[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
» Forum Gezgini ... Üye Ol / Giris Yap
FORUM.PATICIK.COM
[ FORUM ANASAYFA ]  

[ Yeni Konu ] [ Mesaj Yaz ]
bagli degilsiniz: | Giris Yap | Üye Ol |
|+ Paticik.com Forumları
|-- |+ Pati-Do / Tutorials [Öğretiler]
|-- |-- |+ Evde Bira Tutosu...
Yazar RSS Konu: Evde Bira Tutosu {31270}
Syf: ««/ 41 »»   [ A ]
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 02 Feb 2018, 16:29    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Satışları azalıyor, alttaki müdür beceriksizliğini ev biracılığı arkasına gizlemiş, bu da yemiş heralde. Tuborg falan iyi iş yapmıyor yoksa.. Marketten basit bira alcaksam hep Tuborg alıyorum artık, bomonti anca dışarda fıçı falan bazen içiyorum. Bi de şu temiz kapak muhabbeti baya çekiyor arada kalınca

*Hasta la victoria Siempre*
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 02 Feb 2018, 20:01    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
bu sefer yazlığa erken gidip birayı hazırlayıp geri gelecem bolca içecek bişeyler olsun diye

şunlara para kazandırmamak için mcdonalds vs bile yememek lazım

Praise the Sun

1 defa güncellendi. Son güncelleme 02/02/2018 20:16 tarihinde Lopeth tarafindan yapilmistir.
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 28 Feb 2018, 15:00    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Daha önceden Evil Dog kiti kuran, Summit veya Simcoe kullanan var mı?

Standart tarifteki gibi yapmaktan yanayım genelde ilk seferde ama Summit-Simcoe ikilisi için bazı olumsuz söylemler var etrafta. Özellikle Summit için soğan/sarımsak kokusu oluyor diyorlar. Önerisi olan var mı?

*Hasta la victoria Siempre*
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 04 Apr 2018, 10:51    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
ikisini birlikte kullandık. galiba simcoe'ydu, baya sarımsak-soğan gibi kötü kokuyordu ama birada o rahatsız edici tat yok hiç, aromasını sevdim. hatta bi tık daha belirgin yapabilirmişiz

yaz sıcakları bitmeden boş şişeleri dolduralım diyoruz, mexican cerveza deneyen var mı?

bir de agave, citrus/limon, zencefil, kişniş tecrübeleri olan var mı?

yaz sıcağında akşam üstü içmelik değişik bir şeyler var kafamda da, hangi kit üzerinde çalışmak daha uygun olur?

*Hasta la victoria Siempre*
Üye
medal 1k
ID § 04 Apr 2018, 10:58    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
evil dog ve bad cat ikisini de yeni bitirdim sayılır

ilk yaparken soğuk soğuk attım kovaya ne çıktıysa, 30 gün kadar 20 derece sabit kovada bekledi

şerbetçiotu tadı baya keskin ama acılığı az hafif buruk değişik güzel bir bira oldular, biraz şarabı andırdı yüksek alkollü olduğu için

ama bu marka için iyi şeyler söylemiyorlar, kullandıkları şeker değil şurup büyük ihtimal, mayası da kötü- maya maya kokuyor bira. çok uzun bekletmek gerekiyor şişede o koku geçsin diye, tüketim hızlıysa, beklemeye tahammülünüz yada zamanınız yoksa kötü oluyor

ps2 klawye gibisi yok
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 04 Apr 2018, 11:00    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Cerveza ben de önümüzdeki hafta kuracağım, kafamda biraz acı/ekşi tatlar katmak var.

İlk suyu kaynatırken 3-4 limon sıkayım, üzerine de zencefil atayım kaynama esnasında diyorum. Sonra şişelemeden 2-3 gün once de cascade atıcam biraz içine. Hatta şişelerin 10 tanesine falan 1 kapak tekila koymayı düşünüyorum ama tekila girince işin içine mayanın çalışıp çalışmayacağından emin değilim.

hopdediks
Üye
medal 1k
ID § 04 Apr 2018, 11:03    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
şişelemede atıcaksan en fazla gazsız yada az gazlı olur


bende amerikan oaked rum yaptım bakalım, çok merak ediyorum nasıl bir şey çıkaracak
yarın öbür gün şişelerim

sırada abdij var yanına da normal bi pilsen kurarım yazlık

ps2 klawye gibisi yok
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 04 Apr 2018, 11:10    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
@Auril: abdij geçen yıl yapmıştım, fena olmadı ama tripel daha iyiydi aynı zamanda yaptığım

@Holy: tekila yerine agav nektarı veya şurubu aroma katmak için daha iyi olabilir gibi geliyor bana, ama bulunur şeyler mi bilmiyorum hiç

*Hasta la victoria Siempre*
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 04 Apr 2018, 11:40    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
İşte o tarz bulunması zor şeyler yerine evdekileri kullanayım diyorum ama tek sorun normalde mayaların belirli bir alkol oranına kadar şekeri tüketip alkol üretimine devam etmesi.

