Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Futbol Spor Degildir.


Reaper08

Öne çıkan mesajlar

said:
Futbol spor değildir... (30)


BENİ ilgilendirmediği halde laf olsun diye yandaki banka dönüp ona niye İmparatore dediğini sordum. İmparator desen olmaz mı? dedim.

Ayağa kalktı, kollarını havaya açarak İmparatoooorreeeeee... Aaaaa uuu uuuu.. diye bağırdı.

Anladım ki kafasının yerinde top olan bir taraftar...

Bekleme salonundakiler dönüp ona baktılar.

O hayali bir topa iki kafa attı, sonra ayağı ile olmayan topu ileri uzattı ve bu sefer Şampiiiiyyooonnn uuueeee eeeeuu.. diye yeniden bağırdı.

(.....)

İmparatore(!) Fatih Terim, 110 milyar aylık maaşla Türkiyenin dış tanıtımına da katkıda bulundu sayılır.

Arkasında benim bekleme salonundaki adamım gibi, gövdesinin üstünde kafa yerine bir futbol topu taşıyan yüz bin kişi mi, iki yüz bin kişi mi, birkaç milyon kişi mi?..

Türkiyeyi dünyaya rezil ettiler.

AB sürecinde herkes Türkiyenin cennet olduğunu anlatmaya çalışırken, havaalanında misafirlerin Cehenneme hoş geldiniz pankartları ile karşılanması, rezaletin ilk görüntüsüydü.

Peşinden yumurta ve su şişesi yağmuru altında ilerleyen konuklar...

Korkusundan otelinden çıkamayan misafir yöneticiler...

Akıllı futbol adamları her şeyin, İsviçredeki yenilgisini örtmek için İmparatorenin Bize küfür ettiler demesiyle başladığını yazdılar, okumuşsunuzdur.

Sonrası rezalet...

Türk medyası önce gizlemeye çalıştı; ama görüyorsunuz maç sonrası ilk tekmeyi atan bizim top kafalılar. Sonra da misafir takıma -artık Allah ne verdiyse- yumruk, tekme, hastanelik edene kadar...

*

Niçin?..

Çünkü bu futbol spor değil...

İçinde mafya, tarikat, şeyh, üfürük, vergi kaçakçılığı, kadın ikramı, şike, rüşvet, bıçak, tabanca, küfür olması bir yana... Bir ulusu böyle dünyanın gözünde rezil etmesi dahi onu spor saymamaya yetmeli.

Güneydoğuda kan gövdeyi götürdüğü gün, annelerin-bacıların toprağa kapanıp ağladığı saatlerde, bir ulusun futbola kilitlenmesi... Manşetlerin ve ekranların tepeden tırnağa futbola ayrılması...

Aylık 600-700 milyon maaşlı askerler, polisler, memurlar ülkemizin huzuru için canlarını ortaya koyarken, 110 milyar aylıklı İmparatorenin medeni(!) Türkiyeye unutulmaz katkısı...

Hiçbir ulusal sorunun futbol kadar önemli olmayışı...

Tüm bunlar ise çapulculuğun ulusal boyutu değilse ne?..
[signature][hline]:Rock: - = There Is No Tomorrow = - :Rock:

[Bu mesaj Reaper08 tarafından 19 Kasım 2005 11:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok ta dogru olmuş ...

bir şeyin yanlış yapıldığını "iddaa" edip , daha sonra aynı yanlışı sen yaparsan , beyninin olması gerektiği yerde içi hava dolu bişey olduğu çokta belli olur ...

isviçreliler bizim milli marşımıza ıslıkla karşılık vermişse , sen onlara ders verir gibi onların milli marşına alkışla karşılık vericektin... blatterinde rengi aynı iki ülkenin bayrağı gibi kıpkırmızı olucaktı.. SANANE adamların milli marşlarından.. sen git gençlik marşı söle , horon tep çiftetelli oyna ..[signature][hline]My Space
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha ayrıca kendi milletimizden ölmüş insanlar adına yapılan saygı duruşlarında bile ıslık çalan , küfürlü tezahurat yapan bir ülkede yaşıyoruz ... milli takımımızın mevut kadrosundaki 7 oyuncuyu besleyip yetiştiren ülkenin milli marşına ıslıkla cevap veriyoruz.. bize yapıldımı kötü oluyor öle mi?

