Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

coh power setleri-pool ve epic pool powerleri


FireTiger

Öne çıkan mesajlar

Düşündümki 1 yıldır oynuyorum bu oyunu ve daha faydalı doğru düzgün bişey yazmışlığım yok. O yüzden yeni başlayacakların faydalanması için coh power setlerini anlatayım dedim.

BLASTER
Primary
Archery: Adı üstünde okçuluk Manticore gibi ok kullanabiliyorsunuz. AoE ve tekli atakları dengeli kalabalık gruplarıda tek başına duran bosslarıda kesmekte zorlanmıyor bu yüzden.
Assault Rifle: Bu power sette archery gibi AoE ve tekli ataklar bakımından dengeli. Detaylı bilgi için
Electrical Blast: Her bir atağında düşmanın endurancesini azaltan bir power set. Yabancı forumlarda en güçsüz blaster olduğu söyleniyor. 3 AoE ve 1 pet gücü var.
Energy Blast: Her atağı ile knock back yapan bir power set. Sniperi çok güçlü ve teke tekte iyi. 1 cone ve 2 AoE atağı var.
Fire Blast: Teke tekte çok güçlü olmayan ama AoE çok güçlü olan bir power set.Mavi ve yeşil grupları tek vuruşta alabilir. 1 cone ve 3 AoE atağı var.
İce Blast: Her vuruşu ile çevresindekileri yavaşlatır böylece scrapperlerin ve tankerlerin işini kolaylaştırır. Teke tekte güçlüdür. 1 cone ve 2 AoE atağı var.
Sonic Blast: İssue6 dan sonra en çok görülen blaster power seti.Her vuruşu ile düşmana -res(all) verir ve takımının işini kolaylaştırır. Knock back, disorient ve sleep powerleri olduğu için bazen takımlarda controller görevide görürler. 3 cone ve 1 AoE atağı var.
Secondary
Devices: Bir AoE power setidir. Respec görevlerinde en çok aranan blaster secondary sidir çünkü reaktörün çevresine full mayın döşeyerek düşmanları reaktörden uzak tutar. Ayrıca +defans ve +acc verir. 3 AoE ve 1 pet poweri var.
Energy: Yaptığı ataklar ile düşmanı disorient eden bir power set. Conserve power sayesinde 90 sn enduranceniz azalmaz.
Electric: Electrik blast gibi düşmanın endurancesini bitirir.Zorda kaldığınızda çevrenizdekileri disorient ederek kaçabilirsiniz. +endurance poweri sayesinde end sorunu yaşatmaz.
Fire: En az bulunan blaster secondarysi. Pek kullanışlı değil. Electric gibi firede +endurance powerine sahiptir.
İce: Her atağı ile düşmanları yavaşlatır. Solo takılanlar için çok iyidir. İce patch poweri ile takımını hızlandırır.

Controller
Primary
Earth: Solo takılamaz, peti güçsüzdür ama takımlarda çok işe yararlar tüm control powerlerine sahiptirler.
Fire: En çok bulunan ikinci controller primarysidir. Çok hızlı öldürürler. Sleep hariç tüm control güçleri vardır.
Gravity: En zevkli primarydir kanımca. Düşmanı havaya fırlatırsınız veya birçok nesneyi tutup düşmanınıza fırlatabilirsiniz(ellerinden gelse takım arkadaşlarını bile tutup fırlatabilirler :D ) Peti az hasar verir ama iyi mez yapar düşmanı.
İce: Düşmanları yavaşlatması ve geniş bi alandaki mobları zıplatıp durması yüzünden sevilirler. Control gücü iyidir ve peti güçlü değildir.
İllusion: Çok güçlüdür.Çok hızlı öldürür. Control gücü çok iyi değildir ama takım arkadaşlarına yüksek defans ve görünmezlik vererek takımı güçlendirir. 3 çeşit pet grubu vardır. Biri tankerlik yapar ve dmg si güçlü değildir, biri düşmanları fear eder ve öbürü ise hızlıca öldürür.
Mind: Control gücü çok iyidir. Peti olmayan tek power settir o yüzden solo oynamak çok zordur ama takımda çok iyidirler.
Secondary
Empathy: Arkadaşlarını heal etme ve bir sürü +buff gücüyle takımlarda birçok hayat kurtarırlar.
Force Field: Takım arkadaşlarına bir koruma alanı yaparak yüksek bi defans verir. Genellikle baloncu olan bir grupta healere gerek yoktur.
Kinetics: Her gücünü düşmandan alır.Controllerde en çok tercih edilen secondaryidir.
Radiation: AoE holdlarıyla, buffları ve debuffları ile takımı çok hızlandırırlar güçlü bir AoE atakları vardır.
Storm: Çok az bulunurlar. Çok az heal etme yetenekleri vardır.
Trick Arrow: Controllerler için güzel bir secondarydir. Bir çok mez ve debuff gücü vardır ama defenderler için gereksizdir.
Sonic: Force Field ve Storm karışımıdır.

