Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ölüm Korkusu


Bone

Öne çıkan mesajlar

Küçüklüğümden beri ölümden sonraki hayatı düşündükçe çıldırırmış gibi olurdum.
Uzun zamandır hiç düşünmesem bile, bir-iki gündür gene aynı durumu yaşıyorum.

Düşünsenize, öldükten sonra hiçbirşeysin. Sadece bir siyahlık var. Hatta o da yok. Sen yoksun, düşüncelerin yok, geçmişindeki eğlenceler yok, bilgisayar yok, televizyon yok, su yok, bardak yok...
Hiç. hiçlik var. Yoksun.

Eskiden beri Allah'a inanırım. Tek sakinleşme yolum oydu. Cehennem'e gitmeye bile razıyım yeter ki "yok" olmayayım.
Yine de olaya şüpheci yaklaşırdım. Ya İsa denilen kişi bir yalancıysa? Ya Muhammed aslında insanları kandırarak imparatorluk kurmaya çalışmışsa?

İçimde her zaman bir inanç olsa da, din üzerinden halkı kandıran insanları gördükçe iyice şüpheye düşerim. Bu inanç da yokolup gider.

Küçüklüğümden beri ölümü düşündükçe fıttırcak gibi oluyorum. Özellikle yatayken uyuyamam sürekli kalkarım. Yaşantımızın bir hiçlikten ibaret olduğunu düşündükçe daha çok depresyona girer ve deli olurum.
Yaşamın ne anlamı var ki öteki dünya yoksa? Öldükten sonra yaşam yoksa ben napıcam? Ne edicem? Neden yaşıyorum? Neden ölmem gerekli? O Hiçlikten korktuğum için de ölümden korkarım. Ama aynı zamanda da ölmek isterim. Garip bir çelişki.

Düşündükçe daha çok kafayı yiyorum. Okumak istemiyorum, dışarı çıkmak istemiyorum, televizyon bile izlemek istemiyorum.

[Bu mesaj Bone tarafından 09 Eylül 2005 19:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ölmek istersin çünkü bazı durumlarda maneviyat olarak bazı şeyleri kaldıramassın ve beyninin bir kısmı ölümü daime "yok oluş" olarak göreceginden onu depresif bir haldeyken "kurtuluş" olarak görürsün.. nedne korktugunu nveya çıldırmış gibi olucagının cevabı ise (büyük ihtimallede seninde bildigin gibi) cok basit.. insan bilemedigi şeyden korkar[signature][hline]Düşmanınla öyle düşman ol ki dost olduğunda yüzün kızarmasın, dostun öyle dost ol ki düşman olduğunda söyleyecek sözü olmasın.

a.k.a Raistin akıllandım, uslandım aranıza geri katıldım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dumur haldeyim... içimi dökmüşün resmen :)

ama hiç ne muhammed nede isa hakkında böyle düşündüm belki öyle ama şuan en açık en mantıklı olan onlar degilmi??

yazacak okadar çok şey warki....

püff bi toparlanmam lazım içimi boşalttın resmen gece gece :)[signature][hline]amanını mor koyuunn!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Boyle bişiler yazmıştım zamanında..

