Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ermeni sorunu ile ilgili bir makale..


sir

Öne çıkan mesajlar

kuzenim yolladı bunu, yabancı bir kaynaktan, türkçeye çevirip buraya koymayı uygun gördüm, herkes muhakkak okumalı. hatta uygun görülürse konu dışına da taşınabilir.


Nazi-Ermeni Katliamı 1935 - 1945
Samuel A. Weems

Viyana, Avusturya'da birkaç hafta önce bir cenaze vardı. İki küçük siyah vazo, içinde 4 yaşındaki Annemarie Danner'in ve 18 aylık Gerhard Zeketner'in beyinleri ve birkaç kalıntılarıyla gömüldü. 2. Dünya Savaşı'nda bu çocuklar, Nazilerin "gereksiz yaşantı" olarak belirlediği 600 çocuktan ikisiydi. Onların hepsi Viyana'nın AmStein hastanesine getirilmişlerdi. Öldürüldüler ve cesetleri "tıbbi" deneylerde kullanıldı.

1935 ve 1945 yılları arasında, tıp ve araştırma adına Naziler Avrupa çapında 5000!i çocuk olmak üzere 75.000'den fazla insan öldürdüler; saf ırkı yaratmak adına. Bu vahşi ve gaddarca uygulamalar toplama kamplarında yahudilere yapılan kıyımdan ayrıdır."Soykırım" kelimesi 1944'te Nazilerin yahudilere uyguladığı bütün değişik öldürme biçimleri ve "etnik temizleme" adına yapılan her tür uygulamayı kapsaması için yaratılmıştır. Annemarie Danner ve Gerhard Zeketner, Naziler tarafından silinen binlerce yaşamdan sadece ikisidir.

Ermeniler bugün bu "soykırım" kelimesini çalıp, 1915 yılında Türklerin 1.5 milyon ermeniyi öldürdüğüne dair sözde soykırım iddialarını kanıtlamaya çabalıyorlar. Bu konudaki sarsılmaz doğru ise, bütün bu hikayenin Ermeni kilisesi bünyesindeki yüksek konumdaki rahiplerden birinin hayalgücüne dayanmasıdır. Bu rahibin böylesine korkunç yalanlar uydurmasının ve anlatmasının nedeni, yurtdışından gelecek yardım ile Ermenilerin başkalarının evine, toprağına sahip olmasının sağlanmasıdır. Bu büyük yalan üzerine Ermeni hükumeti milyar dolarlık bir "soykırım endüstrisi" kurmuştur. 1918 yılından beri de bu yalan üzerinden bişeyler elde edilmek istenmektedir. Ermenistan, bu kadar yalan dolana rağmen bu soykırım endüstrisini bugün de başarıyla yürütebilmektedir.

Gerçek şu ki, Osmanlı Türkleri sadece yapılması gerekeni yapmıştı, ancak bunu yapmakla Ermenilere "soykırıma uğradıkları iddiası"nı yaymaları şansını vermiştir. Yapılan da şuydu; Ermeni kilisesinden, onlara bağlı gerillalar tarafından Osmanlı ordusuna yardım sağlayanlara yapılan terörist saldırıların engellenmesi için yardım talep edilmesi. Ruslar Osmanlı devletinin topraklarını işgal etmişlerdi ve Ermeniler de bu doğu topraklarında Ruslara katılmışlardı. Ermeni kilisesi yardım etmeyi reddetti ve Osmanlı devleti de bu durumda bölgedeki bütün Ermenilerin oradan taşınması gerektiğini ve bunu yapacaklarını belirtti.

Sonrasında Osmanlı devleti, ordusuna bu denli zarar veren bütün ermenileri başka bir yere sürdü. Aynı şeyi ABD, 2. Dünya Savaşı sırasında yapmıştı. Birçok Amerikalı, capcanlı ve savaş bölgesinden uzaklaşan Ermenileri görmüştü. Oysa Ermeni Kilisesi hepsinin "katledildiğini" öne sürmüştü.

Osmanlı Türkleri hiçbir zaman çocukları tıbbi araştırmalar için öldürmedi. Nazilerin gaddarca eylemlerinin daha kötü bir yanı da, etnik temizlik adına yaptıkları soykırımı tek başlarına gerçekleştirmemiş olmalarıdır. 100.000 Ermeni'nin Nazi askeriyesine katılmak için gönüllü olduğunu ve etnik/ırksal temizlik kampanyasında aktif bir rol oynadıklarını düşünün. 10 yıl boyunca Ermeniler, sadece Yahudilerin değil, ayrıca Annemarie Danner ve Gerhard Zeketner gibi çocukların da katledilmesine yardımcı oldular.

