[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
» Forum Gezgini ... Üye Ol / Giris Yap
FORUM.PATICIK.COM
[ FORUM ANASAYFA ]  

[ Yeni Konu ] [ Mesaj Yaz ]
bagli degilsiniz: | Giris Yap | Üye Ol |
|+ Paticik.com Forumları
|-- |+ Pati Zone / Konu Dışı
|-- |-- |+ "Turistik" vs "İş ve Fuar Ziyareti" vize seçimi...
Yazar RSS Konu: "Turistik" vs "İş ve Fuar Ziyareti" vize seçimi {320}
  [ A ]
Üye
medal 1k
ID § 19 Dec 2018, 00:02    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
hallo,

almanya'daki bir şirketten "invitation for an face to face interview in hamburg, germany" başlıklı bi davet mektubu aldım, daha önceden almanya'dan sorunsuz turist vizesi almıştım en son da geçen yıl bu tarihlerde 6 aylık bi vize vermişlerdi. şimdi böyle bi mektup olunca da turistiğe başvurabiliyor muyum yoksa iş ve fuar ziyareti mi seçmem gerekiyor? turistik evrakları gözüme daha kolay geldi hem de daha uzun verme ihtimalli, iş için istesem görüşme süresince vercekler gibi bilgisizlikten oluşan bi his var. ne yapayım, ne edeyim?
Üye
medal 1k
ID § 19 Dec 2018, 00:09    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
sad smiley
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 19 Dec 2018, 00:10    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Samimi olmazsan sonu kötü olur. Özellikle ALmanya.
Ne için gidiyosan efendi gibi ona başvur.

Your visit is more than appreciated to
www.azmiallusoglu.com to get more info about me.
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 19 Dec 2018, 00:10    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
bence iş vizesi al. adamları gıcık etmeye kıllandırmaya gerek yok.
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 19 Dec 2018, 00:12    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
TW
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 19 Dec 2018, 08:14    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
ben hollanda'ya görüşmeye giderken turistik almamı önermişlerdi. Çünkü şirket otel, yol parası bizden diye yazı veriyor sana. Geri dönmeni garanti edemiyor haliyle. Davet mektuplarında buradaki seyahati boyunca tüm masrafları bizden işi bitince de dönecek yazarlarsa veya halihazırda çalıştığın şirketin, iş için gidiyor haberim var geri de gelecek diye yazı vermiyorsa hiç davet mektubunu karıştırma turistik bas geç demişlerdi.

Yerinde olsam öyle yaparım. Bu arada vizeyi uzun çıkarmak için 6 ay / 9 ay sonrasına birkaç fake rezervasyon yapıp onların evraklarını da ekle. Genelde işe yarıyor.

lel
TW
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 19 Dec 2018, 08:49    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
şengende zaten turistik ve iş vizesinin kodu aynı değil mi
Üye
medal 1k
ID § 19 Dec 2018, 09:07    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Düz turist vizesiyle de iş görüşmesine girebiliyorsun. Elinde uçak otel rezervasyonları varsa bir de standart banka/iş belgeleri varsa, davetiyeyi karıştırmadan direk turistik al geç. Ha ben hayatıma heyecan katmak istiyorum dersen de travel sebebine business yazarsın, davetiyeyi verirsin bu belgelerin üstüne.

Kısaca adamların ülkesinde mülteci olmayacağını garanti edebildiğin kadar belge yeterli olur.

Geçen hafta günübirlik Londra görüşmem için aşağı yukarı aynı şeyleri yaptım (heyecan katma kısmını). Ha embesil startup entürpürünörü bana davetiye atmadı yoğunluğundan, ben de mailleri verdim aracıya. Bir sıkıntı çıkartmadan yapıştırdılar 6 aylık vizeyi =)
Üye
medal 1k medal 5k
ID § 19 Dec 2018, 09:19    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
ben vizelerimin çoğunu turistik aldım iş için gitsem bile. iş için istenen evraklar yazıldığı gibi daha zor toplanıyor.

Karşı tarafta (davet eden firma vs.) istenildiği zaman ulaşılabilen, isteklere hemen cevap veren biri varsa o da farketmez aslında.

karaktersiz
Üye
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 19 Dec 2018, 09:23    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
turistik başvurup davet mektubunu vermezsen bir farkı olmaz ikisinin

*Hasta la victoria Siempre*
TW
medal 1k medal 5k medal 10k
ID § 19 Dec 2018, 10:31    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Evet ama kritik nokta davet metubunu vermemen turistik başvururken.

lel
Üye
medal 1k
ID § 20 Dec 2018, 08:34    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
idata call center'ından iki kere aynı cevabı aldım.

iş için gidebilmeniz için ya sizi burada çalıştığınız firmanın görevlendirmesi gerekiyor ya da karşı taraftaki firmayla ticari bi faliyet içinde olmanız gerekiyor.

karşı taraftan gelen bu davet mektubu basit bi görüşme talebi olduğu için turistik başvurun araya da mektubu ekleyebilirsiniz dediler.
Üye
medal 1k
ID § 23 Dec 2018, 19:10    [ Alintila ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Çok ilginç ya, iş başvurusu için iş vizesi çıkardım daha önce. Mevcut çalıştığım firmadan çalışan belgesi aldım, görüşme için gittiğim firmadan da davetiye. Ülke Hollanda'ydı.

Neyse iş vizesine belge toplamak daha kolay oluyor bence, üstüne ilk sefer 6 aylık, ikincisinde 12 aylık vize almıştım. Ayrıca bekleme süresi de turistiğe göre daha düşük.

bit.ly/GHrMeu
  [ Y ]
[ Forum ] / [ Konu ]
=o=
[ Yeni Konu ] [ Mesaj Yaz ]
*Bu sayfadaki içerik, yazanların kiŞisel görüŞlerini belirtmektedir. KiŞiler, üye anlaŞmasında var olan Şartların bilincinde olmak yükümlülüğündedir. Üye anlaŞmasına göre, gönderilen her türlü içerik, içeriği göndermiŞ olarak görünen üye rumuz ismi ve üyenin kendisine aittir. Paticik.com ve yetkilileri, üyelerimizin göndermiŞ olduğu iŞ bu sayfada yazılı olarak bulunan içerik hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Yükümlülük altında olmasa dahi, var olan site içeriğinin bütünü veya bir kısmının site kurallarına uygunsuzluğu durumunda, iletiŞim sayfamızdan bize eriŞebilir, gereken düzenlemeleri yapmamızı sağlayabilirsiniz.
[ Paticik.com | Forum | Kullanici Sozlesmesi | Üye Ol ]
Iletisim : info [at] paticik.com
Secereli Dobermann | Londra Rehberi Copyright 2001-2015 @ Paticik.com
This forum is powered by Phorum