Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amac?


Zegna

Öne çıkan mesajlar

lol uo da adamlar neyle savaşıyordu sopaylamı bibirlerine taşmı atıyorlardı "ah kafam" 10 hp gitti filan üstlerinde ne vardı don atletmi savaşıyorlardı alakası yok uo geçmişte kaldı wow gelecek ilerde daha iyisi çıkana kadar ama şuan yok malesef yeni çıkanları gördük DDO,D&L kolpa resmen uo filanı sallayın artık bende sensible çok severdim ama onun gibi oyunlar daha yapılmıyor =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zegnacim, Tabiki Pvp sistemi DAOCla karsilasritilamaz. Odin-emain-Hadrian'a bufflanip 10-15 dk kosup 3-4 fg gankleyip olmenin tadini hicbi oyun vermedi su ana kadar. Bunun zevkini RR1 de de alirsin RR10 dada. Ama wowun Bg sistemi bu kadar basarili degil . Rank 14 e ulasmak icin yaptigin Pre-madeler genelde direk oyunu kazanmaya yonelik Pvp yapmaya degil. Ama yine hersey sana ve arkadas grubuna bagli tabii eger istersen Bg yi 1 saat surdurursun paso adam oldurursun.
Ama suraya gelicem. DAOC da DAOC oldugunda 1.5 sene gecmisti. Bu oyunu birakmak icin cok erken yada su ankine baslamayi dusunmemek icin. Daha bir ton BG gelicek Expansionla birlikte Outlands gelicek. Illidan , Kael :) . World PvP yi boostlamak icin ellerinden geleni yapicaklarini soluyolardi bi roportajda gordum. Yani bu oyunun gelecegi daha cok. Sadece dengeli tutmak lazim, server ortalamasinin ustunde Pve-Pvp dengeli oyun oynarsan istedigine ulasirsin. Hem gundemden uzaklasmamis olursun hemde sıkılmamis.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

burda cogu(cogu kisi dedim herkes demedim :) ) kisi wow u uce ayırırsak 1. si lvl kasma olsun 2. si rare set toplama olsun 3. su ise pve kasanlar tier set kasanlar yada pvp rank 14 e kasanlar olsun bunlardan ya 1. asamadadır ya da 2. cisindedir..o yuzden bu topic ten saglıklı sonuc cıkmaz..

oyun asırı derecede basit oldugu icin(sahsen iyi egitimli maymunun bile 60 char yapabilecegine inanıyorum) lvl kasmak acayip keyifli..arkadaslarınla tell den konusursun yeni item lootlarsın ooo kral oldum dersin vs vs..2. asamada zevklidir ortalama item lar aldıgın icin karakterin guclenir bu da zevkli bi olaydır.. ama 3. asamaya gelenler bi sure sonra eee? diyo 3-4 ay mc/ony/bwl vs de aynı seyleri yapınca tek dusundugun ayy dkp az x set parcası dusunce alamıyacam :// olunca bi sure sonra ben niye ugrasıyorum ki bunlar la tier2 set yapsam ne olacak? ya da her gun 3-5 saat pvp kasınca rank x olunca ulan her gun aynı seyler yapıyorum item da alacam ama alınca ne olacak? o itemlar la burda ki noob ları kesecem yine..?!? olunca bayıyo insan..

bu oyunu ole kotu yapmıslar ki atıyorum half-life 2 nin sonunu biliyosunuz bolumlerini biliyosunuz olayları biliyosunuz hala oynar mısınız bu oyunu?sahsen ben oynamam oynayanlar da oluyo tabi ama tercih meselesi :)biraz karmasık bi oyun yapsalardı keske..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Neden, "günlük hayatın stresinden biraz olsun kaçmak, farklı dünyalarda, farklı dünyalardan insanları tanımak" cevabı gelmiyor. Oyunun ne olduğunun çok da önemi yok bence, bu açıdan bakıldığında. "

Exodous; çok rica ediyorum gel BLda bir karakter aç, hangisinden zevk alıyorsan, hemen guilde alalım seni. Son derece official bir Godon Onerous invitationıdır bu =]

Üşenirim dersen yendien char kasmaya, plvlınla da bizzat ilgileneceğim, buna da ayrı söz =]

Topice gelirsek, nedir arkadaş amacınız yaşarken? Niye yaşıyorsun ki; ev, araba, at yat kat almak mı hayata bakışının özeti? Ya da orduya katılıp Orgeneral olsan olduğun gün intihar mı edeceksin? Ne amacım olsun, eğleniyorum, stres atıyorum, keyif almaya bakıyorum işte, daha ne yapayım?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu ilk kurup taureni seçip tipini yaratıp ilk load ekranı geldigi günkü heyecanı ve zevki bir daha alamadım..
Ve bu haz her geçen gün dahada azalmakta..

