Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karabasan


toggie

Öne çıkan mesajlar

psikolojik ve çok yemekle alakalı genelde olan bi olay bu .

onun dışında kan dolaşımıyla ilgili bi olayı da var.
zaten Peygamber sağ tarafımıza yatmamızı tavsiye eder,bi doktor bana bunun kan dolaşımıyla ilgisini açıklamıştı.

ama bu cinlerin yok olduna inandığımı göstermio,cin suresi var Kuranda sonuçta.

bence açıkta pislik bırakmyacaksın,bi de bi evde Kuranı kerim okunuosa bi problemde teşkil etmez.buna benzer olaylarda ben yaşadım,yaşayan arklarımda oldu.ama bedensel ve ruhsal ihtiyaçlarınıu yerine getirirsen sorun yok yine.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok değil bir hafta önce,uyuyakalmışım annem de battaniye örtmüş üstüme,bir sanki dokundu ve uyandırdı beni,battaniye tamamen beni örtmüş çok ufak bir aralık var ordan odamı görüyorum ama sadece dolabın ufak bir köşesini.

"Anne? sen misin" demeye çalışıyorum diyemediğimi farkediyorum,hareket etmeye çalışıyorum tık yok,anlıyorum o an rüya olmadığı,"Anne beni uyandır" diye bağırmaya çalışıyorum ama nafile tabi.Gözlerimi kapatıyorum,uyuyim de belki normal uyanırım diye ama öyle ki nefessiz kalıyorum,tüm gücümle kollarımı hareket ettirmeye falan çalışıyorum,tam o sırada uyanıyorum.

her ne kadar bu bana arada olsada,ilk defa olayın farkındaydım.Ve ilk defa bu kadar korkmuştum çünkü öncekileri rüya gibi geçmişti ama bu biraz farklıydı.
o yüzden uyandıktan sonra Anneme falan bi daha yüzümü örtmemesini falan söylemiştim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun kanka. Gerçi bana hiç karabasan felan musallat olmadıda olmasında zaten.. Biliyorsun işte bizim evin cami önünde olduğunu anlatmıştım. İşte öğrencilik hayatının verdiği rahatlıkla bir akşam zıvanadan çıkabilecek derecede içki içmiştik (ki ortamımı da bilion :P)zaten ayakta duramıyacakken birde o şekil 13 arkadaş gezmeye çıkalım dedik. Neticede dışarı çıktık ve caminin duvarlarının bulduğu hizadan ötesine geçememiştik. Sanarsın önümüze duvar çekilmişti. Bende o güne kadar bu tür şeylere inanmazdım ama şimdi inaniyorum kimsede gelip bana mantıklı bi açıklama yapmasın o gün kalpten gitmediğime dua etsinler :D zaten çıkıcaz bu evdende bi daha yaşayamam ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biliyorsun işte bizim evin cami önünde olduğunu anlatmıştım. İşte öğrencilik hayatının verdiği rahatlıkla bir akşam zıvanadan çıkabilecek derecede içki içmiştik..


Burada camiden korktuğum gibi bir anlam mı çıkartmışım. İlginç... Yaptığımız rezaletin neticesini anlatmak istemiştim. Neyse bir daha oku bakim.

[ Mesaj 16 Mart 2006, Perşembe - 06:53 tarihinde, Eraxx tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana bişi olmuştu böyle bi garip. hastaydım o zaman uyuyordum tam değil ama. tv'ye baktım kanald'de tüp bebek haberi vardı hastane görüntüleri. sonra o haberi görürken birden bir görüntü geldi gözümün önüne. hastanedeyim işte öteki uç aşırı uzakta ama inliyorum kıvrılıyorum gidemiyorum üzülüyorum falan. sonra tekrar habere baktım kalkamadım kaldım öyle. 30-40sn sonra geçti. babam kalk şuraya yat dedi. hala çok uzaak falan diodum. ilginçti
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başıma hiç böle bi şey gelmedi ama çevremdekilerden bazılarına çok sık oluyo.
Ama bazı günler içim felaket derecede sıkılıyo. Ertesi günün kurgusunu bile yapmaya niyetsiz oluyom, o kadar sıkılıyorum yani. Arkadaşlarım bile gelse sıkılıyorum böle günlerde. Uykum kesinlikle gelmiyo ve zorla yattıım için 1-1,5 saat dönüyorum oraya buraya. Sonra tam uyuyorum; bi bakıyorum uyanmışım. Yarı uykulu bi biçimde "Oh be uyumuşum." diye düşünüp saate bi bakıyorum; 30dk falan anca geçmiş.
Böle zamanlarda maksimum 2 saat uyuyorum gece. Kış günlerinde oldu hep. 5-6 kere oldu böyle. Küçükken çok oluyodu da şimdi yavaşladı. Anlam veremediim şey de bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya beyler anlamıyorum şu dalga geçme huylarınızı.
Başınıza gelmiş veya gelmemiş, inanıyosunuz veya inanmıyosunuz benim umrumda değil.

Ben burada karabasan, in, cin vs. var mıdır yok mudur diye tartışmaya gelmedim. Başıma ilk defa gelmiş bi olayın ne olabileceğini ve nedenlerini sormaya geldim. Başına gelen birileri vardır belki yardımcı olurlar diye yazdım o yazıyı da.

Merak eden varsa söyliyim ne yatagımı temizledim ne de kör bıçak koydum yastık altına. Benim böyle şeylere inancım zaten yok, herşeyin bir bilimsel açıklaması oldugunu biliyorum. Olay okulda oldugu için, hemen ardından arkadaslardan aldıgım cevapları sizle paylasalım dedik bi ebemi z.kmediğiniz kaldı.

Cevap veren çoğu patinin anlayışlı oldugunu görmek güzel, yardımlarınız için de teşekkür ederim. Durumun uyku felci oldugunu anladım, aradım, araştırdım, bilgi edindim. Diğer kendini akıllı zannedenler de istedikleri gibi dalga geçebilirler, ayıp denen bişey var ama haberleri yok malesef.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben açıklamasını tam yapan bi arkadaş görmedim o yüzden söliyim önceden yapıldıysa affola...
Şöyleki vicut rüya halindeyken bazı hormonlar salgılayarak rüyada yaptığımız hareketleri yatak üzerinde tekrarlamayalım diye geçici bir felç hali yaratır...Uyku sırasında bir nedenden ötürü (Metobolik bir aktivite olabilir yada stres'e bağlı bir nedende) ani şekilde uyanırsanız vücut halen rüyada olunduğunu varsayarak bu hormonları salgılamayı durdurmaz ve sizde gözler ve bilinç açık bi şekilde felç haliniz korunmuş olarak kala kalırsınız kelimenin tam anlamıyla...Bilimsel açıklaması budur bundan ötesi yalandır kolpadır hurafedir..
Saygılar...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...