Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW'a Baslasammı Acaba?


babayigit

Öne çıkan mesajlar

wow a baslayipta bu ne kadar berbat bir oyun diyene daha rastlamadim. oyun gercekten cok guzel ama cok fazla zamanini caliyor. pandaalf in de dedigi gibi pvp yapmazsan rank dusersin pve yapmazsan esyasiz kalirsin.
tabi hersey pve pvp degil wow da cok iyi bir ticaret adami da olman lazim yoksa parani farmla kazanirsin. ama ah dan anlayan fiyatlari iyi bilen herkes cok rahat yatarak para kazanabilir. bu oyunu diger bir cok mmorpg den ayiran ozellik kesinlikle auction house. diger bir cok oyunda bisiler satabilmek icin karakterini satis yapilan yere birakip tezgah aciyorsun. saatlerce bekletiyorsun. wow da ise ah a esyani 24 saatligine koy isteyen alir satilmazsa mail yoluyla gelir.
wow un diger mmorpglerden cok fazla ustun yani var. baslarsan pisman olmazsin ama simdiden soyleyim cok kotu bagimlilik yapar. sen birakmak istesen bile wow seni birakmaz :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim olay çevre olayı... eğer yakın çevrende Wow'layanlar varsa durma gir...Wow'tan çıktıktan sonra muhabbetini yapmak asıl bence zevkli tarafı

gerçekten de yaşlanmadan/çoluğa çocuga karışmadan/hazır abazayken yaşanması gereken bir tecrübe

ama soyliyim..

gerçek dünyadan kopacaksın.
yıkanmadığın için pis kokacaksın
kız arkadaşın (varsa) papaz olcaksın
çalışıyorsan/okuyorsan uykusuzluk sonun olacak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun Türkeye satılmaya başlandığından beri oynuyorum ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirimki BAŞLAMA.

Sebepler; Hayatın grindle geçer, 2 parça item almak için 34758934578436 kez aynı instancelara girersin ve 5. girişinden sonra bayarsın ama yinede girmen gerekir. Bunun nedeni itemların oyunun belirleyici unsuru olmasıdır. Base statlarına yakın stat alırsın çok sağlam bir setle. Outdoor PvP ölmüştür. İnsanlar şehir basmak gibi süper zevkli aktivitelere DK alırım diye gelmez. 1-60 yolunda süper eğlenirsin ama gerisi zorunluluğa döner, can sıkar. RP yapayım dersin oda yalan olur. Craft itemlar sucks olduğu için mecbur grinde gitmen gerekir yine item için. O yüzden insanlar aylarca oynar bu oyunu ve bi türlü bırakamaz. Ama yine söylüyorum ilk 1-60 yolu inanılmaz eğlencelidir, 2-3 ay hayatının oyun deneyimini yaşarsın. O yüzden başlıcaksan en azından 0 dan başla hazır bir karakter alma.

Yakın tarihte pek çok MMORPG çıkıcak piyasaya (hatta çıktı), onları dene bence. RF Online, D&D online ve pek çok yaratıcı ve eğlenceli oyun varken ben bulaşma WoW a derim, en azından Burning Crusade çıkana kadar bekle bence.

EK: RO ıda oynamış ve hala WoWun yanında kafa açmak için oynayan biri olarak söylüyorum bi süre daha RO ile idare et, yakında çıkcak oyunları görüp ağlamazsın hiç değilse.

[ Mesaj 17 Mart 2006, Cuma - 15:13 tarihinde, Akairis tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir sınır koyabileceksen tabiki basla ve durumun müsaitse. insanlar diyor baslama uykusuzluun olur sosyal hayatın biter bunu yapan wow deilki bunu yapan insanın kendisi sınırını her zaman için koyacaksın zaten bi oyun senin hayatını ele geçiriosa bırak wow u bilgisayara elinizi sürmeyin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun zamandir paticik forumlarina girmiyordum.Site degismis hatta üyeligi bile aktive etmem gerekti...Herneyse ilk olarak beni hatirlayan veya hatirlamayan herkese yeniden merhaba ve hemen konuya gireyim.

Acikcasi WOW ilk ciktigi günden beri oynuyordum ve birakali 3 ay oldu.Daha önce UO,SWG,EVE-Online,GW gibi oyunlarda da uzun zaman harcamisligim var ve sana bir dost tavsiyesi WOW dan uzak dur.Neden mi?



WOW ilk ciktiginda cok güzel bir oyundu.1-60 arasi bana hicbir MMORPG'nin (uo haric) vermedigi keyfi verdi.Classlar arasinda denge bozukluklari vardi yok degildi ama su ankinden cok daha kücüktü.Zamanla o classa nerf bu classa buff derken dengenin acikcasi icine ettiler.Dünya üzerinde olan PVP yi tamamen öldürüp bunu instance tarzi girmek icin 30dk-4saat arasi bekledigin Battlegroundlara tasidilar.Oyun zaten basindan beri farm-farm-farm-grind-grind-grind mantigindaydi fakat sona yaklastikca olay iyice cigrindan cikti.

