Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CoH'tan Beklentileriniz ve Bulamadıklarınız.


Keyzar

Öne çıkan mesajlar

Oyunun eksik gördüğünüz yanlarını burada belirtelim ki, başlamak isteyen arkadaşlar varsa baştan neyin ne olduğunu görsünler. Sonradan âlâkasız topicler altında bu tür tartışmalara girmeyelim.

Ben genel itibariyle eksik gördüğüm yada görülen birkaç şeyden bahsetmek istiyorum.

1. Şu an için oyunda "PvP" mevcut değil. İleri tarihlerde gelecek ek paketler ile bu eksiklik bertaraf edilecek.

2. Oyunda "Loot" sistemi yok. Envanter bölümünüze, powerlara takabileceğiniz extra güçler veren "enchantmentlar" otomatik olarak düşüyor. Takım halinde de olsanız herkese eşit miktarda dağıtılıyor. Bunun dışında, diğer oyunlarda health, stamina potion olarak geçen ve ekstra "buff" lar kazandıran "inspiration" larınız mevcut. Yaptığınız görevlere göre geçici veya kalıcı olarak kazandığınız eksta powerlarınız ve buff'larınız mevcut.

3.Diğer oyunlarda olduğu gibi armor, kask, bot, eldiven, yüzük, kolye tarzı şeyler mevcut değil fakat City Of Villians ile birlikte Super Group(Guild, Clan)ların kendilerine özgü süper silahlar geliştirmeleri mümkün olacakmış. Onun dışında "item" sever arkadaşlara yönelik yeni birşeyler ekleneceğine de eminim.

4.Oyunda maksimum LvL 50. Bu seviyeye ulaşanlar yeni 2 Archetype(class) a kavuşuyorlar. Bu archetypelar yeni karakter açılarak oynanabiliyor, yani lvl 50 karakterinize ek olan birşey değil. Bir sonraki expansion'da 2 yeni sınıfında geleceğini duydum forumlardan. Bu arada "lvl 50 olduk kas kas nereye kadar" diyen arkadaşlarada bir yanıt vereyim. Genelde bu tür bir düşünce içinde olan kişiler "LvL 50 oldum en büyük benim, daha ne diye tekrardan sıfırdan karakter ile başlayıp o rekabeti yaşayayım" diyen kişiler.

Arkadaşlar bu oyun ne bir Diablo, ne Ultima, ne de PvP'nin mevcut olduğu bir başka mmorpg. Eğer oyunların anlamını sorgulamaya başlıyorsanız ve amaçsız olduklarına dair bir sonucada ulaşıyorsanız, dışarı çıkın gezin, tozun, temiz hava alın, daha farklı sosyal aktivitelerde bulunun. Yok ben illa mmorpg oynayacağım ve bir anlam arayacağım diyorsanızda: mmorpg=eğlenmek=hoş beş vakit geçirmek=kafa dağıtmak=yeni insanlar tanımak=stres atmak=vs... Bu oyunu oynayan ve bu zevkleri tadamayan birisi varsa eğer, ya bizlerle fazla vakit geçirmemiştir, yada bizlerle yıldızı uyuşmamıştır.

5.Oyunda seslendirme mevcut değil. Everquest 2'deki gibi npc'lerin seslerini duyamıyorsunuz ama zaten CoH'un mantalitesine aykırı birşey bu. Sonuçta süperkahramanlık hikayelerinin altında 2000'li yılların Hollywood filmleri, yada diğer çizgi filmler değil, çizgi romanlar yatmakta. Benim keşke dediğim bir tek şey var bu konuda, oda, biraz daha powww, bammm, türü efektler ile oyun daha eğlenceli ve esprili hale getirilebilirdi, fakat buda CoH'un ciddiyetine aykırı birşey olurdu.

6.Düşman çeşitliliğinin az olduğundan bahsedenler oluyor. Aslında haklılar çünkü bu kişiler oyunda sadece 2 yada 3 harita görüp oyunu bırakan kitle. Görebileceğiniz o kadar çeşitli ve sıradışı "Mob" gurupları var ki, yanlarına gidip hayran hayran adamlar nasılda modellemiş bunları diyerek bakıyorsunuz.

7.Oyun içi hikayelerin yetersizliğinden bahsetmişti "Sosti". Ben aksine bunların birbirlerine çok güzel bağlandığını düşünüyorum. Tamam fazlasıyla klişe hikayelerde mevcut ama o kadarıda göz ardı edilebilecek türden.

8.Karakter çeşitliliğinin azlığından ve bunların geliştirilmelerinin basitliğinden yakınanlar vardı. Bir defender'ı ele alalım. Defender'ın görevi her oyunda takımı iyileştirerek ekstra buff'lar ile yada düşmana attığı debuff'lar ile ayakta tutmaktır. CoH'da adam akıllı defender oynayan birisi, mevcut olan 6 defenderın ne kadar birbiriyle farklı olduklarını rahatlıkla görebilir. En azından her birinin powerlarını tek tek incelerse de bu sonuca ulaşabilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Aslında zamanım olmadığı için uzatamadım daha sonra bıraktığım yerden devam ederim
[signature][hline]City Of Heroes...
Keyzar: Spine,Regeneration-Scrapper LvL 50/ Toxygen: Dark Miasma,Radiation Blast-Defender LvL 32 Keizar: Warshade-LvL ?

