Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ölüm Korkusu


Bone

Öne çıkan mesajlar

paticikten insan analiz etmek küstahlık gibi gelecek ama ölüm korkunun arkasında kendini kıymetli görmek yatıyor bence. garip bir şekilde çoğu insandan üstün ve kıymetli olduğunu düşünüyorsun. -kaynağına göre değişiyor- bugüne kadar 150 milyar insan yaşadığı tahmin ediliyor. bunlardan ne farkın var? rüzgarda kıpırdayan kuru bir yapraksın sadece, kıpırtını veren rüzgar üzerinde kontrolün olmadığı gibi kesilmemesi için de yapabileceğin hiçbir şey olmadığı gerçeğiyle ne kadar çabuk yüzleşirsen o kadar çabuk rahatlarsın. esas yaşam kısa süreli bir ilüzyon, daha önce hiç yoktun ve yine öyle olacaksın. oh huzur doldu içim gidip biraz klorax içeyim.
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence kendini kiymetli gormekle alakasi yok. akli basinda herkesin muhakkak aklina geliyodur bir sekilde.

beni daha cok olum degil de, olumsuzluk geriyo. hadi geberdin, baktin baska bir boyutta devam ediyosun, ee nereye kadar olm? dunyada ki yasama alismissin, sevgilinle ask-i memnu izleyen, hafta sonu arkadaslarla mangala kacan adamsin lan, nasi olcak bu isler cok fena ahahah

bir de benim kafami kurcalayan, 30 yasina kadar karinla yasamissin, birinden biri gocuyo, sonra baska biriyle evleniyon, yeni coluk cocuk fln. ee oteki tarafta kiminle takilican lan?

cok zor meseleler cook. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaklaşık 5-6 yıldır ölümü ben de çok düşünüyorum, ölümden sonrasını falan. benimki ölüm korkusundan daha çok hayatın anlamsızlığından ama, motivasyonsuzluktan. existential crisis denilen bıdı. mal bir insan oluşumdan dolayı hayatımdaki pişmanlıklarımın etkisi çok fazla tabi. mutlu bir hayatım olmadı hiçbir zaman çünkü, ben de olsun diye bi çaba sarfetmedim zaten. genel olarak kendinden dahi tiksinen bir insanım. başka insanlara her türlü destek/moral veren ben, kendimle ilgili bi durum söz konusuyken dünyanın en pesimist insanı oluyorum mesela. belki de en kötü senaryoyu kendime hep müstehak görmemden dolayıdır.

velhasıl bu psikolojik durumun sonucunda ilk zamanlar dine daha sıkı sarılma fikri ve dolayısıyla hayatın sonrası ile ilgili anlatılan bol ödül içeren masallara inanma fikri cazip gelse de sonunda merak eden ve soru soran biri oluşumdan mütevellit kaçınılmaz son olan ciddi ciddi soru sormaya, dinlerin kökenini falan araştırmaya başlayınca agnostik oldum çıktım.

ölümden korkmak bi tarafa artık daha çok merak ediyorum yani. bir şeyler olacak mı acaba diye.
başka bir bedende yine doğacak mıyız; matrix gibi bir simülasyon içinde miyiz, hatta burada ölünce orada da ölmek yerine acaba orada uyanacak mıyız... aslında buradaki 100 yıl, orada 1 saat falanmış gibi düşünceler. hatta matrix ve inception karışımı fikirler. neyse.

ama sonuç olarak yaşamdan sonrasına dair hiçbir ipucumuz olmadığı için öldükten sonra bir hiç olacağımız fikri tabi ki en yakın fikir. o yüzden ölümden sonrasını ne kadar merak etsem de şimdiki zamanda yaşıyor olmaktan ve teknolojinin aldığı boyutu görmekten dolayı bu noktadan sonrasını da merak ettiğim için şu an ölmek fikri çok hoş gelmiyor tabi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 dakika önce, deadwoll dedi ki:

Hayatta eksikligini cektigin, pismanlik duydugun, yapamadigin seyler nelerse otur bir dusun. Muhtemelen olmekten degil de olmak istedigin gibi bir insan olamadan olmekten korkuyorsundur temelde.

