[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
» Forum Gezgini ... Üye Ol / Giris Yap
FORUM.PATICIK.COM
[ FORUM ANASAYFA ]  

[ Yeni Konu ] [ Mesaj Yaz ]
bagli degilsiniz: | Giris Yap | Üye Ol |
|+ Paticik.com Forumları
|-- |+ Pati-Do / Tutorials [Öğretiler]
|-- |-- |+ Awesome Havuçlu Tarçınlı, let's do it!...
Yazar RSS Konu: Awesome Havuçlu Tarçınlı, let's do it! {3587}
Syf: ««/ 3 »»   [ A ]
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 17 Sep 2015, 23:23    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]


Issız adamı izlediniz ve benim CEMAL HÜNAL'dan neyim eksik mi diyorsunuz?
Ben de cihangirde kızlara hava atayım, evime davet edeyim mi diyorsunuz?
Ya da sadece filmlerde görüp canınız mı çekti?
LOOK NO MORE!
Başlıyoruz...
*kolları sıvar*


!!! ÖNCE HİJYEN !!!
Ellerinizi bi güzel dezenfekte edin. Eşşeoleşşekliğin lüzumu yok dsaf


Gerekli araç gereç:
- Çırpacak
- Klasik ya da dikdörtgen kek kalıbı
- Çay kaşığı
- Su bardağı
- Cam karıştırma kabı
- TAHTA/PLASTİK KAŞIK



Katı malzemeler:

- 100 GR ceviz
- 10-30 gram tereyağı
- 1 + 2/4-2/3 su bardağı un
- 4-5 gram tuz
- 1,5 çağ kaşığı tarçın
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- Tam su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı esmer şeker
- 200 gram havuç


Sıvı malzemeler:

- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta



YAPIYORUZ:



Malzemelerde yazan cevizleri kısı ateşte teflon tavada bir güzel kavurun. Kavrulmanın bitişine yakın 10 gram kadar tereyağı ekleyip, bi tutam da tuz ekin. Bütün bu cevizleri terayağı karışımına bulayın ki, iyice tadını çeksin. Kavrulma işlemi bittikten sonra tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Cevizler soğuyunca yarım cevizleri büyük parçalar şeklinde doğrayın.









Bu sırada kek kalıbınızı geri kalan tereyağı ile(Yaklaşık 10 gram daha) bir güzel yağlayın. Hem iç çeper hem de kek kalıbının ortasını yağlamayı unutmayın. Boş bölge kalmasın. Bunun yerine kalıbınız yukarıda bahsettiğim gibi dikdörtgen ise, yağlı pişirme kağıdını eğip büküp şeklini aldırabilir, bununla da pişirebilirsiniz.



Eğer yumurtaları dolaptan çıkardı iseniz, bikaç saniye sıcak suda bekletip oda sıcaklığına getirmenizde fayda var. Daha sonra cam kaba bu yumurtaları kırıp, üzerine toz şekerlerinizi ekleyin, iyice köpürene kadar karıştırın( bu işlem SAĞ ELİNİZİN kuvvetine bağlı olarak 3-5 dk arası sürecek). Köpürme işlemi başarıldıktan sonra yukarıda bahsi geçen sıvı yağı da bu karışıma ekleyin.



Bunu takip, plastik bir kap içerisinde( derin olması şart) unumuzu, kabartma tozumuzu, tarçını ve bir tutam tuzu karıştırıyoruz. Taa ki homojen bir görüntü elde edene kadar.



Daha sonra bu yukarıda bahsi geçen kuru malzemelerin ortasına aynen reklamlardaki gibi bir çukur açıp, yukarıdaki sıvı karşımımızı bu çukura ekliyoruz. Bunun devamında hepsini karıştırıyoruz. Taa ki un taneleri yok olup, karışımımız bir harç kıvamını alıncaya kadar.(Bu aşamada ben lezzet katacağını bildiğim için malzeme listesinde olmamasına rağmen, yarım çay bardağı kaliteli süt ekledim) Çok da fazla karıştırmıyoruz ki, katılaşmasın.



Sonra, içine ceviz parçalarını ve küçükce rendelenmiş havuçlarımızı koyup TAHTA KAŞIKLA şöyle bir iki kez karıştırıyoruz.






Malzemelerin hepsi bütünleşince kek kalıbına yaymaya başlıyoruz.





Yayma işlemi bittikten sonra kalıbı 5-6 kez tezgaha sertçe vurup, içinde kalan hava kabarcıklarından arındırmış oluyoruz.

Her yemek programında ısrarla söylenen ancak yapılmayan, "Önceden 180 derecede ısıtılmış" fırınımızı açıp, kalıbı yerleştiriyoruz. Düzgün pişiren ve dereceyi tam ayarlayabilen fırınlarda ilk 25-30 dakika 180 derecede, sonra da 10 dakika boyunca 140-160 derecede pişiriyoruz(evet iki aşamalı!)

Eğer fırınınız 100 liralıklardan ise, çok hızlı pişirecektir. Dolayısı ile gözünüz sürekli kekte olsun, kabarmaya başladıktan yaklaşık 4-5 dakika içinde pişmiş olacaktır! YAKMAYIN!


Buradaki püf nokta, hamur çok geç pişen bir hamur türü olduğu için, ilk pişirme faslı geçmeden kesinlikle fırın kapağını açmamamız.

Afiyet olsun lads. Artık KEK YEMEYE bizi de çağırırsınız.
*KIPS*

Yapılış sonrası niye foto yok diyenlere: Ev halkı ben soğuması için bıraktığımda kekin anasını bellemiş. Bana 2 dilim kalmış.
Bu yaptığım resmen şaheser oldu. Anında tükettik.

keywords: havuçlu tarçınlı, tarçınlı kek, havuçlu kek, mükemmel havuçlu tarçınlı kek

Your visit is more than appreciated to
www.azmiallusoglu.com to get more info about me.