2. Dünya Savaşında Ermeniler, etnik/ırksal temizliğin inceliklerini Nazi dostlarından öğrendiler. Bugün, Ermenistan kendi ülkesini o kadar iyi temizlemiştir ki, nüfusunun %94.8!i safkan Ermenidir. Birçok yahudi, müslüman, hristiyan, ya öldürülmüş ya da Ermenistan'dan dışarı sürülmüştür.

Bir de Ermenistan'ın bugün bile Nazilere saygı duyduğu gerçeğini düşünün. Ermeni Nazi General Dro, İkinci Dünya Savaşı sırasında 20.000 kişilik ermeni-nazilerdedn oluşan 812. taburu yönetmişti. Savaştan sonra, Nazilere hizmet etmiş olmasına rağmen, Dro ABD'ye sığınıp ölene kadar orada yaşamayı başarmıştır. Henüz geçen yıl Ermeniler onu gömüldüğü yerden çıkarıp cesedini Ermenistan'a geri götürdüler, hem de askeri bir törenle defnedilmesi için. Ermeni-Amerikan lobisi yüzbinlerce dolar para toplayıp bu Ermeni-nazi generalin onuruna bir genç-liderlik-enstitüsü kurmuştur. General Dro adına kurulan bu enstitüde bugün Ermeni gençlere neler öğretiliyor?Nefret, Ermeni ırkının saflığı, ırksal üstünlük?

Ve şunu da düşünün; halen faaliyette olan "soykırım endüstrisi", kendi "soykırım" anıtını, Amerika'da beyaz sarayın iki blok ötesine inşa etmekle meşgul. ABD'de bir milyondan az Ermeni yaşıyor. Neden 85 yıl önce ve 6000mil ötede yaşandığı varsayılan bir olay için 75 milyon dolar harcanıyor? Cevabı basit. Amerikadaki Ermeni lobisi kendi yarattıkları sahte anıt ile daha fazla Amerikalının vergisini yalan dolanla alıp, 200 yıllık bile olmayan ve rusların onlara müslümanlardan alıp verdiği "anatoprakları"na kazanç sağlamak için. Bu Ermeni soykırımı anıtı, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük dolandırıcılıklarından biri olacaktır. Yahud
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel bir makale olmuş. Ermeni'lerin yaptıkları sadece Amerika ile sınırlı kalmıyor.Avrupa'da da oluşturdukları lobiler ile her daim bize köstek olan bir ülke.Ama Türkiye topraklarında yaşayan bir çok Ermeni hem hayatından memnun hem de bu tür soykırım iddalarını onlar dahi kabul etmiyor. Ben bunu dış güçlerin oyunu olarak görüyor ve Ermeni devletini de maşa olarak nitelendiriyorum.Bundan öte Azerbaycan'a kafa tutmaktan başka bir halt olamazlar zaten.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler paylaştığın için gerçekten çok ilginç Türk olmayan birinin bunu yazması şaşırdım..[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
nesi güzel abi.
düşünsene , rus kızları filan hepisi türk.
aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki:
bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçtiğimiz günlerde uçakta bir kafileyle karşılaştım, grup Amerika'dan geliyormuş... Kendi aralarında konuşurlarken Ermeni olduklarını öğrendim.Biraz sohbet ettik dini maksatlı gelmişler, hacılık falan, dayanamayıp sordum "Sizin Türklerle alıp veremediğiniz nedir?" diye... "Bizim bir alıp veremediğimiz yok, biz Türkleri severiz, bunların hepsi Daşnakların başının altından çıkıyor. Daşnak işte Taş kafalı! Anlamaz onlar. Biz Türkiye'ye tatile de, akrabaları ziyarete de geliriz. Ben zaten İstanbul doğumluyum..." dedi kadın. Şaştım kaldım... Biraz daha sohbet ettik ama şaşkınlığımı atamadım açıkçası...
Aslında şaşırtıcı olan böyle olayların yaşanması... [signature][hline]MONO(b)LOG

[Bu mesaj dasaaa tarafından 12 Ekim 2005 00:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel bi makale teşekkür ederim sir
[signature][hline] Her an her tuvalete dalabilirim
Korkun benden
Eski Öküz Yeni Aşık
Bodrack The Tuvalet Psycho is back
[ quote ]fede, 02 Ekim 2005 23:57 tarihinde demiş ki:
aa vanille bayanmış laaan

allah belamı versin hep erkek diye okuyodum ben hatta bu top mu diyodum içimden :D:D:D:D [ /quote ]

