Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sıkça Sorulan Sorular


Adiemus

Öne çıkan mesajlar

Temel Sorular

S: En iyi meslek (profession) hangisidir?
C: Guild wars son derece dengeli bir oyun. Dolayısıyla bütün meslekler üç aşağı beş yukarı aynı güçte diyebiliriz. Önemli olan doğru skill kombinasyonlarıyla eldeki malzemeyi iyi kullanmak. En iyi karakter budur diyenleri önemsemeyin, hangisini kendinize uygun görüyorsanız onu seçin.

S: Guild wars'da fishing/mining vs. tarzı savaş harici skiller var mı?
C: Hayır yok. Guild wars savaş üzerine kurulu bir oyun. Kullandığınız zırhları ve bazı silahları şehirlerdeki crafter npc'ler yapıyor. Ayrıca yaptırabilmek için gerekli hammaddeye ve paraya sahip olmanız gerek. Hammaddeler öldürdüğünüz yaratıklardan çıkıyor.

S: Ölümün herhangi bir zararı var mı?
C: Öldüğünüz zaman 15% death penalty yersiniz. Yani canınızın ve enerjinizin maksimum değeri 15% aşağı çekilir. Her ölümde %15 daha aşağı düşer. Mesela 300 hp'niz varsa ve 3 kere ölmüşseniz 45% penalty yersiniz ve oyuna 165hp ile devam edersiniz. Maksimum death penalty 60%'dır. Ne kadar ölürseniz ölün canınız ve enerjiniz 60%'dan aşağı düşmez. Her kazandığınız 75xp'de 1% penalty silinir. Şehre döndüğünüz zaman üzerinizdeki death penalty kalkar. Fakat öldürdüğünüz tüm yaratıklar tekrar spawn olur ve şehirden çıktığınızda onlarla aynı yerlerinde tekrar karşılaşırsınız. Bunun dışında öldüğünüz zaman experience veya item kaybetmezsiniz.
S: Oyundaki emote ve komutlar neler?
C: http://www.gwonline.net/page.php?p=87

S: Partimdeki kişilere saldırdığım kişiyi nasıl bildirebilirim?
C: Ctrl+space'e basarsanız takımınıza otomatik olarak I'm attacking ! şeklinde bir mesaj yollanır. Takımınızdakiler de T tuşuna bastıklarında otomatik olarak o kişiye saldırmaya başlar. Bunun dışında ctrl'e basıp ekranınızdaki herhangi bir şeye basınca onunla ilgili takımınıza rapor verebilirsiniz. Örneğin ctrl'e basıp sol üstteki level barına tıklarsanız takımınızdakilere levelınızın kaç olduğu ve bir sondaki levela ne kadar kaldığı hakkında bir mesaj yollanır.

S: Skill point ne iş yarar, nasıl kazanılır?
C: Skill point yeni skiller öğrenmeye yarar. Şehirlerden her aldığınız skillde 1 skill point kaybedersiniz. Her level atladığınızda ve daha önceden bitirmediğiniz bir mission'ı bitirdiğinizde 1 skill point kazanırsınız. Level 20 olunca da level barınız xp kazandıkça artmaya devam eder. Fakat dolunca level 21'e geçmemenize rağmen 1 skill point alırsınız.

S: Nasıl para kazanabilirim?
C: Birçok yolu var. Öncelikle çok para harcamayın. Sık sık armor değiştirmeyin. İşe yaramayan itemları satın veya salvage kit ile parçalayın. Expert salvage kit ile parçalayacağınız itemlara dikkat edin değersiz itemlar için expert kiti kullanmayın. Zaten missionları ve questleri bitirirken elinize yeterince para geçecek. Çeşitli para kazanma yolları var onların da bir kısmı forumdaki diğer başlıklarda yazıyor, bir kısmı da ilerde eklenecek.

