[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
» Forum Gezgini ... Üye Ol / Giris Yap
FORUM.PATICIK.COM
[ FORUM ANASAYFA ]  

[ Yeni Konu ] [ Mesaj Yaz ]
bagli degilsiniz: | Giris Yap | Üye Ol |
|+ Paticik.com Forumları
|-- |+ Pati Tech / Programlama
|-- |-- |+ kabzımal jQuery...
Yazar RSS Konu: kabzımal jQuery {773}
Syf: ««/ 2 »»   [ A ]
Üye
medal 1k
ID § 29 May 2017, 11:57    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
abi functionu eger click harici bir şeyle ya da direk onload modunda cagırıyorsam

mesela var x = document.getElementbyId zımbırtısı çalışmıyor. document tanımlanmadı diyor bu seferde. neyse buyuk dert degıl sıldım uğraşamam daha.

bana bunu bilale anlatır gibi anlatıcak bir dokuman filan var mı? bak hacı node şu, jquery bu, express bu. serverla browserın connectionu bu şekil gibi gibi.

web işiyle uğraşacağımı pek sanmıyorum zaten de, yine de uğraşırsam şundan şundan uzak dur ya da şunla uğraş diyeceğiniz birşeyler var mı? mesela burda bile javascript kötü/iyi muhabbeti var. biraz daha açsanız?
Yörünge Disi
ID § 29 May 2017, 13:37    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Arkadasim. document dedigin, window dedigin objeler browser'lara ozel objeler. DOM (document object model) icinde olan seyler. Sen server side'da javascript calistirirken, ortada DOM yokken, nasil document ya da window objesine erisebilmeyi bekliyosun?

Kafan super karisik, o konuda hem fikiriz de, eksik bilgi yuzunden yaptigin su atar o kadar gereksizki smiling smiley

nodejs = server side calisan javascript.
front-end isi yapacaksan iki secenegin var :

1 - virtual dom kullanmak
2 -front-end'de calisacak kodu front-end'e <script> tag'i ile print edip olmasi gereken yerde calismasini saglamak.

senin secmen gereken 2. yol.

diger yandan kafa goz kirarak daliyorsun su ise ama yanlis yapiyorsun gibi. otur duzgun bir kitap/kurs bul, onu takip etmeye basla su is icin cunku belli ki cok eksigin var bu konuda.

Afyon'dan vekilime taze taze kaymak lazim.
Üye
medal 1k
ID § 29 May 2017, 20:39    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
abi deadline a 3 gün var tabiki kafa göz giricem. kalayı çektin yahu dur. ilerisi için tavsiye istiyorum işte.

document olayını onclick e bağlayınca calısıyor bu arada, direk oto load acınca calısmıyor. 2.yol u denemiştim calısıyor ama html içinde script calıstırmayın yapıyor hoca.
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 29 May 2017, 20:49    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
O zaman o <script> tagı içindeki kodu ayrı bir .js dosyasına taşıyıp , html'in üst kısmında o js dosyasına referans vericeksin
Üye
medal 1k
ID § 29 May 2017, 21:07    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
o şekilde calışmıyor işte sıkıntı orda.
TW
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 29 May 2017, 21:46    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
kodu koy biyere bakalim smiling smiley

edit: Hem server side hem front-end icin ayni projeyi kullaniyosan nerede neyi yaptigini tam olarak anlayabilmis degilim ben sahsen. jQuery'i server tarafinda kullanamazsin DOM olmadigi surece. Front-endde kullaniyosan, <script> icinde calisiyosa ama ayri bi js dosyasi icinden linklediginde calismiyosa fonksiyonlar aklima tek gelen sey sunu eklememis olman.
$( document ).ready(function() {
    // fonksiyonlar
});


Alinti
Emre333
bana bunu bilale anlatır gibi anlatıcak bir dokuman filan var mı? bak hacı node şu, jquery bu, express bu. serverla browserın connectionu bu şekil gibi gibi.

nodejs.org icinde mis gibi dokumantasyon var. Yok ben oturup okuyamam dersen ac youtube'u, how to node.js diye arat zirilyon tane egitim videosu cikar.
su mesela guzel bilale anlatir gibi, gerci senin soruna direk cevap degil ama.


