Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

acil...fransız devrimi ve endüstri devrimi..


drizzt_chosen

Öne çıkan mesajlar

iyi de bunlar oyle hop hadi devrimim geldi benim kalkin devrinelim, huseyin kaci bugun yaz deftere haydin bismillah, devrimimiz mubarek olsun yoldaslar diye olan seyler degil ki...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US)
Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US)

Sevisiyorum o halde varim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 Temmuz 1789'un akşam saatlerinde, devrin Fransa kralı XVI. Louis, günlüğüne aynen şöyle yazmıştı; bugün, kayda değer hiçbir şey olmadı;. XVI. Louis bu satırları yazdıktan hemen sonra aynı gün, dünya tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil edecek Fransız İhtilali patlak verdi. Bu tarih; I. Dünya Savaşına kadar uzanan bir çok alanda köklü değişimlerin temelini oluşturan bir zaman kavşağıdır.

yürü be![signature][hline]FİLTHY PLAY!
*********...

[Bu mesaj Fistan tarafından 16 Kasım 2005 01:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sanayi Devrimi, "Hoppa haydi ayaklanın sanayileşiyoruz" diye bir şey değil ki, bir "gün" değil, bir süreç. Bu sürecin başı 1830lara kadar dayanır, asıl ateşlenmesi 1840-50 arasında olmuş ve sonunda 1. Dünya Savaşı patlak vermiştir. Günümüz dünyasının hala 1910larda yakaladığı ekonomik performansa ulaşamadığından bile bahsedilir. Sürecin başladığı ve en hızlı gittiği yerlerden biri olarak da İngiltere kabul edilir, "Üstünde güneşin hiç batmadığı İmparatorluk" olması da yine Sanayii devrimi sırasında temeli atılan ve geliştirilen bir olgudur. "Sanayi devrimi İngiltere'de oldu" denmesini sebebi yine budur.


Fransız devrimi de aslında buhranlı bir süreçtir ama başlangıç tarihi olarak halkın ayaklanması ve "Yürüyün dağıtıyoruz ortalığı, hapishane basıyoruz, gına geldi bu kraldan!" dediği gün kabul edilir. Bu olayın da 14 Temmuz'da olması devrimin 14 temmuzda olup bittiğini değil başladığını gösterir bence. Çünkü üstüste bir kaç kere Cumhuriyet ilan edilmiş, karşıt görüşler ve kralcılar yüzünden yüzlerce kişi giyotine gönderilmiş, hatta araya Napolyon'un imparatorluğu bile girmiştir. 14 Temmuzda olay pıt diye bitmemiştir yani, bir de Fransız İhtilali'ni inceleyeceksen olayların nasıl o hale geldiğini görmen için 14 Temmuz'un da öncesine gitmen gerekir. Kısacası o da bir süreçtir diyeyim, en azından ne zaman başladığı belli.

Ödev falan hazırlayacaksan dilerim bunları göz önünde bulundurursun, çünkü "devrim" denen en basitinden düzen değişikliği olan bir şeyin sonuçlarından önce "nedenleri" vardır.

Saygılarımla,[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...