Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ölüm Korkusu


Bone

Öne çıkan mesajlar

biz kardeşmiyiz :P bazen benimde aklıma gelmiyor deil ama yani sonucta hiçbir mucizeyi gözümüzle görmedik hatta görende pek kişi yok ona ragmen inanıyoruz su anda tanrının varlıgına dairde bir kanıt yok ya karmaşık konu işte kafam karıştı gene :D

said:
Bone, 09 Eylül 2005 19:44 tarihinde demiş ki:

Düşünsenize, öldükten sonra hiçbirşeysin. Sadece bir siyahlık var. Hatta o da yok. Sen yoksun, düşüncelerin yok, geçmişindeki eğlenceler yok, bilgisayar yok, televizyon yok, su yok, bardak yok...
Hiç. hiçlik var. Yoksun.

Eskiden beri Allah'a inanırım. Tek sakinleşme yolum oydu. Cehennem'e gitmeye bile razıyım yeter ki "yok" olmayayım.
Yine de olaya şüpheci yaklaşırdım. Ya İsa denilen kişi bir yalancıysa? Ya Muhammed aslında insanları kandırarak imparatorluk kurmaya çalışmışsa?

[signature][hline]Grandmaster Sosisçi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sonsuzluk... acayip korkunc bir sey...
caresi ise bence bir iki dua okuyup uyumak...
insanin ici huzur doluyor dua okudugu zaman...
ayrica biliyorsan namaz da kil... hele namaz kilip yattin mi icin huzur doluyor...
eyvallah...[signature][hline]What we do in life echoes in eternity
Revenge is a dish best served cold
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bone nin yazısını okudum sadece
diğerlerini okumadım o yüzden kendime göre bi yazı yazcam
ben ne muhammede nede isa 'nın öne sürdüğü bi dinle alakalıyım
sadece kendi dinimi (eğer din denirse ona) kendim kafama göre çiziyorum. salak saçma şeyler değil tabi. önemli olan benim dinimde insan ... ne bi insan hırsızlık yaptı diye ölüme mahkum edilmesini düşünüyorum, nede bi kadın zina yaptı diye taşlanmasını. nede günah çıkarmak için herhangi birine ihtiyaç duyuyorum. herşey bende bitiyo. bütün kuralları ben koyuyuorum.
ölüme gelince. ölüm bi son gibi. herşeyin biteceğini düşünüyorum ben. çünki öteki dünya ile ilgili o kadar çok söylenen şeyler varki hangisine inancağımı şaşırıyorum ve herşeyin sonu olsun diyebiliyorum.[signature][hline]Absolut, 01 Eylül 2005 00:39 tarihinde demiş ki:
Gnome diye kız vermeyen ağabeyi Elfi 16 yerinden genkledi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güzel şeyler yazmışsınız.
unutmaya çalışıyorum ama olmuyor. gece yatıyorum, rüya görüyorum. uyandığımda rüyayı düşünürken bile bir anda aklıma geliyor. bir de üstüne sanki günlerim sayılıymış gibi hissetmeye başladım. sanki yarın ölcem ve yokolcam gibi geliyor.

en iyisi gidip trankilizan ve antidepresan alayım ben. bir ara kullanmıştım, kendime gelirim umarım.[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir doz da ömer hayyam tavsiye edebilirim sana bone.

Ben olmayınca bu güller, bu serviler yok.
Kızıl dudaklar, mis kokulu şaraplar yok.
Sabahlar, akşamlar, sevinçler, tasalar yok.
Ben düşündükçe var dünya, ben yok, o da yok.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ölümden, sadece bilmedigim her seyden nasil korkuyorsam öyle korkuyorum.
Onun haricinde bir tanrinin kendi yarattiklarini cehennem gibi bir yere gönderecegine inanmiyorum.
Hatta, bir tanrinin, kendini eglendirir gibi, oyun oynar gibi insanlarin yasamlarini izleyip sonra onlari yargilamasinin tanri kavramini kücülttügüne inaniyorum.