DEFENDER
Primary
Controller secondarylerinin hepsi defenderlerde primary olarak bulunur sadece fazladan bir power seti vardır
Dark Miasma: Healı güçlüdür(grup halindeyseniz). Debuff güçleri vardır. Bunları yanı sıra bi tane petide vardır. Canı azalanları healler, düşmana debuff yapar, hold yapar ve tanklık yapar.
Secondary
Blaster primarysi olan electric,enegy,sonic ve archery defenderlerde secondary olarak bulunur. Bunları yanı sıra üç farklı secondarysi vardır.
Dark Blast: Her vuruşu ile düşmana -acc verir. Düşmandan kendine can aktarma gücü vardır ve bi defender için ortlama hasar verir.
Psionic Blast: Özellikle pvp de çok güçlüdür(çümkü çok az pwer setin psionic resi vardır). Bir defender için iyi hasar verir.
Radiation Blast: Her vuruşla düşmana -def verir. Bir defender için az hasar verir.

Scrapper
Bu sınıf hakkında bir şey yazmayacağım. Linke bakmanız yeterlidir.

Tanker
Primary
İnvulnerability: En güçlü tanker primarysidir. Kolay kolay ölmezsiniz(Husamettin gibi :) ). Kendinizi tam bir tank olarak görürsünüz bu power
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eline sağlık, yeni başlayanlar için temel bi fikir alma açısından güzel olmuş, ama power-setleri anlatırken biraz daha detaylı yazabilirdin mesela "teke tek.de iyidir..." ama nasıl? hangi powerları ne gibi artı ve eksiler getirir? ... gibi.
Hmm bir de senin sahip olduğun karakterleri anlat bence, sadece onların powerlarını, senin kullandıklarını, hiç kullanmadıklarını, niye kullanmadığını, ne kadar end yediklerini, pool power seçimlerini... eminim genel bi anlatımdan çok özelde daha çok işe yarayacaktır çünkü, bütün powersetleri hiç birimiz detayıyla bilmiyoruz kendi karakterlerimizinkini bildiğimiz kadar...
Tekrar eline sağlık..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hmmm.. Haklısın ben kendi karakterlerimi detaylı olarak yazarım bi ara(okuldan vakit bulabilirsem)[signature][hline] COH:Golden Claw lvl 50 scrapper/Xiena lvl 37 tanker/Ziona lvl 27 controller/KASIRGA lvl 17 scrapper/Tonzang lvl 17 blaster
COV:Faulen lvl 18 brute/Ziena lvl 16 stalker/KotuTegmen lvl 14 mastermind/YerCekimi lvl 12 dominator/Tufek lvl 8 corruptor
WOW:Faulen lvl 17 nightelf hunter
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Harun'cum ellerine sağlık, o yoğunluğun içinde zaman ayırıp yazmışsın bunları...

Tonec'ciiiim, hani diyorum şu forumlara iki kelime karalayanlara akıl vereceğine, bir iki kelime de sen yazsan;)...

