Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akvaryum Tutorial


Fistan

Öne çıkan mesajlar

5 saat önce, miyaw33 dedi ki:

Deniz çok zor, yapıcam desem hanim beni falakaya yatırır herhalde. Skimmer, soğutucu, balık, canlı kaya vs herhalde ufak motosiklet parası gider

Aslında ikinci el veya amazondan getirebiliyorsun uygun fiyata veya bir tane micro protein skimmer ve cok ufak bir akvaryum iki tane de palyaço alacaksın. Ama sorun var. hemde çok büyük sorun. Bristol wormlar. Bu kurtların üzerinde ki dikenler çok zehirli. Hele benim gibi okyanusun içine devamlı dalan bir adam için. Bir keresinde elime dikeni battı dudağım morardı. Elime battığı yer 2 ay kadar taş gibi sert kaldı. Sırf bu yüzden bu kurtlar yüzünden bıraktım ben. Ne kadar temiz tutmaya çalışırsan çalış bunlar birden akvaryumu sarıyor ve  boyutları 20-30 cm kadar ulaşıyor.  Ama denizin zevki. Bir bakıyorsun ufak bir deniz yıldızı çıkmış kendi kendine ilerliyor... Bir bakıyorsun bir deniz tavşanı belirmiş ufak ufak bir sürü canlı çıkıyor.... eğer kaliteli canlı okyanus kumu paraya kıyar alırsan. Mutlaka bir şeylerin yumurtaları oluyor orda. Anlatamam sana o zevki. O kadar ufak bir cam arasında ki muhteşem dünyayı mutluluğu nasıl anlatırsın ki. Kesinlikle tatlı suyla lakası yok  Müthiş bir şey. Deniz akvaryumu kurmaya karar verirsen mutlaka ara. Yardımcı olurum. ucuza kurarız. Ve ilk başta yapabileceğin hataları aza indiririz. 

akirafes tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Ben tekrardan akvaryuma başlamak istiyorum. Hatta duruma göre akvaryum ölçülerini büyütmek istiyorum fakat yer sıkıntım var. Kucuk ya da buyuk farketmez. Petek önüne koymak zorunda kalacağım(mobilyası ile petek ön-üst gibi kalır). Petek ufak bir petek. Boyu kısa olanlardan.

simdi normalde öyle petek önüne konmaz biliyorum, fakat evde oda termostatı var. Kışları akşama kadar 17derece, akşamları da 22-23 derece yapıyoruz ve o noktada sabit oluyor. Sogudukca devreye giren bir sistem. Akvaryum icinde de ısıtıcı olacak. Yine de sıcaklık degisiklikleri cok sert olur mu? Balıkları etkiler mi?

default cevap petek onune olmaz biliyorum ama oldurmaya kasıyorum. Yapan var mı hiç böyle?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

akvaryumun arkasına ısı yalıtımlı panel koyabilirsin, panele/duvara da o kadar iyice sıkışık şekilde dayamazsın, araya bi 25-30cm boşluk bıraksan çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum AMA tavsiye etmem

Fistan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

25-30 cm boşluk yok gibi. Akvaryum ölçüsünü de katarsam 70-80cm önde olacak bu sefer. Cam dahil arka planı full straforlasam taban ile birlikte belki oda termostatı ile dengeli oda ısınması ve akvaryum ısıtıcısı ile belki olur dedim.

evde başka uygun yer yok ve çok feci yeniden başlayasım var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

250 Lt tatlı su akvaryumum var. Canlı doğuran besliyorum. İçine saz bitkisi ektim fakat gün geçtikçe kararıp küçülüyorlar. Seachem sıvı gübre kullanıyorum. 2 adet 1 er metrelik Samsung bar led kullanıyorum 6500K. Tuz kullanıyordum bıraktım. Bıraktığımdan beri 3 kere 30 Lt su değişimi yaptım fakat sazlarda değişiklik yok. 

Kök ve sapları halen daha yeşil. Canlandırmak için ne yapmam gerekir? Teşekkürler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Az yardım lazım, şimid benim Kız balık istedi aldık bir Altın balık, neyse tek başına bir süre yaşadı bu.