Çünkü gördüğüm tek şey var oda Blizz babanın milyonlarca insanı bot gibi çalışmasını sağlatmak..
Belki biraz bodos veya kabaca bir benzetme olacak ama insanlara en çok zevk veren şey egolarını tatmin etmektir yada kısaca "işte bu" diyebilmektir..

Ama WoW'da bu olay malesef yok , kabaca 2 sınıf var biri PVE gitmek..Digeri PVP gitmek..

Ama bu ikiside kısır döngüden ileriye gidemiyor malesef..
Örnegin PVE gidiyorsun MC var Onyxia var gidiyorsun kasıyorsun kasıyorsun T1 setini silahını ringini alıyorsun sonra bir bakıyorsun BWL denen bi yer var kendini ve guildini geliştiriyorsun BWL runlara başlıyorsun T2 denen yeni bir setle karşılaşıyorsun bir yandan T2 setini itemlerini tamamlarken bi bakıyorsun ZG ve AQ var onlara gidiyorsun oralardan item alıyorsun sonra bide bakmışsın ki AQ 40-Man çıkıyor karşına peki ya sonra ?
Orayıda bitirince ne olacak ? Tabiki Blizz baba yeni bir instance getirecek yeni Exp gelecek yeni instance lar yeni dungeonlar yeni itemler kısaca bu + sonsuza gidecek

Bi yandan PVP gidenler var bakıyorsun Warsong gelmiş Alterac gelmiş reputation olayı çıkmış repe göre item alıyor rank kasıyor yeni itemler alıyorsun sonra Arathi Basin gelmiş onada giriyorsun exalted oluyorsun bir süre sonra yeni bir Battleground gelecek Azshara'da oraya kasmaya başlayacaksın ordanda itemlerini alacaksın yeni itemler gelecek buda bir kısır döngüye gidiyor çünkü sen kastıkça Blizz baba yenilerini getirecek ve seni gene oralarda kastıracak..

Bi yandanda oyundaki bazı gereksiz , mantıksız ve oyuncuya yarar saglamayan kısıtlamalar var bunlara birkaç örnek vereyim bunlar bana çok saçma geliyor..
Mesela binek üzerinde potion yapabilmek mümkün degil peki ama neden ? kime ne zararı var binek üzerinde potion yapsak nolur yapmasak nolur..
Yada oturmuşken petini bile besliyemiyorsun..
Yada ne bileyim havada logout da olamıyorsun..
Sizi bilmem ama bu tür küçük zararsız kısıtlamalara çok takarım ve bunlar keyfimi kaçırmaya yeter açıkcası..

Bu PVE veya PVP olayı gerek 1v1 gerekse grup aksiyonları için olan şeyler ama onlarada bakıyorsun Horde ve Ally arasında grup pve si ve grup pvp si arasında denge sözkonusu degil..
Peki ozaman neden kasmaya devam edeyim ki ?
PVE ye bakıyorum paladinlerin 33 mana / 5sec buffını karşılayacak bir özellik yok horde larda..
Aynı şekilde Mana tide totemi karşılayacak bişey yok allylarda..
Yada biz tremorla cebelleşirken bakıyorum fear warda arasında çok fark var..
Horde lara yeni gelen tranquil air totem in özelligi allylarda aylar öncesinden beri olan birşey mesela..
Yada WSG ye giriyorsun Blessing of Freedom + Free Action Potion içmiş bir druid rüzgar gibi gelip bayragı alıp gittigini görüyorsun ama bunu kendi tarafında uygulamak mümkün olmuyor..

Bu tür örnekler hem horde hemde ally için çogaltılabilir..

Kendi düşünceme göre Blizz ally-horde dengesinde fena halde sıçmış durumda ve oyunun kısır döngüsünden kurtulamayacagını kendiside bildigi için oyunculara yeni şeyleri sırayla veriyor / gösteriyor..

