Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zaman yolculuğu yeniden


nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

@paramecium
evrenin 11 boyut olduğu string theoryden(sicim teorisin) geliyor. ama string theory fizikçiler tarafından sıcak bakılan,kabul görmüş bir teori değil daha çok matematikçiler uğraşıyo zaten :).peki bu adamlar boşunamı ugraşıyo derseniz tabiki değil ,string theoryninde başarılı oldugu noktalar var (yanılmıyorsam gravitasyon ve diğer kuvvetleri birbirine bağlıyabiliyordu yani şu theory of everything dedikleri olay).en buyuk eksisi ise biz daha 4 boyutlu evreni anlayamamışken 11 boyut gibi şeylerden sözetmesi ve çok çok ileri karmaşık matematiği.hehe bizim bölümde profların çoğu bilim kurgudan öteye gidemez diye düşünür ama üzerinde bayağı çalışan insan var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendi düşüncem ;hiçbirzaman zaman makinası vb bi alet olay yapılamıcak , çünkü zamnın sizin bahsettiğiniz çizgi gibi birşey olmadığına inanıyorum , zaman kavramını insan kendisi oluşturmuştur,belirli bi hareketin alıcağı süreyi baz alıp onu saniye olarak adlandırıp onun üzerinden daha büyüklerine kadar adlandırılmıştır, bizler evren içinde hareket ediyoruz sadece zaman biyere gitmiyo yada biz zamanda biyere doğru gitmiyoruz, umarım anlaşılır biçimde yazıya dökebilmişimdir düşündüklerimi...
ve bide zaman makinası yapılması mümkün birşey olsaydı yapıldığı zamanki insanlar bu yuzyılara dönüp, dünyadaki doğayı katletmemize ve insanlığın ömrünü kısaltmasına izin vermezlerdi bence..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Einstein'in görelilik kuramına göre -ki kuramdaki varsayımları doğrulayan bir çok kanıt mevcut- zamanda ileri gidebilirsiniz ama geri dönemezsiniz. bu oldukça mantıklı aslında. zamanda sadece ışık hızına çıkarak ileri gidebileceğinizi düşünürseniz olayın zaten hız ile bağlantılı olduğunu ve hiç bir şekilde negatif bir değere indiremeyeceğinizi görürsünüz. (- ile ifade edilen hız vektörü sadece yönü belirtmektedir. dolayısıyla x,y,z referans sisteminde etkilidir. farklı bir boyut olan zamanda değil)

Zaman diye birşey yoktur demek saçma olur diye düşünüyorum. Kafamdakini cümlelere dökebilirsem onu da yazacağım daha sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim düşünceme göre de şunlar var. Zaman diye bir şey yoktur yadar vardır, asıl olan şimdiki zamandır. Yani bu şu demek, zamanda geleceğe gidebilmemiz için bir geleceğin var olması gerekiyor. Fakat bir gelecek yok, çünkü zamanı biz yaratıyoruz ve geçmişte kalıyor ve belkide yada büyük ihtimal ile siliniyor. Biraz daha mantıklı düşünürsek, gelecek olsaydı ve zaman makinası yada zamanda yolculuk gibi bir şey mümkün olsaydı şayet, şu an yaşadığımız hayat çok daha farklı olurdu. Gelecekteki insanların geçmişe dönüp zamanı değiştirmeleri mümkün olurdu ki, bu evreni zaten beklediği düşünülen kıyametten daha büyük bir kıyamet demek olurdu. Gelecekten geçmişe gelecek veya gidecek bir insanın zamanı ne kadar ciddi bir boyutta değiştirebileceğini düşünün...

Bir diğer hususta şu, zamanda ileri yada geri gitmek için ışık hızı v.s... peki nesnenin yada maddenin diyeyim, bu aşamada gördüğü bir hasar olacaktır. Buna insan bedeninin hassasiyetini de eklersek, bir insanın zamanda yolculuk etmesi için çok iyi bir korunma sağlanması gerekmetedir ki, bu o nesnenin yada maddenin moleküler değişikliğinde hiç bir hasar görmeden bir arada kalması demektir.

Daha fazla bi sürü şey... fazla uzun olmasını istemedim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geleceğin var olması gerektiği aslında doğru. Ama en önemli teori zamanı bükmek. yani zaman bir çizgiyse A noktasından B noktasına gidebilmek için aradaki zamanı yaşaman gerekir ki bi gelecek olsun. Ama sen zamanı içinde bulunduğun gemi için çok hızlı akıtırsan kısa sürede A'dan B'ye gidersin. Ayrıca bir de zamanı büküp o kısmı yaşamadan direk A'dan B'ye sıçrama teorisi var. sonuçta geleceğe kadarki zaman yaşanmış oluyor, sadece sen aktif olarak bu zamanı yaşamıyosun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir yerden bir yere gitmek için bir solucan deliği oluşturmak gibi bir şeyden bahsediyorsun. Ama benim söylemek istediğim şey şu, bir zaman çizgisinden bahsediyorsun, peki ya o çizgi yoksa da sadece bi nokta varsa? ve o da şimdiki zamansa? bunu izah etmeye çalıştım...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim dediğim çizgi de milyonlarca şimdiki zaman noktasının ard arda gelmesiyle oluşuyor. Sen o anki şimdiki zamanından diğer şimdiki zamanları yaşamadan daha ilerdeki bir şimdiki zamana sıçrıyorsun. Senin için zaman tek bir noktadır ama evrendeki zaman çizgidir. Sen bu çizgideki başka bir noktaya sıçrayıp senin için var olan noktayı değiştirmiş oluyosun. Öyle bişey işte :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

andromeda diye bir dizi vardı (kevin sorbo oynuyordu başrolünde). orada da ilk bölümlerden birinde gemi ışık hızına çıkıyor ve kevin sorbo falan havada donumuş bir şekilde kalıyorlardı. sonra tekrar normal zamana geçtiklerinde kevin sorbo nun da bir kaptanı olduğu güçlü tarafın güçsüz bir duruma geldiği karşı tarafın da oldukça güçlendiği bir gelecekortaya çıkıyordu. geleceğe gidiyorlardı yani ve de oldukça mantıklı bu ışık hızı olayı...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...