Olümden sonra yasam hakkinda hicbir fikrim yok nasil kimsenin yoksa, tek korkum bu dünyadan bikmadan burayi terketmek. Arkamda bir düzen birakip gitmek koyar heralde bana. Insanligin veya dünyanin yokolusuyla beraber yokolmayi tercih ederim sahsen.[signature][hline]WoW EU - Burning Legion
Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benimde aklımı yiyen birşey var ölümden sonra.
İnsan öleceği geldiğinde sadece neye sevinebilir? Ölen sevdiklerine,anasına babasına kavuşacağına. Şimdi olay burada kopuyor. Öteki tarafta herkes birbirine nasıl gözükecek? Herkes annesiyle olmak istiyor. Mesela benim annem de annesiyle olmak istiyor. Ama bende annemle olmak istiyorum. Herkes annesiyle babasıyla olmak istese nasıl olacak bu iş?
Şöyle bir çözüm ürettim: İnsanlarda beyin denen bir organ var. Bütün anıların,bilgilerin burada depolandığını farzediyoruz. Öldüğümüzde bedenimizi bırakmıyormuyuz? O zaman beynimizi de,anılarımızı da bırakıyoruz?![signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence"
Kerforn/Night Elf Druid (Nizam-ı Cedid)
Burning Legion


[Bu mesaj Sensible tarafından 11 Eylül 2005 12:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

muhammed şarlatan mıydı? isa şarlatan mıydı? şu anki dini kullanarak insanları kandıran kişilerden biri miydi?
yunan efsaneleri hakkında "aslında minator diye birşey yok. o zamanki insanların hayal gücünden doğan efsane, o kadar" gibisinden yorumlar yapabiliyoruz. aynı şey, mevcut ilahi dinler için de geçerli olamaz mı?
insan düşünmek istemiyor, inanmak istiyor. ölümün bir son değil, başlangıç olmasını umut etmek istiyor.
biz niye yaratıldık? evren niye yaratıldı? işin ucunda bir ilahi veya kozmolozik güç var mı? varsa bunun hayatımız üzerindeki etkisi nedir? ne olacak? ölümden sonra hayat var mı? bunları bilmek istiyor insan.
"hiçlik" olmak istemiyor sonu.
ama elimizde doğru düzgün bir kanıt olmadığından sonumuz hiçlik gibi gözüküyor.

bir-iki gündür bunları düşünmekteyim. unutmaya çalışsam da unutamıyorum. tv'de ölüm haberi, bir çizgi filmde cenaze görünce bile aklıma geliyor hemen.

düşünüyorum, hani şu "insan dondurma" olayı var ya, o bir işime yarar mı? ya da bir insan sonsuza kadar bilgisayara bağlı vaziyette, vücudu çalışmıyor, ama aklı o bilgisayar ağının içinde yaşama imkanı var mı? çünkü ölümü düşündükçe ölümden daha çok korkuyorum.

ilginçtir, ilkokulda felan arada eser aklıma gelirdi. ama bir saat sonra unutur normal hayatıma devam ederdim.
ortaokul ve lisede ölümden hiç korkmaz, hatta ölümü beklerdim.

bugünlerde tam tersine ölümden feci şekilde tırsmaktayım. kötü bir durum. sanki yarın ölcekmişim gibi geliyor. karnıma, başıma ağrı giriyor.
dediğim gibi ilaç almaya başlıyım ben en iyisi :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu gerçekten önce bu dünyayı yaşamaya bakın, yaratılışınıza yüce bir anlam yüklemenize ne gerek var?istediğiniz gibi yaşayın hayatı, sonunu düşünüp mutsuz olmanıza lüzum yok, nerde ne zaman öleceğinizi kimse bilmiyo.

kendi aklın, kendi mantığın sana ne söylüyor, önemli olan bu. emin ol ki, esas sonsuza kadar yaşayacak olsan yaptıklarının hiç bi anlamı kalmazdı. son dönem vampir filmlerinde hep ölümsüzlükten sıkılmıyor muydu elemanlar? yılların biriktirdiği acı, üzüntü, kaygı, alışkanlık, korku..bunları bi kenara atıp gidemeyeceksin yaşamaya devam edersen.

korkulacak bişey değil ölüm, bizim sonsuz istirahatimiz. her insan iyi bi tatili hakediyo di mi?[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

böyle şeyleri bu kadar büyüttüğümüz için zaten bu hallere düşüyoruz.

bende yok bu tür bir korku ama nasıl oldugunu biliyorum. çünkü herkes ölümü düşünmüştür benim de bazı geceler aynı senin gibi bunu düşünüp uykumu kaçırdıgım olmuştur. ama zaten olaya bu açıdan baktıgımız için bu hale düşüyoruz.