Senden boşu yok herhalde:D...[signature][hline]Hatalıysam 155

[Bu mesaj Keyzar tarafından 12 Aralık 2005 10:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Claws/dark armor Scrapper analizi

CLAWS
Swipe: Almanıza hiç gerek olmayan bir power. Çok az hasar verir, hızlı dolar ve uzun atraksiyon süresine sahiptir. Ama ilk levellerde alınıp sonra respec ile bırakılabilir. Alınırsa 1 Acc den başka bişeye gerek yok. brawl index : normal 1.94 - 6 SO Dmg ile 6.41
Strike: Bu powerde gereksizdir ama 1. levelde swipe yada strike den birini almak zorunda olduğunuz için strikeyi öneririm. İlerki levellerde çok az kullanacağınızdan 1 Acc yeter. brawl index : normal 2.77 - 6 SO Dmg ile 9.16
Slash: Güzel bir powerdir alın derim. her iyi hasar verir hemde düşmana -def verir. 1 Acc 1 EndRec 4 Dmg iyidir. brawl index : normal 3.66 - 6 SO dmg ile 12.09
Spin: Bu powerde almanız gereken powerlerden biridir. AoE olduğundan sıkca kullanacağınız bir power. 1 Acc 1EndRec 4Dmg iyidir. brawl index : normal 2.77 - 6 SO dmg ile 9.16
Follow Up : Oyundaki en hızlı dolan build up. Kesinlikle alın. Hasten ile birlikte hiç recharge eklemeden perma yapabilirsiniz. Yanlız diğer build uplardan farklı olarak bu power bir düşman gerektirir. Düşmana belli bir miktar hasar verir ve size +dmg +acc sağlar. 1 Acc 1 EndRec 1 ToHit Buff yeterlidir. Verdiği dmg yi bilmek isteyenler için brawl index : normal 2.22 - 6 SO Dmg ile 7.32
Confront: Tüm scrapperler için gereksizdir. Alıp boşuna power harcamayın.
Focus: Ranged ataktır ve knock back yapma özelliğine sahiptir. Almanızı öneririm. Serinin en çok hasar veren 2. poweridir. 1 Acc 1 EndRec 4 Dmg iyidir. brawl index : normal 4.55 - 6 SO Dmg ile 15.02
Eviscerate: Almanız gereken powerlerden biridir. Hem cone ataktır hemde serinin en fazla dmg veren poweridir. Fazla söze gerek yok 6 slot. 1 Acc 1 EndRec 4 Dmg. brawl index : normal 4.72 - 6 SO Dmg ile 15.57
Shockwave: Almanız gereken diğer bir power. Hem rangeddir, hem conedir hemde knock back yapar. Mob gruplayla savaşırken çok kullanacaksınız. 6 Slot. 1 Acc 1 EndRec 4 Dmg. brawl index : normal 2.77 - 6 SO Dmg ile 9.16

