[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ] |
» Forum Gezgini ... Üye Ol / Giris Yap |
[ Yeni Konu ] [ Mesaj Yaz ] bagli degilsiniz: | Giris Yap | Üye Ol | |+ Paticik.com Forumları |-- |+ Pati Tech / Donanım & Yazılım |-- |-- |+ Kasa içi hava akımı hakkında yardım... |
Yazar |
![]() | |||
---|---|---|---|---|
Üye
![]() |
ID
§ 05 Jun 2016, 23:06
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
Masaüstü bilgisayarı yazlığa taşımadan önce bozulmuş olan kasa fanlarını ve termal macunları yenilemek için baktırayım dedim, yük altında 85 i gören alet yazın sıcağında yanmasın diye. Fakat, dereceler düşeceğine deli gibi arttı,GPU 95-96c derken tırsıp kapattım en son oyunu. Aşağıdaki fotolarda göründüğü gibi fanlar, 2 tane fanın arasında motherboarda bağlı, hesapta cpu u soğutan yukarı üfleyen bi soğutucu var, acaba bu mu engel oluyor hava akımına ? (iki fan da dışarı dönük) İçeri dönük olan fanın da bi kısmı hdd/ssd ile tıkalı sdfg ![]() Hiç anlamıyorum bu işlerden, acaba fanların pozisyonları mı yanlış ? motherboarda bağlı olan soğutucuyu çıkarıp fanlar arası engeli kaldırsam daha mı iyi soğur ? help ![]() 1 defa güncellendi. Son güncelleme 05/06/2016 23:06 tarihinde Boneslark tarafindan yapilmistir. | |||
Üye
![]() ![]() |
ID
§ 05 Jun 2016, 23:07
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
2 fan da içeriye doğru üflüyor görünüyor. Bi kontrol et bence. Hatta işlemci fanının üzerindeki fan ne alaka ki, hiç takma bence o fanı oraya. Onlar da ters üflüyorsa sıcak hava içerde kalıyo demektir. Hdd nin oradaki fan havayı çeksin, diğer fanları dışarı üfletmen yeterli. 2 defa güncellendi. Son güncelleme 05/06/2016 23:10 tarihinde samaella tarafindan yapilmistir. | |||
Üye
![]() |
ID
§ 05 Jun 2016, 23:15
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
Fotoğrafı çektikten sonra kasa arkasındaki fanı ters çevirdim dışarı versin diye (üstteki fan da dışarı üflüyor). Dediğin gibi motherboarddaki fanı çıkartıp deneyeyim bir de. 1 defa güncellendi. Son güncelleme 05/06/2016 23:16 tarihinde Boneslark tarafindan yapilmistir. | |||
Üye
![]() ![]() |
ID
§ 05 Jun 2016, 23:20
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
motherborddaki fanı niye çıkartıyon olm öyle bişi demedim ![]() | |||
Üye |
ID
§ 05 Jun 2016, 23:20
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
CPU fanını diğer tarafına al heatsink'in, heatsink'le ekran kartı arasına, yukarı baksın, yukarıdan dışarı üflesin. Alternatif olarak heatsink çevrilebiliyorsa arkadan dışarı da üfleyebilir o fan. Şu şekilde ya heatsink'in içinden ekran kartına üflüyor, ya da heatsink'ten çekerek dışarı, yukarıya üflüyor, ikisi de ideal değil. Hatta ekran kartına üflüyorsa ekran kartını yakabilir, 95-96C'ye ondan çıkıyor olabilir GPU. Arka üstteki fan dışarı üfleyecek yaptığın gibi. Öndeki, hdd tray'lerin arkasındaki de içeri üflesin. Tepedeki de yukarıdan dışarı üflesin. 2 defa güncellendi. Son güncelleme 05/06/2016 23:22 tarihinde Brightmist tarafindan yapilmistir. | |||
donanım gurusu
![]() ![]() ![]() |
ID
§ 05 Jun 2016, 23:36
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
heatsink oturmamıştır So i grab my boombox and hit the TURBO BASS.. | |||
Üye
![]() |
ID
§ 05 Jun 2016, 23:36
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
heatsinkin pozisyonuna taktım kafayı adam gibi okumadan cevap vermişim pardon ![]() | |||
donanım gurusu
![]() ![]() ![]() |
ID
§ 05 Jun 2016, 23:37
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
bi de şu aptal işleri kendiniz yapın olm. elin 12 yaşındaki çırağına kasa mı temizlettirilir? So i grab my boombox and hit the TURBO BASS.. | |||
donanım gurusu
![]() ![]() ![]() |
ID
§ 05 Jun 2016, 23:38
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
cpu ters tarafa üfleyecek. gpu nun uzerine değil. ama ne olursa olsun 95c gormemesi lazım. istersen hiç sistem fanı olmasın. So i grab my boombox and hit the TURBO BASS.. | |||
Üye
![]() |
ID
§ 06 Jun 2016, 00:40
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
Ivy Bridge bi işlemcinin 90 üstü görmesi çok akla yatmıyor. BIOS'tan kontrol eder misin bir OC var mı işlemci üstünde? Hep böyle miydi sıcaklıklar? İşlemci problemli olabilir. Ciddi oyunculuk. | |||
Üye
![]() ![]() ![]() |
ID
§ 06 Jun 2016, 00:53
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
gpu için demiş 95 diye. işlemci fanının diklemesine olması gerekmiyor mu ya orada? 1 defa güncellendi. Son güncelleme 06/06/2016 00:53 tarihinde PrudenT tarafindan yapilmistir. | |||
Yörünge Disi |
ID
§ 06 Jun 2016, 00:54
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
eşin dediği gibi kim nereye üflerse üflesin veya hiç üflemesin 95 c görmemesi gerek. bence macun yalan. .o][__n_n_|SA[.._༼ つ ◕_◕ ༽つ__ >(________|__|_[hype_aboard] _/oo OOOOO oo` ooo ooo ' | |||
Üye
![]() | ||||
Üye |
ID
§ 06 Jun 2016, 00:57
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
CPU fanı resimde ekran kartına üflüyorsa GPU görür oyun oynarken. CPU'nun da paste gidiktir, ondan ısınmıştır. | |||
Üye
![]() ![]() ![]() |
ID
§ 06 Jun 2016, 01:30
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
neyin yardımını istiyorsun abicim atom bilimi değil ki bu kasanın içine giren havayı kasanın içinden dolandırarak dışarı atacaksın işte bunda kafa yoracak ne var 3 tane fan bağlıyorsunuz beyniniz duruyor aç oyununu oyna boşver takma bunlara bozulursa alırsın yenisini hayatını şuna kafa yorma yani eğlencene bak verbum sat sapienti est 2 defa güncellendi. Son güncelleme 06/06/2016 01:31 tarihinde Fistan tarafindan yapilmistir. | |||
=o= |
[ Paticik.com |
Forum |
Kullanici Sozlesmesi |
Üye Ol
]
Iletisim : info [at] paticik.com Secereli Dobermann | Londra Rehberi Copyright 2001-2015 @ Paticik.com |
This forum is powered by Phorum |