Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sp Farm Nedir ?


Chylophoda

Öne çıkan mesajlar

Sık sorulan sorular kısmında linki olması lazım ama yine de açıklayayım:
sp farming olayı ağırlıklı olarak xp yerine skill point kazanmayı amaçlıyor. Nasıl yapıyoruz? Dikkat ettiysen skill levelınla karakterinin lvlı ne kadar yakınsa o kadar az sp alıyorsun. Amaç burda düşük lvllardan başlayarak(lvl 5 gibi) skill lvla puan vermeden lvl atlayarak xp, sp kazanmak. Özetle skill lvlınla karakter lvlın arasındaki fark ne kadar fazla olursa o kadar fazla sp alırsın, max sp almak için arasında 9 lvl fark olması lazım sanırım.[signature][hline]Bilginliğin en açık görüntüsü sürekli bir sevinçtir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğim gibi ilk levellarda başlayarak biriktirmek lehine olur. Neden? Skill lvl'ın ilerledikçe 1 skill point alabilmek için gereken exp artıyor.
not: yanlış bilgi vermiş olabilirim, daha dikkatli biri düzeltsin yanlışım varsa.[signature][hline]Bilginliğin en açık görüntüsü sürekli bir sevinçtir.

[Bu mesaj Sacros tarafından 26 Aralık 2005 21:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şunu yap bunu yap diye bir sp farming guide'ı yazıyorum o zaman sana. Benzerini Bleed de geçenlerde yazmıştı:
Lvl 5 olana kadar karakterimiz geliştirilir. Kullanacağımız iki skille lvl5a kadar spler verilir ve ilk skiller açılır. (Bicheon kullanıyorsak ilk kitabın ilk yeteneği 5. lvlda açılıyor, 2 sp istiyor; cold aldık diyelim yanına, 5. lvlda ice river'ı alıyoruz 2 sp verip).

Bunları yaptıktan sonra sp'mizi harcamayı kesiyoruz. Skill lvl'ımız ile karakter lvl'ımız arasındaki fark açıldıkça(lvl atlıyorsunuz ya hani :P) kazandığımız skill point artıyor, experience point azalıyor. Amaç bunu maksimuma getirdikten sonra devam ettirmek. Max sp ve min exp'i skill lvl'ınız ile karakter lvlınız arasında 9 lvl fark olduğunda alıyorsunuz(karakter lvlı > skill levelı olacak, 5. lvldan sonra sp harcamayacaksınız dikkat edin.)

Böyle lvl 25e kadar devam edebilirsiniz büyük ihtimalle, biraz zor olur ama edersiniz, yaklaşık 50-60k civarı skill pointiniz olur hali hazırda. Böylelikle istediğiniz skilleri kolayca geliştirebilirsiniz, zahmetinize değer.[signature][hline]Bilginliğin en açık görüntüsü sürekli bir sevinçtir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam ve açıklama için teşekkürler.

Gaza geldim level 33 karakteri çöpe atıp baştan sp farmer olarak başlıyim deli sp ile oyun sonuna kadar sp kasmadan geliyim istedim ama...

Açtım archer cold full int bi karakter , level 10 yaptım (yaptım diosam İSTANBUL clanı saolsun :D ) basladım yaratık kesmeye iyi güzel deli sp geliyo derken level 14 e kadar geldim şuanda , bandit archer kestigimde (4 kişilik party de) 29 exp 182 sp geliyor . tiger kestigimde 232 sp . youngtiger kestigimde 211 sp. agaç kestigimde 132 sp geliyor . Şuanakadar topladıgım sp 1742

Şimdi benim hala cold master level 5 ilk skill açık , okcu skilli masterı 5 ilk skill i açık , arada 9 level fark olucak demişsiniz ! bu 9 level fark 5 master için 14 level mi? yada ben şuanda 10 master kullandım maximum sp almam için level 19 mu olmam gerekiyor ? Yanlışmı yapıyorum yoksa ?

Cevap yazarsanız çok sevinirim. Saygılar .
Oyundaki nick im Anaksunamon (troy)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya arkadaşlar anlama kapasiteme güveniyorum ama aklım acayip karıştı. Sadece bir soruya cevap verirseniz karışıklık düzelir. Skill puanlarını biriktirdikçe yaratıklardan gelecek skill puanları oranı mı artıyor? Ben bi şeye dikkat ettim ks yaptığım zaman yani biri bişe kesiyorsa en son ölmeye doğru bi ok atıyorum çok az damage vuruyorum ama sp oranı yüksek geliyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence düşük lvl de kasmak saçma. ndn mi. şuan 33 lvl deyim master lvl im ise 30 da mesela. ben bu lvl den sonra mastery e vermem baya bi hem item kasarım hem sp. Kroyum ama sp de parada bende olur bu durumda :D[signature][hline]Nick: Lady_Gift
LwL: 33
Class:Spear-Light
Server:Troy
Clan:iSTANBUL
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lady ben sui
senimde bildigin gibi 33 level karakterimvar , masterları 30da ama nekadar sp kasmak istesemde kasamıyorum zorlanıyorum , hem questleri tamamlamak zorlaştı hemde level ile master arasındaki fark enaz 6 olucakmışki %200 sp gelsin .
level 33 den 36 ya çıkarmak çokzor ama düşük levellerde daha kolay o yüzden sp kasarken düşük level bencede daha iyi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

baba bak benim master 30 şuan 34 oalcam ben 2 lvl kaldıki yüksek sp gelsin. o 2 lvl den sonrada hem deli gibi item kasarım hem sp mi. Bilmem anlatabildimmi. bende yeni char açtım kasmayı denedim ama çok az ex gelior onun için böyle yapıyorum ve düşünüyorum.[signature][hline]Nick: Lady_Gift
LwL: 33
Class:Spear-Light
Server:Troy
Clan:iSTANBUL
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...