Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Soldat Sunucusu


vesmor

Öne çıkan mesajlar

Black adlı insanı dikkate almıyorum, çünkü kendisinin kuyruk acısı bulumakta geçmişe dair. Seviyesini de zaten seçtiği kelimeler ve kullandığı konuşma tarzıyla herkes görüyor.

Asıl konumuza gelirsek, paticik server ları açıldığında vesmor ile birlikte server ayarlarını ve zamanında aktif olan nick kontrol sistemini kullanıma açılmadan önce test etmiş biriyim. Hatta server da kullanılacak map listesini bile hazırlamışlığım var. Yani ne paticik e uzak biriyim, nede burdaki insanlara.

Soldat-tr ın oluşma sebebi nebula ve paticik serverlarının devamlılığının olmamasıdır. Sağlıklı bir soldat ortamı oluşturmak için, nebula ve paticik de oynayan bir çok insan bir araya geldi ve soldat-tr adı altında birleştik. Hem server açtık, hem turnuva siteleri yaptık, hem oyuna yardımcı bir çok program yazdık, hem de adımızı soldat da dünyaya duyurduk. Bunların çoğunu yaparkende hem cebimizden para çıktı hem de çok değerli zamanlarımızı bu işe ayırdık.

Soldat.pl yani resmi sitede Türkçe linki bizim sitemize yönleniyor:
http://www.soldat.pl/

Soldat.nl yani Hollanda sitesinde benimle yapılmış röportaj:
http://www.soldat.nl/news/1163161885/
Bu röportajın tercümesi rusça olarak oyunun rusya sitesinde de yayınlandı.

http://www.soldatforums.com/index.php?board=7.0
Resmi Soldat forumlarını gezerseniz, bir diğer soldat-tr admini olan xmripper ın programlarını da görebilirsiniz, yakında bir programda ben yayınlayacağım resmi forumlarda.

http://www.soldatforums.com/index.php?topic=12738.msg142313#msg142313
Son olarakta yeni çıkacak olan soldat 1.4 ün türkçeleştirmesini yaptım ve oyunu yapan insan Michal'a gönderdim. Yani yeni oyun çıktığında benim yaptığım Türkçe tercüme ile karşılaşacaksınız.

Bütün bunları da kendi egomuz için yapmadık. Türkiye de soldat gelişsin, dünyada adımız duyulsun diye yaptık ve de başardık.

Lamer insan soruna gelirsek, dediğim gibi bu soldat ın yada soldat-tr ın değil, türkiyenin sorunudur. Bugün youtube u açtığınızda gördüğünüz bütün seviyesiz mesajlar yüzünden dünyanın bize bakış açısı değişiyorsa, KO serverlarından türk oyuncular uzaklaştırılıyorsa, Soldat'ın Hollanda resmi sitesi benle yaptığı röportaj sırasında "neden hep türk oyuncular serverlarda sivriliyorlar yaptıkları şeylerle" şeklinde sorular yöneltebiliyorsa, bunun sorumluluğu hepimiz üzerindedir.

Soldat-tr altında insanlara düzgün konuşmayı öğretmek için elimizden geleni yapıyoruz, maç yapmaları için ayrı server bile açtık sırf bu "çıkın maç yapıcaz" durumlarını engellemek için. Küfürün önüne geçmek için her türlü hakareti "aq,ak" gibi konuşanları bile banlıyoruz. Bunu sadece soldat-tr da değil, paticikte de yaptım. Zamanında buranın yöneticisi olan "chemical" adlı şahsın da serverlarda insanlara hakaret etmesi üzerine adminlere şikayet etmişliğim ve özür diletmişliğim var.

Bütün bunları yaparkende gelip birileri "soldat-tr daki herkesin .... " diyebiliyorsa tepkimi göstermemden daha doğal bir şey olamaz.

Zamanında da söyledim şimdide tekrarlıyorum, kendinizi kimseden üstün görmeyin ve insanlara belli bir gruba aitmiş gibi davranmaktan artık sıyrılın. O küfür eden server basan çocuklar sizin de kuzenleriniz kardeşleriniz olabilir. Soldat-tr ın tapulu malı değiller.

