Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Einstein Teorileri


Astarmos

Öne çıkan mesajlar

Ben bi ara bi kertenkele haberi görmüştüm sanyede bilmem kaç kez ayagını suya vurup suda yürüyebilir diye, İnsan içinde saniyede bilmem kaç kat daha fazla vurursa su üzerinde yürüyebileceği gibi bişeylerde yazıyordu . Sen kas ayağını suya vurmaya belki olur :P .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adı sımdı aklıma gelmeyen bır hayvan,suyun yuzey gerilimini kullanarak su üstünde yürüyor.

Edit:Hah bocegin adi golcuk kayakcisi :D





[ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 23:52 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 23:54 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanın yüzey geriliminden yararlanmasının bir yolu yoktur. Kertenkele olayında da kerkenkelenin perdeli ayağının vücuduna oranına bakarsanız ve kertenkelenin iskeletinin insan iskeletine oranla hafifliğini göz onünde bulundurursanız farkı görürsünüz. Olmaz yani. İstedii kadar vursun ayağını. Anca canını yakar : )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O suda koşturan kertenkeleyi arattım Basiliskmiş...

http://www.populerbilgi.com/hayvanlar/basiliks.php


Suda yürüyen kertenkele saniyede 20 adım atarak suyun üstünde çılgınca koşar. Ayakları suya değdiği anda, her bir parmak iyice kasılarak ayağın yüzey alanının artmasını ve suyu kolayca itmesini sağlar. Böylelikle ayaklar, vücudun ağırlığını rahatlıkla dengelerler. Kertenkelenin ayakları suyu ittiğinde, bir hava baloncuğu oluşturarak fazladan destek sağlar ve diğer ayağın dönüşünü tamamlayıp suya değmesi için zaman kazandırır. Ağırlık ikinci ayağa aktarılırken kertenkele, baloncuk yok olmadan önce birinci ayağını sudan çeker. Hava baloncuğu çok önemlidir, çünkü ayağı doğrudan suya değecek olsa, kertenkele suya düşebilir. Ayrıca kertenkelenin hareketi insanla kıyaslandığında, insanın bu hareketi gerçekleştirebilmesi için saniyede 30 m. koşması ve azami kas esnemesinin 15 katı bir esneme yapması gerekir ki, bu olanaksızdır.
Scientific American, Eylül 1997, s.68



Süper bişi yaaa...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...