Bu da benim 5 kurusluk dusuncem.

0,3 kuruş ediyo abi şu anki kurla. 6 dan hesaplıyom düz hesap.

GONDARCENGIZ tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olmek degil, arkada kalanlarin durumu sorunlu.

ailede baba ile ugrasirken, bi kanser check-up yaptirayim dedim. bir sikintili bir seyler buldular. ama net degil, 3 sonra kontrol, sorun yok ise 6 ay sonra kontrol, sorun yine yok ise senelik kontroller yapilmasi gerekecek. eger sorun varsa zaten boku yedik. lol.

normalde babamin durumu oncesi cok bir olum korkum yoktu ancak simdi ben de gidersem cevremdekilerin durumu ne olur diye dusununce iceri sicasim geliyor. yok yok gelmiyor. ama dengeyi ilk hafta kaybetmedim degil.

 

abi elimizden geleni yapiyoruz su limitli surede.

bu sureniz sandiginizdan daha da kisa olabilir. daha uzun da. daha fazla yasamak, daha umursamaz olmak mi? yoksa daha iyi ve daha basarili olmak mi?

bunun dengesini korumaya calismak zor... 

olum korkusu iyi bir korku bence. cunku oleceksiniz ve farkinda olmaniz guzel. planlarinizi buna yonelik olusturun bence.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 saat önce, goldbären dedi ki:

paticikten insan analiz etmek küstahlık gibi gelecek ama ölüm korkunun arkasında kendini kıymetli görmek yatıyor bence. garip bir şekilde çoğu insandan üstün ve kıymetli olduğunu düşünüyorsun. 
 

kendimi kıymetli değil de hayatı kıymetli görüyorum. çiçekleri, bulutları, ağaçları çok seviyorum. anılar beni var eden şeyler. gözümü açtığım her gün şükür ediyorum. bu hissin yokolacağı düşüncesi beni çıldırtıyor. benim benliğimin yokolacağı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

17 saat önce, GONDARCENGIZ dedi ki:

bir ara bende kafayı takmıştım buna, sonra gece yatıp 5-10 dk ya uyuduktan sonra gözümü açtığında sabah olduğunu, o arada geçen sürede bir sik hissetmediğimi hatta var olmadığımı düşündüm. uyuyup kalkamıcaksın işte, farkında bile olmayacaksın, bilinç olmayacak vs

zaten bu duygu beni mahvediyor ?

of of of.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

19 saat önce, µh dedi ki:

Gündüzleri çok yorulacağın ve düşünmeye vaktinin olmayacağı bir iş bul, geceleri de yorgunluktan ölü gibi uyursun.

bugün parmaklarım soyuluncaya kadar çim kestim. ama fiziksel olarak yorulsam bile zihin çalışmaya devam ediyor o sırada. sinir bozucu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

Bunu okudum. Çok ilginç buldum. hemen iki çözüm aklıma geldi. Birinci çözüm shrink ki benim baldız bunların doktorası olanlardan saati 475try. Çok pahalı bana göre. Ve bildiğim kadarı ile hastalarına yön çizmiyor yönlerdimiyor yalnızca dinliyor. İkinci çözüm ise aklıma gelen son zamanlarda okuduğum bir kitap BIOCENTRISM, Robert Lanza'nın yazdığı bu kitap ciddi ve bir o kadar da ağır bir kitap. Türkçesi var mı bilmiyorum şu an bakamadım. Ama mutlaka öneririm okumanı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, Xenus dedi ki:

@akirafes vücudu cryo tüpte dondurma kaça patlıyor abi sen bakmışsındır? 

 BIOCENTRISM kitabı sana da tavsiye ederim. Bilinç ve ruh ve  ölümden sonra yaşamla ilgili. Oku ondan sonra cryo sorusunu sormazsın. Yazarı bir dahi olarak kabul görüyor Bilim dünyasında. 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...