Herkesin paranoyaları vardır. Herkesin bazı anlarda herkesten şüphesi olabilir. Peki yaşamdan şüphe etmek?Yüzlerce kitap, onlarca film. Yönetmenin paranoyasıydı filmdeki, beyaz giysili göbekli yunanlının paranoyasıydı.Net cevabını kimse veremedi. Yaşarken de veremeyecek. Ölümden sonra ne olduğunun cevabını kimsenin veremeyeceği gibi.Aynı yanıtlı iki sorudur bunlar belki de. Belki de yaşamımız bir oyun. Varolmayan gerçeklik. Belki doğumumuz, aslında oyunun başlangıcı. Ya da bu herneyse.Oyunun asıl kuralı ise: Kimse, ama kimse net olarak oyunda olup olmadığını bilemeyecek, şüphe etse bile. Bir kısım oyuncular ise, yan rollerde oynayan oyuncular gibi, şüphe etmekten uzak, oyunun bir parçası belki de.Ölümümüz, oyunun sonu.Ölüm denen duyguyu tattığımızda, belki de varolan gerçek dünyada başımızdaki kaskları çıkaracağız. Ve yaşadığımız-oynadığımız hayatın varolmayan gerçeklik olduğundan emin olacağız. Ve belki de yeni bir oyun...Belki de ölünce oyunu kazananlar-kaybedenler diye ikiye ayıracaklar. Kaybedenler, kötü oynamalarının karşılığını acı çekerek ödeyecekler. Sonsuza kadar binbir işkenceye maruz kalacak, yanacaklar. Kazananları ise su yerine bal akan ırmaklar, hayal bile edilemeyecek güzellikte huriler bekleyecek.Oyunun yaratıcısı ise her an senaryosunun mükemmeliğini yaşayacak bizlerle.Herşey yerli yerinde. Tüm dişliler sağlam, kol çevrildiği yerden devam ediyor dönmeye. Bizler de saf saf, kendi kontrolümüz dahilinde olmasa bile, yardım ediyoruz çarkların hareketine.
İzleyicimiz kim acaba?
[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya işin kötü yanından bile baksan polyannacılık oynamaya yetecek malzeme çıkar..
Hem bakarsın Nietzsche ile aynı bölgeye düşeriz, kim bilir? :)

veyahut güzel bir mankenle aynı kazana düştüğünü düşünsene, olur olur artık orada da haremlik selamlık yoktur ya.. :)[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.


[Bu mesaj MartinLGore tarafından 09 Eylül 2005 20:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ölümden neden korkuyorsun?

said:
Bone, 09 Eylül 2005 19:44 tarihinde demiş ki:
Öldükten sonra yaşam yoksa ben napıcam? Ne edicem? Neden yaşıyorum? Neden ölmem gerekli? O Hiçlikten korktuğum için de ölümden korkarım.


Çünkü hayatta yapmadığın, gerçekleştiremediğin şeyler var veya bunları gerçekleştirmek için bir ömür sana yetmiyor. Ya da yapman gereken şeyleri devamlı daha ileriye erteliyorsun çünkü yapmaktan korkuyorsun, ömrün bitene kadar birşeyleri beceremeyeceğinden korkuyorsun (bu psikolojik bir hastalık). Birşeyler kısıtlanmış ve zor koşullarda yaşıyorsun, bir yerlere ulaşmak için ölümden sonraki hayatı mazeret gösteriyorsun.

Bunları okuduktan sonra ölümü düşünmeyi geçip bu konular üzerinde kafa yormaya başlarsan sonuca daha çabuk ulaşırsın.

Kal sağlıcakla.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.

[Bu mesaj _Mordrac_ tarafından 09 Eylül 2005 21:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir not daha: ölmek kolay doğmak zor. Her an bir intihar saldırısına, trafik kazasına, doğal felakete maruz kalıp ölebilirsin. Oysa her an doğamazsın 1 kere doğarsın. Zor olanı becermişiz ve şanslıyız, kelebeğin ömrü sadece 1 gün.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ölüm gerekli bir değişimdir.Şimdi ölümden korkmak ve ölüm sonrası düiünceleri hiçlik yokluk ne olucam soruları sadece bize ait oysa ki biz hiçbirşeyiz yani aslında hiçbir maddenin yapmadığı gibi bizimde sorgulamamamız lazım.Gelme amacımız yaşama amacımız falan yoksa sadece oluşan yapılar ve her oluşan yapı gibi başka yapılar oluşturmak üzere dağılacağız.[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg
diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki:
ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

waking life diye bi filmde vardı; şu an hayatının son 10 saniyesini yaşıyor olabilirsin, beyninde oluşan son bikaç görüntüden ibaret olabilir şu anki koskoca yaşamın.

bunlara kafa yormak güzel şeyler, ama korkmadan, depresyona girmeden. bunu değiştirmek için yapabileceğin bişey yok, ölüm, hayatın bir parçası. hayata gelme gafletinde bulunduk, yapabileceğimiz, hoşumuza giden pek çok şey var. bunları yapalım, bişeyler yaratalım, bişeyler paylaşalım, boşa geçirmeyelim vaktimizi. evet hepimiz sonunda ölücez ama "anlamı yok" diye bu hayatın tadını çıkarmadan mı ölelim yani?

