[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
» Forum Gezgini ... Üye Ol / Giris Yap
FORUM.PATICIK.COM
[ FORUM ANASAYFA ]  

[ Yeni Konu ] [ Mesaj Yaz ]
bagli degilsiniz: | Giris Yap | Üye Ol |
|+ Paticik.com Forumları
|-- |+ Pati Tech / Donanım & Yazılım
|-- |-- |+ Excel Veri Çekme...
Yazar RSS Konu: Excel Veri Çekme {291}
  [ A ]
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 03 Dec 2018, 16:57    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Bir sorunum var;

Birden çok tabı olan bir excel dosyam var örneğin;

x1 - y1 - z1 - x2 - y2 - z2 .... bu şekilde 40ar tane gidiyor olsun tab

bunlardan x ile başlayan tablardaki satırların atıyorum d3, f3, x3 kutucuklarındaki değerleri toplatıp(tüm tablar için) o satırın karşısına yazmam lazım. ancak xlerdeki listeler çoğunlukla aynı olsa da arada 1-2 fark ediyor yani hem tüm x tablarındaki uniq tüm satırları alt alta yazacak hem de d3, f3, x3 değerlerini toplayıp karşısına yazcak.

youtubedan bakıp biraz uğraştım benzeri data çekmeyi yapanlar var ama ben beceremedim.

var mı bir fikriniz nasıl yaparız bu işi?

1 defa güncellendi. Son güncelleme 03/12/2018 16:58 tarihinde µh tarafindan yapilmistir.
TW
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 03 Dec 2018, 19:26    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
tab deyince bozdun.

macroya gider bu iş sanki. tab olmasa, SUMIF üzerinden yürünebilirmiş.

bence linkteki merge'den yürü.

consolidate

We'll surely avoid scurvy if we all eat an orange.

2 defa güncellendi. Son güncelleme 03/12/2018 19:28 tarihinde MrLevie tarafindan yapilmistir.
donanım gurusu
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 03 Dec 2018, 19:34    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Datayi gormeden cok zor aslinda spesifik bir pattern yardimci olacagi icin ama consolidate in cozmesi lazim sorunu.

eger tab isimleri duzenliyse [tabismi]![cell] duzeni icin bir seri de yazilip cekilebilir data.

Bak su anda sana bisey izah ediyorum.
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 09 Dec 2018, 10:34    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
en üst rowa bir row daha ekle
altına left le sadece x ve y le ayırt edecek şekilde ayır.

Neden böyle yapıyoruz? çünkü sumifs'in içine formul koyamıyorum ben belki yolu vardır.

Neyse, sonra son satıra geliyoruz, sumifs ile sütun sütun seçe seçe yapıyoruz, bu kısmında biraz amelasyon var evet. ( belki bi text editörde c/p yapa yapa hızlandırabilirsin burayı )
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 11 Dec 2018, 08:02    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
consolidate spesifik kolonlari ayri ayri secince hata veriyordu da toptan hepsini alip gereksizleri sildim oyle kullandim en son. power quarry ile baya yaklasmistim ama onla da beceremedim.

sonuc olarak consolidate ile yaptim tesekkur ederim.

1 defa güncellendi. Son güncelleme 11/12/2018 08:02 tarihinde µh tarafindan yapilmistir.
  [ Y ]
[ Forum ] / [ Konu ]
=o=
[ Yeni Konu ] [ Mesaj Yaz ]
*Bu sayfadaki içerik, yazanların kiŞisel görüŞlerini belirtmektedir. KiŞiler, üye anlaŞmasında var olan Şartların bilincinde olmak yükümlülüğündedir. Üye anlaŞmasına göre, gönderilen her türlü içerik, içeriği göndermiŞ olarak görünen üye rumuz ismi ve üyenin kendisine aittir. Paticik.com ve yetkilileri, üyelerimizin göndermiŞ olduğu iŞ bu sayfada yazılı olarak bulunan içerik hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Yükümlülük altında olmasa dahi, var olan site içeriğinin bütünü veya bir kısmının site kurallarına uygunsuzluğu durumunda, iletiŞim sayfamızdan bize eriŞebilir, gereken düzenlemeleri yapmamızı sağlayabilirsiniz.
[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
Iletisim : info [at] paticik.com
Secereli Dobermann | Londra Rehberi Copyright 2001-2015 @ Paticik.com
This forum is powered by Phorum