Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2.dünya savaşinda afrikada savaşlar(k.afrika hariç)


batuhan

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar bildiğiniz küçükte olsa savaşlar varmı.Mesela bazı sömürge askerleri kuran almanlar bir çok yerde savaşmış ingilizlerle.Discovery de izledim bi savaş gemisi gidip tek başına hindistan limanlarını bombalıyomuş falan onun durduğu limanları ingilizler ele geçirmeye çalışıyo falan o 1.dünya savaşi olabilir ama mesela g.afrikada çetecilik yapan almanlar gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şayet aynı belgeseli izledi isek o birinci dünya savaşıydı. İkinci Dünya Savaşında emin olmamakla birlikte almanların bu tarzda bir saldırısı olmadı. Graff Spee'nin ve Bismarck'ın batması ile sonuçlanan akından sonra uzak denizlerde sadece U-Boat'lara güvenildi. Su üstü donanması ise sadece Kuzey Buz denizindeki konvoylara karşı kullanıldı.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2.dünya savaşında sadece kuzey afrikada savaşıldı beinm bildiğim..[signature][hline]-Cleglaw-, 05 Aralık 2005 20:59 tarihinde demiş ki:[/b]
oha ciddi ciddi gay mi bu dela?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet 1,dünya savaşiymiş wiki de fln biraz inceledim.Bende düşünüyodum yani almanlarin savaşı erken başlattıkları için büyük savaş gemileri yoktu sadece tirpitz ve bismark.Pocket battleship dedikleri gemilerinden vardı.Diyorum adamlar nasıl tek bi gemiyle hindistanı bombalamışlar hani hiç bi uçak kalkıpta torpillememişmi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

savaş başladığıda Tirpitz yoktu. Benim hatırladığım savaş başında hazır olan ağır su üstü gemileri ise şunlar

Zırhlı
Bismarck

Savaş Kruvazörü
Scharnhorst, Gneisenau

Cep Zırhlısı
Graf Spee, Scheer, Deutschland

Ağır Zırhlı
Prinz Eugen, Hipper, Blücher[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rommell savaştı 2. Dünya Savaşı sırasında afrika cephesinde, karşısında müttefiklerin birleşik güçleri vardı. Hitler afrikaya yollayacağı kısa kollu üniformalı birlikleri bir sinir krizi sırasında Rusya'ya yollayınca Almanya Afrika cephesini kaybetti. (Bu kadar kısa değil tabi, Rommell dediğimiz adam üs basıp tank falan çalmış zamanında....)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de hamidiye zırhlısı var.bu zırhlı gece akdenizdeki ingiliz ve fransız bataryalarını topa tutmuş.bir de yunan donanmasıyla çarpışmış.sonrada eski bir türk savaş taktiğiyle geri çekilmiş.çok yararlı şeyler yaptığını okumuştum bir yerden[signature][hline]türk milleti var oldukça dünya medeniyet dengesi bozulmaz!!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birinci dünya savaşı sırasında 1 tek savaş gemisi bile tüm donanmaya bedeldir diye biliriz.Örnek goben ve breslav ın karadenizdeki rusları etkisiz hale getirmesi.Balkan savaşlarında tek yunan savaş gemisinin ege yi kontrol etmesi.Benim bahsettiğim tek savaş gemisinin hindistan limanlarını bombalaması gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...