[ Mesaj 12 Nisan 2007, Perşembe - 15:27 tarihinde, Efkar_Adami tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 12 Nisan 2007, Perşembe - 15:29 tarihinde, Efkar_Adami tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım soldat'dan bahsederken piksellerden oluşan küçük adamların oynadığı,eğlencelik,stres atmalık ufak oyundan bahsettiğinin farkında mısın? İnanamıyorum ya şu yazdıklarına "Soldat'ı Türkiye'ye,dünya'ya duyurduk" falan o kadar komik ki.
Cs'de de var böyle yapanlar,hayat meselesi edenler ama en azından cs'deki bu kadar gülünç olmuyor. Oyundur bu,canın sıkılınca 2 el girersin eğlenirsin sonra çıkarsın. Anlamıyorum insanlar bunu nasıl hırs yapabiliyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım sen stres atmak için oynuyorsun diye oyunu neden küçümsüyorsun? Hala kendinizi başkalarından büyük görmeyin olayını kavrayamadınız. Sen çok mu aşmış bir insansın şimdi soldat ı sadece zevk almak için oynuyorsun diye? İnsanları yargılamak, değer verdikleri şeyleri küçümsemek sana mı düştü?

Mayın tarlası oyunu için bile fan siteleri açıldığını, insanların rekor kırmak için kıyasıya mücadele verdiğini, rekor videoları çekip youtube a koyduğunu, hatta üşenmeden mayın tarlası çözen programlar yazdığını hatırlatırım. Soldat mayın tarlasından çok daha komplike bir oyun olduğuna göre fan siteleri oluşmasında ve insanların rekabete girmesinde hiç bir negatif yön bulamıyorum. CS, COD2, Quake neyse Soldat da aynıdır benim gözümde birinin grafikleri iyi diye ayrı bir kategoride değerlendirmiyorum şahsen.

İnsanlar 2 boyutlu, piksellerden oluşan adamcıkların bulunduğu bu oyunu kayıt ettirmek için 9$ ı gözden çıkarabiliyorlarsa, bu oyuna değer veriyorlarsa bunu sen gelip "ne komik adamlarsınız siz ya" diyesin diye yapmıyorlar.

Saygı görmek istiyorsanız, siz de insanlara karşı saygılı olun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beni dikkate almıyomuş, =( oyy çok fena oldum yaw şimdi ben duvaramı konuştum yani =( bi betonluk sezmiştim zaten :)

Sevgili EFK@R_ADAM1 bi zahmet soldat nickin neydi vs sölede, ondan sonra buradaki Paticik Üyeleri ile dialoga gecip derdini anlatırsın. Tek bildigimiz Soldat-tr adminlerinden biri oldugun. Ha benım yaklasımımı elestırıyosan; Adamına göre muamele gösteriyorum. Saygı hakedene verilir, karşımda ki adam aciz ve kendiliksiz bi kişiyse tabiiki saygı göremez benden. Uslubum sert olabilir, sinirlendigim konulara boyle yaklaşıyorum (karşımdakının seviyesine iniyorum bi nevii)

Benim kişisel problemim de durduk yere çıkmadı elbette, o sitenin adminlerinden biri olacak bi lamerin biz Paticik üyelerine ve Paticik topluluguna karşı ettigi laflar yüzünden çıkmış bir tartışmanın büyümüş dallanmış budaklanmış haliydi. Hatta kendisi banlandı sonra paticikten bende soldat bölümünden uzaklaştırma almıştım yine uslubumdan dolayı. O konuda haklı oldugumu dusunuyorum hala.


Tamam belki hatalı olabilirim oradaki herkesin ...... derken bunu kabul edebilirim, buradaki genelleme için ozur dılıyorum, çünkü krusty gibi yada hiç tanımadıgım fakat ozunde iyi olan insanlar oldugundan dolayı. Ama işte burada ki hatamı kabul etmem demek degildir ki lafımı geri alıyorum, aksine biraz degistiriyorum ve diyorum ki kendi sitesinin propagandasını yapan-insanlar arası eşitlikten bahsedip kendi yaptıklarını gostermeye calısan-prof. oyuncu olucam diye iki zevk almaya giren insanları ezebilecegini sanan-cıkın mac yapıcaz diyen-kufur eden-eziklik yapan oyunu hayat meselesi haline getirip kendini kasan herkese hitap ediyorum armagan ediyorum adeda o lafı. Bunada kulp takmaya kasma istersen ;)