Cerveza zaten çok yüksek alkollü bir bira olmadığından ve kullandığım maya tipleri (s-189, m44 vb.) genelde %10-12 aralığına kadar alkol üretimine devam edebildiğinden sorun olmaz gibi geliyor.

Şöyle bir hesap yaptım kabaca;

475 ml %5 alkol bira
25 ml %45 alkol tekila koyarsam;
Total alkol oranı %7 oluyor

Bu mantıkla mayanın çalışmaya devam etmemesi için bir sebep yok. Tek sorun, yüksek alkollü ortama direkt girdiği zaman maya ölür mü? Burada da teorik bilgime göre ölmemesi lazım ve çalışması lazım.

Yine de tecrübe etmiş biri varsa çok iyi olur.

hopdediks
Üye
medal 1k
ID § 04 Apr 2018, 11:44    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
içerken katarsın ya, ama bence hiç gerek yok
cerveza tam böyle hafif yaz birası, geçen yaz yapmıştım nasıl bitti anlamadım lıır lıkır gidiyor. oturuşta 10 tane içersin ssdfs

ps2 klawye gibisi yok
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 04 Apr 2018, 12:08    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Alinti
xaty


@Holy: tekila yerine agav nektarı veya şurubu aroma katmak için daha iyi olabilir gibi geliyor bana, ama bulunur şeyler mi bilmiyorum hiç

bulunur canim niye bulunmasin..

linko..



Life is 10% what happens to me and 90% of how I react to it. –Charles Swindoll
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 04 Apr 2018, 12:10    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
[www.hepsiburada.com]

Al sana agave
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 04 Apr 2018, 19:26    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Agave nasil olur bilmiyorum ama gazlandirmak icin koydugunuz sekerin bir onemi olmamali. Sonucta o sekerin tamami maya tarafindan alkol ve karbondioksite cevriliyor teoride. Tatlandiricinin icindeki seker olmayan aroma vericiler geride kalip guzel bir tat veriyorsa orasini bilemiyorum.

1.618
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 05 Apr 2018, 08:10    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Tatlandırıcılar arasında farkediyor o olay.

Örneğin bal koyduğunuzda neredeyse tamamı parçalanıyor ve aroma namına bir şey kalmıyor birada. Pekmez koyunca ama yoğun bir pekmez tadı kalıyor. Stoutlara, Porterlara çok yakışıyor bence pekmez tadı.

Bunun dışında bir şey denemedim ama akçaağaç şurubu vb. tatlandırıcılar da muhtemelen tat bırakır arkada.

hopdediks
Üye
medal 1k
ID § 07 Apr 2018, 10:39    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Benimde bayadır aklımdaydı da ancak vakit bulabildim. Şimdi başlangıç kiti alıcam ama içinde pilsner olanı mı alayım yoksa 110 lira olan + bira kiti mi alayım, önerdiğiniz bira kitleri nelerdir.

''Someday someone will best me.But it won't be today, and it won't be you.''
Syf: ««/ 41 »»   [ Y ]
[ Forum ] / [ Konu ]
=o=
[ Yeni Konu ] [ Mesaj Yaz ]
*Bu sayfadaki içerik, yazanların kiŞisel görüŞlerini belirtmektedir. KiŞiler, üye anlaŞmasında var olan Şartların bilincinde olmak yükümlülüğündedir. Üye anlaŞmasına göre, gönderilen her türlü içerik, içeriği göndermiŞ olarak görünen üye rumuz ismi ve üyenin kendisine aittir. Paticik.com ve yetkilileri, üyelerimizin göndermiŞ olduğu iŞ bu sayfada yazılı olarak bulunan içerik hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Yükümlülük altında olmasa dahi, var olan site içeriğinin bütünü veya bir kısmının site kurallarına uygunsuzluğu durumunda, iletiŞim sayfamızdan bize eriŞebilir, gereken düzenlemeleri yapmamızı sağlayabilirsiniz.
[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
Iletisim : info [at] paticik.com
Secereli Dobermann | Londra Rehberi Copyright 2001-2015 @ Paticik.com
This forum is powered by Phorum