[Bu mesaj Keyzar tarafından 18 Ocak 2005 14:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm. keyzarın eksiklik olarak belirttiği bazı şeyleri , sıfatının getirdiği ağırlıkla biraz "politik" yazıdığını düşünüyorum :D

kendi açımdan bu oyunda pvp/loot olmamasından çok memnunum. etrafımda gördüğüm her oyuncunun günün birinde bana yardımcı olabileceğini bilmek , her adım attığımda arkamda "kalleş" oyuncuların olmadığını bilmek , herhangi bir görevde loot peşinde koşup grubun hayatını tehlikeye atmamak ve aynı şeyleri gruptaki diğer elemanlarında yapmıyacağını bilmek beni oyun oynarken olması gereken en son şey olan "stres" ten uzak tutuyor.

kendi adıma artılardan birisi budur. ikincisi ve belkide en önemlisi CoH oynayan türk topluluğun kültür düzeyinin ve yaş ortalamasını yüksek olması. -ki daha önce de söylemiştim şimdi de söylüyorum bunda oyunda loot/pvp gibi hırs faktörlerinin oyunda bulunmamasının büyük payı olduğunu düşünüyorum.

bir diğer + özellik oyundaki karakter sınıflarının arasında büyük farklar. sostinin daha önce söylediği gibi sınıf arasındaki farkları bırakın iki silah arasında bile oyun stili olarak büyük farklar var. buda oyunu çok uzun süreli kılıyor.

Bu güne kadar gözüme çarpan en büyük eksiklik MÜZİKLER. Hatta olmayan müzikler desek daha doğru olur. müzşkler için ayrı bi expansion çıksa belki düzelir. o derece kötü. sadece belli arealara girerken çalan 1 dakikalık dandik müzikler ve sonra sessizlik. çok kötü.

devam edicek...[signature][hline] MSN : [email protected]
---
Sözlükte Ben :D
---
SWG : Heyd Spinner (Tatilde)
CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 22

---
[b] Mustafa Kemal Atatürk demişki... (Ahh erken gittin Atam)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm gelelim eksiklere....

Tunch'un soyledigi herşeye katilmakla birliktle bir kaç ufak eksikligi soylemeden edemiyecegim.

1-Archytpe az bence.Yani mesela Blaster lar daha fazla olabilirdi.Ne bilem Su adam fln :P.Scrapper da Daha çok silah olabilirdi seçilebilecek.

2-Kotu adam olmak olsaydi diyecem ama Oda geliyor ondan mutluyum :D

3-Oyunda LvL atlamak diğer lvl atlanmali oyunlara gore zor bence ama lvl atladiktan sonra daha fazla şey kazanabiliriz.Yani lvl atliyoruz sadece slot kazaniyoruz.

Gelelim Artılarına:

1-Oyunda tunch dedigi gibi dayanışma cok guzel.Yani herkez birbirine yardım ediyor.Mesela adam kendine yaramiyan encanhment'i satarim para kazanıırm,duşuncesiyle deil grupta adamlara soruyor ihtiyaçı olan varmı diye.(Tabi bu oynayan kişiden kişiye deişir fakat ben hiç gormedim vermiyenini :D)

2-Tabiki en buyuk ARTISI Super Kahraman olmak.Gokdelenlerin arasindan ucarak gezmek.Kotu adamlarla savaşmak vs vs

3-Şuan LvL 33um ve oyun lvl atladikça daha çok zevkli hale geliyor.Yeni gelen en son powerlar lvl 32 ve lvl 38 deki powerlarla kendinizi daha çok Super Kahraman gibi hissetmenize yol açıyor.

Benden bu kadar.Sağlıcakla kalın..[signature][hline]:hrr:Choose your destiny:hrr:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Helcaraxe, 19 Ocak 2005 13:12 tarihinde demiş ki:
Hmm gelelim eksiklere....


3-Oyunda LvL atlamak diğer lvl atlanmali oyunlara gore zor bence ama lvl atladiktan sonra daha fazla şey kazanabiliriz.Yani lvl atliyoruz sadece slot kazaniyoruz.


Benden bu kadar.Sağlıcakla kalın..


hmm evet bunun unutmuşum. bende katılıyorum. slot atlama seviyelerinde insanın level atlayası gelmiyor... :D[signature][hline] MSN : [email protected]
---
Sözlükte Ben :D
---
SWG : Heyd Spinner (Tatilde)
CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 23

---
[b] Mustafa Kemal Atatürk demişki... (Ahh erken gittin Atam)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ekleme de benden

oyunda öldüğünüzde gelen Xp debt çok ağırlaşabiliyor.

health regen zayıf.

Slot levelları gerçekten bayıcı olabiliyor.

Oynadığını karaktere göre "önerilen şeyler" yok

Mesela scrapper char ım var. Flight diye atladım hemen. Ama yakın dövüşçüye flight yalan. Super jump şart ama bir "recommendations" kısmı yok.

PvP olmaması bir eksi ama gelecekmiş

Hedefleme sistemi çok kötü özellikle kitle imhacı değil de birey birey dalan tiplerdenseniz ( benim gibi ) hasta olabiliyorsunuz istediğiniz adamı hedefleyene kadar..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra ...
×
  • Yeni Oluştur...