hadi ordan..[signature][hline]My Space
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Christoph_Vassel, 16 Kasım 2005 13:48 tarihinde demiş ki:
insanlar o kadar garip yaratıklarki..iğrenç bir biçimde sürekli birbirleriyle sidik yarışı mevcut..şöyle özetleyim düşüncemi

işviçreye gittik , gitmeden önce yazılı ve görsel basında birçok şey söylendi , provakasyonlar oldu , dilenci palyaço gibi benzetmeler yapıldı..tamam

karşılama berbattı , hakaretler yağdı..tamam

maçta bir milli değere saygısızlık yapıldı..tamam

hakem taraf tutmanın kralını yaptı , pisi pisine maç kaybedildi..onada tamam

peki şimdi bir soru..kim hatalıydı ne türkiye ne de işviçre'den olaya bakan birisi olarak? sonuna kadar isviçre..

peki, azıcık , birazcık aklı çalışsaydı insanların napardı..onların bu kadar kötü karşılamalarına , marş'a saygısızlıklarına , misafirperversizliklerine karşı?

biraz insana benzerlerdi , onları bu denli kötülüklere karşın o dünyanın bildiği ve malesef şu olaylarla baltayla kafası kesilmiş olan türk misafirperverliğiyle karşılarlardı.."siz bize bunları yaptınız , ama biz türk'üz! ve ne oyunlarınıza ne şikelerinize , ne de provakasyonlarınıza kanmadık..biz insanlığımızı koruduk! diyerekten..olmadı..yapamadık..yumurtalar , küfürler , kadıköy stadı'nı cehenneme benzetmeler..

gözüme çarpan şu mesajı quote'lamadan geçemeyeceğim..kişinin alan yetkilisi olup olmamasıyla işim yok ama lütfen şu cümlelere dikkat edin..

said:
Mavi, 14 Kasım 2005 20:28 tarihinde demiş ki:

Neyse otobüslerine attıkları yumurtalar keşke taş olsaydı.

Ceza alıcaksak alalım ne olucaksa olsun hiç düşünmüyorum bunları bir türk olarak.
Tek isteğim bize orada 2 yaptılarsa biz burada 4 yapalım bunlara.Gol bakımından da tezahürat bakımından da hareket bakımından da sopa bakımından da.


böyle bir mesajı bir alman , bir ingiliz ne bileyim herhangi bir milletten insan okusa ne düşünür , yada mesaj olması gerekmiyor , otobüse atılan yumurtaları , edilen küfürleri herhangi bir milletten birisi görse ne düşünür..ben söyleyeyim..

"biz işviçre'nin hatalı olduğunu düşünmüştük..ama iki hayvan birbirini bulmuş..müstahakmış türklere işviçrelilerin yaptıklarını.."

başka birşey demiyorum..hepsini okuyan varsa sıkılmadan teşekkür ederim..
[signature][hline]Don't you know the snow is getting colder,
And I miss you like hell...
And I'm feeling the stars...
I miss your laugh, I miss your smile,
I miss everything about you...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

siyasi dünyada ve futbol dünyasında bu kadar etkili olan bi ülke olmasaydı isviçre, ve bunları bize ne bileyim iran yapsaydı, o zaman herkes onları küçük görürdü. bence yaptığımız şey doğrudur, sadece çok göz önünde yaptık o kısım yanlış oldu.
biz orda misafirperverliğimizi korusaydık, onlar aa yaptığımız yanımıza kaldı ne güzel deyip, geçiştirip gitceklerdi.
şimdi biz bunları yaptık, isviçre güçlü ülke diye biz suçlu duruma düştük. şenes erzik isviçreye gidip blatter den özür dileyecekmiş. bence dilememesi lazım. 2010 a katılmama pahasına.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Gerçekler acıdır" demeliyiz bu durumda.
Evet futbolun arkasında mafya, şike vs. dönüyor. Para var çünkü işin ucunda. Çünkü her kapıyı açan tek şey var o da para.