Şimdi bu yazdıgın, kendi sitenizi ve yaptıgınız işleri anlatan yazılarla benden +rep yada teraziye tık yada nebilim emege saygı gibi şeyler duymak ıstıyosan yanılıyosun bikere, nedeninide sölyiyim. Uzun sure once tek basıma bi clanın sorumlulugunu uzerıme aldıgım gunlerde bile kazık ustune kazık yiyip beni savunmayan destek gostermeyen bi kişi ile bu yukarıda biraz bahsettigim şu laf atma hadisesi üzerine girdigim tartışma sonucu soldattan sogudum, cunku anlamıştım ki karşımdaki gerzegin teki, etrafındada bi sürü kralcı var. Aynı ortamda bulunmak sadece sinirleri bozar. O halde bırakmalıyım dıye dusundum ve uyguladım. Sımdı goruyorum kı o lamer gitmiş site kurmuş turkıyede soldatı oynatmış(!) yaymış vs. deniliyor, Benım buna verebilecegim tepkide bellidir. O yüzden bu herif niye böyle agresif yazıyo lan dıye sormadan once bi var nedeni bişy bılıyo ki soluyo demek daha dogru olacaktır objektif açıdan bakınca. O yüzdende o kişi o komünitenin başında oldukca degil boyle işler yapmak soldatı silip tekrar baştan codelasanız bile kayıtsız kalacagım.


hadi biz çok genelleme yaptık fakat sen lamerlik heryerde var diyosun da, banada "senden daha lamer olmasınlar" diye post atmaktan kacınmıyosun bakıyorum. Yani neymiş? kendinizi buyuk gormeyın herkese eşit davranın saygı gorun vs. demeden önce kendi uslubuna bi ceki duzen vermek gerekıyomus kı sonrada boyle durumlara dusulmesin dimi? evet evet anladın sanıyorum ki. Yani buradaki üyelerin hiçbirinin lamer'lik kavramını ve türkiyede'ki lamerliğin dağılış sebepleri gibi konuları senden ogrenmeye ihtiyacı yoktur inan bana. Herkes biliyor neyin nerede ne oldugunu. Ayrıca kendi agzınlada soyluyorsun işte engellemeye calısıyoruz kendi sitemizdeki lamerlikleri vs diye. paticik soldat serverları kapandıktan sonra ve tekrar yakın tarihte yeniden acıldıgında gelen lamerler sizden geldi bittabikide. Bu bir gerçektir, yani ortada lamer var nereden geldigi belli. Sen cıkıpta bunu soyleyen adama sensın lan lamer kendine bak densiz gibi konuşursan kendin kucuk duruma dusersın. Anlatabılmısımdır umarım demek istedigimi.

Ayrıca o server basıp cıkın lan diyen yada kufur eden eziklik yapan adamlar da bizlerin kardeşi bacısı kayınçosu kuzenı yeğeni degiller, zira paticikteki soldatçılar genelde evden oynadıkları ıcın cafe kulturu pek hakim degildir soldat konusunda.

[ Mesaj 12 Nisan 2007, Perşembe - 17:55 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar şey yazdım ve laf sokmaya kasıp anca bunu mu buldun arkadaşım :). Cidden komik adamsın yahu.

Tatmin olmayacaksın ama yinede açıklama yapayım. Yıllarca ultima online oynamış biri olarak "ultimate" demedim. Röportajı yayına hazırlayan arkadaş uo ikilisini kendi açmış parantez içinde ve "ultimate" yazmış. Yoksa konuşurken kısaltma kullanıp sonra da parantez içinde ne anlama geldiğini söylemek tarzım değildir.

Neyse saçma bir şekilde tartışmayı kişiselleştirmeyin. Konumuz soldat-tr a genel olarak yapılan hakaret ve aşağılamadır. Kişilere siniriniz olabilir, ama kişiler yüzünden bir topluluğa hakaret etmeyi kendinde hak görmek komik kaçıyor. Bir de rica ediyorum cımbızla kelime toplamayın yazdıklarımdan genele yönelin, vermek istediğim mesaja bakın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Emeğe her zaman saygı duydum ancak eğer yaşça küçük bir çocuk anneme/babama rahat bir şekilde küfrediyor,admin çağırdığımda ise admin küfreden kişinin arkadaşı olupta beni atıyorsa kusura bakmayın ama problem ederim.Lamer lafını hiç benimsemedim (bence) fazla "geek"çe bi laf.[Alınmayalım lütfen]Eğer admin iseniz,lütfen oyuncularınızı kontrol altında tutmayı bilin yani burdaki hiçbir üyenin "ayar verme/laf sokma" gibi bir çabası yok.Adam gördüğünü söylüyor ona göre önlem alın vs.Ha geçmişte yaşanmışlkık olmuştur onu bilemem ama sonuç olarak serverlarınızda seviyesizliğe dur demeyi bilin.Lütfen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Serverlarımızda ve forumumuzda zaten bu tarz insanları barındırmıyoruz. Daha önce de bahsettim en ufak küfür edeni, maç yapıcaz çıkın diyeni banlıyoruz. Oyunda sorun olduğunda "!admin" yazmaları yardıma gelmemiz için yetiyor, yani durum gayet kontrol altında.

