[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ] |
» Forum Gezgini ... Üye Ol / Giris Yap |
[ Yeni Konu ] [ Mesaj Yaz ] bagli degilsiniz: | Giris Yap | Üye Ol | |+ Paticik.com Forumları |-- |+ Spor / Spor Genel |-- |-- |+ Eskrim... |
Yazar |
![]() | |||
---|---|---|---|---|
TW
![]() ![]() ![]() |
ID
§ 23 Sep 2011, 23:03
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
Bu pazartesi başlıyorum. Kredili ders üstelik, yarıyolda bırakamam da =) Tavsiyeler? Hocamız kılıç ve flöre'de çok kere şampiyon olmuş dediler, Halim Şener diye biri. Öyleyse bu ikisinden birini şeçeceğim her halde. Farkları tam olarak nelerdir? Aslında netten bulurum ama şu konu açısından bir farkları olur mu diye sormam gerek asıl: [forum.paticik.com] Şimdiden teşekkürler. Bir de bu eskrim kılıçları çok çıtkırıldım yahu. Şöyle bir jian verseler... Şunu da sorayım: nereden alayım ucuza, öğrenene kadar idare edecek kılıç? Magic: The Gathering Online = GERGE 3 defa güncellendi. Son güncelleme 23/09/2011 23:06 tarihinde GERGE tarafindan yapilmistir. | |||
Üye
![]() |
ID
§ 23 Sep 2011, 23:11
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
hangi okuldasın da eskirim kredili ders?merak ettim.:=) go to work,send your kids to school, follow fashion,act normal,walk on the pavements, watch T.V.,save for your oldage,obey the law.Repeat after me, I am free. | |||
Üye
![]() | ||||
TW
![]() ![]() ![]() |
ID
§ 23 Sep 2011, 23:16
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
selam gerge, eskrim ile yaklaşık 3 sene falan uğraşmıştım. epe yaptım hep, fakat flöre ve kılıç da kullanmışlığım vardı. söylediğin hoca'nın ismini bilmiyorum, ben altınyurt adında bir yere gitmiştim ama vakti zamanında. çamlıca taraflarındadır yeri istanbulda. birçok türkiye şampiyonu da çıkarmış bir yerdir, hocalar genellikle zamanında milli takımı çalıştırmış kişilerden oluşuyordu (romen hocaların hemen hepsi) hala kadroları o kadar iyi mi bilmiyorum tabi. sana şöyle özetleyeyim, flöre'de tuşlar yalnızca 'chest' bölgesinden alınır. kollar, kafa, bacaklar vs. gibi uzuvlardan tuş alınmaz. flöre genellikle yaşı küçük olanlar tarafından, ya da ince, esnek, hızlı hareket etmeye vücut olarak elverişli kişiler tarafından yapılır. flöre yapanlar bir nevi lightweight takılıyor da diyebiliriz ekipman olarak. epe'de rakibinin ayak parmağından bile tuş alabilirsin. daha taktik ve rakibi süzme ağırlıklı olduğunu söyleyebilirim. kendim epeciydim diye söylemiyorum, her ne kadar eskrimi çoğu bilen insan flöre maçlarının en keyifli olduğunu söyleyecek olsa da, ben hep epe'den maksimum keyif alıyordum. gerek yaparken, gerek izlerken. epe'de demin de söylediğim gibi baştan, koldan, omuzdan, ayaktan her yerden tuş alınabilir. daha heavyweight kişiler yapar epe'yi. daha yapılı kişiler yani. kılıç'da rakibinin yalnızca bel üstünden tuş alabilirsin. genellikle savurma hareketleri oluyor kılıç'da. bizim klüpte çok fazla kılıççı yoktu, fakat bir ara ben merak salmıştım kılıça baya. o aralarda da bıraktım eskrimi gerçi lol. antrenmanları çok sıkıdır, başlayacaksın kendini hazırla derim. ısınırken bile pestilimizin çıktığını hatırlarım ben. bir de ne kadar önlem alınırsa alınsın yaralanma ihtimalleri yüksek bir spor. iki kere kendi hocamın kafasında koruyucu