İsviçreli'ler bizi adam gibi karşılasaydı böyle olmayacaktı belki. İlk maçta bize yaptıkları terbiyesizliklere cevapsız kalmak mı doğrudur yoksa cevap vermek mi bilemeyeceğim. Belki bu cevabı farklı bir şekilde vermeliydik onları eleyerek.

Tamam kötü misafirperverliğe ve terbiyesliğe aynı şekilde cevap vermek doğru olmayabilir ama bizler de insan evledıyız ve bizim de sinirimiz ve sabrımızın sınırı var.

Ancak bize yaptıkları kötü davranışların sonucunda İsviçre AB'den çıkartılmıyor ki bizim AB'ye giremememiz için bu yaptıklarımız sebep olsun.

Karşılaştırmayı yanlış buluyorum. Birbirinden ayrı tutulması gereken olaylar. Kimse istemezdi böyle olmasını ama olması da şaşırtıcı bir durum değil.

Hepimize geçmiş olsun.[signature][hline]| tóqqíé || sadece.gen.tr |
| drum-tr || tama || víc fírth |
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aklıma Simon Kuper'in yazdığı Football Against the Enemy kitabı geldi. "Fubol asla sadece futbol değildir" gibi salak bir isim ile çevirmişlerdi kitabı. Bu yukarıdaki yazıda doğrular ver, gerçekler var. Ancak bir kişinin görüşü genelleme yapmaya yeterli değil. yukarıda okuduğunuz yazı, tamamen kişisel bir yazı(sizinde farkettiğiniz gibi) ve (yine sizin de farkettiğiniz gibi) demagoji sanatı icra edilmiş yazıda.
Esas gerçek ise futbol taraftarlarının yukarıda belirtildiği gibi "top kafalı" beyinsizler değil, bu olayı gerçekten seven ve destekleyen cefakar insanlar olmasıdır. Misal "Football Against Enemy" isimli kitapta Berlin duvarı ve Herta Berlin taraftarından bahsedilir. Berlin duvarı Herta Berlin taraftarı ile HertaBerlin stadını ayrımıştır. HertaBerlin'li taraftarlar Doğu Almanya tarafında kalırken, stad Federal Almanya sınırları içerisindedir. HertaBerlin taraftarı her pazar Berlin duvarının dibinde toplanmış ve duvarın hemen diğer tarafında, staddan gelen sesleri dinlemiş. İşte taraftarlık budur. İşte "top kafalı"lık olarak nitelendirilien davranış biçimi budur. Fantizm ile taraftarlık arasında mevcut olan farkı göremeyen biri yazmış "Futbol Spor Değildir" başlıklı buram buram demagoji kokan yazıyı... Cevap vereyim bir taraftar olarak; popodan demagoji gazını almış, spor ile devlet maaş politikasını karıştıran bir "boş kafalı" olmaktansa; taraftar olmayı tercih ederim...[signature][hline]MONO(b)LOG
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben anlamıyorum arkadaşlar siz sanıyor musunuz ki biz burda hiç birşey yapmasaydık İsviçre'ye ceza vs gelecekti?Sanıyor musunuz tüm dünya aa Türklere bak İsviçre'nin onlara yaptıklarını onlara yapmadılar ne kadar medeniler ne kadar büyükler mi diyeceklerdi?Unutulur giderdi..
Ben valla burda yapılan hiç bir olayı yadırgamıyorum,karşındaki insan gibi olursa ona insan gibi cevap verirsin aynısını yapmayarak,o da anlar,ama karşındaki insan değilse adam gibi aynısını yaparsın cevabını da verirsin ki onlar zaten en baştan bizim marşımızı ıslıklayarak belli ettiler kimliklerini..
Yoksa sen cevap vermezsin 1 kere 2 kere,gelir tepene çıkar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...