Hala soldat-tr ın malıymış gibi konuşanlar oluyor seviyeyi düşüren insanlar için, daha fazla bu konuda bir şeyleri anlatmaya kasamıycam anlayamıyorsanız üzgünüm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anlamıyoz biz kapasitemiz yetmıyo 3fk@rLı_TjuTG

ss'de gozuken cango ve ganio isimli şahıslar soldat-tr'dan geldiklerini söylediler.

[spo][/spo]
1-2 gun once çekildi ss.


çok guzel egitmissiniz adamları bravo. Bilinç kazandırmışsınız maşallah.

[ Mesaj 14 Nisan 2007, Cumartesi - 02:54 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamıyorum cidden ilk defa mı Türkiye'de oyun oynarken birinden küfür yiyorsunuz? Bunu neden soldat-tr'nin suçu gibi göstermeye çalışıyorsunuz?
Eskiden paticik sunucusunda hiç küfür edilmiyor, maç yapmak için vote kick verilmiyordu sanki.
Biz kimsenin velisi değiliz ki küfür edenin evine gidip kulağını çekelim. Elimizden geldiğince küfür edenleri uyarıyıp, banlıyoruz ama ip değiştirip, nick değiştirip giren yine giriyor. Şuan soldat-tr nin kara listesinde yaklaşık 60-70 kişi var. Ne kadar uğraşsakta arada 1-2 tane arıza çıkıyor.

Ayrıca Syn;
said:
Emeğe her zaman saygı duydum ancak eğer yaşça küçük bir çocuk anneme/babama rahat bir şekilde küfrediyor,admin çağırdığımda ise admin küfreden kişinin arkadaşı olupta beni atıyorsa kusura bakmayın ama problem ederim.


demişsin. Dediğin kişiyi tahmin ediyorum. Şuan kendisi zaten yönetici kadrosunda bulunmuyor. Bu sorunu içine atıp, hırs yapıp burda kusmak yerine bize ulaşsaydın zaten gereken yapılırdı.

Bir ricam var. Lütfen kişisel tartışmalarınız kişisel olarak kalsın. Durduk yere soldat-tr'ye bok atmanıza gerek yok.
Birde olaya şu tarafından bakın soldat-tr sunucuları olmasa şuan ordaki oyuncuların çoğu bir şekilde paticik'e akın ederdi. Lamer dediğiniz oyuncuları kontrol altında tuttuğumuz için bize kin beslemek değil aksine teşekkür etmeniz lazım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şahsım adına, paticik ortamına zamanında hakaret etmıs kufur etmıs bı şahsın admınlık yaptıgı bi ortamdan haz duymam. Fake account ve Yüzsüzlük olayına zaten o konuya girmek bile istemıyorum.

dedigim gibi isterseniz oturup soldatı baştan codelayın.
gelip burada boyle yaptık şöyle yaptık diye konuşulması ıse daha da sacma gelıyor zaten bana. Bi anlam ifade etmedıgınden.


Ona ragmen bi işe yaramadıgını gordugumuzu soyluyoruz sizin o kontrol sistemlerinizin, ortada olan gerçekler boyle. Bir bilinç kazanmamış malesef oyuncular.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ona ragmen bi işe yaramadıgını gordugumuzu soyluyoruz sizin o kontrol sistemlerinizin, ortada olan gerçekler boyle. Bir bilinç kazanmamış malesef oyuncular.


Aksine bende kontrol sisteminin gayet işe yaradığını savunuyorum. Sen zamanında nebula ve paticik'te oynadın. Bu iki sitenin serverlarının dolu olduğu zamana oranla daha az küfür edildiğini rahatlıkla iddaa edebilirim mesela.

Herneyse zaten paticik'te soldat-tr nin bu kadar tartışılması saçma. Yeni sistemle birlikte gerekli önlemler alınır umarım, düzgün kişilerle düzgün bir şekilde oynarız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...