Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yazık....


Famy

Öne çıkan mesajlar

tıp eğitimini tamamlamasına rağmen sağlık bakanlığı'nca ataması yapılmayan kalp-damar cerrahisi uzmanı dr. birkan akbulut (33), çaresiz kalınca yeşil kart alabilmek için müracaat etti

yakında doğum yapacak eşinin hastane masraflarını ödeyemeyeceğini anlayan dr. akbulut, yeşil kart bürosuna gelerek resmi başvurusunu yaptı.

yeşil kart alabilmek için müracaat eden kişinin kalp-damar cerrahisi uzmanı olduğunu öğrenen memur, büyük şaşkınlık yaşadı.

dr. birkan akbulut, bugün sabah saatlerinde altındağ kaymakamlığı içerisinde bulunan yeşil kart bürosuna gelerek evraklarını teslim etti.

memurun, "ne iş yapıyorsunuz?" sorusuna "kalp-damar cerrahıyım, ama işsizim" cevabını veren dr. akbulut, bir anda odada bulunanların ilgi odağı oldu. yeşil kart ile ilgili işlemleri soran dr. akbulut ile görevli memur arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

kısa süreli şaşkınlıktan sonra kendini toparlayan memur, "mesleği doktor da olsa hiç bir sosyal güvencesi yoksa yeşil kart alabilir" yorumunu yaptı.


iha muhabirinin sorularını cevaplayan dr. akbulut, 1 aralık 2005 tarihinde hacettepe üniversitesi'nde ihtisasını tamamlayarak kalp-damar cerrahisi uzmanı olduğunu belirterek, "o tarihte yürürlükte olan mecburi hizmet yasası gereği uzmanlık belgem sağlık bakanlığı'na gönderildi. 17 şubat 2006 tarihinde kura çekilip atamam yapılacaktı. danıştay yasaya ilişkin yürütmeyi durdurma kararından sonra kura çekimi yapılmadı. aylardır işsizim" diye konuştu.


hiç bir sağlık güvencem bulunmadığını, babasının yardımlarıyla yaşamını sürdürdüğünü anlatan akbulut, yakında doğum yapacak eşinin hastane masraflarını ödeyemediği için yeşil kart almaya karar verdiğini kaydetti. atamasının yapılması için defalarca sağlık bakanlığı'na müracaat ettiğini, ancak her seferinde kendisine danıştay'ın kararı gerekçe gösterilerek olumsuz cevap verildiği ifade eden akbulut, şunları söyledi:

"sağlık bakanlığı'na müracaat ettim ve uzmanlık belgemi istedim. yasa yürürlükte olduğunu gerekçe göstererek belgelerimi vermediler. atamamı da yapmıyorlar. bakanlık yetkilileri sabretmem gerektiğini söylüyor. başka çarem kalmadı, yeşil kart alabilmek için müracaat etmeye geldim" diye konuştu.

bine yakın hekimin de kendisiyle aynı durumda olduğunu öne süren akbulut, atanmayı bekleyen yüzlerce türk hekimi varken, sağlık bakanlığı'nın yabancı hekim istihdam etme projesine tepki gösterdi.


akbulut, "ben asistanlık süresince yurt dışında bulunmuş, uluslararası kongrelerde yaptığım araştırmaları tebliğ etmiş bir hekimim. almanya'daki hocam, 'seni alman vatandaşı yapalım burada kal' diye önerdi, ama ben bunu kabul etmedim. ben ülkemi tercih edip geri döndüm. şimdi keşke türkiye'ye dönmeseydim dediğim günler oluyor. ben mağdurum, 33 yaşında uzman bir hekimim ama halen ssk emeklisi babam bana bakıyor, kiramı o ödüyor ve eşim doğum yapmak üzere. binin üzerinde hekim benimle aynı durumda. bunca işsiz türk hekimi varken yurt dışından hekim getirmek ne kadar doğru? hasta-hekim ilişkileri vardır, sadece dilini bilmek yetmez, hastanın örf-adet, yeme alışkanlığını, yaşam koşullarını bilmek zorundadır. yurt dışından gelen hekimler bunu nasıl yapabilir" açıklamasında bulundu.


ihakaynak:medimagazin.com.tr
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkenın en cok ezıyet çeken kesıminlerınden olan doktorların yaşadığı bu olumsuzlukları yaşatanları şiddetle kınıyorum...bır uzman doktorunun atamasını bıle yapamayıp hala doktor ıthal etmeye çalışan bir zıhnıyetle nereye kadar gıderız bilmiorum!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hurriyetin yorum bolumunde ogrendim, hukumet aralik 2005`ten beri uzmanliklari onaylamiyormus. bana garip geldi, bir yanda yurtdisindan doktor getirelim desinler, bir yanda uc aydan beri ulkenin uzman hekim ihtiyacini karsilamasinlar. ulan bir seyler donuyor ya, cikar kokusu yakinda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hah, hiç de şaşırmadım.daha bu ne ki? 1 değil 1000 türk hekimi aç kalacak!sağolasın ampul kafa!!sağolasın

[ mesaj 04 mart 2006, cumartesi - 16:34 tarihinde, beybin tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 04 Mart 2006, Cumartesi - 16:34 tarihinde, beybin tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...