Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dövüş Sanatları ve Kursları


Dregoth

Öne çıkan mesajlar

Ben kick boxa gidiom baya iyi bence kick box cok feci tekme atarsın yani tekmeleri ole sallamassın bilerek kodunmu adamın kafaya dagılır adam :D ama Wt de superdir direk karşındaki adamı nasıl doverim sporu artı bide eskrima ile ogretiyorlar 2 tane kucuk sopayla yapılan bi dovuş du sanırım eskrima.Burada bende başlamak istiyom wing tsun a nerde başlicaksin ?[signature][hline]Amidala lvl 50 fire/devices-coh
Helcaraxe lvl 40 Duelist-mxo
Helcaraxe lvl 14 troll Hunter-wow
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Etiler de bi yerde hemde bi arkadaşla başlamak daha da iyi olur ayda 100 $ numarasını sana vereyim hemen... (212) 263 85 80 ilgilenen arkadaşlar bana haber versin ÖMS den... Eğlence olur bizede[signature][hline]Custodem 4 Eylül 2005'te Rock'n Coke' da demiş ki:

Burada herşey var ama bi kerhane yok...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi aikido yada judo saldiri sporu degil gerci judo olabilir, ama senin teknik bilmen onemli, o katalar senle butunlesiyor mesela Steven Segal de ilk aikido 1. dan beyaz insan ama filmlerinde gordugun gibi tekme tokat dalip ordan oraya firlatiyor insanlari (aikido nun firlatmalari superdir zaten) o yuzden sen savunma spor la ozdeslesirsen once saldiriyi aklindan cikarirsin sonra kendini gercekten savunabildiginin farkina varirsin, kick box , box bunlari sahsen ben spor `dan saymiyorum zaten gerek hocalari olsun gerek calisma alanlari olsun senin benim gibi zamanini bilgiasyar karsisinda geciren , okuyan calisan, yani adam gibi adamlarin pek tercih etmicegi yerler, felsele olayi yok ve kokleri yok, illa ben gayetiyle vurup kirmak istiyorum diyorsan tekvando ya gitmeni oneririm sahsen. cin sporlari hakkinda bi bilgim yok ama arkadaslarin dedigi 2. dan dan sonra nanchaku , katana kullaniyorsun kelimeleri cok cok sacma zira birakin japon savas malzemelerini cinlilerin kendi sporlarinda dan kelimesini kullandigindan bile supheliyim. ben kacma, savunma saldirma konusunda ayrica ninjutsu yu oneririm gerci turkiyedeki dojo su yeni ve nasildir bilemicem (1. dandi hocasi en son) . bunlarin yaninda hic bi zaman bi aikidocuyu, judocuyu ve karateciyi kucumseme ozellikle kendilerini ona adamislarsa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sana kesınlıkle Wu-Shu yu tawsıye edıorum.Kendı yaptıgım spor üstelık ben o kadar aham şaham bi atletık yapıya sahıp te degılım ama bu spor ınsanı o kadar çevik yapıyo kı bır ay gıt farkını goruceksın haftada 3 seans gıtmenı tawsıye edıorum bu da bır ayda 12 seans edıyor. Güç iş zor teknik ve sanat anlamına gelir. wu-shu Çin savunma sanatlarının genel adıdır. Çin dışında genelde Kung-Fu olarak tanımlanan spor türleri de buna dahildir. 3000 yıldan fazla bir tarihi vardır. Bugüne kadar yüzlerce wu-shu stili ve binlerce form (Tao-Lu) geliştirilmiştir.Yani baya bı geçmısı war ustelık hareket sayısı oldukca fazla.Wu-Shu nun zaten kelıme anlamı Savaş Sanatıdır.Ayrıca Wu-Shu da yanı nası annatsam cok farklı seyler war bı Japon karetesı gıbı sureklı aynı hareketlerden olusmuyor.Wu-Shu tam senın ısteyecegın spor ozellıkle dısarda(sokak kawgaları dıyelım bız buna) son derece etkılı.Gerçekte, saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer kartografik hareketler ve Uzakdoğu felsefi Vu Şu adı altında toplanır.Anlık zeka ile başarıyı sağlayan ruh ve moral gücü veren bir sistem olup aynı zamanda konsantrasyonu geliştiren bi antreman türüdür.Seanslarda esas olan wucudun her yerını farklı bır bıcımde gelıstırmedır.Ayrıca kendını baya gelıstırısen wu-shu nun kendıne has bolumlerı wardır.Bu bolumler arasında da sana tawsıyem Sert, Derin we Hızlı olanlarıdır (Kendı adıma benımsedıgım en ıyı 3 lu :p)[signature][hline]Apache, 05 Eylül 2005 12:20 tarihinde demiş ki:
ankara bes tepe iki tepe acıgı var atom bombası yıyebılırız