4 defa güncellendi. Son güncelleme 17/09/2015 23:29 tarihinde Rotweiler tarafindan yapilmistir.
Yörünge Disi
ID § 17 Sep 2015, 23:28    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
+üşenmiyorsanız yumurtanın beyazını ayrı çırpıp ekleyin daha efsane olur

what you gonna do about it
Üye
medal 1k
ID § 17 Sep 2015, 23:29    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Önemli bir sorum var.

Keklerde en önemli ayrıntı un.

Hangi marka ve numarası... ne ?
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 17 Sep 2015, 23:32    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Yumurta konusu tamamen damak tadıyla alakalı, keke çok etkisi olduğunu düşünmüyorum.

Un konusunda da, ben numaralı değil, sert buğday unu kullandım.
Kekin kalıplaşmasında ve rijit görüntüsüne etkisi var.
Damak tadınıza, gluten allerjinize vs göre unu değiştirebilirsiniz.

Your visit is more than appreciated to
www.azmiallusoglu.com to get more info about me.
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 17 Sep 2015, 23:46    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
thumbs down

ciao adios
Köylü
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 17 Sep 2015, 23:47    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
kek iyi de temizleme derdi çok gıcık ya. sırf ona üşeniyorum ben çoğu zaman asdfsa
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 17 Sep 2015, 23:55    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Temizleme derdi?
Kalıptan çıkarma mı?
Yoksa geride kalan bulaşık mı? grinning smiley

Your visit is more than appreciated to
www.azmiallusoglu.com to get more info about me.
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 18 Sep 2015, 00:48    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
yaninda da bi chai tea ohh

verbum sat sapienti est
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 18 Sep 2015, 00:58    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Şekeri çok göründü gözüme. Ölürsün bibuçuk su bardağı şekerle. Ama vanilin kullanmaman ve sadece 1,5 çk kabartma tozu kullanman tarifini kabul edilebilir kılmış. Yumurtayı da çok çok iyi çırparsanız ve kek piştikten sonra en azından bi gece, tercihen bir gün dinlenmesine izin verirseniz yumurta kokusu kaybolur büyük ihtimalle.

Ben tatlıyı çok tatlı sevmiyorum, çikolatalı tatlıları da (brownie'den hoşbeşe hepsini) soğuk seviyorum mesela. O yüzden tatlı konusunda çevremdeki çoğu insanla uyuşmuyorum, ama siz yine de o şekeri azaltın...
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 18 Sep 2015, 01:01    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Doğru tespit, yup.
Tat olarak çok şekerli olmadı, çünkü başka tatlandırıcı kullanmadım.
Buna ek olarak, sadece 1 bardak şeker + bikaç yüz gram kuru üzüm de kullanabilirsiniz.
Doğal şekerler nispeten daha ok kılıyor yemeyi.

Your visit is more than appreciated to
www.azmiallusoglu.com to get more info about me.


1 defa güncellendi. Son güncelleme 18/09/2015 01:03 tarihinde Rotweiler tarafindan yapilmistir.
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 18 Sep 2015, 01:02    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Chai tea'ye de +1
Fena olurdu.

Your visit is more than appreciated to
www.azmiallusoglu.com to get more info about me.
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 18 Sep 2015, 01:05    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
basit görünsede aşçılıkta en önemli noktalardan biri malzemenin doğranma büyüklüğüdür. kek yeme deneyimi yaşamak için bu cevizler büyük. onun dışında güzel olmuştur eline sağlık.

nişabürek
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 18 Sep 2015, 01:18    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Cevizi küçült.
Check

Your visit is more than appreciated to
www.azmiallusoglu.com to get more info about me.
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 18 Sep 2015, 07:34    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Bütün tozları eleyerek koy bu arada, ciddi anlamda faydasını göreceksin. Hatta unu iki kere bile eleyebilirsin. Tarçını vesaireyi de elediğinde daha homojen yayabilirsin. Bi de şekeri yarım ya da 3/4 cup'a düşürüp koymadan önce öğütürsen (öğütüp hacim ölçme sakın, ölürsün yine...) yaklaşık bi tatlılığı elde edebilirsin diye düşünüyorum. Şekeri öğütünce bence daha iyi çözündüğünden mi psikolojik mi bilmem daha şekerli geliyo insana. Sen de bi ara denesene yorumunu alayım, psikolojik mi değil mi anlamış olurum sdf
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 18 Sep 2015, 07:39    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
sonu nerde bunun abi cumshotsız porno gibi olmuş.
Syf: ««/ 3 »»   [ Y ]
[ Forum ] / [ Konu ]
=o=
[ Yeni Konu ] [ Mesaj Yaz ]
*Bu sayfadaki içerik, yazanların kiŞisel görüŞlerini belirtmektedir. KiŞiler, üye anlaŞmasında var olan Şartların bilincinde olmak yükümlülüğündedir. Üye anlaŞmasına göre, gönderilen her türlü içerik, içeriği göndermiŞ olarak görünen üye rumuz ismi ve üyenin kendisine aittir. Paticik.com ve yetkilileri, üyelerimizin göndermiŞ olduğu iŞ bu sayfada yazılı olarak bulunan içerik hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Yükümlülük altında olmasa dahi, var olan site içeriğinin bütünü veya bir kısmının site kurallarına uygunsuzluğu durumunda, iletiŞim sayfamızdan bize eriŞebilir, gereken düzenlemeleri yapmamızı sağlayabilirsiniz.
[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
Iletisim : info [at] paticik.com
Secereli Dobermann | Londra Rehberi Copyright 2001-2015 @ Paticik.com
This forum is powered by Phorum