benim din inancım yok denecek kadar azdır hatta yoktur. belki sadece allaha inanırım ki bilmiyorum o da belki sadece korkumdandır. belki de bu yüzden korkmuyorumdur ölümden.
çünkü nasıl doğmadan önce hiçbişeyden haberimiz yoksa, öldükten sonra da öyle olacak. yani sen doğmadan önce nasıl, "ah ulean vah ulean" diyemiyosan öldükten sonra da diyemeyeceksin zaten.

insan çok istediği bişey tam olacakken birden olması için %100 engel çıktıgında nasıl ondan vazgeçmez mi? işte ölüm de böyle. sen ölümüne çok yaklaştıgında zaten o ruh halinle belki de bunu ister bir hale gelip, bu kadar yaşamanın sana yettiğini anlarsın. insanın yapısı budur zaten.

e ölmek zaten uyumaktan, bayılmaktan farklı birşey değil. herşey kapanır, beyin durur. (yani benim inancıma göre böyle bu). herşey beyindedir zaten. beyin durdumu senin bütün korkuların, acıların endişelerin de durucaktır zaten.

uzun lafın kısası, eğer bana gelipde "abi doğmadan önce çok mutsuzdum, doğmaktan korkuyodum" diyemiyorsan, ölmekten korkuyorum da diyemezsin :))[signature][hline]then i wipe the dust aside, to remember.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
_Mordrac_, 09 Eylül 2005 21:27 tarihinde demiş ki:
bir not daha: ölmek kolay doğmak zor. Her an bir intihar saldırısına, trafik kazasına, doğal felakete maruz kalıp ölebilirsin. Oysa her an doğamazsın 1 kere doğarsın. Zor olanı becermişiz ve şanslıyız, kelebeğin ömrü sadece 1 gün.


Con yanlış bence bu düşünce:

Bütün canlılar 1 kez doğar,
Bütün canlılar 1 kez ölür,
Bütün canlılar bir ömür yaşar.

Bence kimseye haksızlık edilmiyor.[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dediğim gibi hayatı yaşaman gereken gibi yaşayamıyorsun o yüzden uhreviyata yönelmiş beynin.

sorunun temelini bulup ona kafa yorman lazım hala ölümden bahsediyorsun.

1000 yıl önce insanların o kadar uğraşı yoktu hadi dinlere adıyolardı kendilerini 2000'li yıllarda yaşıyoruz ama artık kendinize gelin çalışın üretin eğlenin yapacak o kadar çok şey var ki ama yok beceremiyorum diyorsan sen de camiye ada kendini ne diyebilirim.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.

[Bu mesaj _Mordrac_ tarafından 11 Eylül 2005 20:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence kimse ölümden korkmuyodur.Korkulan şey sadece ölümden sonra ne olacağıdır ve korkulan nokta işte burasıdır hiç birdaha varolmayacakmıyım.ben de diyorum ki sonsuz yokoluş sonsuz varoluş yoktur.İkisi dengeli gider elbette bir zaman sonra gene olucaksın[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki:
ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben sahsen su vücut dondurma olaylarinin gelisecegine inaniyorum.
Kazik cakcam ben dünyaya hehe : ) Tabi saka bir yana önemli olan uzun yasamak degil, güzel, saglikli ve mutlu yasamak[signature][hline]WoW EU - Burning Legion
Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior


[Bu mesaj Penthesilea tarafından 12 Eylül 2005 02:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

surekli nedense erken karisilasacagim bir an gibi gelir bana. nedense cok uzun yasayamayacagimi dusunurum hep gerek aile fertleri gerek kendime bakmam falan filan. ama nedense olum beni hic korkutmuyor belki bu yasta bana uzak gibi gozukuyor belki ilerki yaslarda aradaki mesafenin kisaldigini hissettikce korkularim artacak ama su an icin butuk dunya zevklerini ve dertlerini birakip , son bir yargilama ve ceza sureci gecirecegimiz olay ve sonrasi.(bknz: korkunun ecele faydasi yok)[signature][hline]Even a stopped clock tells the right time twice a day.
Penthesilea ftw...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 12 Eylül 2005 02:03 tarihinde demiş ki:
Valla ben sahsen su vücut dondurma olaylarinin gelisecegine inaniyorum.
Kazik cakcam ben dünyaya hehe : ) Tabi saka bir yana önemli olan uzun yasamak degil, güzel, saglikli ve mutlu yasamak


Istediğin kadar kazık cak yenı vucuda gec katla 80 yılları ust uste yine bi ömür yaşıyosun =)[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...