[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
» Forum Gezgini ... Üye Ol / Giris Yap
FORUM.PATICIK.COM
[ FORUM ANASAYFA ]  
Sikayet

Bu mesaji sikayet etmek istediginizden emin misiniz?

Bu mesaji neden rapor ettiginizle ilgili bir açiklama girebilirsiniz. Bu islem yöneticilerin mesajin neden sikayet edildigini anlamasini yardimci olacaktir.




Taş fırın ve pizza
Gönderen Kisi:: Bone

Taş fırın, çok eski bir pişirme yöntemi. Ama günümüzde bile eti, hamuru, sebzeyi en lezzetli pişiren yöntem aynı zamanda. Taş fırına sahip lokantalarda pizza veya lahmacun yemesi çok keyifli oluyor o yüzden.

Ancak evin bahçesine taş fırın yapma imkanımız olmuyor hepimizin. Veya evin içine tandır / taş fırın koymak.

Modern yaşantıda benzeri bir etkiyi nasıl sağlarız diye bakındım da şunları gördüm.

Eğer bahçeniz varsa en iyisi Roccbox'muş. İster propan tüpüyle, ister odun aleviyle kullanım sunuyor. Çok fazla yer kaplamıyor, şık tasarımı var ve üstü izole edilerek iyice sağlamlaştırılmış.

Biraz daha küçük fırın olarak Städler Made var. Bizim ev sobalarına benziyor, ama iddiası en az profesyonel bir pizza dükkanı kadar iyi pizza yapabiliyor olmamız.

Ironate diye bir tava var. Elektrikli ocaklarda ve hatta kamp ateşinde kullanılabileceğini söylüyor. Tavanın altını kapak gibi de kullanıp içindeki malzemeleri çepeçevre pişiriyormuş.

Bunlar tabii Türkiye'de satılmıyor, Türkiye'ye gönderilir mi bakmadım. Türkiye için Redmond RMC-M90E Çok Amaçlı Pişirici var, pizza da yaptığını iddia ediyor.
Ancak bu tip cihazların ne kadar efektif olduğunu bilmiyorum. Breville'in de Pizza Maker'ı varmış mesela, o da iyi pizza pişirdiğini iddia ediyor. Ama taş fırınların içinin 450 derecenin üstünde olduğunu düşünürsek, bu küçük cihazların tost makinesinden öte bir faydası olacağını sanmıyorum.

Hiçbir cihaz almadan evdeki fırınla taş fırın benzeri pişirmek için bir metod gördüm. Fırının iki katına pizza taşı yerleştiriyoruz, bu sayede ikisinin arasında taş fırına benzer bir ortam yaratıyormuş. Tabii, broiler'ı (grill özelliği diyordum buna ama tam adı broiler imiş) açsak bile ısı en fazla 300 dereceye kadar çıktığından, ve alev ile pişirmediğimizden, gerçek taş fırın kadar iyi olmayacaktır.

Yine de bu metodu denemek istedim. iki tane pizza taşı sipariş ettim. Geldiğinde bakacağım ne kadar etkili oluyor.

[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
Iletisim : info [at] paticik.com
Secereli Dobermann | Londra Rehberi Copyright 2001-2015 @ Paticik.com
This forum is powered by Phorum