Bunun en güzel örnegi daha ortada Battleground diye birşey yokken oyunda AB WSG AV ve Azshara'daki BG nin mekanları çoktan tasarlanmış..
Outlands daha gelmedi bile ama bir çok yeri şuan oyunda var..
Yada şu SoS 'un solundaki deadman passingmi neyse ismi ordaki instance bile hazır ..
Yada winter daki en güneyindeki girişi kapatılmış kapı world tree ye giden yol oldugunu bi çok kişi bilmiyordur sanırım..

Ha ama güzel yanı ne bütün bu anlattıgım şeyler 2 günde olacak işler degil zaman ister ugraş ister en azından ben bu zamanı iyi geçirmeye çalışıyorum çünkü WoW uzun vadeli bir oyun degil bence..

Yıllar önce çıkan ve hala bir tane pixel eklenmemiş ve birçok insanın "bu ne be!" diye baktıgı ultima online bile wow dan çok daha uzun ömürlü bir oyun bence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birde arkadaşlar. WoW'u bir meslekmişçesine oynarsanız elbette sıkılırsınız ben gün içerisinde iş yerinde yeterince sıkılıyorum eve gittiğimde WoW benim rahatlamamı sağlıyor. Onyxia AQ filan bunlar hep kafamızı dağıtıyor. Üstünde düşünmesem farkında olmayacağım şeyler ama bütün gün hangi oyunu oynarsanız oynayın bir süre sonra size yetmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben size şahsi fikrim olan ve kesinlikle yapılması gereken pvp sistemini anlatıyım muhtemelen çoğunuz bu fikri beğenip oyuna daha güzel bir hava hatıcağına hak vereceksiniz.
Şimdi mevcut olan bg leri düşünün av , ab ve wsg.Oyle bir sistem oluşturulmalıki ben mevcut guildimden kurduğum 15 yada 40 kişilik ekibim ile oynamak istediğim battleground a Takım ismimi not etmeliyim.Ve ally tarafından aynı şekilde guildler yada arkadaş grupları onceden olusturulmus takımları ile oynamak istedikleri bg lere takım isimlerini kayıt ettirmelerilazım.
Sonra IRC gorunuslu bir sistemde ally ve horde tarafındaki takımların hangibg leri yapmak istedikleri listelenip.Takımın raid lideri kim ise 2 tarafında ordan birbirine karşılıklı challange(meydan okuma) yapabilmeleri gerekmektedir.Boylece guildin pve ile aylardır uğraşıp olusturdukları ortamın pvp deki basarısını karsı faction daki bir guilde meydan okuyarak test etme imkanları sağlanır.
Boyle bir sistem yapılabilirmi yapılazmı bilmiyorum ama offical forumlarda meydan okumalar tartısmalar ovguler saygılar kesinlikle konusulucak konular cıkıcaktır.Zaten player versus player sisteminde meydan okumalar olmadıkça bu iş item farmını geçmiyecektir.
Bi benim onerimi dusunun birde mevcut olan random rakip gelen hiçbir organize olunmamıs rep alıyım hk alıyım mantığındaki battleground sistemini dusunun.
Tam olarak ifade edemediysem bile kafamdaki olması gereken sistemi az da olsa goruslerinize sunmayı istedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Turnuva sistemi getirilebilir. Her hafta elemeler yapılır ve haftanın son günü büyük final yapılır wsg yada ab de ama av de olmaz tabiki bölece insanlar sadece hp yada itemler için değil daha güzel bir amaç için yarışmış ve savaşmış olur bir ara stv de arena da yapılıyordu turnuva hehe ama şimdi oyuncular arası varmı bilmem :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amaç deilde senin oyundan beklentin nedir onu bi belirle bence sonucta tum online oyunlar en son noktaya vardıktan sonra bi sekilde kendini tekrarlamaktan otesine geçmiyor yani bu oyuna baslama sebebin yada oynama nedenin guzel vakit gecirmek muhabbet etmek bos zamanın değerlendirmekte olabilir illaki full epic rank14 bi player olucan diye bisi yok onemli olan oyunun senin zevklerine hitap edebilmesi bide son bisi daha herkesin amacı farklı olabilir yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi arkadaş oyunda tüm itemını tamamlamış adam yok demiş AQ patchi gelmeden önce sylvanas serverı horde da Outofcontrol die bir arkadaşımız (hunterdır kendisi) rank14 olmuş full giantstalker ve dragonstalker tamamlamıs her türlü best end game ring trinket necki almış o aptal crossbow of smiting midir nedir onu felanda almış biridir şu anda kendisi AQ itemlarını dolduruor ama malum droplar hep aptal feral druid itemları :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WSG - Blessing of Freedom + Free Action Potion = Unstoppable Druid

AV - Dengesizlikler Battleground'ı

AB - Consecration

Bunlar oldugu sürece BG lerde (özelliklede Allyların sayısal olarak fazla oldugu serverlarda) PVP adına hiçbirşey yapılamaz

Zaten WoW da adam gibi bir PVP olmadıgınıda göz önüne alırsak zaten baştan yanlış kurulan bir sistemi düzeltmekte boşa çaba..


