[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
» Forum Gezgini ... Üye Ol / Giris Yap
FORUM.PATICIK.COM
[ FORUM ANASAYFA ]  

[ Yeni Konu ] [ Mesaj Yaz ]
bagli degilsiniz: | Giris Yap | Üye Ol |
|+ Paticik.com Forumları
|-- |+ Pati-Do / Tutorials [Öğretiler]
|-- |-- |+ Evde Bira Tutosu...
Yazar RSS Konu: Evde Bira Tutosu {24719}
Syf: ««/ 35 »»   [ A ]
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 28 Dec 2016, 09:09    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Elbette ama işe yaramaz. Diyelim 1008'de bitti fermentasyon.

Abv 5,25% ile 3,68% arası olacak.

E zaten ölçmesen de yaklaşık alkol bu olur dersin, değil mi? Ben tahminde bulunayım senin bir 4.5% abv gibi olacak.

1 defa güncellendi. Son güncelleme 28/12/2016 09:10 tarihinde sostizm tarafindan yapilmistir.
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 28 Dec 2016, 09:11    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Anladım evet smiling smiley

Neyse bir sonraki hedef all grain, o yüzden OG unutmayacağım bu sefer.

hopdediks
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 10 Jan 2017, 23:09    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Grand Cru deneyen var mı? Diabolo'dan ne farkları var?

(Brewferm)

*Hasta la victoria Siempre*

1 defa güncellendi. Son güncelleme 10/01/2017 23:10 tarihinde xaty tarafindan yapilmistir.
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 11 Jan 2017, 08:17    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Buraya da koyayım ilk mahsül.



Youngs harvest lager.
3 hafta yaklaşık 10-12C'de fermantasyon, 10 gün 20C'de şişede bekledi.

Acılık tam tadında, alkol oranı yaklaşık 4.2, biraz daha gazlanması lazım tabi.

Etiketli halini de çekerim şişenin, etiket bu.

hopdediks

1 defa güncellendi. Son güncelleme 11/01/2017 08:18 tarihinde Holy tarafindan yapilmistir.
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 17 Mar 2017, 06:46    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Belgian candi kullanan oldu mu hic? Gozlemleriniz nedir?

Haftasonu siseleyecegimiz diaboloyu belgian candi ile yaptık, daha öncekine göre çok hızlı başladı ve hava çıkışı erkenden bitti, belki bir haftada. 10. Gün fg 1004 olmuştu (og 1066). Belki ilk haftası sonunda bile siselemeye hazırdı. Bugun veya yarin akşam siselicez artık ama baya hizlandirdi sanirim süreci.
Tada ve renge etkisi olcak mi bakalım..

Bi de cider deneyimi olan varsa tips/trick isterim

@Holy: renk ve berraklik güzel duruyor, biraz soğuk fermente etmemiş misin?

*Hasta la victoria Siempre*

1 defa güncellendi. Son güncelleme 17/03/2017 06:47 tarihinde xaty tarafindan yapilmistir.
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 17 Mar 2017, 10:52    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Ben lagerleri hep soğuk fermente ediyorum ya, tadı çok daha nefis oluyor. Acılığı daha yüksek, farklı aroma oluşumu sıfır, berraklığı daha fazla.

Kit ile yaptıklarımda da 3. kitten sonra asla kit mayası kullanmadım, baya dandik bir maya hangi kit olursa olsun. Ayrıca maya satın almanızı tavsiye ederim.

Kiti bıraktım zaten artık arpaya geçtim, direkt malttan üretime başlıyorum. 7 kit kurdum bu güne kadar, yeterli tecrübeyi aldım sanırım kitten smiling smiley

hopdediks

1 defa güncellendi. Son güncelleme 17/03/2017 10:53 tarihinde Holy tarafindan yapilmistir.
TW
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 17 Mar 2017, 11:03    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
belki ben de yaparım diye okudum okudum okuduuuuum ve amaaan diyip peroni açtım bir tane.

97 defa güncellendi. Son güncelleme 09/10/2017 10:03 tarihinde -Deno- tarafindan yapilmistir.
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 17 Mar 2017, 12:33    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Doğrusunu yapmissin
Standart bira kalitesine getirebileni gormedim daha evde yapanlardan.

s.e.n.k.o Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 17 Mar 2017, 12:35    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Zevkler, renkler.

Standart bira (tuborg, efes, Carlsberg vs.) kalitesinin ne kadar dandik olduğunu anlıyorsun güzel bir homemade içince.

hopdediks
Üye
medal 1k
ID § 06 Apr 2017, 05:20    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Dandik degil de, endustriyel pilsener iste. Evde ugrasip yaptiklarin genelde pilsener degil lager, ipa falan oluyor o yuzden farkli geliyor.