[Bu mesaj Bodrack tarafından 15 Ekim 2005 18:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bir cok ermeni desteklemiyo ama ülkelerinin dünyaya tutunma politikası soykırımdan geliyo ayrıca soykırım denmesi icin BM soykırım acıklamsının yanlıs oldugun sölemesi gerekir bir devletin sonucta Toplama kampı yokdu gaz odası kursuna dizilme daragacı yada kaflar topluca kesilmedi osmanlıda ülkenin güvenligi icin sorunlu terör faliyetleri güden ermeniler sürüldü zati osmanlı ordusunda ermeni birligi vardı öle bisiy olsa önce bunlar gider İstanublda bulunnan ermeniler sürülür yada gaz odasına yaa denizin dibine atarlardı ayagına tasla yada meshur daragacalrı kurulurdu tüm istanbula ama bi sürgün sırasında yada ermenilere karsı ataklarda bu kadar ermeni ölmüs olabilir ama yapılan soykırım değildir soykrım olsa ermenistana kadar girer hepsini kaldırırdık[signature][hline]:))) !!!
........................
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
1900'lerin başında ingilizlerin yaptığı nüfus sayımına göre anadoluda 1 milyon ermeni var. E bunların da bi kısmı zarar görmemiş, İstanbul'da oturuyor. Ne 1,5 milyonu. Tarihsel tezler uydurmaktan vazgeçmiyecekler galiba.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
ermeni soykırımı hakkında genel kurmay başkanlığının yaptığı açıklama

Başlıklar
Ermeni Sorunu

1. ERMENİ KİMLİĞİ VE TARİHTE TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİ
2. ERMENİ SORUNU NEDİR ?
3. ERMENİ İSYAN VE KATLİAMLARI
4. TEHCİR KANUNU, UYGULAMASI VE SÖZDE ERMENİ SOYKIRIM İDDİASI
5. SOYKIRIM NEDİR? ÖRNEK SOYKIRIM OLAYLARI
6. ERMENİ TERÖRÜ
8. BUGÜNKÜ DURUM VE SONUÇ

ps: genel kurmay da 7. madde yerine 8 yazmış :D[signature][hline]you are the all singing all dancing crap of the world

[Bu mesaj Elbrech tarafından 22 Aralık 2005 00:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
Belki de biraz abartmışım kesin konuşmamak lazım; sonuçta kırk türlü yahudi lobisi var, adamlar değişik görüşler savunabilir.

Yahudiler genel olarak "genocide" tanımının sadece yahudiler için kullanılmasını savunur, başka durumlar için katliam, etnik temizlik gibi tanımlar kullanılır. Ancak soykırım hukuki dahil bir çok anlam yüklenmiş bir kelime ve yahudiler kendilerine has kalsın istiyorlar soykırım terimini. Dolayısıyla yahudi lobileri ABD'de ermeni tezlerine bu açıdan karşı çıkıyorlar, bizim de zaman zaman yahudi lobilerinden destek istediğimiz oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Estağfurullah hiç kusura bakmam ama bu karmaşık konuda biraz interneti karıştırsan iyi edersin; bilgi edinmen açısından faydalı olabilir. Özellikle geçen sene ADL'nin ermeni soykırımı tasarısına karşı çıkması ve ardından yaşananlar hakkında kaynak bulabilirsin. Bir de "Banality of Denial" diye bir kitap var ama bulman zor olur yine de internetten içeriğini araştırabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.americanthinker.com/blog/2007/08/the_adls_curious_indifference.html
http://www.adl.org/PresRele/Mise_00/5114_00.htm
yahudi lobisi suya sabuna dokunmadan turkiyeyle arası bozulmasın bopa zeval olmasın diye aranızda halledin diyip işin içinden çıkmaya çalışıyor, oyle duygusal bi amaç falan yok. alacağını alıp diğer soykırım mağdurlarına no place for hate demek komik hadi de, sonra filistinde katliamlarını devam ettirmek rezilce.
yani orneklerden goruldugu uzere ulkene saldıran adamın ulkesi yoksa soykırım oluyor. once bi ulke vericen sonra saldırıcan ki adı savaş olsun.

şimdi dusunuyorum da zaten savaşmadığın cephe kalmamışken, diplomatik makamlar laftan anlamıyorken napıcaksın? ama yine de bu olanları değiştirmiyor, karşılıklı anlayış geliştirmek dışında da bi çözüm göremiyorum ben. tabii israilin baktığı yer belli, gorulen benzese de aynı olmuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...