Blessing of Protection ve Blessing of Freedom dost target'lara atıldıgı sürece dengesizlikler başgösterecektir bunları self-only yapılması gerekmekte bence..
(Blessing of Protection purgelenebilir ama o civarda bi shaman yoksa yada varsa bile purge lemezse yapacak bişi yok)

* Alterac Valley :

Ally Rider'ları köprüden hücuma geçiyorlar bu sayede köprüde push yapmakta olan horde'ları direk olarak püskürtmekte

Horde wolf Rider'ları ise Main Base'in kuzeyinden başlamaktadır bu yüzden base saldırı altındayken pekte başarılı olamıyor..

Base'in durumlar :

Ally base'i uzun bir köprünün bitimindeki 2 tane arkadan girişi olan devasa Bunker'lar tarafından korunmaktadır

Horde main base ise 2 ana tower geri savunmadadır..

Quest NPC'leri :

Ally base'inin 2 bunkerının arkasında güvenli bir yerdedir bu 2 bunkerı almadan bu NPC ler kesilmesi çok zordur

Horde quest NPC'leri savunmanın ilk aşamasındadır ve kampa saldırı durumunda ilk düşecek NPC lerin arasında Quest NPC leride vardır

Bu nedemek oluyor açıklayım Allylar son base de savunma yaparken quest npc leri saglam oldukları için oyunu çevirme şansları vardır
Ama horde kampı ilk saldırıda quest npc lerini kaybettigi için kafa götürme deri getirme kan teslimatı fln yapamamakta bu yüzden oyunu çevirme şansı çok azalmaktadır


WSG :

Blessing of Freedom atılmış ve free action potion içmiş bir dire bear formdaki druidi durdurmak neredeyse imkansız slow yemiyor sheep atılmıyor min. 8k armoru var ve 5k+ hp si oluyor..
Bunu yanlış anlamayın ama bu taktigi Horde'lar yapamıyor bu bence baştan saçmalık..

Bu yazdıklarıma "ağlamak" tarzında anlamayın lütfen , zaten dikkatli okuyan biraz düşünmeyi bilen birisi beni anlayacaktır..

Bir örnekte Shadow Melt :
Shadow melt formdayken Aiming Shot ve Greater Heal tarzı yeteneklerin shadow formunu bozmaması ve castin tamamlandıgı zaman bu formdan çıkılması bariz bir saçmalık ve bugdır bence..

Bunuda anlamayan insanlar çıkacaktır siz bilirsiniz ama benim başıma çok geldi shadow meltten aiming shotu 1200 critleyip devamında gelen multi shotla sakat kaldıgım zamanlar çok oldu..

Yada 1v1 bir kapışmada karşım ölmek üzereyken shadow meltten g.heal atarak adamı neredeyse 3k+ heallayan priestlarlada karşılaştım çok..

Bu tür dengesizlikler ortamında zaten birlik beraberlik pvp den bahsedilemez bile..

Sırf ticari kaygıları yüzünden bunu düzeltmeyen Blizz hakkında bişiler soylerdim ama kurallara aykırı :)

Bu verdigim örnekler Burning Legion için geçerlidir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tabi burda bulamadi editleyecek gm oyuna "yok soyle yok boyle" diyo :P