ayrıca bi arkadaşın yukarda dediği gibi, öldükten sonra herhangi bir hissiyatın olmayacak, o boşluğu, yokluğu zaten hissetmeyeceksin, uyku hali gibi düşün, uyku halinde hiçbişey farkında değilsin. belki sonsuza kadar rüyalar görüyosundur. belki bu hayat da bir başka insanın ölüyken gördüğü rüyalardan biridir.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben hep şöyle düşünürüm... yani ölümden sonra hayat yoksa... yaptıklarımın karşılığında iyilik veya kötülük görmeyeceksem.. neden yaşıyorum?

inanan, biriyim.. geberince hesap vereceğimi biliyorum ve bundan da feci tırsıyorum. bi ara feci kafaya takmıştım, uykularım kaçıyodu. hala içimde müthiş bi korkusu vardır...

kısacası ölümden deil, öldükten sonra hesap vermekten korkuyorum.. çünkü o zaman yalan söleyip kaytarmak gibi bi şansım olmayacak.[signature][hline]ALL I EVER WANTED WAS YOU TO MYSELF.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

inan , inançlarına göre yaşa , genelde kötü bir şey yapmamanı sağlar inançlar.
mutlu ol , hem iyilik yaptığın için , hem de öbür tarafta rahat edeceğin söylendiği için.
geriye de bi şey kalmıyo zaten. :9[signature][hline]That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunların aynısını ben de düşünüyorum Bone. Bir çok kez bunları düşünüp uyuyamadım. ölümden yok olacağım için korkmamın yanında, bu dünyada yapmak istediğim bir çok şey varken ölürsem diye de korkarım. Ve hep aynı yere gelirim. Tanrı var mı. Cennet cehennem var mı. Ben olduğuna inanıyorum, çünkü sadece çok büyük bir güç herşeyi yaratıp, hayatı başlatabilir. Ama bir yandan da peygamberler hakkında tamamen aynı şeyleri düşünürüm. Ama Tanrı'ya inanıyorsan emin ol ölümden sonra "yokluk" yok. Cennet ve cehennem mi bilmem ama bir şey var orada. çünkü bu kadar büyük bir güç, aynı ölçüde zeka ve bilgelik getirir. Ve Tanrı yarattığını öylece yok etmez. Bunu insan yapar. Çünkü insan bu gezegendeki en zeki ve en aptal varlıktır. The Sims oynarken bir aile yaratırsın, onlara bir ev verir ve basit hayatlarını yaşatırsın. Sonra sıkılınca onları silersin. Hem de hiç düşünmeden. Tanrı da sana aynı şeyi yapabilir ama yapmaz. Çünkü kulunu sever, annenin çocuğunu sevmesi gibi. Ve bütün bunların dışında, eğer ölmekten sadece başkaları senin için üzülür diye korkabiliyorsan, mutlu insanlar kervanına hoşgeldin...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@bone.bu konuda kafa yorarak ciddi anlamda deliren insanlar var.o yüzden fazla kasmayalım.bende bi ara kasıyodum.biraz daha kafa yorsaydım hiç de iyi olmıcaktı.en çok kafamı takdığım noktada şu.ölüm bizi her türlü gelip alıcak.bundan hiç bi kaçış yok.ve ciddi anlamda öldüğümü bi düşünürdüm.hala düşünüyom(bazen).ne güzel unutmuştum bayadır aklıma getirdin şimdi.işiniz gücünüz yok mu sizin be:)[signature][hline]couple of dreams...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi süper yazmışsın hll da bak sana söliim ben ölümden korkmuyorum ben Bu dünyadaki hayatımı sefil bir şekilde dünyanın güzelliklerin mahrum bir şekilde ölmekten korkuyorum örneğin Ben araba kullanmadan ölmek istemiyorum. Sana tavsiye hacı hayatı elinden geldigince yaşa istedigini yap özgür ol (tabi başkasını raat sız etmeden) ben daa 16 yaşındayım ama şu hayatta paris, rio de jenario, çin, amerika, güney amerika, afrikayı gezmeden gitmicem amk ![signature][hline]Frantic tic tic tic tac
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...