Zaten kisa bir arastirma yaparsan herkes icin efsane olan Diablo Serisi,Starcraft vb oyunlarda Lead Designer olarak calisan orjinal Blizzard tayfasinin artik WOW icin calismadigini ve hatta bu grubun kendi GUILD WARS adli cok satan fakat farkli bir tarzda bir oyun cikardigini görürsün.Bu orjinal Blizzard grubununda WOW da yaptiklari güzel questler ve onlar ciktiktan sonra banallasan "bana 10 tane Ayi b.ku 20 tane bilmemne tozu getir" türü questlerin tamamen bos kismi doldurmak icin sacma sekilde ortaliga sacildigini göreceksin.Ve bu tür sacma questleri ekleyen orjinal blizzard grubu yerine SONY ENTERTAINMENT'tan gelen yeni grubun oyunu tamamen bir EQ havasina bürümeye calistiginida anliycaksin ama is isten gecmis olacak.

Oyun cok delicesine zaman istiyor.Kesinlikle CASUAL FRIENDLY degil ve HARDCORE PLAYER degilsen bosuna kasma cünkü sinir krizi gecirecegin günler olacak.Son 2-3 ay icinde büyük bir kitle oyunu birakti.Bu hernekadar her serverda olmasada bazi serverlarda oldukca hissedilir derecede oldu.Cünkü insanlar bitmek tükenmek bilmeyen grindden baymaya basliyorlar.

Oyun yapim asamasindayken Blizzard'in aciklamasi su sekildeydi:
-"Oyun hem casual hemde hardcore playerlar icin oldukca dengeli olacak.Iki grupta asagi yukari ayni gücte silahlara sahip olacak ama hardcorelarinki daha güzel görünücek"

Blizzard 3 ay önce son aciklamasinda söyle bir sey söyledi ve bu US forumlarinda 50 sayfalik Jeff Kaplan'a(su anki lead designer) yönelik bir sözlü saldiriya dönüstü
Jeff Kaplan "Hardcore ve casual oyuncular hicbir zaman ayni esyalara sahip olamaz.Hardcorelar herzaman daha güclü olacak ve düsünülemez bile.Biz oyuna 40 kisilik instance eklemeye devam edecegiz ve umarim casual playerlar bir grup olarak savasabilecek kapasiteye sahiptir." gibilerinde bisey söyledi.Yaziyi yüzde yüz hatirlamiyorum aklimda kalani yazdim sadece.

Uzun lafin kisasi bu tartismadan sonra ortam iyice karisti ve 1.10 patchinde okudugum kadariyla MC,BWL,AQ20-40 gibi instancelara zaman veya guild bulamiyan casual oyuncular icin oyunun daha düsük seviyeli 5-10 kisilik instancelarina epic armor-weaponlar eklenecekmis.Ama cok gec oldu.

Sana söyle söyleyeyim.Eger oyunu cok almak istiyorsan al ama aklinda olsun su an oyunu orjinal Blizzard grubu yönetmiyor(Orjina Blizzard grubu Guild Wars ta su an).Sony den kopmus bir grup WOW'un icine ediyor ve denge hergecen gün bozuluyor.Zaten alirsan Blizzard grubunun yapmis oldugu Onyxia quest serisinin hikayesi (bilmem hicbiriniz o questlerde yazanlari okunudunuz mu) ile sony den kopmus grubun 10 tane ayi kes-20 tane vampir kanadi getir tarzi sacma questleri arasindaki ucurumu göreceksin.

Uzun yazi oldu atladigim cok yer var burda otursam 4 sayfa yazarim ama inan Sony'nin her elini attigini bok etmesinden o kadar baydim ki yazmaya bile degmez inan bana.WOW ya bu expansionla isi düzene sokacak yada yeni bir SWG faciasi yakin....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla helal çok güzel bir yazı olmuş kesinlikle katılıyorum.WoW patch geldikçe bozulmaya başladı.Bende bıraktım, SWG ile mutluyum.WoW da içerik eksiklii var.60 ol item topla biraz da rank sona bitti.Yeni karakterler ve aynı şeyler... İlk başlarken güzeldi heyecanlıydı dengeliydi ama şimdi keşfetikçe bi heycanı kalmadı + baydı.Hep aynı şeyler kardeşim şu ek paket çıksında yeni bişiler yapalım.Belki o çıksa bile dönmem oda ayrı :P (no offense)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Alfheim: bir sınır koyabileceksen tabiki basla ve durumun müsaitse. insanlar diyor baslama uykusuzluun olur sosyal hayatın biter bunu yapan wow deilki bunu yapan insanın kendisi sınırını her zaman için koyacaksın zaten bi oyun senin hayatını ele geçiriosa bırak wow u bilgisayara elinizi sürmeyin.. "

O kadar güzel demiş ki arkadaş , hayran kaldım.Normalde bilgisayarın esir ettiği bi adamdım ama şimdi bir düşündüm de insan isterse kendini sınırlayabilir.Ben sınırlamayı hiç denemedim ki :) 3 aydır WoW oynamıyordum hayatımda hiçbirşey değişmedi , yine pc başında çakılı kalakaldım.Sadece uğraşlarım değişti.

Ama bu güzel sözün üstüne hem WoW oynayıp , hem müzik hayatımı sürdürüp , gitar çalıp hem de ÖSS'ye çalışmayı düşünüyorum düzenli bir şekilde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...