saka bi yana ben anliyorum zeg in derdini
uo oynarken oyuna girer ve 30 sn. sonra pvp yapmaya baslardik ve yaparkende birsey kazanip kaybetme korkusu yasardik [loot sistemi]
ve pvp her an heryerde olabilirdi
wow da acilan bg ler ilk basta zevkli gelsede sonradan pvp nin icine ettigine kanaat getirdim
pvp yapmak isteyen herkes bg lerde oldugundan worldmap de pvp olasiligi yok denecek kadar dusuk. online oyuncular ya sehirlerde, ya bglerde ya da instancelarda. o koca harita sadece low lvl larin lvl kasmasi icin heba edilmis durumda...
bg ler kapansa, insanlar outdoor pvp yapsa, sehir baskinlari olsa diyorum. yoksa su andaki pvp sistemi kadar kotu bi sistem gormedim.
yuksek rank icin ne yetenege, ne itema ihtiyac var. tek gereken hirs ve zaman..
loot sistemi koymak imkansiz wow da. yani ben atiyorum azuresong umu kaybetsem ekrana kafa atarim ;) ama yinede birini oldurmenin ya da olmenin birseylere bedel olmasi lazim diye dusunuyorum. kimse olmekten korkmuyor oyunda. ne olacak 5 sn sonra tekrar res olur nasil olsa vs.

ben instancelardan her ne kadar zevk alsamda pvp seven biriyim ve wow bu konuda cok zayif. birkac hafta sonra bi aksilik olmazsa bwl yi bitiriyoruz. sonra aq gelecek. ama o da bitince oyun instance farma donunce hic zevk almamaya baslayacagim mesela....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sevgili zegna, yeni basladigini dusunursek, sen ilk mesajinda saydigin seyleri basarana kadar (once tier 0 seti, sorna tier 1 seti, sonra tier 2 setli karakter, arada AQ droplari ve ZG droplari vs, bol bol DM tribute runlar, ardindan pvp de rank 14) zaten expansion cikar, sen expansion a kadar bu saydiklarimizi zaten yetistiremezsin. bu onunla sen ugrasirken sonra yeni zimbirtilar cikar. bu is boyle gider. sureklilik bitmez.

saydigin seyler hemen yapilabilecek seyler degil. 7 gun 24 saat bilg basinda issiz gucsuz adam bile olsan 6 aydan once elde edemeyecegin seyler, bir de calisan ya da okuyan bir adamsan en az 1 yildan bahsediyoruz.

sorun o degil. sorun monotonluga ne zaman teslim olacagin. wow un problemi bu noktada basliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Oyunu ilk kurup taureni seçip tipini yaratıp ilk load ekranı geldigi günkü heyecanı ve zevki bir daha alamadım..
Ve bu haz her geçen gün dahada azalmakta..

çok doğal birşey bu.
yeni birşeyin her zaman zevki daha farklı olur.
Quake 1 ilk çıktığında deli gibi oynamış, kafayı yemiştik.
Ama şimdi açıp oynamam. Neden? Kötü bir oyun olduğu için mi? Tersine, müthiş bir oyun. Ama bir oyunun herşeyini ezberliyince, eski tadı kalmıyor.
Ancak bunu tutup bir oyun kötü gibi yansıtmak da çok yanlış.



said:
Ama bu ikiside kısır döngüden ileriye gidemiyor malesef..
Örnegin PVE gidiyorsun MC var Onyxia var gidiyorsun kasıyorsun kasıyorsun T1 setini silahını ringini alıyorsun sonra bir bakıyorsun BWL denen bi yer var kendini ve guildini geliştiriyorsun BWL runlara başlıyorsun T2 denen yeni bir setle karşılaşıyorsun bir yandan T2 setini itemlerini tamamlarken bi bakıyorsun ZG ve AQ var onlara gidiyorsun oralardan item alıyorsun sonra bide bakmışsın ki AQ 40-Man çıkıyor karşına peki ya sonra ?
Orayıda bitirince ne olacak ? Tabiki Blizz baba yeni bir instance getirecek yeni Exp gelecek yeni instance lar yeni dungeonlar yeni itemler kısaca bu + sonsuza gidecek

sonra ne olmasını istiyorsun?
hiç yenilik gelmesin, oyun öyle kalsın mı?

said:
Bi yandanda oyundaki bazı gereksiz , mantıksız ve oyuncuya yarar saglamayan kısıtlamalar var bunlara birkaç örnek vereyim bunlar bana çok saçma geliyor..
Mesela binek üzerinde potion yapabilmek mümkün degil peki ama neden ? kime ne zararı var binek üzerinde potion yapsak nolur yapmasak nolur..
Yada oturmuşken petini bile besliyemiyorsun..
Yada ne bileyim havada logout da olamıyorsun..
Sizi bilmem ama bu tür küçük zararsız kısıtlamalara çok takarım ve bunlar keyfimi kaçırmaya yeter açıkcası..

