Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acil Yardım Lazım


tBF

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar ödevim var Ekonometriden ve 1990 sonrası türkiyede meydana gelmiş Ekonomik Krizlerin GSMH a etkisi konulu ve bilgi bulamiyorum bi türlü bilen varsa yardımcı olsun..

Thanx


PS: GSMH = Gayri Safi Milli Hasıla[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

94 krizi
99 krizi
2001 krizi

Arada 96da bir çalkantı var ama onu atlattık.

Bütün krizlerin nedeni ülkenin döviz stokunun bitmesi sonucu darboğaza girilmesi, borçların ödenemeyecek hale gelmesi, sıcak paranın hızla ülkeyi terketmesi.

Ne kadar kapsamlı istiyorsun? DPTnin sitelerinde, www.ceterisparibus.net sayfasında veya bazı kitaplarda ayrıntılı olarak var hepsi.

Tüm krizlerin sonucunda ülkede döviz sıkıntısı oldu, yatırım hareketleri durdu, tüketim harcamaları bir anda frenlendi. Bunun sonucunda kriz yılları ve kriz yıllarından birer sonraki yıllarda GSMHde şiddetli azalmalar görüldü. Özellikle 2002 yılında bu etki çok belirgindir.

Tam detaylı olarak açıklarsan şöyle şöyle diye sana tam kaynak bulurum, ama ekonometrik model kurmam söyleyeyim (hiç hazzetmem ekonometriden)[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana direk olarak bu bütün krizlerin GSMH ye ve ülke ekonomisine (doğal olarak) olan zararları ne olmuştur konusu için kaynak lazim gösterebilirsen çok güzel olur :)

Thanx[signature][hline]Bow down before the one you serve,
You're going to get what you deserve...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...