[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
» Forum Gezgini ... Üye Ol / Giris Yap
FORUM.PATICIK.COM
[ FORUM ANASAYFA ]  
Sikayet

Bu mesaji sikayet etmek istediginizden emin misiniz?

Bu mesaji neden rapor ettiginizle ilgili bir açiklama girebilirsiniz. Bu islem yöneticilerin mesajin neden sikayet edildigini anlamasini yardimci olacaktir.




En iyi humus tarifi
Gönderen Kisi:: Bone

Çocukluğum Antakya'da geçti, haliyle Humus deyince aradığım bir lezzet var.
Antakya dışındaki şehirlerde humusu hiç sevemedim. Ortası çukur yapılır, biraz yağ dökülür, sumak, turşu veya çam fıstığı gibi şeylerle süslenir.
Şöyle bir görüntüsü olur mesela:



Ama diğer şehirlerde yediğim humus hep tatsız şeyler oldu. Sanırım Humus unu alıp su koyup öyle humus yapıyorlar. Kıvamı bile tutmuyor.
Tadı kötü olunca, yeni bir moda başlamış. Hangi lokantaya gitsem, kızartıp üstüne pastırma koyup gönderiyorlar. İyice tatsız yapıyor benim açımdan.
O da şöyle bişi:



Evde yapmak için uygun bir tarif aradım. İnternette karşıma çıkan humus tarifleri, cips batırmalık dip sos tarifi şeklinde olduğundan, avokadolu alakasız şeylerle karşılaştım hep.
Birkaç fena olmayan tarif var, ama en çok içime sinen şu oldu benim:




Bir süredir bu tarifi kullanıyorum, yapması da kolay, tadı da iyi. Dışarıda verilen humuslardan kat kat iyi. Tahin ve nohutu evde yapmak da mümkün, ama şart değil.

Eğer benim gibi kıvam konusunda takıntılı birisiyseniz, bu tarifi öneririm.

Yok eğer "abicim bildiğin humus işte, ne tantana yapıyorsun" diye düşünen varsa, pas geçebilir bu dediklerimi.

[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
Iletisim : info [at] paticik.com
Secereli Dobermann | Londra Rehberi Copyright 2001-2015 @ Paticik.com
This forum is powered by Phorum