maske olmasına rağmen boynuna saplamıştım epe'yi sdf. uçlarında puantiye oluyor tabi ama gene de ciddi sakatlanmalar olabiliyor. başka sorun varsa yardımcı olabilirim. edit: bir klübe yazılıp başlamadan ekipman almamanı tavsiye ederim. oradaki hocalar zaten en iyi ekipmanı sana söyleyeceklerdir. klüpten klübe değişiyor olabilir gerçi ama ben kendi ekipmanımı almaya 1. yılımın sonlarında başlamıştım mesela. klüp çoğu şeyi sağlıyordu bize. 97 defa güncellendi. Son güncelleme 20/02/2018 10:03 tarihinde -Deno- tarafindan yapilmistir. twitch.tv/denoran 1 defa güncellendi. Son güncelleme 23/09/2011 23:19 tarihinde -Deno- tarafindan yapilmistir. | |||
TW
![]() ![]() ![]() |
ID
§ 23 Sep 2011, 23:21
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
Sağol. Flöre alırım ben o zamanç
Bilkent. Magic: The Gathering Online = GERGE | |||
Üye
![]() |
ID
§ 23 Sep 2011, 23:25
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
hee süpermiş yaa...ben anca ala ala seçmeli latin aero aldım da. ![]() kuzenm de eskirm yapmıştı bir ara ona bir danışıp döncem sonra:=) şimdiden kolay gelsin. go to work,send your kids to school, follow fashion,act normal,walk on the pavements, watch T.V.,save for your oldage,obey the law.Repeat after me, I am free. 1 defa güncellendi. Son güncelleme 23/09/2011 23:26 tarihinde zeper tarafindan yapilmistir. | |||
TW
![]() ![]() ![]() |
ID
§ 23 Sep 2011, 23:30
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
Derse dört kişi kaydolmuş bu arada. İyi, iyi =) Magic: The Gathering Online = GERGE | |||
Üye
![]() ![]() |
ID
§ 23 Sep 2011, 23:54
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
gız var mı, gızlara sapla Leave That Thing Alone | |||
Üye
![]() |
ID
§ 23 Sep 2011, 23:58
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
evet şunu aynen kuzenmde söyledi; hocan yönlendirir kendin ekipman alma, denonun dediiğinden çok farklı deil sanırım ama ben gene de kuzenmin bana yazdığını buraya koyuyorum.
bir de seçecğin kılıç,vücud şekline göre dğeişiyormuş...öyle, go to work,send your kids to school, follow fashion,act normal,walk on the pavements, watch T.V.,save for your oldage,obey the law.Repeat after me, I am free. | |||
Üye
![]() ![]() ![]() |
ID
§ 24 Sep 2011, 02:42
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
s.e.n.k.o Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu | |||
Üye
![]() ![]() |
ID
§ 24 Sep 2011, 04:25
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
Yooooshh. K A T A K U L L İ | |||
TW
![]() ![]() ![]() | ||||
Yörünge Disi |
ID
§ 24 Sep 2011, 04:39
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
I never asked for this. | |||
Üye
![]() ![]() |
ID
§ 24 Sep 2011, 04:53
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
İkinizi de döverim, farkındasınız umarım. K A T A K U L L İ | |||
TW
![]() ![]() ![]() |
ID
§ 24 Sep 2011, 04:53
[ Alintila ]
[ Özel Mesaj ]
[ Albüm ]
yook yazinca olmadi, bi ara serhat'i gorursen, sana yok desin. 1 defa güncellendi. Son güncelleme 24/09/2011 04:54 tarihinde aquila tarafindan yapilmistir. | |||
=o= |
[ Paticik.com |
Forum |
Kullanici Sozlesmesi |
Üye Ol
]
Iletisim : info [at] paticik.com Secereli Dobermann | Londra Rehberi Copyright 2001-2015 @ Paticik.com |
This forum is powered by Phorum |