DARK ARMOR
Dark Embrace: Smash, lethal, negative ve toxic türü dmg lere resist veren bir toggle powerdır. 1 EndRec 5 Res bende. 6 SO Res ile ; lethal/smash %53.55 , negative/toxic %35.7 res verir.
Death Shroud: Belirli sürelerle dmg veren bir toggle power. İlk levellerde çok hızlı level alabilirsiniz bu power ile tek sorunu biraz fazla end kullanmasıdır. Alın derim. 1 Acc 2 EndRec 3 Dmg iyidir. brawl index : normal 0.55 - 6 SO Dmg ile 1.83
Murcy Cloud: Fire, cold, energy, negative ve end drain türü ataklara karşı res veren bi toggle. Almanız gereken bir powerdir. 1 EndRec 4 Res bende. 6 SO Res ile ; fire/cold %53.55 , enegy/negative %35.7 res verir.
Obsidian Shield: Psionic, disorient, sleep, hold ve fear türü ataklara karşı res veren bi toggle. Mutlaka almanız gerek. 1 EndRec 1 Res bende. 6 SO Res ile psionice karşı %89.25 res sağlar(hiç bir karakterde bu kdr pisonic res yoktur ve 6 SO Res ile peşinize 100 tane rikti monkey takıp gezebilirsiniz)
Dark Regeneration: Bu serinin en güzel poweridir. Çevrenizdeki her bir mobdan canınızın %30u kdr health çekersiniz kendinize ve ayrıca her bir moba çok az dmg verir. Güzel özelliği hasten ile birlikte 18 snde dolar kötü özelliği ise tek bi kullanımda 49 end yer(conserve power ile kullanıldığında bu sorun olmaz). 4 slot yeterlidir. 2 Acc 2 EndRec (isteyenler 2 Heal ekleyebilir).
Cloak Of Darkness: Bu poweride almanızı öneririm.Buda bi toggle powerdir. Hem görünmezlik verir(SS ile kullanırsanız tam görünmez olursunuz) hem +def verir hem immobolize res verir. En güzel özelliği +perception verir. O yüzden stalker ler pvp de yaklaşamaz dark scrapperlere. 1 EndRec 1 Def yetelidir (verdiği defans miktarını bilmediğimden birşey yazmayacağım).
Cloak Of Fear: Hiç almadım. Kullananlardan duyduğuma göre düşmanı hem fear yapıyormuş hemde %10 acc sini düşürüren bi toggle imiş. Almamamın sebebi hem death shroud gibi çok end yemesi hemde 4-5 slot eklemedikçe bir işe yaramaması. Eğer alacak power bulamıyorsanız alabilrsiniz.
Oppressive Gloom:Çevredeki düşmanları disorient eden ve az end yiyen bi toggle. Bu poweride almadım. Almamamın sebebi bu power üstünüzde olduğu sürece sürekli -hp yapması. Bu power yüzünden dept yapıp bu poweri bırakanlarıda gördüm. Almanıza gerek yok.
Soul Trasfer: Awakenin kullanınca birazcık dmg veren ve mobları disorient eden bi poweri. Almadım ve sizinde almanıza gerek yok ama sık sık ölüyorsanız veya alacak bi power bulamıyorsanız alabilrsiniz.

Gelelim kullandığım pool powerlere:
Leaping den ; combat jumping, super jump ve acrobatics(knock back res dark armorda yok)
Fitness ten ; swift, health, stamina(kesin 6 slot)
Speed den ; hasten(buda 6 slot)
Fighting den ; boxing, tough(1 EndRec 5 Res), weave(1 EndRec 1 Def)

Epic pool power olarak body mastery den conserve poweri alıp 6 recharge yapmanız çünkü dediğ gibi seçerseniz powerleri üstünüzde 9 tane toggle power olcak(bunada end dayanmıyor). Bu power setten focused accuracy almayın sakın inanılmaz end yer başa çıkamazsınız.

Şimdilik bu kadar devamı gelcek
Bir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

az ve özden yanayın her zaman keyzar'cım, birilerinin işine yarayacağına inandığım şeyleri yazıyorum zaten zaman zaman, niye beni hedef aldın sen bakıyım =)

dipnot : Respec SF'sinin son görevinde problem var arkadaşlar, görevin sonundaki AV'ye ulaşmak için etrafındaki Vine'ları öldürmemiz gerekiyor ve durmadan respawn oluyorlar, ne zamana kadar öldürücez peki?.. AV'yi hedefleyebilene kadar.. ama sorun şu ki görevin başında çıkması gereken Vine Counter çıkmıyor. 96 tane olması lazım yanlış hatırlamıyorsam, o çıkmayınca da görev bitmeyecek gibi gözüküyor, ama "hayır".. AV'yi hedefleyene kadar Vine'ları öldürün, Respec tamamlanıyor...
Konuştuğum bi GM önümüzdeki patch.de sorunu düzelticeklerini söyledi, üzerinde çalışıyorlar...

oldu mu ? ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...