 Hadi yanına farklı renk bir balık daha alalım , altın balığın yanına bir tane siyah, bir tane kırmızı beyaz altın balık aldık. 1 ay sonra öldüler 1 hafta ara ile. Yanında bir tane daha aldım, gene öldü. Bu ilk aldığımız bunları öldürüyordu galiba diye şüpheleniyorum. Çünkü ilk aldığımız, yaklaşık 6 aydır tek başına, gayet güzel iyip, içip, sıçıyor.

Bu kendi türü ile geçinemiyor mu bunlar ? Veya hangi tür ile geçinir bu balık ? Hani atalım akvaryumun içine bir nevi çeşitlilik, güzellik olsun.

Quo-Vadis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle bu türlerde aldığınız balıkların aynı boyda olmasına özen gösterin. Boyut söz konusu olduğunda kendi türüne de acımıyor.

Ayrıca fanusta su filtrasyonu olmadığı için çabuk kirlenecektir. Günlük suyunun değiştirilmesini tavsiye ederim. 

Fanusta beslenilecek balık sayısı çok çok az. Sağlıklı da değil bence. Uygun bir filtre ve ısıtıcı ile ufak bir akvaryum, daha mutlu balıklar demek. Japon balığının yanında, fanusta besleyebileceğiniz teleskop olabilir. Farklı bir Japon varyetesi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O fanusta her gün düzenli şu değişimi ile en iyi ihtimalle bir balığı uzun süre yasatabilirsin, iki veya daha fazla balıkta birazda yem fazla verdiysen nitrat-nitritten balıklar hızla ölür. 

O fanus yerine 40 santimlik kare akvaryum, asma filtre ile çok daha sağlıklı yaşar balıklar, faunus kadar yer kaplar 40 lik akvaryum

miyaw33 tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende bir tane böyle balık var fanusta 2019 nisan ayı gibi ofiste genel müdüre hediye gelmişti sdsfds bayram zamanı kimse ilgilenemeyecek ofiste diye ben aldım eve götürdüm kaldı öyle bende. ölür zaten çok yaşamaz dedim 2 sene oldu bakıyorum daha yeni öğrendim cinsini tetra imiş. azaldıkça biraz su ekliyorum üstüne, 2-3 haftada bir suyunu değiştirip fanusu güzelce temizliyorum, gayet sağlıklı gözüküyor kıpır kıpır hala nasıl yaşadı bu kadar anlamıyorum. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Suyunu 2-3 günde bir değiştiriyorum. Önceden de öyle idi, ama şimdiki balığın yaşam azmi midir nedir, yaşıyor valla tık demeden, salyangoz da var yanında bir tane, geçinip gidiyorlar. Öncesini de hesaplarsak yaklaşık 1 senedir yaşıyor işte bu fanusta. Koi balığı yemi yazan, ufak tefek, yuvarlak yemler var poşetimsi bir şeyde, 2-3 tane atıyorum günde bir kere, iyiyor.

Neyse daha büyük bir şey alayım. ona aktarayım bari balığı. Yanında da farklı hangi tür gider ? Tavsiye verin bana accık. Kavga etmeyecek türden olsun.

Quo-Vadis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yanında gitmez baska balık japon balığı bunlar çok oksijenli temiz su ister aslında, topicin başında da fanus hakkında görüşler var, tavsiye etmem fanusta balık beslemeyi, bir süre sonra gelişemeyecek hastalıklara, su sıcaklığı animdeğişimlwrine adapte olacağım derken küçücük kalıp bir gün vefat edecek fanusun içinde. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Selam,

Birkaç tane Japon balığı olan 100-120 litrelik bir akvaryum kurmak istiyorum. Uygun ikinci el bir akvaryum mu yoksa sıfır akvaryum mu alayım? Ve mümkünse İstanbul Anadolu yakasında ekipman ve balık konusunda danışıp alım yapılabilecek hangi satıcı/dükkan önerirsiniz?

Edit: İlk sayfadaki Fistan'ın ön bilgilendirmesini okudum, tüm konuyu yarın hatim ederim artık ?

Saygılar.

paramecium tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...