Alinti
Emre333
web işiyle uğraşacağımı pek sanmıyorum zaten de, yine de uğraşırsam şundan şundan uzak dur ya da şunla uğraş diyeceğiniz birşeyler var mı? mesela burda bile javascript kötü/iyi muhabbeti var. biraz daha açsanız?

Bence bu biraz daha tercih meselesi. Sahsen ben suanda mecbur kalmadigim surece JS'ten baska bisey kullanmam web icin. Web icin onun disinda react var, angular var vue.js var, hepsi JS. Oturup PHP ile kasip sonrasinda JS dunyasina adim atinca muthis bi rahatlik oldu benim icin mesela. Yapmak istedigin seyleri PHP ile de yapabilirsin illaki, dedigim gibi tercih meselesi birazda.
Bunun disinda suraya göz at:

Dev Roadmap

Edit 2: Ayrica di'nin de dedigi gibi yaptigin atar cok gereksiz. Node.js'in muthis artilari var. Yaptigin sey ingilizce bilmeyip, karsindaki adamin ne söyledigini anlamayip "anama kufretti yea" demek gibi bisey dsf

yok

3 defa güncellendi. Son güncelleme 29/05/2017 22:11 tarihinde Korax tarafindan yapilmistir.
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 29 May 2017, 21:55    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Frontend kısmı için konuşuyorum , html içerisinde js kodun çalışıyorsa referans verdiğinde de çalışır , body tagini kapatmadan hemen önce ver external js dosyanın referansını.

<script src="app.js"></script>
</body>

Body taginin başlangıcına eklediysen referans js dosyaını birde DOM'un içinde id falan alıyorsa js kodun , tüm html elementlerinin yüklenmesini beklemesini sağlamasın , şöyle :

$(document).ready(function() {
// js kodu buraya
});


1 defa güncellendi. Son güncelleme 29/05/2017 21:56 tarihinde Dark_Soul tarafindan yapilmistir.
Üye
medal 1k
ID § 30 May 2017, 15:28    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Submit ettim zaten gecti de su metotlari deneyeyim yine de. thumbs up
Üye
medal 1k
ID § 10 Jun 2017, 14:57    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Ne oldu nasil oldu anlamadim da bir yerde rezil bir hata yspiyor musum onu sildim direk calisti. Get,post olayiyla ilgili bir sorum olucak bir de bilgisayara erisimim olunca ysrdirsyim buraya ona bakalim.
Syf: ««/ 2 »»   [ Y ]
[ Forum ] / [ Konu ]
=o=
[ Yeni Konu ] [ Mesaj Yaz ]
*Bu sayfadaki içerik, yazanların kiŞisel görüŞlerini belirtmektedir. KiŞiler, üye anlaŞmasında var olan Şartların bilincinde olmak yükümlülüğündedir. Üye anlaŞmasına göre, gönderilen her türlü içerik, içeriği göndermiŞ olarak görünen üye rumuz ismi ve üyenin kendisine aittir. Paticik.com ve yetkilileri, üyelerimizin göndermiŞ olduğu iŞ bu sayfada yazılı olarak bulunan içerik hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Yükümlülük altında olmasa dahi, var olan site içeriğinin bütünü veya bir kısmının site kurallarına uygunsuzluğu durumunda, iletiŞim sayfamızdan bize eriŞebilir, gereken düzenlemeleri yapmamızı sağlayabilirsiniz.
[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
Iletisim : info [at] paticik.com
Secereli Dobermann | Londra Rehberi Copyright 2001-2015 @ Paticik.com
This forum is powered by Phorum