sonuç olarak; Evet oyun 1vs1 üzerine kurulmamıştır. ama 1vs1 daima zevk verir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tasci... Kullandığın kimi cümleleri ironi değil iltifat amaçlı sarfettiğini varsayarak, övgü dolu cümlelerin için teşekkür ediyorum. Ve "estağfurullah" demeyi de bir zorunluluk sayıyorum. Benim ne iyi bir oyuncu olduğum, ne de entellektüel bilgi birikimine sahip olduğum konusunda herhangi bir iddiam yok. Ayrıca muhalefeti de severim, zira bana farklı bakış açıları kazandırır. Lakin...
Konuya Martin Luther King gibi "Bir hayalim var" diyerek başlamak da mümkün elbette. Ama ütopik şeylerden söz etmek istemiyorum. Özlediğim yada aradığım oyun stili son derece yalın.
Elbette insanlar istediklerini istedikleri gibi ifade etsinler. Ama daha önce başka bir topicte de belirttiğim gibi, Türkçe konuşmakla, Türkçe'ye yakın bir dilde sesler çıkararak gürültü yapmak arasında büyük fark vardır. Herkes istediğini yazmaya başladığından beri son derece seviyesiz yazılara tanık oluyoruz. "Bu bire bir kapışma" mevzusunu insanların dilediğince konuşmaları normal tabi. Ama dikkat çekmek istediğim konu da zaten buydu. Biz eğer oyunun öncelikli amacını unutur da, bireysel düşünmeye başlarsak, herkesin yakındığı gibi son derece tatsız tuzsuz bir oyun çıkarırız.
Ben zaten herkesin itemi iyi olsun, scroll alsın tek takılsın demiyorum ki. Tam tersine, kollektif bir oyun oynadığımızı belirtmeye çalışıyorum.
Bir sorunu çözmeye başlamadan önce, sorunun tam olarak ne olduğunu belirlemek gerekir. Önce teşhisi doğru yapacaksınız ki, tedavi başarılı olsun.
Bu oyunu oynayan insanlar, etten kemikten gerçek bir varlığı olan kişiler. Ve büyük bir bölümü Türk. Benim sürekli söylediğim bir şey var; bir oyuncu bu oyunda nasıl bir karakter sergiliyorsa, gerçek yaşamında da bire bir aynı tavrı sergiliyordur. Nasıl bir toplum haline geldiğimize bir bakalım. "Her koyun kendi bacağından asılır" sözünü düstur edinip, sadece kişisel çıkarlarımız doğrultusunda yaşıyoruz. Tıpkı oyunda olduğu gibi. Yolda, otobüste, sinemada, vapurda vs. kimsenin kimseye saygısı ve tahammülü yok. Tıpkı oyunda olduğu gibi. Ve hiçbirimiz, sorumluluklarımızı tam anlamıyla yerine getiremiyoruz.
Öncelikle oyunun amacını tam ve doğru bir şekilde belirlemek gerekiyor. Kollektif çalışma gerektiren bir oyunda, her birey, kendisinin dışındaki bireyin ayakta kalmasından sorumludur. Yani buffersanız, öncelikli işiniz buff vermek ve heal basmak olmalıdır. Tam bu noktada 2. kural devreye giriyor. Birbirimize karşı saygılı ve hoşgörülü olmak. Bir parti kurduğunuzda, herkes priestten buff bekler. Ancak 1 priest, 7 kişiye aynı anda buff veremez (1200 lük parti buffı istemiyorsanız tabi). Herkes önceliğin kendine verilmesini istiyor. (++++ veya >>>>) işaretlerini flood halinde görmeye başlıyoruz. Oysa birazcık sabredebilsek, zaten arkadaş sırayla herkese buff/swift veriyordur.
Örneğin senin de belirttiğin gibi, bir mage ansızın rogue'u yada bufferı çekmek yerine, öncelikle arkadaşların müsait olup olmadığını sorabilir. Tp yaparken, fazla ileri görüşlü olmasına gerek yok, güvenli bir noktaya tp yapabilir.
Dediğim gibi tüm bunlar, bir parça saygı, hoşgörü ve dikkatle çözülebilecek konular. Böylesi bir partide oynamak sana da keyif vermez mi?
Konu üzerinde daha fazla örnek vermeye gerek yok sanırım. Çözüm, 3 anahtar sözcükte; Saygı, Hoşgörü ve Dikkat...
Saygı bizden efendim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sadece bilincin yazisina bir ekleme yapayim 70 level aura skillinin yaninda bir skill daha var. bu skill aoe cure yani basildigi anda partideki herkes cure aliyor ayrica cooldown suresi sıfır yani bir priest bunu beklemeksizin surekli atabiliyor. ama 70 level bir bufferin herhange bir debuff skillini acmasi skill point yetersizliginden imkansiz. partinizde 2 tane +70 priest biri aoe cure ozelligine sahip biride 70 aoe attack kırma ile oynuyorsa pkda cok ama cok rahat edilecegi kesin(belki su an icin luks ama yakin bir gelcekte mecburiyet gibi birsey olcak)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...