1.618

1 defa güncellendi. Son güncelleme 06/04/2017 05:20 tarihinde neutrino tarafindan yapilmistir.
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 12 Jun 2017, 01:53    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Ben de başladım buna.

Muntons Export Pilsner kurmuştum. Dün şişeledim.

Adettenmiş kova boş kalmasın dedikleri için bugün Coopers Amber Ale kurdum. Bir 3 hafta sonra da onu şişelerim muhtemelen.

31.08.2014

3 defa güncellendi. Son güncelleme 12/06/2017 01:54 tarihinde Deathblade tarafindan yapilmistir.
Üye
ID § 15 Jun 2017, 14:40    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Bu arada geçen sene yaptığım pilsener'i hiç alkol almayan insanlar bile beğenerek içti. Sabır gerekiyor, zaman geçtikçe oturuyor.

Bock hükmeder ama her türlü, stout kurduğuma çok pişmanım.

1 defa güncellendi. Son güncelleme 15/06/2017 14:40 tarihinde yeahh1986 tarafindan yapilmistir.
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 15 Jun 2017, 14:50    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Alinti
senko
Doğrusunu yapmissin
Standart bira kalitesine getirebileni gormedim daha evde yapanlardan.

neeö

bi kova gömdüm ve artık tuborglar tat vermez oldu.

ilki muntons pilsnerdi şimdi bi tane red düşünüyorum var mı deneyimi olan?

ulan o hangi yüzüğü diyen kim lan
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 15 Jun 2017, 14:50    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Hazır bira yapanları bulmuşken bende bir soru sorayım. Benim arkadaş evinde 3 aydır falan bira kasıyor. Adamın şöyle bir sıkıntısı var bende çözemedim.

Şekeri, vs.'yi kaynattığınız suda eritin ve birayı yapacağınız kaba dökün gibi ibareler var. Şimdi bu aşamadan sonra maya konuyor ve haznenin kapağını kapanıyor falan.

Burada sorun şu. Bize bazı bileşenleri eritmek için kaynamış suda karıştırmamız vs. söyleniyor. Fakat bir sonraki aşamada haznedeki sıvının 20 derece civarında kalması gerektiği söyleniyor.

Şimdi biz bu kaynamış karışım dökülen haznedeki sıvının böyle düşük bir sıcaklıkta kalmasını nasıl sağlayabiliriz? Soğuk su mu koyalım? Bu zararlı olacaksa dışardan mı soğutmalı? Ne yapsak tat açısından daha iyi olur?

BulletRide: Garbage'ın bile bir duruşu var bu ne şimdi hehe
nileppezdel: Sabah ezanı okuduğum sıralarda webcam show izliyodum sanırım


1 defa güncellendi. Son güncelleme 15/06/2017 14:57 tarihinde Redeagle tarafindan yapilmistir.
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 15 Jun 2017, 14:51    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
yap getir
deneyelim.
yine de dediğim gibi seri üretim bira kalitesine getirmen çok zor.
adamların milyon dolarlık ar-ge'leri oluyor genelde en iyi tat/fermantasyon oranı/sıcaklık vs gibi parametreleri en optimak şekilde ayarlamak için.

kendi yaptığın için sevmiş te olabilirsin smiling smiley

s.e.n.k.o Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
Syf: ««/ 35 »»   [ Y ]
[ Forum ] / [ Konu ]
=o=
[ Yeni Konu ] [ Mesaj Yaz ]
*Bu sayfadaki içerik, yazanların kiŞisel görüŞlerini belirtmektedir. KiŞiler, üye anlaŞmasında var olan Şartların bilincinde olmak yükümlülüğündedir. Üye anlaŞmasına göre, gönderilen her türlü içerik, içeriği göndermiŞ olarak görünen üye rumuz ismi ve üyenin kendisine aittir. Paticik.com ve yetkilileri, üyelerimizin göndermiŞ olduğu iŞ bu sayfada yazılı olarak bulunan içerik hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Yükümlülük altında olmasa dahi, var olan site içeriğinin bütünü veya bir kısmının site kurallarına uygunsuzluğu durumunda, iletiŞim sayfamızdan bize eriŞebilir, gereken düzenlemeleri yapmamızı sağlayabilirsiniz.
[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
Iletisim : info [at] paticik.com
Secereli Dobermann | Londra Rehberi Copyright 2001-2015 @ Paticik.com
This forum is powered by Phorum