işte WoW'u eleştirenlerin ne kadar saçma sapan noktalara taktığının en güzel örneği.
niye yerde otururken bandaj yapamıyoruz, neden yerde otururken pet'i besliyemiyoruz,
neden ayaktayken yemek yiyemiyoruz...

bunlar oyunun kuralları. genellikle mmorpg'lerde bu tip kurallar olur.
Anarchy Online'da da vardı mesela benzeri kurallar. logout olmak için illa oturman gerekliydi önce.
bu tip şeylere takılıp kalcaksan hiç mmorpg oynama daha iyi.
mmorpg'lerde olabilen olayları getirip wow'un suçuymuş gibi koyuyorsun.

said:
Bu PVE veya PVP olayı gerek 1v1 gerekse grup aksiyonları için olan şeyler ama onlarada bakıyorsun Horde ve Ally arasında grup pve si ve grup pvp si arasında denge sözkonusu degil..
Peki ozaman neden kasmaya devam edeyim ki ?
PVE ye bakıyorum paladinlerin 33 mana / 5sec buffını karşılayacak bir özellik yok horde larda..
Aynı şekilde Mana tide totemi karşılayacak bişey yok allylarda..
Yada biz tremorla cebelleşirken bakıyorum fear warda arasında çok fark var..
Horde lara yeni gelen tranquil air totem in özelligi allylarda aylar öncesinden beri olan birşey mesela..
Yada WSG ye giriyorsun Blessing of Freedom + Free Action Potion içmiş bir druid rüzgar gibi gelip bayragı alıp gittigini görüyorsun ama bunu kendi tarafında uygulamak mümkün olmuyor..

ne demeye çalıştığını inan ki hiç anlamadım.
illa herşey taş-kağıt-makas şeklinde düzgün bir dengede mi olması gerekli?

said:

Çünkü gördüğüm tek şey var oda Blizz babanın milyonlarca insanı bot gibi çalışmasını sağlatmak..
Belki biraz bodos veya kabaca bir benzetme olacak ama insanlara en çok zevk veren şey egolarını tatmin etmektir yada kısaca "işte bu" diyebilmektir..

yani biraz uğraşınca en iyi karakteri, kimsenin altemediyeceği overpowered karakteri mi elde etmek istiyorsun? e o zaman bahsettiğin dengelere ne olacak? istediğin kadar uğraş, o overpowerd karakteri kimse öldüremiyecek?

peki, şunu düşünelim.
adamlar bir instance yaptı. bu instance'dan bir item çıkıyor, ve "işte bu" dedirtiyor. sen gittin ilk sen buldun. elinde bunla dolaşıyorsun, herkesi kesip biçiyorsun.
ancak bir süre sonra bu item'dan başkaları da buldu, ve onlarda da aynısından olacak.
hatta daha sonraları, herkes bu item'a sahip olacak, o zaman "işte bu" diyebileceğin itemlıktan çıkacak.
işte bu yüzden, sürekli yeni instancelar, yeni itemlar çıkıyor.
sürekli çıtayı yükseltiyorlar ki,
en iyi item'ı ilk bulan her zaman belirli bir süre avantajlı duruma gelebilsin.
o avantajı herkes elde ettiğinde avantaj'dan çıkar çünkü.

said:
Bunun en güzel örnegi daha ortada Battleground diye birşey yokken oyunda AB WSG AV ve Azshara'daki BG nin mekanları çoktan tasarlanmış..
Outlands daha gelmedi bile ama bir çok yeri şuan oyunda var..
Yada şu SoS 'un solundaki deadman passingmi neyse ismi ordaki instance bile hazır ..
Yada winter daki en güneyindeki girişi kapatılmış kapı world tree ye giden yol oldugunu bi çok kişi bilmiyordur sanırım..

ee, doğal birşey bu. oyundaki kötülüğünü anlamadım ben.

battlegrounds yapacakları zaman öyle pat diye çıkarıp "aha dün düşündük bugün yaptık" mı demelerini bekliyorsun?
adamlar sürekli birçok şeyi düşünüp oyun içinde nasıl duracak deniyorlar.
belki siege weapons ve castle siege imkanı bile vardır, ama oyun içine koymak için henüz uygun zaman olmadığından bekletiyorlardır.

said:
WoW uzun vadeli bir oyun degil bence..

buna bu aşamada bakmak son derece hatalı.
UO'nun ilk çıktığı zamandan şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...