[Bu mesaj SmoLaFein tarafından 17 Eylül 2005 11:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben tekme ağırlıklı sporların çokda etkili olduğunu düşünmüyorum ya...el ayaktan her zaman hızlıdır herhalde tabi sağlam bir yan tekmenin yanını hiçbirşey tutamaz

boyuna açık elle yapılan bi vuruşda ölümcüldür tabi :)

dövüş sporu sadece adam dövmek değildir bu işin tekniği kataları felsefesi birton şeyi vardır ve bu işi yapmak gerçekten özen ve azim ister...ben çoğu katayı izlerken mest olurum mesela adam ne kadar güzel yapıyor diye...sanat denilmesinde bir sorun yok yani bence

onun dışında
egzantrik olsun diyosan silahlı falan böyle Wu Shu
spor yapıcam maçlara çıkıcam diyosan Karate
adam dövücem diyosan Wing Tsun :)[signature][hline]HIT THE LIGHTS!!!alights alights alights...HIT THE LIGHTS :):):)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
Dregoth eğitim zaiyatı olmuş.

Bence ilk deneyim için, vücut dengesini geliştiren dallarla başlanmalı. Daha sonra savunma öğrenilmeli, en son da saldırı öğrenilmeli.

Bir kaç kick box antremanına çıkmıştım spor salonunda, beraber antreman yaptığım insanların bir kaçı milli sporcu ya da büyük ihtimal TV'de izlediğiniz insanlardı. (misal Apache Serkan asdasfa)

Her şeyden önce kick box insana kondisyon, darbelere dayanıklılık ve tetiktelik katar, vücut dengeniz gün geçtikçe gelişir. Götünüzü yerden kaldıramazken bir kaç ayda mükemmel tekmeler atabilir hale gelebilirsiniz.
Ayrıca bir sporcunun tek bir dalda gelişim göstermesi beraberinde belli zayıflıkları da getireceğinden bu zayıflıkları minimuma indirmek için imkanınız olduğu ölçüde diğer dövüş sporlarını da en azından temelde öğrenmelisiniz.

Bir de bildiğim kadarıyla kick boxta diz ve dirsek kullanmayı öğretiyorlar, ama müsabakalarda kullanmak müsabakanın türüne göre yasak.
Çok ateşli değilseniz de burnunuzu vs. kırmazsınız. Ama bizim orda bir eleman vardı ne zaman bir turnuvaya gitse burnu, çenesi kırık, kaşı patlak dönerdi. İyi dövüşçüydü ama.

Son olarak "ooo tinerci ben xxx'te bilmem kaçıncı dandanım, cart kuşaktanım, curt müsabaksında derecem var" diyip tinercilere ya da sokak serserilerine kafa göz girerseniz, büyük ihtimalle bir yerinize şiş vs. girer. Aman diyeyim, kendinizi koruyabileceğinizi bilin ama gereksiz risklere girmeyin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet arkdaşlar bende başlamak istiyorum.

1.70 boy var kısayım azcık. ortalamanın altı diyebilriz. hafif kiloluyum. 80 kilo : D 10 kilo fazla var.

Diyet spor s başladım 10 günde 4 kilo verdim 80 e düştüm. devam edicem buna fakat dövüş sanatlarını öğrenmek istiyorum. en iyisi etkilisi hangisidir. bilmek istiyorum.


Taktiğim genelde şudur: ani ve sert 2-3 darbe sonra hala ayaktaysa savunma. savunma yarılırsa topuk :D

ona göre tavsiye verirseniz sevinirim. Ha diyosanız çalışırsan bu taktiğin değişir kaçmadan yararsın yada o seri 2-3 hareketi 4-5 e çıkarırsın. valla süper olurdu. Bekliyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...