S: Mesleğimi değiştirebilir miyim?
C: Ascalondaki yıkımdan önce yani oyunun başında bütün ikincil meslekleri deneyip istediğiniz bir tanesini seçerek devam edebiliyorsunuz. Yıkımdan sonra ise oyunun ilerleyen bölümlerinde level 20 olduktan sonra ve ascension missionlarını tamamladıktan sonra alacağınız bir quest ile ikincil mesleğinizi değiştirme hakkınız var. İlk mesleğinizi hiçbir şekilde değiştiremezsiniz.

S: Oyun haritasına nerden ulaşabilirim?
C: http://www.gwonline.net/page.php?p=127. Ayrıca başka birçok siteden de bulabilirsiniz.

S: Nasıl xp (experience) kazanırım?
C: İki kolay yolu var. Missionlar ve questler. Her yaptığınız mission için 1000xp kazanırsınız. Her missionın bir de bonusu olur ve bonusu da yaparsanız ekstra oalrak 1000xp daha alırsınız. Bunun yanısıra yaptığınız questlerin sonunda da ödül olarak xp alırsınız. Bunların dışında her yaratık öldürdüğünüzde xp alırsınız. Kendi levelınızdaki yaratık size 100xp verir. Levelı sizden yüksek olan yaratıklardan daha çok alçak olanlardan daha az xp alırsınız. Sizden 6 level veya daha alttaki yaratılardan xp alamazsınız. Aynı şey arenalarda öldürdüğünüz adamlar için de geçerli. Bunun yanısıra alacağınız xp partinizdeki adam sayısına bölünerek size gelir. Örneğin bir yaratık size 100xp vermesi gerekiyorsa ve grubunuz 4 kişiyse 25xp alırsınız.

S: Nasıl ekran görüntüsü (screenshot) alırım?
C: PrintScreen tuşuna basarak alabilirsiniz. Resim bmp formatında guild wars klasörünüzdeki screens klasörüne kaydolur.

S:Oyunun hızı nasıl, lag oluyor mu?
C:256kbps Adsl ile çok az server bazlı lag olabiliyor.Şehir içlerinde bazen lag olsa da neredeyse şehir dışında hiç lag yok.Onun dışında 256k adsl yeterli oyun için.

Yıkım Öncesi Ascalon

S: Yıkım öncesi Ascalon nedir?
C: Roleplay karakter açtığınızda oyuna başladığınız yerdir. Oyun dinamiğini burda az çok öğrenirsiniz. Kendine göre kuralları vardır. Mesela death penalty yoktur. En fazla 2 kişilik parti kurabilirsiniz. Crafter, merchant, henchman npc'ler yoktur. Burdan ayrıldığınızda bir daha geri dönemezsiniz.
[i]Edit by zamo:Merch
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Düşündüm de bu yazıyı geliştirebiliriz. Oyun hakkında yoruma dayalı olmayan sorularınız varsa bu başlık altına yazarsanız kısa sürede cevabı verilir ve aynı formatta ilk mesaja eklenir. Mesaj kalabalığı olmasın diye bu soru ve cevapları ilk mesaja ekledikten sonra silme taraftarıyım kalabalık olmasın diye. Bir de lütfen temenni & teşekkür tarzı mesajları bu başlık altına atmayın ki amacına uygun bir yer olsun. İlle de birşeyler söyleyeceğim diyorsanız ö.m atabilirsiniz. Yani bu başlığı sadece soru sormak için kullanalım ve attığımız mesajın silineceğini peşinen kabul ederek sorumuzu soralım veya cevabımızı verelim. Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rp yapmak isteyen arkadaslara kendilerine grup edinip (güçlü olsun)yıkımdan sonra asscalon city de great northern wall a gidip missionlara(gider gitmez enter mission çıkar)katılın bazen çok zor olmasına karsın cok eglenceli ve cok fazla Exp gelio ve yeni sehir gibi kucuk kasabalar cıkıo burda ihtiyac buralarda ihtiyac giderip yeni adamları party ye alabilirsiniz.

Ayrıca alınan missionlar oyunun ana konusuyla ilgili oldugu icin cok güzel oliiii.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...